Web Analytics
More
    Reklāma

    PhotoMath – mazā skolnieka lielais palīgs

    Jaunākie raksti

    Visiem patīk matemātika, visi izbauda darbību veikšanu pierakstu kladē, bet dažreiz noder kāds palīgs, kāds zinošs atspaids tik vienmuļajā ciparu pasaulē. PhotoMath ir ārkārtīgi interesanta aplikācija, kas palīdzēs neapmaldīties matemātikas džungļos.

    Šobrīd PhotoMath pieejama iOS un Windows Phone operētājsistēmām, bet jau 2015. gada sākumā to varam sagaidīt Android viedierīcēs.

    Reklāma

    Tiek minēts, ka PhotoMath aplikācija ir ļoti spēcīgs palīgs matemātikā. Iespējams, pat pārāk spēcīgs. Pietiek vien ar viedtālruņa kameru uzņemt uzdevumu, lai aplikācija to spētu atrisināt, turklāt tiks parādīti arī atrisinājuma soļi, nevis uzreiz pliks rezultāts.

    Protams, šāda pieeja ir ērta, bet tā var radīt pamatīgu kaitējumu skolēnu uzcītībai. Kāpēc domāt pašam, ja aplikācija visu atrisina priekšā?

    [vimeo 109405701 w=500 h=281]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hehehe
    22.10.2014 15:07

    MathCad vēl labāk risina, un ne tikai vienkāršos piemērus.

    22.10.2014 15:17
    Reply to  Hehehe

    Ja pareizi noprotu, MathCad nevar nofotografēt uzdevumu vai importēt attēlu + OCR. Bet, iespējams, dzīvoju pagātnē.

    Nettwerk
    22.10.2014 15:27

    Hmm, sheit jau ir buutiba, ka ar vienkarshu telefonu izmantojot programmu, kameru neko nedarot var atrisinaat uzdevumu. Tev viss tiek pateikts priekshaa.

    Raivis Rasnačs
    22.10.2014 17:21

    Pamēģināju – lielisks rīks. Un prieks, ka kāda aplikācija vispirms nonāk WP veikalā un tikai pēc tam Google Play. :)

    hai
    23.10.2014 15:58

    Šādas aplikācijas tikai novedīs pie tā, ka pirms klases sākšanas VISI skolēni pirms stundas nodos savus telefonus un pēc tās saņems atpakaļ. Lai arī matemātika ir šad tad garlaicīga (gandrīz vienmēr), tomēr tas bija labs smadzeņu treniņš atrisināt visu uzdevumu galvā kamēr kāds cits katru rindu uz lapas raksta.

    Reklāma