Web Analytics
More
    Reklāma

    Par 905 000 dolāru izsolē pārdots viens no pirmajiem Apple 1 datoriem

    Jaunākie raksti

    Izsoļu nams Bonhams vakar Ņujorkā par 905 000 ASV dolāru pircējam, kas nav vēlējies atklāt savu personību, pārdevis vienu no pirmajiem Apple 1 datoriem. Bonhams pārstāvis apliecinājis, ka dators ir darba kārtībā, taču pirkuma summa krietni pārsniedz paredzēto 300 000 – 500 000 dolāru pirkuma summu. Iepriekšējo Apple 1 datoru 2012. gadā par 374 500 ASV dolāriem pārdeva izsoļu nams Sothebys.

    Jebkurā gadījumā šī ierīce ir ar milzu vēsturisku nozīmi, jo Apple 1 aizsāka saprotamu un relatīvi vienkārši lietojamu personālu datoru ēru. Apple 1 nav pirmais dators, taču līdz tam tie tika tirgoti izjauktā stāvoklī un pircējam pašam bija tas jāsalodē kopā.

    Reklāma

    Tiek uzskatīts, ka pārdotais dators ir viens no pirmajiem 50 Apple 1 datoriem, ko 1976. gadā savas ģimenes garāžā uzbūvēja Stīvs Džobss kopā ar Stīvu Vozņaku. Iesākumā par šo datoru nebija lielas intereses un tikai pēc Stīva Džobsa aktīvas darbības, šo datoru 50 eksemplāros pasūtīja Byte Shop elektronikas preču veikala īpašnieks Pols Terels. Par katru datoru viņš bija gatavs maksāt 666.66 ASV dolārus. Pēc naudas saņemšanas par pirmo datoru partiju, abi Stīvi radīja vēl 150 Apple 1 datorus, ko pārdeva saviem paziņam un citiem izplatītājiem. Tas bija Apple leģendas sākums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma