Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Ascend P7 apskats

    Visai sprauns Huawei viedtālrunis, kura kritiskā problēma ir akumulatora darbība ar vienu uzlādi. Iespējams, ka tas tikai testa viedtālrunim, neticu, ka pat gaidstāve rij kā cūka.

    Jaunākie raksti

    Beidzot esam pieķērušies pie ilgi solītā un grūti nākušā Huawei Ascend P7 apskata. Jā, ir gandrīz puse no gada pagājusi, toties viedtālruņa cena ir novēlusies līdz aptuveni 260 eiro interneta veikalos, kas Huawei Ascend P7 padara par visai iekārojamu Ziemassvētku dāvanu. Ir pat tādas aizdomas, ka par šādu cenu Huawei Ascend P7 ir viens no vērtēgākajiem pirkumiem, bet to noskaidrosim turpmākā apskata laikā.

    Huawei pa īstam spējuši atrast sevi tikai pēdējos radītajos flagmaņos, piemēram, Huawei Ascend Mate7. Tas bija viens velna aparāts par tik pat šaušalīgu cenu, toties Huawei spēja vienā viedtālrunī aptvert visu, ko bija spējuši atzīt par labu esam konkurentu viedierīcēs.

    Huawei Ascend P7 diemžēl arī nav nekāda dievgosniņa un šajā viedtālrunī ir vērojama konkurentu ietekme, kas gan ir par kārtu mazāka, nekā Ascend Mate7 redzētā. Tieši šī iemesla dēļ Huawei Ascend P7 jau sākumā man iepatikās labāk.

    SONY DSC

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.2 KitKat
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 1080 x 1920 punkti, ap 441 ppi, Corning Gorilla Glass 3
    • Procesors: HiSilicon Kirin 910T, četri 1.8 GHz Cortex-A9 kodoli, Mali-450MP4 video apakšsistēma
    • RAM: 2 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 64 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), microUSB 2.0, NFC, 4G
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4160 x 3120 punkti, autofokuss, LED zibspuldze. 1080p ar 30 fps video. 8.0 megapikseļu priekšējā kamera ar 1080p video uzņemšanu
    • Radio: ir
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: aktīvais trokšņu slāpēšanas mikrofons, Dolby Digital Plus skaņas uzlabošana, e-kompass
    • Izmēri un svars: 139.8 x 68.8 x 6.5 mm, 124 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 2500 mAh
    • Krāsas: melna, balta, rozā
    • Cena: ap 260 eiro interneta veikalos

    SONY DSC

    Izskats un uzbūve

    Sāksim ar to, ka Huawei Ascend P7 ir viens no plānākajiem pie mums nopērkamajiem viedtālruņiem. Ar 6.5 mm biezumu tas spēj izgriezt pogas jaunajam iPhone 6 (6.9 mm) un neskaitāmiem Android tuklīšiem. Neatminos, ka manās rokās būtu nonācis plānāks viedtālrunis par Huawei Ascend P7.

    Kā jau ierasts baltām viedierīcēm, arī Huawei Ascend P7 nākas balansēt starp pieprasītu un stilīgu balto krāsu, kas mijas ar melniem caurumiem viedtālruņa priekšdaļā, kas paredzēti kamerai un sensoriem. Manuprāt, sensoru un kameras melnie punkti ir vienīgā Huawei Ascend P7 uzbūves nianse, kas nebūtu īsti pieņemama. Tāpēc ieteiktu labāk skatīties uz melnas krāsas Ascend P7.

    SONY DSC

    Ascend P7 kopējās formas ieturētas vecā modeļa Ascend P6 stilā – arī jaunajam modelim ir noapaļota lejas daļa, bet sānus un augšdaļu sedz kantains alumīnija ielaidums. Atzīšos, ka vismaz man šis Ascend P7 dizains šķiet retais, kas izceļas kopējā, diezgan pelēkajā viedtālruņu izskatu masā.

    Ekrānu sargā Corning Gorilla Glass 3, bet stikloto aizmuguri nāksies sargāt pašam lietotājam. Aizmugures daļu nedaudz sargā izceltā apmale, bet uz to daudz paļauties nevajadzētu. Pieļauju, ka švīkas būs klāt diezgan ātri, līdzīgi kā Sony Xperia Z sērijai, vecākiem iPhone 4 un 4S, un Nexus 4, kuriem arī ir stikla aizmugures noformējums.

    SONY DSC

    Ascend P7 kreisajā sānā nav nekā, toties labais sāns izraibināts ne pa jokam ar visām vadības pogām un divām atverēm microSIM kartei un microSD kartei. Kopumā jau nav nemaz tik traki, bet no pārējā alumīnija ielaiduma krāsas atšķiras microSIM un microSD kartes nosedzošo atvilktnīšu vāki.

    Sīka izdevusies ekrāna bloķēšanas poga. Tā ir perfekti sataustāma ar plikām rokām, bet Ascend P7 aprīkots ar ekrānu, kas vadāms ar cimdiem rokās un tad poga uzskatāma par sīku.

    Ekrāns

    Vairākas reizes jau minēju Ascend P7 ekrānu, bet kaut kā tas viss jāapvieno vienā sadaļā. Ascend P7 ieguvis IPS LCD 5.0 collu ekrānu ar 1080 x 1920 punktiem, kas dod ap 441 ppi ekrāna punktu blīvumu. Ascend P7 sedz Corning Gorilla Glass 3.

    Jāatzīmē, ka šāda ekrāna specifikācija Ascend P7 nostāda vienā kategorijā ar Nexus 5, Xperia Z2 un līdzīgiem grandiem.

    SONY DSC

    Ascend P7 ekrāns ir neticami atsaucīgs, to negaidīju no tā saucamā “ķīnieša”. Patīkami, ka Ascend P7 ekrānam ir minimāli atspīdumi, kas viedtālruni padara lietošanai ļoti patīkamu.

    Kopumā izskatās, ka režotājs ir manu konta atlikumu papildinājis vismaz par miljonu, bet [diemžēl] tā nav. Ascend P7 ekrāns tiešām ir tuvu prefektam un kaut ko vairāk var sagaidīt tikai no AMOLED tipa ekrāniem.

    SONY DSC

    Saskarne un aplikācijas

    Iepriekš par Huawei Ascend Mate7 saskarni traki sūdzējos, jo tajā bija vērojami visa veida aizņēmumi no citiem ražotājiem, bet ar Ascend P7 ir nedaudz labāka situācija. Vēl arvien vērojami šādas tādas aizņemtas idejas, bet Ascend P7 EmotionUI 2.3 saskarne turēta saprāta robežās.

    Ascend P7 saskarnē izmantotas mierīgākas krāsa, arī fona attēli ir piezemētāki par Ascend Mate7 redzēto. Mazāk uzkrītoši noformētas ikonas, kas vairs tik ļoti neatgādina iOS 8.

    Huawei Ascend P7 scr 048 Huawei Ascend P7 scr 049 Huawei Ascend P7 scr 051 Huawei Ascend P7 scr 050 Huawei Ascend P7 scr 052 Huawei Ascend P7 scr 053 Huawei Ascend P7 scr 054 Huawei Ascend P7 scr 001 Huawei Ascend P7 scr 002

    Augšējā rīkjosla ir piesātināta ar ikonām un papildus iespējām, bet ražotājam izdevies to noturēt lietojamu un pat visai ērtu. Plaši pielāgojumi un to iespējas pievienotas iestatījumos. Iestatījumi sadalīti divās daļās – vienkāršotajā un pilnajā.

    Tur ir Huawei veidotie enerģijas taupīšanas režīmi, papildus iestatījumi, kas attiecas uz lietotņu palaišanu sāknējot viedtālruni, kā arī lietotņu aizsargāšanas iespēja pret to izslēgšanu. Šajā sadaļā var izvēlēties lietotnes, kurām tiek atļauts darboties pēc ekrāna izslēgšanas, piemēram, e-pasta klientam un saziņas aplikācijām.

    Huawei Ascend P7 scr 004 Huawei Ascend P7 scr 005 Huawei Ascend P7 scr 006 Huawei Ascend P7 scr 007 Huawei Ascend P7 scr 008 Huawei Ascend P7 scr 009 Huawei Ascend P7 scr 011 Huawei Ascend P7 scr 012 Huawei Ascend P7 scr 013 Huawei Ascend P7 scr 014 Huawei Ascend P7 scr 015 Huawei Ascend P7 scr 016

    Ascend P7 pievienota vienkāršota kustību vadība. Ar tās palīdzību var pielikt viedtālruni pie auss, lai tiktu atbildēts uz zvanu. Ascend P7 apgriešana ar ekrānu pret galdu nozīmēs zvana skaņas izslēgšanu. Iestatījumos var aktivizēt arī visu laiku pār saskarni esošu aktīvo punktu, ar tā palīdzību var izsaukt dažas vienkāršākās viedtālruņa funkcijas, bet diez ko pielietojams šis aktīvais punkts man nešķita. Lielākā problēma, ka tas nav pielāgojams.

    Aplikāciju apjoms noturēt normas robežās. Pieejams pilns Google aplikāciju klāsts, kā arī dažas Huawei veidotās aplikācijas, bet tās visas ir derīgas. Huawei izveidojis savu versiju par kalendāru, kas man nešķita visai ērts.

    Huawei Ascend P7 scr 034 Huawei Ascend P7 scr 035 Huawei Ascend P7 scr 036 Huawei Ascend P7 scr 038 Huawei Ascend P7 scr 039 Huawei Ascend P7 scr 040

    Ascend P7 saņēmis Polaris ofisa aplikāciju un pašveidotu viedtālruņa darbības optimizētāju, kas iztīra liekās datnes un piedāvā dažas iespējas ātrdarbības uzlabošanai.

    Huawei pievienojis arī speciāli Ascend P7 lietotājiem paredzētu Swype klaviatūras aplikācijas versiju. Neliela, bet patīkama dāvana.

    Veiktspēja

    Ascend P7 aprīkots ar ražotāja paša veidotu HiSilicon Kirin 910T procesoru. Tam ir četri 1.8 GHz Cortex-A9 kodoli un Mali-450MP4 video apakšsistēma. Cortex-A9 kodoli būtu uzskatāmi par nedaudz novecojušu tehnoloģiju, bet Huawei paveicis labu darbu, jo viedtālruņa sintētiskā veiktspēja ierindojas aptuveni Nexus 5 un pirmā HTC One M7 līmenī, dažbrīd tos pat pārspējot.

    Huawei Ascend P7 scr 025 Huawei Ascend P7 scr 033 Huawei Ascend P7 scr 032 Huawei Ascend P7 scr 023 Huawei Ascend P7 scr 024 Huawei Ascend P7 scr 020

    Saskarni HiSilicon Kirin 910T procesors kustina ļoti veikli un tas pats attiecas arī uz vairumu aplikācijām.

    Ne tik skaisti iet ar video apakšsistēmas darbību, tā daudzviet Ascend P7 nostāda vienā līmenī ar Motorola Moto G un Samsung Galaxy Note 3 Neo. Nav nekas kritisks, bet varēja vēlēties veiklāku video apakšsistēmas darbību.

    Akumulators un enerģijas taupība

    Ascend P7 darbina lietotāja nenomaināms Li-Po 2500 mAh akumulators. To nevar uzskatīt par lielu ietilpību šādam piecu collu viedtālrunim un izrādās, ka tiešām tā arī ir. Diemžēl Ascend P7 nāksies uzlādēt katru dienu, dažiem aktīvākajiem lietotājiem pat vairākas reizes dienā. Manuprāt, šis ir viedtālrunis ar visīsāko darbības laiku ar vienu uzlādi, ko esmu turējis rokās.

    SONY DSC

    Īpaši nevar paļauties arī uz divu līmeņu enerģijas taupīšanas režīmiem. Pirmais enerģijas taupīšanas režīms nedaudz ierobežo procesoru un savienojumu aktivitāti, bet arī ar šo režīmu Ascend P7 nekļūst par ilgdzīvotāju.

    Otrais enerģijas taupīšanas līmenis atstāj aktīvu vien zvanu un īsziņu sūtīšanas iespēju. Viss cits tiek atslēgts, iegūstot klāt vairākas stundas darbības. Ierasts, ka taupības režīmi atstāj piekļuvi kalendāram un vēl kādai iespējai, bet ne Ascend P7 gadījumā.

    Viedtālrunis pats arī pārāk neliedzas un uzrāda, ka paredzamais darbības laiks ar vienu uzlādi būs mazs. 100% uzlādēts akumulators pēc Ascend P7 “domām” pietiks ap 18 stundām netaupot neko, ap 21 stundu ar mazāko enerģijas taupīšanas režīmu vai ap 25 stundām, lietojot maksimālo enerģijas taupīšanas režīmu.

    Kameras darbība

    Huawei Ascend P7 ieguvis interesantu kameru pāri. 13 megapikseļu priekšējā kamera ar 4160 x 3120 punktu izšķirtspēju, autofokusu un LED zibspuldzi nav nekas neierasts. Tai ir 1080p video uzņemšana ar 30 kadriem sekundē. Neierastais ir 8.0 megapikseļu priekšējā kamera ar 1080p video uzņemšanu. Tā ir pamatīga pašiņu kamera, kurai līdzīga vēl ir jāpameklē. Priekšējai kamerai ir fiksēts fokuss.

    Huawei Ascend P7 scr 044 Huawei Ascend P7 scr 045 Huawei Ascend P7 scr 046

    Ja par pašiņiem, tad jāatgādina, ka Huawei dikti cīnās ar šo interneta dumības pacelšanu jaunos augstumos. Foto aplikācijā iespējojot priekšējo kameru, uzreiz tiek piedāvāti dažādi sejas uzlabošanas rīki. Kameras aplikācijas vidu daļā parādās Skaistuma līmeņa iestatījumi no 0 līdz 10. Pēc noklusējuma ir uzlikts 5. Diez kas nav! Laikam jāgriež uzreiz uz maksimumu.

    Galvenās kameras darbība vērtējama kā normāla, tā pavisam noteikti ir virs vidējā līmeņa. Esmu izlaidies, pieradis pie Sony Xperia Z sērijas kameru spējām. Turklāt agrā ziema mūs nu nemaz nelutina ar skaistu, saulainu laiku. Toties var redzēt, ka sniega klātbūtne Huawei Ascend P7 kameru nedaudz mulsina un šķiet, ka kamera vēlas visu pamatīgi pārgaismot.

    Huawei Ascend P7 foto 006 Huawei Ascend P7 foto 005 Huawei Ascend P7 foto 001

    Fotogrāfiju paraugi ir tādi kādi tie ir, diemžēl neko vairāk pelēcīgā laikā nav iespējams no kameras izspiest. Toties draņķīgā apgaismojumā Huawei Ascend P7 kameras darbību vērtēju kā labu un pat lielisku. Iepriekš biju saskāries ar kameru aplikācijām, kas cenšas tikt galā ar sliktos gaismas apstākļus uzņemtām fotogrāfijām, bet šķiet, ka Huawei Ascend P7 ar to tiek galā vislabāk. Ļoti interesanti bija fotografēt zivtiņas, kas karājas sarkanajā auklā, turklāt tas notika sliktā apgaismojumā un pretgaismā. Neticēju, ka Huawei Ascend P7 spēs no bildes kaut ko jēdzīgu iegūt, bet kļūdījos. Neiztrūkstoši izmantota augsta ISO vērtība, toties zivis ir redzams un fons nav izbalināts.

    hdr Huawei Ascend P7 foto 009

    Pēc maniem novērojumiem, Huawei Ascend P7 kamerai ir tendence izmantot pārāk augstus attēla saasināšanas (sharpening) līmeņus, kas ne vienmēr noved pie laba gala rezultāta. Kā jau ierasts, iesaku izmēģināt arī citas kameras aplikācijas, kas varētu nedaudz uzlabot fotogrāfiju kvalitāti.

    Kopumā nākas atzīt, ka Huawei Ascend P7 kamera darbojas labāk, nekā no šādas kameras var gaidīt. Patīkams pārsteigums.

    Pilna izmēra paraugi iekš Dropbox.

    Konkurenti

    Huawei Ascend P7 konkurenti nav gulējuši. Šobrīd interneta veikalos cenā no 250 līdz 300 eiro ir iegādājami vairāki interesanti lielo ražotāju viedtālruņi, kas var pielikt priekšā kāju Huawei modelim.

    LG G2 cena ir vienā līmenī ar Huawei Ascend P7, bet LG piedāvājumā ir Snapdragon 800 procesors, veiksmīga foto kamera ar optisko attēla stabilizāciju un 3000 mAh akumulators. LG G2 ekrāna izmērs ir nedaudz lielāks par Huawei Ascend P7, bet pats viedtālrunis ir pat nedaudz īsāks, nekā Ascend P7.

    SONY DSC

    LG Nexus 5, protams, ir viedtālruņu klasika. Tas tikko ieguvis Android 5.0 Lollipop un atjauninājumu ziņā, visticamāk, Nexus 5 saņems vēl vienu Android versiju. Nexus 5 lielākais klupšanas akmens ir mazais akumulators, bet arī Ascend P7 akumulators nav diez ko spējīgs. Teiksim atklāti – man tas šķita neticami vājš.

    Samsung Galaxy S4 no šiem viesiem ir vismazāk iekārojamais modelis. Tam par labu runā Super AMOLED ekrāns un lietotāja nomaināms akumulators. Tiek runāts, ka Samsung Galaxy S4 vajadzētu saņemt Android 5.0 Lollipop, bet pēdējie Samsung izgājieni par to neliecina. Kamēr Android 5.0 Lollipop oficiāli Galaxy S4 modelim nebūs iznācis – neticēšu.

    Vismaz pieminēšanas vērts ir Sony Xperia Z1, kam gan nākas aprobežoties ar ne visai daiļu TFT ekrānu, toties Sony Xperia Z1 saņems Android 5.0 Lollipop, tam ir ūdensnoturīgs korpuss, Snapdragon 800 procesors un 2 GB RAM. Pieņemams pirkums, bet ne labākais no šeit uzskaitītajiem.

    SONY DSC

    Noslēgumā

    Kopš Huawei Ascend P6 laikiem daudz kas ir mainījies. Huawei Ascend P7 saņēmis 4G un NFC, kas tik ļoti trūka vecajam modelim. Fiziski Huawei Ascend P7 atgādina vecāko modeli, vien jaunajam ir pareizi izvietotas microUSB un austiņu 3.5 mm pieslēgvietas. Ražotājs ir ticis galā ar viedtālruņa uzsilšanu, kas bija vērojama vecajiem Huawei veidotajiem procesoriem.

    Huawei vēl arvien ir Āzijas produkts, kas ieradies Eiropā tikai tā garāmskrienot. Atbraukšanas procesā Huawei produkcija kļūst visai dārga un viedtālruņiem ir grūti konkurēt ar Eiropā ierastajiem Sony, Samsung, LG un citiem ražotājiem.

    Huawei Ascend P7 ir lieliski uzbūvēts viedtālrunis. Tam īsti nav kur piesieties. Vizuāli nepatika baltajā noformējumā uzkrītoši melnie kameras un sensoru caurumi, bet tur neko nevar padarīt. Uzskatu, ka Huawei Ascend P7 akumulators ir ļoti vājš, bet, iespējams, ka pie manis nonācis stipri palietots eksemplārs. Vizuāli gan tas ir perfekti saglabājies – ekrānā un aizmugures daļā nav nevienas skrambas.

    SONY DSC

    Nevaru apgalvot, ka mani priecēja Huawei Ascend P7 kameras darbība. Arī tā ir nedaudz “aziātiska”, tiek pārāk izceltas, asinātas attēla līnijas, bet kopējais iespaids no tā nekļūst labāks. Īpaši tas attiecas uz pašiņu sadaļu.

    Kopš vasaras Huawei Ascend P7 cena ir pamatīgi nobraukusi uz leju, bet turpat atrodas arī konkurentu pagājušā gada modeļi. Cenas ņemtas no interneta veikaliem, tāpēc par to patiesumu un viedtālruņu pieejamību ir grūti spriest.

    Jāatzīst, ka kopumā esmu diezgan lielā sajūsmā par Huawei spēju Ascend P7 padarīt pieņemami eiropeisku. Iespējams, ka Huawei Ascend P7 cena ir kādus 50 eiro par augstu, kad viedtālruni salīdzina ar konkurentiem. Tas arī ir iemesls, kāpēc labprātāk izvēlētos kāda cita ražotāja piedāvāto. Tātad lielākie Huawei Ascend P7 klupšanas akmeņi ir akumulators un salīdzinošā cena.

    Huawei Ascend P7 cenas Latvijas Interneta veikalos

    Visai sprauns Huawei viedtālrunis, kura kritiskā problēma ir akumulatora darbība ar vienu uzlādi. Iespējams, ka tas tikai testa viedtālrunim, neticu, ka pat gaidstāve rij kā cūka.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    8
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    6
    Baterija
    2
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    35 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    08.12.2014 11:52

    “Neatminos, ka manās rokās būtu nonācis plānāks viedtālrunis par Huawei Ascend P7”

    Ļauj, atgādināšu – P6 bija plānāks par šo ;)

    08.12.2014 13:46
    Reply to  Kaspars

    Tas nebija manās rokās, bet gan Kristapa ;)

    Bet nu acīga publika…

    Jānis
    08.12.2014 14:02

    Pus gadu jau lietoju šo telefonu – telefons patiešām ir labs un ir vērts samaksāt mazāk nekā pirkt līdzīgus Androidus. Protams to nevar un nevajag salīdzināt ar iPhone.
    Ir 2 errori, kas ir šim telefonam:
    1. Kad kontakti ir importēti izmantojot Google kontu – nestrādā funkcija “Merge duplicate contacts” – vienkārši izmet error. Tas mani tracina.
    2. Ir problēmas ar SD kartēm – ik pa laikam ar tām pazūd kontakts vai kas tamlīdzīgs, tad ir jāpārstartē.
    Baterija – to pārsvarā noēd aktīvās aplikācijas, kuras var kontrolēt un noteikt lai tās nestrādā backgroundā. Ja lieto primārās aplikācijas – var runāt pat daudz visu dienu un baterija izturēs.
    Katrā ziņā neredzu jēgu pirkt Android pa lielāku cenu.
    Jānis

    Putnis
    09.12.2014 12:51
    Reply to  Jānis

    Šo kontaktu problēmu “Merge” atrisināju divaisu restartējot pilnībā (softu), tagad viss iet un ar esmu apmierināts ar agrigātu. Atļaušos piebilst, ka šis man ir uzreiz pēc iphone 4s (kurš bija pēdējais modelis par saprātīgām naudām)

    Jānis
    08.12.2014 14:05

    Jā un vispār – ļoti labs un precīzs apskats

    Edža
    08.12.2014 14:28

    Apraksts labs, paldies….Bet tas vēl vairāk sarežģī man izvēli…. Vajadzīgs aparāts 17 gadīgai jaunkundzei, kurai ir nebūtiski visi tehniskie knifi, bet ir svarīgi divi parametri- liels ekrāns un laba kamera, it sevišķi pašiņkamera….
    Tā kā negribu pēc pāris mēnešiem dzirdēt sūkstīšanos par to ka telefons nevelk un karas, kā kandidāti tiek apskatīts šis P7, Meizu MX3….. Kuru no šiem 2iem labāk?

    Ksspars Lccis
    08.12.2014 16:08
    Reply to  Edža

    Lietoju šo telefonu pusgadu. Tieši Tev un arī vispār gribu piebilst divas lietas: 1. Aizmugurējais stikls ir ļoti plāns un trausls – nokrita zemē un saplaisāja. Atrisināju vienkārši – ebajā padsmit eiro un bez grūtībām pats nomainīju. 2. nopietnāks kreņķis – kameras stikliņš nav nekāds gorillas glāss… man, to rūpīgi sargājot, nemētājot pa smilšainiem galdiem… pēc trīs mēnešiem vairs nebija lietojama kamera! Un tagad man divus mēnešus ir jauns stikls aizmugurē un es tur jau redzu divas švīkas!

    08.12.2014 18:38
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nu tāda ir nelaime ar tiem stiklotajiem dibeniem.

    Marcis Buhholcs
    09.12.2014 11:45
    Reply to  Artis Abols

    Sieva 2 nedēļas staigāja ar šo aparātu kā ar jēlu olu, kamēr atnāca no ebay vāciņi. Šim telefonam ir tas gudrais lodziņš, tāpēc var ņemt vāciņu ar “caurumu” :)

    Putnis
    09.12.2014 12:54
    Reply to  Ksspars Lccis

    NU man laikam kādas 4 reizes kritis zemē..tfu tfu tfu, vel nekas nav noticis..

    08.12.2014 18:38
    Reply to  Edža

    Meizu MX3 viennozīmīgi bija pārliecinošāks.

    es
    09.12.2014 18:29

    jocīgi likās lasīt,ka tik švaka baterija. manam Ascend P6 baterijai nav ne vainas. ok, P7 ir jaudīgāks par P6, bet arī baterijai būtu bijis jabūt labakai.

    Kaspars
    09.12.2014 19:40
    Reply to  es

    P6 ir lietots kādu laiciņu..nu baterijā tā..dienu izvelk bez problēmām, bet otrajā diena nekad nevrēju būt drošs, ka izvilks līdz vakaram..

    es
    10.12.2014 00:11
    Reply to  Kaspars

    Es darbā redzu kā daži kolēģi lādē savus telefonu katru dienu, bet daži nelādē. Divas dienas baterijai – tas jau labi. Sevišķi pasaulē plānākajam telefonam. Kad es pirku P6, skatījos salīdzinājumu ar citiem līdzīgiem telefoniem baterijas tehnisko parametru, neatceros kā tas saucas, un P6 tas bija gandrīz vai vislabākais nekā citiem ražotājiem līdzīgiem telefoniem, tā ka fakti ir fakti. par P7 gan nezinu.

    Dina Berzina
    12.05.2017 21:06
    Reply to  es

    Baterija tiešām slikta. Tā laikam vienīgā problēma.

    Marcis Buhholcs
    11.12.2014 09:34

    Diemžēl Huawei ir skops ar apdeitiem un nav zināms kad (un vai vispār) šim telefonam būs 5.0 versija.

    Ksspars Lccis
    03.02.2015 18:16

    a kam tev viņu vajag? nu tā objektīvi…

    Mārcis Buhholcs
    03.02.2015 18:20
    Reply to  Ksspars Lccis

    Zaļo 5.0 diez vai, bet kad februāra beigās iznāks izlaizītā 5.1 to gan derētu.
    Neaizmirsti, ka Android bagus labo ar nākošo versiju, esošajām nevienu bagu to ietvaros nelabo. ART – mazākai baterijas ēdelībai, uzlabots atmiņas menedžments. Vismaz uz 4.4.3-4.4.4 pacelt varēja.
    Nē, nu labi, noname kitajozas vēl joprojām telefonus ar 2.2 un 2.3 ražo…

    Ksspars Lccis
    03.02.2015 18:23

    nu es domāju, kad jautāju – kas Tev paliks labāks salīdzinot ar 4.4.2??? Redzamās lietas jau EMUI softā nokopētas… KAS reāli mainītos?

    Mārcis Buhholcs
    03.02.2015 21:07
    Reply to  Ksspars Lccis

    Ne jau redzamās lietas ir tās, kuras ir būtiskas. Interfeisu var uztaisīt sazinkādu, bet tāpat tas nenoslēpj vecu kodu. Lai gan vairumam tā jau ir – ka tik GUI cmukāks, gļukus piecietīs. Es neesmu Lollipop Material Design fans. Domāju Google vēl ilgi dabūs no tā mazgāties, analoģiski kā Microsoft ar Windows 8 dizainu, lai gan koda ziņā Win 8, 8.1 un 10 ir solis uz priekšu, tāpat kā Lollipop optimizācijas.
    Protams, tas neizslēdz iespēju ka Huawejs tur visu ko ir saspēries arī dziļāk kodā, changelogu iedot viņu neuzskata par vajadzīgu. Radiomoduļa kodu raksta Huawei paši, tas HiSilicon Kirin ir viņu pašu SoC.
    Tas kā izskatās EMUI ekrāni neganti kontrastē ar settingu logu 5.0 stilā. Īsi sakot – ja gribi kopēt, esi konsekvents, nevis sasperies pa gabaliņam no visiem.

    Edža
    10.04.2015 13:46

    Būs jūlijā

    Mārcis Buhholcs
    27.01.2015 09:44

    Telefons nupat saņēma OTA apdeitu uz EMUI 3.0
    Apdeits protams Huawei stilā – ir apdeits – liksi jā/nē?
    Tāpēc nevaru spriest, kas tur vēl ir mainīts, izņemot EMUI apgreidu no 2.3 uz 3.0
    Kas noteikti nav mainīts, tā ir Android versija – kā bija uz 4.4.2 tā arī palika. Bāc!
    Visas iestatījumu izvēlnes nospiestas no Lollipop, arī 3 vadības pogu ikonas ir Lollipop stilā.
    Ļoti ceru, ka ir radio firmwares apdeits, citādi telefons mēdz uzskatīt ka ir mobilajā datu tīklā, bet internets nav pieejams. Ārstē restarts.

    Ksspars Lccis
    03.02.2015 18:15

    ir dažas foršas lietas – beidzot fotoaparātam var izslēgt skaņu. var mainīt karsto pogu izkārtojumu, lielākas opcijas ziņojumu panelī – tas sadalīts notifikācijās un slēdzējos. No galerijas var ieslēgt fotoaparātu, kontaktam pabīdot var redzēt logfailu. Karoče – daudz foršu sīkumu.

    Mārcis Buhholcs
    08.02.2015 13:55
    Reply to  Ksspars Lccis

    Atradās viena neforša lieta. EMUI 3.0 ķīnieši pazaudējuši linku uz mobilo datu patēriņa grafika un ierobežošanas sadaļu.

    Bija jāliek tāda aplikācija kā:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=de.szalkowski.activitylauncher

    Lai tā uztaisa ekrānā šortkatu atpakaļ.
    Jo citādi datu sadaļā patēriņa grafika un ierobežošanas iespēju vispār nav.
    Sīkāk aprakstīts te:
    http://forum.xda-developers.com/ascend-p7/help/emui-3-0-data-traffic-management-issue-t3007780

    Ksspars Lccis
    08.02.2015 15:35

    njā, nekad nav bijis aktuāli sekot līdzi datu patēriņam…

    Māris Krasovskis
    18.02.2015 20:22

    Lietoju jau pusgadu. Tīri labs telefons. Tik žēl ka akumulators ātri izlādējas.

    Ksspars Lccis
    19.02.2015 08:31

    man gandrīz gadu… baterija tur gandrīz divas dienas. it sevišķi tagad, kad neatkarības dēļ nelietoju wifi vairs. būtiski var paildzināt aķa darbību gudri samenedžējot kuras programmas strādā, kad bloķēts ekrāns. tur milzu iespējas to menedžēt.

    Kaspars_
    19.02.2015 09:14
    Reply to  Ksspars Lccis

    Bet kāda starpība vai tur vienu dienu vai gandrīz divas? Es droši vien nemenedžētu settingus šādā gadījuma, bet pieņemtu, ka jālādē katru vakaru – “gandrīz” taču neskaitās..man ir svarīgi, ka telefons droši izvelk līdz dienas beigām (vienalga pirmās, vai otrās)

    Ksspars Lccis
    19.02.2015 10:21
    Reply to  Kaspars_

    es varētu atbildēt tā – neesmu veicis eksperimentus – izvilks 2 dienas vai nē. Lādēju katru dienu brokastlaika/dušas laikā – apmēram pusootru stundu.

    Juta
    18.03.2015 22:35
    Reply to  Ksspars Lccis

    sveiki! vai man vienigajai sada problema par P7 – esmu pieradusi,ka iepriekseja telefona Samsung GalaxyS4 ieejot galerija , izveloties konkretu bildi ir opcija ” kopigot” un tad var izveleties (whatsup, gmail utt), P7 galerija,izveloties opciju ” share” uz minisekundes simtdalu paradas dazadas programmas,kuras it ka var sherot, bet tik atri,ka nevar paspet kaut ko nospiest, un automatiski aiziet uz Facebook,jeb citur bildes no galerijas nemot nevar sherot,ka tikai Facebook..sodien parbaudiju,ka koleges telefona Huawei tas pats… varbut to var kaut kur opcijas mainit vai tas nav mainams un visiem ta ir?

    Ksspars Lccis
    19.03.2015 08:34
    Reply to  Juta

    nez… man viss rāda kā vajag…

    Ibudaha
    27.08.2015 21:38

    Vai kādam no šeit esošajiem Huawei Ascend P7 lietotājiem nav tā, ka telefons izlādējas jau, kad ir atlikuši 2%? Manam Ascendam tā ir jau kopš pirmās izlādes reizes. Telefonam vajadzētu izlādēties, kad ir atlikuši 0%. :D

    27.08.2015 21:56
    Reply to  Ibudaha

    2% ir tik niecīgs uzlādes līmenis, ka mani nepārsteidz izslēgšanās arī pie šāda rādījuma. Varbūt mazliet ir izkalibrējusies baterija. Pamēģini dažas reizes bateriju uzlādēt pilnībā un tad lietot līdz tā pilnībā izlādējas un telefons izslēdzas. Varbūt situācija mainīsies uz precīzāko pusi.

    valdis
    18.12.2015 13:43

    Sveiki.Kā telefonam var nomainīt os versiju uz vecāku -no 5.0 uz 4.4 -respektīvi iepriekšējo .Telefons ar jaunāko kļuvis nelietojams-bieži uzkarās ,ka līdz tikai pārestartēšana, met arā no aplikācijām , nedarbojas facebook aplikācija.iestatījumos pie ekrāna rādās hd izšķirtspēja ,kaut gan telefonam ir full hd .Ekrāns uz aci var redzēt ka pailcis pikseļaināks un baterija izlādējās pat nepilnā dienā ar mazāk nekā 1 stundu aktīva ekrāna laika.

    Reklāma
    Visai sprauns Huawei viedtālrunis, kura kritiskā problēma ir akumulatora darbība ar vienu uzlādi. Iespējams, ka tas tikai testa viedtālrunim, neticu, ka pat gaidstāve rij kā cūka.Huawei Ascend P7 apskats