Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia Z3 Tablet Compact apskats

    Pieļauju, ka Android planšetdatora izvēle nr.1!

    Jaunākie raksti

    Mūsdienu mainīgajā laikmetā nav brīnums, ka visi ir sapirkušies planšetdatorus un tie nebeidz dzīvi tik ātri, kā ražotājiem šobrīd gribētos. No pārāk labiem vecajiem planšetdatoru modeļiem šobrīd nākas ciest ne tikai Apple, bet arī Samsung un daudziem citiem ražotājiem.

    Iepriekš viss bija vienkārši – ja vēlies 7” planšetdatorus, skaties uz Nexus 7, ja vēlies 8”, skaties uz iPad mini (precizitātei 7.9”), gribi 10”, meklē pēc Sony Xperia planšetdatoriem vai nedaudz mazākajiem iPad (9.7”). Šo līdzsvaru ir izjaucis jaunais Nexus 9 ar ļoti spējīgu procesoru un iepriekš neapspēlētu ekrāna izmēru, kā arī cīņā iesaistās Sony ar jaunu 8” Tablet Compact sērijas aizsācēju.

    Reklāma

    Iepriekš esam redzējuši, kas notiek, kad Sony dodas cīņā par pircēju maciņu saturu ar viedtālruņu Compact sēriju – Z1 Compact un Z3 Compact. Tos gribētos saukt par izcilību un ātrdarbību neliela izmēra viedtālrunī. Gadu pēc Xperia Z1 Compact iznākšanas tā arī neviens cits ražotājs nav pieķēries pie līdzīgas idejas neliela viedtālruņa. Tas saglabā zināmu Compact sērijas unikalitāti, kas gan uz planšetdatoriem tik tieši neattiecas.

    Xperia Z3 Tablet Comp 005

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.4 KitKat (plānots jauninājums uz 5.0 Lollipop)
    • Ekrāns: IPS LCD, 8.0 collas, 1200 x 1920 punkti, ap 238 ppi, skrambu drošs ekrāns
    • Procesors: Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801 četru kodolu 2.5 GHz Krait 400 un Adreno 330 video apakšsistēma
    • RAM: 3 GB
    • Atmiņa: 16 un microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE, apt-X), NFC, ANT+, drīzumā arī 4G modelis
    • Kameras: 8.1 megapikselis, 3264 x 2448, autofokuss, HDR. 1080p ar 30 fps video. 2.2 megapikseļu priekšējā kamera ar 1080p video uzņemšanu
    • Radio: Stereo FM ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: IP68 ūdens un putekļu noturība, barometrs
    • Izmēri un svars: 213.4 x 123.6 x 6.4 mm, 270 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 4500 mAh
    • Krāsas: balta, melns, mentola (zaļa), apelsīnu (oranža)
    • Cenas: pie operatoriem 540 – 600 eiro

    Xperia Z3 Tablet Comp 025

    Izskats un uzbūve

    Xperia Z3 Tablet Compact izskats iemieso jaunās Z3 sērijas tendences, kādas redzam arī Xperia Z3 Compact un Xperia Z3 viedtālruņos. Par laimi, Xperia Z3 Tablet Compact planšetdatoram nav trauslā un skrambas pievelkošā stikla aizmugures daļa. Tā veidota no Xperia planšetdatoru sērijai ierastās matētās un patīkamās plastmasas.

    8.0 collu ekrāns un Li-Ion 4500 mAh akumulators nemaz nav tik niecīgi, bet Xperia Z3 Tablet Compact svars ir tikai 270 grami. Manuprāt, tas ir ļoti maz un patīkami – rokas negurs planšetdatora lietošanas laikā. Dažs labs 6.0 collu viedtālrunis tuvojas 200 gramu svaram, turklāt Xperia Z3 Tablet Compact saņēmis alumīnija rāmi, kas planšetdatoru padara pietiekami stingru.

    Xperia Z3 Tablet Comp 010

    Zem atsevišķiem vāciņiem paslēpta microSD kartes pieslēgvieta (4G modelim tur būs arī SIM kartes vieta) un microUSB uzlādes ligzda. Kā jau Xperia Z sērijai ierasts, ir arī magnētiskā uzlādes pieslēgvieta un visas pogas atrodas pareizajā – labajā ekrāna malā, kad planšetdators novietots portreta skatā.

    Kā jau pieklājas labam planšetdatoram, arī Xperia Z3 Tablet Compact ieguvis nemanāmus un izmērus būtiski nepalielinošus stereo skaļruņus ar Sony 3D Surround Sound un xLoud. Pilnīgi pietiks spēlīšu dzenātājiem un pat kādu seriālu var noskatīties. Filmām gan labāk meklēt rokā austiņas.

    Xperia Z3 Tablet Comp 022

    Planšetdatora aizmugurē atrodas 8 megapikseļu kamera ar Exmor RS sensoru, bet bez LED zibspuldzes. Turpat gozējas arī NFC logo, norādot uz precīzu NFC atrašanās vietu. NFC darbināšanai nāksies samērā precīzi salikt kopā abas ierīces.

    Xperia Z3 Tablet Compact vairāki aptaujātie cilvēki atzina par pareizo izmēru. Tomēr iPad mini ar savām 7.9 collām ir plats (1.1 cm platāks) un nav noturams vienā rokā, kamēr Sony 8 collu planšetdators visai ērti iegulst plaukstā. Protams, te ir runa par malu attiecību un iPad mini mazāk izstieptais attēls šur tur ir ērtāks. Lietojot „iPad mini” domāju tos visus trīs, jo Apple mazajiem planšetdatoriem mainās tikai biezums.

    Xperia Z3 Tablet Comp 021

    Xperia Z3 Tablet Compact iepakojumā ir tikai pats minimums – 1.5A sienas uzlādes kontakts un USB kabelis.

    Parasti neieslīgstu iespējamo krāsu apcerējumos, bet ar Sony planšetdatoriem, manuprāt, ir tā, ka baltā krāsa tiem īsti nepiestāv. Balts Galaxy Tab ir forši, bet balts Sony planšetdators nav pievilcīgs. Iespējams, šāda asociācijas izveidojušās kopš iepriekšējām Xperia Z sērijām un OmniBalance dizaina ar uzsvērto metālisko rāmi. Melns + alumīnija rāmis bija stilīgs, kamēr baltam rāmis vispār neizcēlās un izskatījās lēti.

    Ekrāns

    Xperia Z3 Tablet Compact aprīkots ar IPS LCD Triluminos 8.0 collu ekrānu, kam ir 1200 x 1920 punktu izšķirtspēja. Tas dod ap 238 ppi punktu blīvumu. Ekrānu klāj skrambu drošs pārklājums.

    Sony kopš pirmās Xperia Z sērijas jo īpaši piedomā pie ekrāniem. Xperia Z sērijas pirmsākumos kāds bija izdomājis IPS matricu aizstās ar TFT, un tas radīja sašutumu vilni. Tagad Sony par ekrānu izvēli nav nekas pārmetams.

    Xperia Z3 Tablet Comp 004

    Konkrēti Xperia Z3 Tablet Compact ekrānam ir vērojami salīdzinoši augsti atspīdumi, kad planšetdators tiek lietots ārpus telpām. Bet tā ir vienīgā sūdzība par šo Sony izvēli.

    Triluminos tehnoloģija nodrošina uzkrītoši spilgtākas sarkanīgās, kā arī jūras zilās un zaļganās krāsas. To var arī diezgan skaidri redzēt katrs pats, kad planšetdatoru novieto blakus kādai citai viedierīcei.

    1200 x 1920 punktu izšķirtspēja 8.0 collu ekrānā un 238 ppi punktu blīvums gan nav uzskatāms par visai modernu lielumu. Šajā disciplīnā Xperia Z3 Tablet Compact piekāpjas jaunajiem iPad mini un arī Samsung Galaxy Tab S 8.4. Manuprāt, Xperia Z3 Tablet Compact ekrāna punktu blīvums ir pieņemams, bet ne vairāk. Tas ir tālu no konkurentu 2014. gada uzstādītajiem standartiem.

    Xperia Z3 Tablet Comp 027

    Akumulators un veiktspēja

    Xperia Z3 Tablet Compact saņēmis lietotāja nenomaināmu Li-Ion 4500 mAh akumulatoru, kas nav uzskatāms par ietilpīgu, ja papēta planšetdatora jaudīgā procesora prasības. Daudzviet internetā Xperia Z3 Tablet Compact akumulatora darbība nosaukta par labu un atbilstošu, bet, manuprāt, akumulators tomēr „tur” pārāk īsu laiku.

    Izrotaļājos ar Real Racing 3, Colin McRae Rally un Modern Combat 5: Blackout, bet tikai pēc tam pamanīju, ka Xperia Z3 Tablet Compact akumulatora līmenis strauji pietuvojies 20% atzīmei. Protams, nedrīkst piemirst, ka saņēmu Xperia Z3 Tablet Compact kā gandrīz pilnīgu „nullīti” (ar to bija paspēlējies Kristaps, kas atzina šo planšetdatoru par labu esam), tā ka akumulators nav vēl ideāli iestrādājies. Bet tāpat darbības laiku varētu vēlēties garāku.

    Xperia Z3 Tablet Comp scr 010 Xperia Z3 Tablet Comp scr 011 Xperia Z3 Tablet Comp scr 012

    Kā jau esmu minējis šur tur apskatos iepriekš, planšetdatoriem ir šausmīgi grūti pateikt cik tad laba un atbilstoša ir akumulatora darbība, tāpēc centīšos izlīdzēties ar apzīmējumu – nedaudz zem gaidītā. Tā varēja būt ilgāka ar vienu uzlādi. Bet jāņem vērā, ka Xperia Z3 Tablet Compact ir viegls un tikai 6.4 mm biezs. Iespējams, ka akumulatora ietilpība ziedota par labu izmēriem un svaram.

    Lai nedaudz pacīnītos par akumulatora darbības ilgumu, vari aktivizēt STAMINA enerģijas taupīšanas iespēju. Tā gan nav tik spējīga kā viedtālruņos esošās STAMINA iespējas, bet tāpat kādu papildus lietošanas stundu ir iespējams izmānīt no Xperia Z3 Tablet Compact.

    Xperia Z3 Tablet Comp scr 035 Xperia Z3 Tablet Comp scr 025 Xperia Z3 Tablet Comp scr 026

    Xperia Z3 Tablet Comp scr 034 Xperia Z3 Tablet Comp scr 033 Xperia Z3 Tablet Comp scr 032

    Interesanti, ka veiktspējas ziņā STAMINA gandrīz nav jūtama un pat pāris sintētiskos veiktspējas testus „izmalu” ar ieslēgtu enerģijas taupīšanu. Saņemtie gala rezultāti gandrīz neatšķīrās. Var spriest, ka STAMINA neaiztiek procesora jaudas, bet vairāk tiek piedomāts pie fona datiem un ekrāna darbības efektivizēšanas. Loģiski, ka Ultra STAMINA režīma Xperia Z3 Tablet Compact planšetdatorā nav vispār. Tad tikpat labi to var slēgt ārā, jo zūd jebkāda jēga no planšetdatora.

    Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801 četru kodolu 2.5 GHz Krait 400 procesors un Adreno 330 video apakšsistēma komplektā ar 3 GB RAM vienkārši lido. Pat daži zvērināti iPad lietotāji atzina, ka Xperia Z3 Tablet Compact uzskatāms ne tikai par pareizo [platuma] izmēru, bet arī ne mirkli nerodas iebildumi pret planšetdatora ātrdarbību saskarnē un aplikācijās.

    Xperia Z3 Tablet Comp 002

    Sintētiskās veiktspējas testi uzrāda, ka šī nav pati ātrākā viedierīce ar Snapdragon 801 četru kodolu 2.5 GHz Krait 400 procesoru, bet ikdienā tas nav jūtams. Arī neviena spēle nekļuva domīga.

    Protams, ka par Snapdragon 801 spējām un darbību vispār nesavajadzētu būt nekādām šaubām un varam būt pārliecināti, ka ar Xperia Z3 Tablet Compact 1200 x 1920 punktu izšķirtspēju nekas netiks pārslogots vai nobremzēts.

    Aplikācijas un saskarne

    Xperia Z3 Tablet Compact saņēmis Android 4.4.4 KitKat operētājsistēmas versiju (plānots jauninājums uz 5.0 Lollipop), kā arī nelielus Sony pielāgojumus saskarnē.

    Sony piedāvā no Google Play veikala ielādēt saskarnes tēmas, kas varētu kādam patikt. Tēmas pielāgo ne tikai ekrāntapeti un krāsas, bet dažas aizstāj arī ekrāna vadības pogu izskatu.

    Xperia Z3 Tablet Comp scr 001 Xperia Z3 Tablet Comp scr 002 Xperia Z3 Tablet Comp scr 003

    Sākotnēji Sony nenormāli uzbāžas ar logrīku izvietošanu sākuma ekrānos. Visi ekrāni zib un ņirb, bet tas ir ar dažiem pirkstu vēzieniem labojams. Neesmu milzīgā sajūsmā par šādu ražotāja pieeju savu logrīku reklamēšanā. Pieļauju, ka visu laiku ņirbošos logrīkus neaizvāc prom tikai tie, kas nezina kā to darīt.

    Simpātiski pielāgota augšējo logrīku izvēlne. Protams, funkcionāli tā atdarina visas citas Sony Xperia augšējo logrīku izvēlnes, bet šī ir samazinātos izmēros un 8.0 collu ekrānā ideāli lietojama.

    Xperia Z3 Tablet Comp scr 038 Xperia Z3 Tablet Comp scr 004 Xperia Z3 Tablet Comp scr 005Xperia Z3 Tablet Comp scr 006 Xperia Z3 Tablet Comp scr 007 Xperia Z3 Tablet Comp scr 008

    Spītējot Android 4.4 KitKat pilnekrāna izmantojamo aplikāciju filozofijai, ne visas aplikācijas spēja izmantot visu Xperia Z3 Tablet Compact, paslēpjot apakšējās ekrānpogas. Pat kameras aplikācija neizmanto visu ekrānu. Te man jāatzīmē, ka planšetdatora 1200 x 1920 ekrāna izšķirtspēja ir 16:10, tātad pilna ekrāna režīmu nevarēs izmantot aplikācijas, kas “nepazīst” šādu malu attiecību.

    Ar aplikāciju izvēli Sony ir sevi gandrīz spējis turēt rokās. Pievienota antivīrusa aplikācija, gandrīz pilns Google aplikāciju klāsts, bet tas arī ir viss. Protams, neiztikt bez ražotāja aplikācijām un Xperia Z3 Tablet Compact mūs jau gaida Lifelog, Walkman, PlayStation un citas aplikācijas, kuras varēja nebūt uzspiestas, bet gan pēc katra izvēles ielādējamas no Play veikala.

    Xperia Z3 Tablet Comp scr 014 Xperia Z3 Tablet Comp scr 015 Xperia Z3 Tablet Comp scr 016

    Fotogrāfijas

    Sony ar Xperia Z3 Tablet Compact pievienojies tiem dažiem planšetdatoru ražotājiem, kas tomēr uzskata, ka gluži 2 megapikseļi nav laba produkta cienīga kamera. Planšetdators saņēmis 8 megapikseļu Exmor RS sensoru. Tas uzņem fotogrāfijas ar 3264 x 2448 pikseļiem Manual metodē vai 3264 x 1836 (6 megapikseļi) Superior Auto metodē. Superior Auto attēlu uzņemšanas metodes izmantošanas laikā nav pielāgojams gandrīz nekas, bet arī Manual metode ir stipri ierobežota.

    Xperia Z3 Tablet Comp scr 017 Xperia Z3 Tablet Comp scr 018 Xperia Z3 Tablet Comp scr 019

    Ļoti interesanta ir Multicamera video uzņemšanas metode, kas ļauj izmantot Sony Xperia viedtālruņus vai planšetdatorus komplektā ar Sony kamerām, kas saņēmušas Wi-Fi un NFC. Vienlaikus var darbināt līdz trim ierīcēm, lai uzfilmētu kādu notikumu.

    Xperia Z3 Tablet Comp foto 003

    Xperia Z3 Tablet Comp foto 012

    Jāatzīst, ka Samsung nelielais Galaxy Tab S 8.4 planšetdators kādu laiku bija mans paraugs visiem fotografējošajiem planšetdatoriem, bet Sony ar Xperia Z3 Tablet Compact to ir izmainījis. Tiesa, Xperia Z3 Tablet Compact arī ir šaušalīgi daudzas nespējas, bet kaut kā fotogrāfijas tomēr izdodas patīkamākas.

    Xperia Z3 Tablet Compact grib būt labiņš it visās situācijās, tāpēc pat agru rītu un pievakari pārtaisa par dienu. Attiecīgi tiek izmatotas ļoti augstas ISO vērtības. Te gan jāatzīmē, ka arī dienas gaismā (cik nu mums tā tagad ir pieejama) Xperia Z3 Tablet Compact attēli ir graudaini. Bet vēl arvien var just, ka Sony izvēlētais objektīviņš ir spējīgāks par Samsung Galaxy Tab S 8.4 esošo.

    Xperia Z3 Tablet Comp foto 023 Xperia Z3 Tablet Comp foto 025

    Kopumā Xperia Z3 Tablet Compact saņēmis labāko kameru, kāda redzēta planšetdatoros. Tai pietrūkst LED zibspuldzes un HDR režīms ir uzkrītoši uzbāzīgs, bet ne izcili strādājošs.

    Pilna izmēra fotogrāfijas pieejamas Dropbox.

    Konkurenti

    Jau minētais Samsung Galaxy Tab S 8.4 ir uzskatāms par lielāko Xperia Z3 Tablet Compact konkurentu. Galaxy Tab S 8.4 par labu runā vienkārši izcilais AMOLED ekrāns ar milzīgo izšķirtspēju. Akumulatora tēriņos piezemētāks ir Samsung. Izmēri un svars abiem planšetdatoriem ir līdzīgs. Bet Xperia Z3 Tablet Compact sper pretī ar superīgo Snapdragon 801 procesoru, ūdens noturību un nedaudz labāku kameru, bet Galaxy Tab S 8.4 ir LED zibspuldze. Saskarnes ziņām dotu priekšroku Sony. Samsung Galaxy Tab S 8.4 šobrīd internetā pieejams jau no 325 eiro.

    Xperia Z3 Tablet Comp 004

    Nevar neminēt Xperia Z3 Tablet Compact konkurentu iPad mini 2. Apple iPad mini 2 interneta plašumos maksā sākot no 310 eiro un piedāvā daudz patīkamāku ekrānu, ietilpīgāku bateriju ar atbilstošu darbības laiku, kā arī iOS operētājsistēmu. Lai arī esmu liels Android fans, tomēr iPad mini 2 (nu jau var teikt, ka iPad mini 3) tomēr ir nelielu planšetdatoru etalons.

    Otro (ja ne trešo dzīvību) Google iepūtīs Nexus 7 2013. gada modelī ar Android 5.0 Lollipop iznākšanu, kas plānota novembra pašā sākumā. Protams, Nexus 7 ir paspējis pamatīgi novecot. Tam ir nožēlojama kamera, ne pārāk veikls procesors un mazāks ekrāns, toties jaunāko Android versiju saņemšana un 215 eiro interneta cena ir ļoti vilinoši iemesli Nexus 7 izvēlei.

    Gala vārds

    Šur tur atļāvos būt visai skarbs pret Xperia Z3 Tablet Compact, bet tas ir tikai aiz lielas cieņas un mīlestības pret nelielo planšetdatoru.

    Sony ir paveicis ārkārtīgi labu darbu veidojot Xperia Z3 Tablet Compact. Izvēlētie materiāli perfekti papildina atturīgo izskatu un nedrīkst piemirst par ūdens un putekļu noturību, ko neatradīsi citos šāda izmēra planšetdatoros.

    Xperia Z3 Tablet Comp 018

    Ekrāna spējas ir pieņemamas, bet daudzi pircēji varētu nosliekties par labu iPad mini 2 (3) vai Galaxy Tab S 8.4 piedāvātajai lielajai izšķirtspējai un viņus tajā būtu grūti vainot. Nedaudz pieviļ akumulatora darbība un daudz nepalīdzēs arī STAMINA režīms, jo tas nav pietiekami agresīvs.

    Man ļoti patika Xperia Z3 Tablet Compact fotokameras darbība. Tā ir labākā, kāda redzēta planšetdatoros. Jāatzīmē, ka viedtālruņu kameras ir daudz augstvērtīgākas un nebūtu jāsalīdzina ar planšetdatoru spējām. Varbūt pat labi, ka tā – mazāk cilvēku izvēlas ar tiem kaut ko fotografēt.

    Xperia Z3 Tablet Comp 008

     

    Veiktspēja ir apbrīnojama un ikdienas darbības ziņā Xperia Z3 Tablet Compact pretinieks ir tikai iOS darbinātais iPad mini 2 (3).

    Man Sony viedajos produktos pietrūkst „odziņas”. Samsung un Apple savus produktus izdaiļo ar dažādiem sensoriem, nospiedumu lasītājiem un citām neredzētām funkcijām. Tiesa, tās ir ar visai ierobežotu pielietojumu, bieži neprecīzas vai par vispār nelietojamas, toties tas rada iespaidu, ka „kaut kas notiek”. Tiek pat pamainīti dizaini, kas gan neattiecas uz iPad mini sēriju.

    Ar Sony ir pilnīgi skaidrs, ka iepakojumā būs fantastiski nostrādāta viedierīce, kas no priekšteča atšķiras ar minimālām niansēm – nedaudz jaudīgāku procesoru, kādu 1 GB RAM klāt. Labi, ka Sony nomainījis ierasto OmniBalance dizainu, bet tas vairāk attiecināms uz Xperia Z sērijas viedtālruņiem.

    Xperia Z3 Tablet Compact ir viens no retajiem viedajiem produktiem, kam dodu augstāko novērtējumu – var pirkt.

    Xperia Z3 Tablet Comp 009

    Sony Xperia Z3 Tablet Compact cenas Latvijas Interneta veikalos

    Pieļauju, ka Android planšetdatora izvēle nr.1!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Displejs
    7
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    8
    Baterija
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Marcis Buhholcs
    29.10.2014 11:47

    Manuprāt pārak spiests uz kameru, kas tomēr īsti nav planšetes primārā funkcija.
    Nexus 7 Lollipop saņemšot atkarībā no versijas – LTE versijas īpašniekiem, pie kuriem piederu arī es, būs jāgaida vismaz līdz novembra beigām lai tiktu vaļā no tās cepeškrāsns, kura saucas Android 4.4.4 :( Līdz oktobrim planšete dzīvoja ar 4.4.3 (jo LTE versijai 4.4.4 vienkārši nebija pieejams) un ar to viss bija kārtībā.

    Planšete visumā laba, taču pēc Xperia L es uzticību pret Sony neizjūtu un būs grūti to atjaunot, īpaši vēl Nexus 9 iespaidā. Taču vēl nav publicēti N9 pilnie apskati un tā tomēr ir lielāka planšete.
    Katrā ziņā Z3 Compact ir laba izvēle tiem, kuriem nepatīk Samsung Touch Wiz un AMOLED krāsas – daži saka, ļoti nedabiskas.

    29.10.2014 15:27

    Pilnībā jāpiekrīt – vecie Sony telefoni bija milzīga izgāšanās. Tie nevilka neko, daudzi pēc apdeita no 2.3 uz 4.0 vispār kļuva nelietojami. Šobrīd gan optimistiskāk skatos uz Sony produkciju. Tā ir dārga, bet fiksa un kvalitatīva.

    Par kameru atkal ir koks ar 2 galiem. Planšetē kameru ļoti reti kad kāds izmanto, bet bez normālas kameras to planšeti vispār neviens nepirktu.

    Starp Samsung Tab S un Z3 Tablet Compact ir baigi grūta izvēle. TouchWiz dēļ laikam sliektos par labu Sony.

    Marcis Buhholcs
    29.10.2014 15:32
    Reply to  Artis Abols

    Nu jā. Vismaz Sony un Samsung ir pieejami. Jaunās Nexus ierīces – nav skaidrs. Par Nexus 9 ir it kā cerība, jo ražojis HTC, kas šeit tā kā būtu pārstāvēts.
    Motorolas ražotā Nexus 6 gribētājiem laikam atliks tikai pelēkais vai melnais imports.

    29.10.2014 17:33

    Droid TURBO būs internacionālā versija. Tas ir gandrīz Nexus 6.

    Nexus 9 jau var iepriekš pasūtīt iekš Amazon Lielbritānijas veikala. Neesmu gan pārbaudījis vai tiek sūtīts uz Latviju.

    Marcis Buhholcs
    30.10.2014 09:14
    Reply to  Artis Abols

    Nu vismaz amazon.de uz Latviju nesūta. Pa tiešo.
    co.uk sūta – nepasūtīju līdz galam, bet pret Latvijas adresi pretenziju nebija.
    Diemžēl 4G versijai nav smilšukrāsas modeļa. Lasīju, ka būšot bet vienkārši patreiz vēl nav. Nedeg jau. Arī apraksti tad parādīsies.
    Domāju, ka arī kursors.lv redakcijai noteikti gribēsies izvērtēt jaunās Nexus ierīces.

    30.10.2014 10:59

    HTC Nexus 9 droši vien varētu pie mums atceļot pa oficiāliem kanāliem, bet Motorola Nexus 6 gan diez vai būs tik vienkārši iegūstams.

    Visticamāk, Nexus 6 kaut kā iegūsim vismaz rokās pagrozīt, bet uz plašu apskatu nevajadzētu cerēt. Ja nu vienīgi Kristaps plāno tādus izsniegt uz kristiešu Ziemassvētkiem vai Ķīniešu jauno gadu fantastiskākajai Kursora komandas daļa ;)

    30.10.2014 11:01

    Par Nexus 9 RAM arī esmu pārsteigts. Tu vajadzēja sākt ar 4 GB RAM, nevis 2.

    Marcis Buhholcs
    02.11.2014 14:42
    Reply to  Artis Abols

    Arti viens jautājums par šo planšeti – atmiņa ir kopējā/šārētā vai arī dalīta?
    Sony patika atmiņu skaldīt – “iekšējā” un “sdcard0”

    Marcis Buhholcs
    19.12.2014 11:29
    Reply to  Artis Abols

    Arti, gribēju svinīgi painformēt ka kursors.lv ieteikums “var pirkt” ir ņemts vērā un sieva jau nedēļu priecīga lieto Z3 Tablet vecā Samsung Galaxy Tab 8.9 vietā.
    Atsauksmes pozitīvas. Uztrauc baterijas dzīves laiks standby režīmā – būs jāaktivizē Stamina. Piebildīšu arī, ka ar pliku planšeti cauri netikt – vajag vāciņus, doku un atmiņas karti. Īpaši ja planšetē plānots skatīties filmas un klausīties mūziku – iebūvēto 16GB tam nekādi nepietiks.
    Ir LTE versija, līdz ar to nācās doties pie Tele2 mainīt SIMkarti, Samsungam bija MiniSIM, Z3 ir nanoSIM. Tele2 par godu varu teikt – SIMkartes maiņa bija bezmaksas.

    19.12.2014 11:52

    Jā, šī iemesla dēļ baterija arī dabūja 6. Varbūt pat vajadzēja likt mazāk, tomēr planšetes plānums ir ērta lietošana ir vismaz tikpat būtisks parametrs kā par pārsimt mAh ietilpīgāks akumulators.

    STAMINA nav nekāds pūķis, to var mierīgi lietot. Stand-by laikam ir jāuzlabojas. Vēl var padarboties ap Greenify.

    No miniSIM līdz nanoSIM ir 5 šķēres griezieni. OK, jāizdrukā lapa, ar lineālu jāpadarbojas un tad 5 šķēres šņāpieni.

    Marcis Buhholcs
    19.12.2014 11:58
    Reply to  Artis Abols

    Dīvaini tas, ka Nexus 7 2013 ar 3950mAh akumulatoru standby režīmā (planšete uz galda ar aizvērtu vāciņu) velk ilgāk.

    19.12.2014 12:45

    Kamon, tur ir pavisam cits procesors, ekrāns, savienojumi, pievienotās softiskās iespējas utt. Salidojums nav īsti korekts.

    Marcis Buhholcs
    19.12.2014 13:03
    Reply to  Artis Abols

    Es zinu. Vairāk doma bija par to, ka Nexusam nav nekādas Stamina modes, pliks Android 4.4.4 (vismaz man) bez battery ekonomētājiem.

    19.12.2014 13:43

    Nepārzinu Qualcomm Snapdragon S4 Pro (Krait 300) nianses, iespējams, ka tam nemaz nav tādas enerģijas taupības iespējas, kādas ir jaunajiem Snapdragon. Šo to var papētīt:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Qualcomm_Snapdragon

    Kādreiz bija Nexus 4 ar S4 Pro (ja nemaldos) un tas diez ko taupīgi ar akumulatoru neapgājās.

    Marcis Buhholcs
    01.01.2015 17:53

    Nu jau kādas pāris nedēļas mājās ir šī planšete. Kā jau minēts, baterija ļoti ātri izlādējas – savi 20% pa dienu standby režīmā. Stamina ieslēgšana nelīdz. Uzlādēts tiek caur Sony oriģinālo magnētiskās uzlādes doku.
    Bet tad vakar, kaut kā sanāca ka telefons tika lādēts caur Huawei Ascend P7 lādētāju, “pa taisno”, prot ne caur magnētisko uzlādi bet USB.
    Planšete zaudē tikai dažus % dienā. P7 lādētājs ir 1000mAh, bet Sony oriģinālais – 1500mAh. Vai nu doks bojāts vai mangētiskā uzlāde ir … nepilnīga?

    Reklāma
    Pieļauju, ka Android planšetdatora izvēle nr.1!Sony Xperia Z3 Tablet Compact apskats