Web Analytics
More
    Reklāma

    WhatsApp negaidīti kļūst par drošāko saziņas platformu

    Jaunākie raksti

    Facebook iegādājās WhatsApp un cenšas šo saziņas servisu dažādos veidos padarīt pievilcīgāku lietotājiem. Tiek norādīts, ka Facebook Messenger aplikācija stagnē tālu aiz WhatsApp, jo pēdējam beidzot pieejama pilna tā saucamā end-to-end saziņas šifrēšana Android lietotāju starpā. Šāda solis padara WhatsApp par vienu no drošākajiem saziņas veidiem tīmeklī.

    WhatsApp var lepoties ar 600 miljoniem aktīvu lietotāju un šobrīd saziņas serviss sadarbojas ar Open Whisper Systems, lai būtiski uzlabotu saziņas drošību. End-to-end tipa šifrēšana nozīmē, ka neviens cits nespēs izlasīt nosūtītās WhatsApp ziņas. Tas attiecas kā uz pašu servisa nodrošinātāju, tā arī uz dažādiem valdību aģentūru un tiesu pieprasījumiem.

    Reklāma

    Open Whisper Systems un WhatsApp saziņas šifrēšanas projekts tika uzsākts pirms sešiem mēnešiem un tagad ir redzami pirmie sadarbības augļi. Šifrēšana šobrīd pieejama tikai Android lietotāju starpā un netiek nekas ziņota par iOS un Windows Phone operētājsistēmām.

    Kā jau ierasts, pastāv arī zināmas bažas par WhatsApp izmantošanu nelegāliem darījumiem, bet tas lai paliek uz Facebook sirdsapziņas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Toms
    20.11.2014 09:04

    Telegram laikam uzskata sevi par vēl drošāku..

    Kristaps K.
    20.11.2014 11:04

    Virsraksts tendenciozs, rakstā gan pareizi (“viena no”). Ne viņi pirmie un ne pēdējie, kas šifrē. Gan jau šifrēšanai izmanto to pašu kodu, ko pašu Open WhisperSystems TextSecure.

    20.11.2014 22:12
    Reply to  Kristaps K.

    Tā izskatās.

    davfreim
    21.11.2014 01:46

    Eh, pilns ar TVNET līmeņa rakstiem, žēl, ļoti žēl. Ja nav ko rakstīt, tad labāk nerakstīt nemaz :/

    21.11.2014 09:03
    Reply to  davfreim

    Ūja, ūja. Whatsapp visā pasaulē lieto jau >600 000 lietotāji un tāpēc šādas šifrēšanas ieviešana ir nozīmīga ziņa.

    davfreim
    21.11.2014 10:40

    Labi, ieviesa šifrēšanu, tad lūdzu rakstu par to, nevis ka Watsapp ir drošākā aplikācija 4evar, kas pat nav patiesība… Tikai priecātos izlasīt normālu rakstu par šo WatsApp ieviesto šifrēšanu un kā tā ir salīdzināma ar citām, piemēram iMessage utt., bet nē kārtējais raksts, kurā viss, ko var izlasīt ir – “ieviesa šifrēšanu.”

    Reklāma