Web Analytics
More
    Reklāma

    “Waze” līdzdibinātājs apmeklēs TechHub Riga

    Jaunākie raksti

    Nākamnedēļ, 7.novembrī, TechHub Riga viesosies sociālās navigācijas aplikācijas “Waze” līdzdibinātājs, Izraēlas uzņēmējs Uri Levins [Uri Levine], kurš Latvijā ieradies uz Lattelecom 9. Starptautisko konferenci „Bizness un radošums”. Tajā Levins uzstāsies ar priekšlasījumu par stratēģiskajiem lēmumiem, kas palīdzēja uzņēmumam “Waze” iegūt globāla mēroga popularitāti.

    Ar priekšlasījumu par uzņēmuma izaugsmi, sekmīgu vairākkārtēju investīciju piesaisti un savu personisko pieredzi, veidojot “Waze” ikdienu, Uri Levins iepazīstinās TechHub Riga biedrus, esošos un topošos veiksmīgo Latvijas uzsācējuzņēmumu [startup] pārstāvjus.

    Reklāma

    “Esmu daudzus gadus sadarbojies ar Izraēlas spējīgiem uzņēmējiem. “Waze” stāsts ir lielisks piemērs, kā no mazas valsts var uzbūvēt lielu globālu uzņēmumu. No šī piemēra ceru, ka Latvijas jaunie tehnoloģiju uzņēmumi varēs smelties iedvesmu un idejas,” stāsta TechHub Riga valdes priekšsēdētājs Andris K. Bērziņš.

    „Uri Levina pieredze ir vērtīga ne tikai jaunajiem uzņēmējiem, bet arī pieredzējušiem nozares spēlētājiem – tieši tāpēc Lattelecom aicināja viņu apmeklēt Latviju. Mums ir kritiski nepieciešams progress inovāciju jomā, jo tā ir atslēga uz mūsu valsts konkurētspēju. Nepietiek tikai ar labu ideju, ir jāprot tā veiksmīgi komercializēt, un Uri Levina skatījums var kalpot kā iedvesmojošs piemērs,” papildina Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

    Viens no vispāratzītiem “Waze” izaugsmes aspektiem ir izcila spēja pūļa spēka [crowdsourced] iekļaušana un lojālas lietotāju kopienas veidošana, kas stiprinājusi uzņēmumu. Arī Latvijā aizvadītajos četros gados jūtami pieaugusi šīs satiksmes dalībniekus vienojošās platformas popularitāte un atbilstoši statistikas resursam wazestats.com, Rīgā ir trešā aktīvākā “Waze” lietotāju koncentrācija Eiropā, rēķinot uz iedzīvotāju kopskaitu (atpaliekot vien no Francijas lielpilsētām Parīzes un Lionas).

    “Ļoti priecājos, ka varam satikt Latvijā vienu no daudziem veiksmīgiem Izraēlas uzņēmējiem, kas veltījis savas zināšanas tieši uzsācējuzņēmējdarbībai”, saka Izraēlas vēstniece Hagita Ben Jakova. “Ar interesi klausīšos viņu Latvijā, jo redzu šeit veiksmīgas sadarbības iespējas abu valstu mūsdienīgi domājošiem uzņēmējiem. Mēs vēstniecībā cenšamies ne vien rosināt mūsu valsts pārstāvjus viesoties Latvijā, bet rodam iespēju parādīt, kā biznesa uzsācēji aug Izraēlā, arī Latvijas delegācijām”, turpina vēstniece.

    Jāpiemin, ka “Waze” ir viens no veiksmīgākajiem pēdējās desmitgades Izraēlas uzsācējuzņēmumu pārdošanas gadījumiem. 2013.gadā šo sociālās navigācijas aplikāciju iegādājās vispasaules mēroga tehnoloģiju gigants Google par kopējo summu, kas dažādos avotos minēta 900 miljonu līdz miljarda un 300 miljonu robežās. Laikā, kad kompānijas vadībā bija Uri Levins, “Waze” saņēmusi vairākas izcilības balvas par ērtību lietotājiem, par kopienas iesaisti un citiem pamanāmiem sniegumiem.

    Uri Levins ieguvis ekonomisko izglītību Telavivas universitātē, attīstījis virkni projektu Izraēlā un 2008.gadā kopā ar tautiešiem un domubiedriem dibinājis “Waze”. Kopš uzņēmuma publiskās debijas 2009.gadā, tas iekarojis investoru uzticību, atzīmēts kā viens no veiksmīgākajiem globāli orientētajiem uzsācējuzņēmumiem un pirmais spējis apvienot sociālo tīklošanos, spēļošanu [gamification] un pūļa spēka izmantošanu, lai radītu pieejamu bezmaksas satiksmes plānošanas aplikāciju. Šobrīd Uri Levins darbojas pie uzsācējuzņēmuma “FeeX”, kura mērķis ir padarīt ērtākas un lietotājam izdevīgākas rēķinu apmaksas sistēmas, attīstīšanas.

    Tikšanās ar Uri Levine noritēs dizaina un IT koprades telpā The Mill, Brīvības ielā 33, 7.novembrī plkst.10:00. Savukārt ceturtdien, 6. novembrī, plkst.12:10 ikviens interesents viņa uzstāšanos Lattelecom konferencē varēs vērot tiešraidē portālā http://conference.lattelecom.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivars Indāns
    30.10.2014 13:45

    Interesanti paskatīties Waze Live map: Latvijā ļoti populārs projekts.
    Tajā pašā laikā daudzās WEB2.0 jomās (wiki utt.) Latvijā daudz zemāka aktivitāte, kā pie kaimiņiem.

    Mareks Matisons
    30.10.2014 17:18
    Reply to  Ivars Indāns

    Waze ir perfekts Latvijai ar mūsu ceļiem un CP :) http://wazestats.com/map2.php

    Reklāma