Web Analytics
More
    Reklāma

    Google un Microsoft gatavojas sūdzēt tiesā Adblock Plus veidotājus

    Jaunākie raksti

    Kā informē ziņu aģentūra AFP, tad Microsoft kopā ar Google un franču avīzi La Figaro, gatavojas cīnīties ar interneta pārlūkprogrammu papildinājumu, kuri atļauj bloķēt reklāmas, radītājiem. Vispirms jau ar Adblock Plus.

    Katru gadu dažādās interneta reklāmas aktivitātēs tiek tērēti miljardi dolāru. Un šo reklāmu radītāji ļoti cer, ka tā vietā, lai lasītu ko nopietnu un izzinošu, mēs tikai klikšķināsim uz dažādām reklāmām, priecāsimies par „unikālajiem” piedāvājumiem, un pirksim, pirksim, pirksim…Taču nekaunīgie vai ar zināšanām apveltītie lietotāji bieži vien izvēlās savā interneta pārlūkā pievienot nelielu palīgprogrammu, kura ļauj bloķēt lielāko daļu no dažādiem uzpeldošajiem logiem un vilinošajiem piedāvājumiem. Tā Adblock Plus visā pasaulē izmanto 144 miljoni lietotāju, un katru gadu to skaits pieaug par 69%. Mūsdienās ar šādiem risinājumiem dažādas interneta vietnes attīra no 10% līdz 60% to apmeklētāju.

    Reklāma

    Tad nu Francijā, un arī Vācijā, Microsoft kopā ar Google un La Figaro nolēmuši, ka viņi sūdzēs tiesā programmu, kuras ļauj bloķēt reklāmas internetā, izstrādātājus. Tai skaitā Adblock Plus radītājus. Pamatots tas tiek ar to, ka augstākminētā trijotne ciešot dižus zaudējumus. Pagaidām gan šī viņu iniciatīva ir tikai izsaukusi ironiskus komentārus. Vai milžiem kas izdosies, nav zināms, taču kā rāda pieredze ar Napster u.c. līdzīgām lietām, lietotāji tā vai citādi iegūs to ko vēlas, un nekādi aizliegumi vai piespiedu līdzekļi nepalīdzēs.

    AvotsAFP
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    re-mix
    09.12.2014 10:28

    Vienīgais ko viņi var panākt, izsviest šos addonus no saviem browseriem. Bet ar to tikai pazaudēs lietotājus.

    LOOK
    10.12.2014 14:11

    ABP lietoju, jo man nevajag tās reklāmas. JA NEBŪS ar ko nobloķēt, pārdzīvosim, bet tik un tā pirkšu tikai to, ko uzskatu par nepieciešamu. Var jau sākt aprēķināt zaudējumus.

    x
    27.01.2015 10:18

    Tad jau uzreiz lai dodas vizītē uz Ķīnu un Krieviju uzkrāt pieredzi. Gadījumā, ja milžiem izdotos piespiest cilvēkus lietot pārlūku bez adblokiem, paredzu, ka internetu lietotu mazāk un grāmatas lasītu vairāk.

    Guest
    24.02.2015 09:44

    Viņiem jau nu vajadzētu saprast, ka bez Adblock internets nav lietojams. Piem. tvnet.lv:

    Reklāma