Web Analytics
More
    Reklāma

    Bites klienti saņems Deezer mūzikas servisa abonementu bez maksas un papildus SIM karti planšetdatoram

    Jaunākie raksti

    Latvijas mobilo sakaru operatori uz kādu brīdi bija pieklusuši, bet nu tie atkal ir saaktivizējušies un ar jaunu sparu metušies īpaši draiskās rotaļās. Pēdējais “modes kliedziens” ir 4G mobilais internets un konkrēti – tā ātrākais paveids – 4G+ (LTE Advanced). Par šāda pakalpojuma piedāvāšanu saviem klientiem (tas būs pieejams nākamā gada pavasarī) paziņoja Bite un pēc brīža par dažu 4G+ bāzes staciju uzstādīšanu padižojās arī LMT. Lai pavisam nepaliktu abu konkurentu ēnā, arī Tele2 beidzot paziņoja, ka arī saviem klientiem, telefonu lietotājiem, sāk piedāvāt 4G mobilā interneta pakalpojumus. Operators tā starp citu piemin, ka tīkls arī spēj nodrošināt 4G+. Sausais atlikums – jāgaida nākamā gada pavasaris, kad Bite un Tele2 kaut kādā mērā “pievilksies” līdzi LMT un beidzot varēs visu trīs operatoru mobilā interneta pakalpojumus salīdzināt kā līdzīgu ar līdzīgu. Tomēr tas nav viss.

    Mūsdienās mobilo sakaru operatori nav tikai “dumjas interneta trubas” un mēģina iesaistīties (vai vismaz sadarboties) satura biznesā. Un tam ir savs pamatojums. Ja gribi, lai tavi lietotāji izmanto vairāk datus, dod viņiem reālu iemeslu to darīt. Un tā, 2013. gada vasarā Tele2 paziņoja par sadarbību ar “nacionālo mūzikas straumēšanas servisu” Streamus. Neesi par to neko dzirdējis? Nav brīnums, jo izskatās, ka tas tā arī nav spējis piedzimt. Bet nav arī žēl, jo pasaulē pietiek labu alternatīvu.

    Reklāma

    Viena no labajām alternatīvām ir Spotify, ko šovasar paspēja “nomedīt” LMT. Tiesa, šis ir viens no tiem gadījumiem, kad uzņēmums ir iemanījies gūt lauvas tiesu labuma un liela daļa klientu tā arī nav sapratuši kāds viņiem reāls labums maksāt Spotify caur LMT. Īpaši, ja tā dēļ nākas pārslēgties uz lielāku datu plānu. Es to esmu izdarījis, tomēr tik un tā neesmu drošs, ka šis ir (klientiem) veiksmīgākais pakalpojums no LMT.

    Tarifs “Pērkons” – klausies Deezer bez maksas

    No šodienas par diviem jauniem tarifu plāniem bagātāks ir Bites piedāvājums. Pirmo, “Pērkons” tarifu pavada visraksts “Mūzika bez robežām”. Pieslēdzot šo 11.80 EUR tarifu, klients var klausīties mūziku no Deezer netērējot mobilo internetu un dāvanā saņem Deezer Premium+ uz gadu (standarta cena ir 6.99 eiro mēnesī). Tā ir būtiska atšķirība no LMT, kur pat sadarbības ietvaros ar Spotify klausoties mūziku tik un tā jāmaksā par datu pārraidi. Tāpat šī tarifa lietotāji saņemt neierobežotu internetu citām aplikācijām, 3 GB datu citām vajadzībām un neierobežotus zvanus un SMS Bites, LMT, Tele2 un Lattelecom tīklos. Ja ar 3 GB plānu nepietiek, var turpināt lietot datus vairāk un maksāt klāt: līdz 500 MB (1.40 EUR), līdz 2 GB (3.40 EUR) un pēc tam 0.04 EUR/MB.

    Tarifs “Tandēms” – klausies Deezer bez maksas un saņem otru SIM karti planšetdatoram

    Otrs jaunais tarifs tiek saukts “Tandēms” un tā apraksts – “Divas ierīces – katrai savs internets”. Tas ir līdzīgs Pērkona plānam un arī piedāvā Deezer bezmaksas datu pārraidi un premium pakalpojumu uz gadu, bezmaksas noteiktu aplikāciju izmantošanu, neierobežotus zvanus un SMS. Atšķirība manāma iekļautajā datu apjomā – 5 GB un klāt tiek dota vēl viena papildus datu SIM karte ar 5 GB interneta plānu mūsu planšetdatoram. Tas viss maksā 15.80 EUR mēnesī. Ja datu plānu pārsniegsim, tarifikācija būs tāda pati kā Pērkona tarifā.

    Noteikti būs cilvēki, kas teiks: “Kas, pie velna, ir Deezer?”. Labs jautājums, tomēr stresam nav vietas. Deezer tapa tālajā 2006. gadā kā mūzikas straumēšanas serviss un toreiz to sauca par Blogmusik. Par to savulaik rakstīju arī es pats, tātad tas bija kaut kādā mērā pazīstams arī Latvijā. 2007. gadā servisu pārsauca par Deezer un laika gaitā tas ir kļuvis par pilnvērtīgu konkurentu Spotify u.c. mūzikas straumēšanas servisiem. Servisa tīmekļa vietnē varam lasīt, ka servisā ir pieejamas vairāk nekā 35 miljoni dziesmas un Deezer darbojas uz dažādām ierīcēm gan tiešsaistes, gan bezsaistes režīmā. Deezer šobrīd ir 16 miljoni aktīvu lietotāju un 5 miljoni izmanto Premium+ pakalpojumu. Tātad, Deezer nav nemaz tik ļoti atšķirīgs no Spotify. Tik vien kā šeit mazāk zināms.

    Bite Latvija vadītājs Freds Renčaks: “Bitē mēs vienmēr domājam par pievienoto vērtību, kādu mēs varam sniegt saviem klientiem. Es ļoti labi saprotu, ka mūzikai Latvijā ir īpaša vieta un tieši tāpēc mēs esam lepni sadarboties ar pasaulē progresīvāko mūzikas straumēšanas servisu Deezer, piedāvājot to saviem klientiem. Un kā vienmēr – mēs to piedāvāsim pavisam citā līmenī, kā to dara tikai daži mobilo sakaru operatori pasaulē, proti, pieslēdzot tarifu plānu Pērkons, Deezer varēs klausīties, neuztraucoties par mobilajā internetā iztērēto apjomu, jo mēs uzskatām, ka mūzikai nav jābeidzas, ja beidzās megabaiti.”

    Jouni Pesola Deezer Baltijas reģiona vadītājs: “Deezer ir pagodināts sadarboties ar tik inovatīvu un pozitīvā nozīmē traku mobilo sakaru operatoru kā Bite, jo tik pat traki uz mūziku esam arī mēs – Deezer. Deezer, atšķirībā no citiem straumēšanas servisiem, ir personsiks, jo par mūzikas piedāvājumu rūpējas mūzikas redaktori, kuri ļoti īpašu uzmanību pievērš lokālajiem izpildītājiem.”

    Ko domā par jaunajiem Bites tarifiem un iespējām?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris
    10.11.2014 10:39

    Vai Deezer griezīsies arī caur WiFi?

    Mārtiņš Stankevičs
    10.11.2014 11:26
    Reply to  Juris

    Bez problēmām

    Rūdolfs Putniņš
    10.11.2014 10:53

    Šis lielā mērā bija tas, ko es gaidīju no LMT Spotify lielās atklāšanas.

    Toms Jordans
    10.11.2014 11:01

    Super!
    Ja es būtu aktīvs mūzikas klausītājs 100% pārietu uz Pērkonu, bet sakarā ar to ka neesmu – Piektdiena mani pilnībā apmierina.
    Visā visumā – cepuri nost Bites priekša par jaunumiem! Malači!

    kristaps194
    10.11.2014 11:06

    Kādi būtiski trūkumi Deezer ir pret Spotify?

    Mārtiņš Stankevičs
    10.11.2014 11:29
    Reply to  kristaps194

    Drīzāk – ko Tu izmanto Spotify un vai tas būs Deezer? Abi it kā ir vienādi, bet tai pat laikā atsķirīgi. kaut vai tas pats Deezer Flow… Labs toolis! Bet Spotify tuvākais vien ir kāda PLaylist radio

    zālite
    10.11.2014 12:07

    Es izmantoju Spotify free bitē un mani apmierina… šad tad tās reklāmas netraucē uz pc vispār klausies ko gribi, bet uz telefona tas random ievieš jaunu dzīvi izpildītāja diskiem jo dziesmas iet ne ierastajā secībā :D
    Tagad domāju par šo servisu ko bite piedāvā izmeigināt!

    KKTK
    10.11.2014 11:43

    Būtu labāk putniņus un ūdens čalošanu klausījušies :] Dadzer te kaut kāds… :D

    zālīte
    10.11.2014 11:51

    ‘Pērkonā’ vēl varēja iemest to solīto nākotnes 4G, tad pārietu jau tagad it īpasi ar 3Gb datiem… Jo cik sapratu no Bites plāniem tad būšot vismaz sākumā atšķirīgi 4G tarifu plāni, tatad pavasarī atkal būs vēl vismaz 2 tarifu plāni klāt.. Varbūt kas mainīsies līdz tam, bet pagaidām viņi iet pretēji sev iepriekš nostādītam mērķim – vienkāršība, jo ir/būs daudz plāni kur cilvēki ‘apjuks’ :D vairs nebūs tikai 2 plāni.

    Nu jā bet pat mūzikas servisu urrā! Ko šādu gaidīju no LMT kad padzirdēju ka viņiem būs ar Spotify līgums, toties kā jau prestižā LMT beigās tik lielas reklāmas uztaisīja, bet jēgas mazas jo ja gribi LMT lietot normāli spotify tad tev jāpasūta dati, tatad tu LMT maksā vairāk tatad mārketings ir izdevies. Bite ieviesa kā vajag! Gaidu to 4G reālajā dzīvē bitei un tad skatīsies uz ko pāriešu, pagaidām piektdiena apmierina jo 3G zonā 1gb ir pietiekoši uz viedtālruņa mēnesī.

    Interesanti būs paskatīties vai LMT daļā sašūpos arī spotify līdzšinējo piedāvajumu jo Bites 4G paziņojums sašūpoja lmt 4g piedavājumu.

    Briedis
    10.11.2014 13:01

    Cerēju, ka šis pārsteigums būs Google Play Music :(

    v
    13.11.2014 23:51
    Reply to  Briedis

    Tieši tā, izrakušas no pakaļas kkādu kreiso servisu.

    Jānis Ošenieks
    10.11.2014 13:12

    Cerams, BITE beidzot atjaunos savu Megaprieku skaitītāju, lai tas strādā uz ART dziņa, savādāk ej un saproti ar visām brīvajām aplikācijām, cik tuvu esi limitam. Kā nekā, Lollipop jau ar vienu kāju ir klāt.

    Svetlana
    10.11.2014 23:29

    Megaprieku skaitītājā neuzrādās iztērētie MB par bezmaksas aplikācijām!

    Mārtiņš Stankevičs
    11.11.2014 07:34

    Pagaidām, kamēr nav atjauninājums, kas ļaus darboties ART vidē, savu notērēto apjomu vari noskaidrot manabite.lv. Protams, nav tas ērtākai varinats no viedtāluruņa, ja gribi max ātri noskaidrot, bet iespēja ir.

    Reklāma