Web Analytics
More
    Reklāma

    Kā es tiku pie sava OnePlus One

    Jaunākie raksti

    Kā, lūdzu? OnePlus One? Pirmā dzirdēšana par tādu. Tas ir pilnībā saprotami, jo OnePlus radītais viedtālrunis One tik tiešām ir vidēji statistikajam latvietim pilnībā nezināms zvērs. OnePlus ir ķīniešu viedtālruņu un nu jau arī to aksesuāru ražotājs. Uzņēmumu 2013. gada 17. decembrī dibināja mūsu pusē jau mazliet zināmāka cita ķīniešu viedtālruņu ražotāja OPPO viceprezidents Pīts Lau (Pete Lau). OK, kārtējais ķīniešu telefonu ražotājs. Kāpēc tas ir tik interesants mums?

    Jau šī gada 23. aprīlī OnePlus prezentēja savu pirmo viedtālruni, kas tā arī tika nosaukts – One. Tā pavisam vienkāršoti runājot, OnePlus One ir lieliski un kvalitatīvi uzbūvēts 4G mobilos sakarus atbalstošs Android viedtālrunis, kas šī gada flagmaņu cienīgus dzelžus piedāvā par sviestmaizes cenu. Telefons darbojas ar 2.5 GHz četrkodolu Snapdragon 801 procesoru ar 3 GB operatīvo atmiņu, tam ir 5.5 collas liels un kvalitatīvs Full HD 1080p izšķirtspējas displejs, 13 megapikseļu kamera ar Sony veidotu  sensoru un 3100 mAh akumulators. Telefona rāmis veidots no magnija, ierīce ir tikai 8.9 mm plāna un sver 162 gramus. Pēc displeja izmēra OnePlus One ir tieši salīdzināms ar “lielo” iPhone 6 Plus, taču praksē ķīnietis ir jūtami ērtāks lietošanā. iPhone 6 Plus gluži vienkārši ir lielāks, slidenāks un noapaļotās malas neatvieglo tā noturēšanu rokās.

    Reklāma

    OnePlus One pieejams divās versijās, kas atšķiras pēc iebūvētās atmiņas apjoma (telefonam nav microSD atmiņas kartes slota) un krāsas. Baltais 16 GB modelis maksā 299 ASV dolārus (269 eiro) un melnais 64 GB modelis maksā 349 dolārus (299 eiro). Iespaidīgi!

    Telefons darbojas ar “tīru” Android. Tīru tādā ziņā, ka tas nav pārbāzts ar gūzmu dažādu aplikāciju kā citiem premium klases viedtālruņu ražotājiem pieņemts. Tomēr mirkli uzmanības – OnePlus One izmanto CyanogenMod ROM (CM), ko izstrādājuši ar Google tieši nesaistīti izstrādātāji (lasi, šī tomēr nav Nexus sērijas ierīce). Proti, pamatā ir Google radīts Android, taču CyanogenMod autori to ir ļoti prātīgi pielāgojuši un šur tur pat paplašinājuši funkcionalitāti. No CM bīties nevajadzētu, jo platforma tiek aktīvi izstrādāta jau kopš 2009. gada un ir stabila, droša un labi lietojama. Jā, arī Google servisi ir pilnībā pieejami, tāpēc tiksim pie Google Play aplikāciju veikala.

    oneplusonetitle
    OnePlus One

    Izklausās forši un tu arī gribi sev šādu telefonu? Ne tik strauji, jo to nav nemaz tik viegli iegādāties. Tā kā uzņēmums ir jauns un nespēj atļauties apmierināt milzīgo pieprasījumu pēc ierīces (līdz gada beigām plānots pārdot jau miljonu šo telefonu), tad to var iegādāties cilvēki, kam ir ielūgumi. Pirms nedēļas OnePlus izziņoja svētku kampaņu un piedāvāja iegādāties OnePlus One bez ielūguma.

    Šajā momentā arī es sagribēju aizklikšķināties līdz šī telefona iegādei (kā nekā esmu apņēmies 2015. gadu iesākt ar Android ierīci rokā un tepat Kursora forumā biju salasījies labas atsauksmes par šo telefonu), tomēr tā uzreiz man tas neizdevās. Kad es padzirdēju par šo kampaņu, melnie 64 GB telefoni jau diemžēl bija izķerti (man šeit vairāk simpatizē tieši korpusa krāsa/materiāls nevis atmiņas apjoms) un brīvi pieejams vēl bija tikai baltais. Pievienoju grozam, taču pasūtījumu tā arī neizdevās veikt, jo lapā kaut kā nesaglabājās mani pircēja dati. Nu neko, atmetu ar roku un devos savos darbos (tikai vēlāk uzzināju, ka OnePlus telefonu nemaz nesūta pa tiešo uz Latviju un jāizmanto lbss.de vai tamlīdzīgi pārsūtīšanas servisi).

    Kā es pasūtīju telefonu no Ķīnas interneta veikala

    Līdz brīdim, kad raksta komentāros Rūdis padeva saiti uz Ķīnas interneta veikalu Pandawill. Tā kā nu jau āķis iegūt šo telefonu bija gana spēcīgi ieķēries lūpā, tad nolēmu paklikšķināties un paskatīties kāda būs gala summa ar visu sūtīšanu. Domāts darīts!

    2014-12-18_2329
    Mēģinājums pasūtīt OnePlus One no PandaWill.com

    OK, gala summa man šķita pieņemama. Kā nekā visu gadu esmu dūšīgi strādājis un gada beigās var atļauties paeksperimentēt ar šādu pirkumu. Es gribēju telefonu “tagad un tūlīt”, tāpēc izvēlējos pašu ātrāko iespējamo sūtīšanas veidu (DHL Hongkong) un pasūtīšanas procesā tomēr aizmirsu ieķeksēt ķeksi pie muitas un nodokļu sadaļas (tas piemestu pirkumam klāt 60 dolārus). Tālāk aizpildīju visus pasūtījuma veikšanai nepieciešamos datus un veicu apmaksu ar PayPal. No veikala atnāca sauja e-pastu un jau drīz izveidoju kontu un varēju apskatīt sava pirkuma ierakstu. Kad biju apstiprinājis pirkumu, sāku aizdomāties par vairākām lietām.

    Sūtījums ar DHL kurjerpastu no Ķīnas atceļoja 4 dienu laikā

    Vai vispār kaut ko saņemšu? Galu galā tas bija mans pirmais pirkums no šī interneta veikala. Kas notiks ar muitošanu un vai saņemot preci nebūs jāizliek vēl 50-100 eiro. Vakara gaitā Twitter sekotāji mani arī paspēja viegli sanervozēt par to, ka šis OnePlus One ir Ķīnas tirguma paredzēts modelis un vispār var nedarboties Latvijā. Šo daļu es gan atspēkoju pats pa nakti, jo ilgi nenāca miegs :) Atšķirības starp Ķīnas un globālo versiju tik tiešām ir, taču tās dzelžu ziņā ir minimālas (frekvenču atšķirības pa lielam aktuālas tikai ASV) un Ķīnai paredzēto Color OS (šai versijai standartā nav uzstādīts CyanogenMod) var vienkārši nomainīt uz CM. Bet mazliet mierīgāks prāts palika brīdī, kad veikalā pie produkta apraksta izlasīju, ka konkrētajam pirkumam jau būs uzstādīts CM. Atlika pacietīgi gaidīt savu pirkumu. Jāsaka, ka pa ilgiem laikiem šis gadžets bija mani patiešām saintriģējis.

    DHL
    Ak, šis mokošais gaidīšanas laiks

    Pāris pirmās dienas sūtījums kaut kā mokoši ilgi “tusējās” pa Ķīnu un es tik turpināju dedzīgi atjaunināt DHL lapu. Brīdī kad tas izceļoja no Honkongas, jutu, ka nākamais posms būs kaut kur Eiropā. Tik tiešām, vēlu vakarā tas bija Leipcigā un nākamajā dienā pamodies un apskatījis DHL lapu, biju patīkami pārsteigts, ka tas jau ir Lietuvā un drīz arī Rīgā. Ou, jē! Tā kā todien bija liela skriešana pa pilsētu, baidījos, ka nebūšu uz vietas ofisā un palaidīšu garām savu sūtījumu (kurjers iepriekš tā arī neuzzvanīja) un joprojām atvērts jautājums bija par muitas lietām. Tā sagadījās, ka pusdienlaikā biju atpakaļ ofisā un pats pieņēmu sūtījumu. Kurjers to atdeva pret parakstu un uz manu jautājumu par muitām atbildēja, ka nekas vairs nav jādara. Jēj! Cik noprotu, principā kaut kādu (man nezināmu) iemeslu dēļ man izpalika muitas/nodokļu maksājumi. Prieki lieli un uzreiz ķēros pie ierīces izpakošanas.

    Izpakojam OnePlus One

    OK, paka ir gana liela. Tātad iekšā noteikti ir daudz labumu.

    2014-12-17 14.41.26

    Iekšā pakā ir mazliet mazāka paka, kas rūpīgi satīta divos foršā spridzināmā materiāla gabalos. Rokamies tālāk.

    2014-12-17 14.42.49

    Opā, paša telefona kartona kaste jau ir bijusi atvērta. Pieņemu, ka tas tāpēc, ka to veikala darbinieki ir pāršuvuši uz CyanogenMod. Tāpēc stresa nav.

    2014-12-17 14.43.38

    Veram paku vaļā un redzēsim telefona un tā lādētāja iepakojumu. Bet pirms ķeramies pie paša telefona, paskatīsimies kas vēl slēpjas komplektācijā.

    2014-12-17 14.43.49

    Tātad, mums ir paka ar telefonu, lādētājs ar Eiropai nederīgu kontaktdakšu. Taču pakā ir arī pāreja uz spraudni, kas derēs pie mums. Tāpat mazajā plastmasas maisiņā ir pāreja no nano SIM kartes uz micro SIM karti, ko var iespraust telefonā. Te varētu kāds globālās One versijas lietotājs pateikt vai jums bija tieši tāda pati komplektācija. Varbūt ķīniešu veikals ir pielicis klāt kaut ko no sevis?

    2014-12-17 14.45.20

    Bet nu labi, liekam sīkumus malā un ķeramies pie paša telefona kastes. Vispār iepakojums patiešām gaumīgi nostrādāts un nevienā brīdī nerodas sajūta, ka tas ir diezgan lēts ķīnietis.

    2014-12-17 14.46.01

    2014-12-17 14.46.14

    Ir! Kastītē ir arī pats telefons. Pagaidām gan turam sevi rokās un nepieskaramies tam. Paceļam kastes augšu, lai paskatītos uz to kas mājo zem tās. Āha, adatiņa SIM kartes slota atvēršanai, ļoti dīvaina un neērta paskata USB kabelis un mazliet papīrīšu. Viss, ķeramies pie paša telefona!

    2014-12-17 14.46.32

    2014-12-17 14.46.59

    Whoa, telefons ir patiešām ļoti labi uzbūvēts! Telefons, lai arī milzis, nešķiet smags un ir patiešām jūtami plāns. Melnais modelis bija laba izvēle, jo tā (pelēcīgā) aizmugure ne tikai lieliski izskatās, bet uz tausti atgādina diezgan smalku smilšpapīru vai asfalta segumu kā teica kolēģe. Pirmie iespaidi ir ļoti labi, man gluži vienkārši nav kur piesieties pie šī telefona iepakojuma un uzbūves. Bet nu labi, pamēģināsim ieslēgt, lai saprastu vai tas vispār spēj pieslēgties pie LMT 4G tīkla.

    2014-12-17 14.47.24

    2014-12-17 14.47.35

    2014-12-17 15.13.37

    Startēju telefonu un uzreiz saprotu, ka man pretī raugās CyanogenMod. OK, veikals nebija mānījies. Visai drīz redzu, ka telefons ir veiksmīgi pieslēdzies LMT 4G tīklam un pirkumu var uzskatīt par veiksmīgu. Aleluja!

    2014-12-17 14.48.29

    Pagaidām vēl neesmu paspējis pilnība izurbties cauri visiem iestatījumiem un esmu uzstādījis tikai pašas nepieciešamākās aplikācijas. Dienas laikā paspēju “nodedzināt” visu telefona bateriju, izskatās, ka šajā ziņā tas mani nespēs pārsteigt kā to izdarīja iPhone 6 Plus (tas telefons reāli “tur” divas dienas aktīvas lietošanas). Visādi citādi displejs labs, viss darbojas naski. Stabilitāte kā jau Android, ik pa laikam kaut kas nobirst vai viegli “ieķeras”. Bet šoreiz esmu nolēmis tikt sev pāri un necepties par sīkumiem. Kādu laiku OnePlus One būs mans pamata darba rīks un domāju, ka jau pēc kāda mēneša lietošanas varēšu pastāstīt vairāk par to kāda ir šī ierīce ikdienas lietošanā.

    2014-12-18 22.27.24 2014-12-18 22.27.38 2014-12-18 22.27.46

    2014-12-18 22.35.33 2014-12-18 22.34.28 2014-12-18 22.34.53

    Vai tev vajag OnePlus One?

    Uz šo jautājumu atbildi zināsi pats :) Ja nezināsi un “nedeg”, tad pagaidi, kamēr es vai kāds cits šī telefona ilgstošāks lietotājs padalīsies ar saviem novērojumiem. Cik esmu dzirdējis, gluži bezproblēmu ierīce šī arī nav. Vai es ieteiktu pirkt tādu pašu ķīnieti kā šajā rakstā apskatītais? Lai arī pagaidām izskatās, ka telefons darbojas, tomēr rekomendējamāks pirkums būtu šīs ierīces globālā versija. Tad gan visam būtu jādarbojas kā nākas. Cipargalvas gan var eksperimentēt ar visām iespējamajām versijām.

    Par garantijas lietām neņemos spriest, jo uz vietas šo telefonu neviens neremontē un diez vai kāds ies čakarēties un sūtīs to atpakaļ OnePlus. Pa lielam šis produkts tā arī jāuztver kā eksperimentāls ķīnietis bez garantijas. Pavisam noteikti vidusmēra lietotājam “parastajam” drošāk pirkt kāda Latvijā pārstāvēta un atbalstīta zīmola produktu. Tā, ka esat prātīgi ar šādu ierīču ieteikšanu saviem tehnoloģiski mazāk aktīvajiem draugiem, radiem un paziņām. Pašiem vien pēc tam būs jāuzklausa viņu žēlabas un raudas :)

    Bet mēs? Mēs sirdī esam gīki un varam ar tehnoloģijām iesākt pilnīgi visu ko vien vēlamies. Nezaudējiet eksperimentētāja garu arī 2015. gadā! :)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    45 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    a
    19.12.2014 01:01

    Ģimenē jau trešo mēnesi iet 2 Onepluss One rūkdami – awesome!

    Valters Pelns
    19.12.2014 01:33

    Izskatās lieliski! Uz vasaru droši vien jāņem.

    Kaspars
    19.12.2014 08:03
    Reply to  Valters Pelns

    Iespējams būs iznācis jau otrais.

    eliks
    19.12.2014 01:44

    Lasu šo rakstu no sava OPO. Lietotju to jau trīs mēnešus un esmu apmierināts par visiem 100%

    smsfans
    19.12.2014 01:46

    tik aizraujošs un spraiga sižeta stāsts! :))

    Kaspars
    19.12.2014 09:31

    Androids mani diži neuzrunā, bet šo telefonu esmu turējis arī rokās, tīri patīkama mantiņa

    Ar to muitošanu tomēr tika baigi noriskēts..un es pat iedomāties nevaru, kāpēc Tev to telefonu vienkārši atveda un nolika uz galda (bez nodokļiem un muitas aiztures)..
    Bet nu par to tikai prieks, nevis Latvieša skaudība
    Lai veicas un gaidām tālākus apskatus

    19.12.2014 09:33
    Reply to  Kaspars

    Paldies! Es arī domāju, ka kāds kaut kur ir nolažojis. Varbūt muita cer, ka preces saņēmējs pats godprātīgi dosies nomaksāt valsts tiesu?

    Nekas, pēc lažas nezūdamības likuma nākamie mani sūtījumi būs ar pilna apmēra čakaru un problēmām :)

    Aivars Rapša
    19.12.2014 10:00

    Ir jau tāda lieta, kā cena, ko deklarē pārdevējs… ne jau visas preces ir aizdomīgas un tās tiek atvērtas, lai prece muitā tiktu novērtēta atbilstoši.
    Piemēram – deklarētā cena 20$.
    Uzrakstīts, kas atrodas iekšā – kancelejas preces, piem., kalkulators.

    Kaspars
    19.12.2014 10:16
    Reply to  Aivars Rapša

    Manuprāt to, kas ir rakstīts pavaddokumentos, Kristaps ir izstudējis..pretēja gadījumā šādas neizpratnes nebūtu

    19.12.2014 10:30
    Reply to  Kaspars

    He he, tikai tagad paskatījos tos dokumentus. Tik tiešām, “communication tool” ar vērtību 20.89 USD. Ļoti, ļoti nešpetni! :)

    Kaspars
    19.12.2014 10:38

    Ā, nu re kā..es, sūtot kaut ko no Ķīnas, vienmēr tas ir pirmais ko apskatu..elektronikai parasti ieraksta “calculator” :D

    Nešpetni, bet “communication tool” jau izklausās diezgan aizdomīgi..aizdomīgāk par kalkulatoru

    Ksspars Lccis
    19.12.2014 10:51

    NU… Tev atliek cerēt, ka šo neizlasīs muitas dienestā… te smuki visi pierādījumi drukātā formātā. Es ZINU, ka VIDs, par provi, šitādas visādas lietiņas čeko.

    19.12.2014 10:58
    Reply to  Ksspars Lccis

    Kādiem tik riskiem neesmu sevi gatavs pakļaut, lai jums, lasītāji, piedāvātu aktuālu un interesantu informāciju.

    b
    19.12.2014 12:05

    Varonis, cīnītājs, soldier. Drama queen.

    19.12.2014 15:35
    Reply to  b

    Jā, varonis, cīnītājs un soldieris skan labi. Sirsnīgi pateicos, anonīmo komentētāj! :)

    Ksspars Lccis
    19.12.2014 10:54

    Par to USB vadu esmu dzirdējis labas atsuksmes – tas nemetas mezlos un nepiņķējas ar pārējiem vadiem… (nezinu kā, bet tie VADI to māk…)

    19.12.2014 10:57
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nē, nu loģiski, jo tāds milzīgs plakans kabelis nekur nevar sapīties. Tādu varbūt vēl var turēt uz galda, bet nevaru iedomāties kā to lietot, piemēram, auto.

    19.12.2014 11:56
    Reply to  Ksspars Lccis

    USB jau nav austiņas, kas piņķerējas vienmēr un visur. Plakanais vads – tīra māžošanās bez reālas pievienotās vērtības (kā pie mums pēdējos gados pieņemts izteikties).

    davfreim
    19.12.2014 11:57

    Paldies par interesanto rakstu, ceru vairāk šādus rakstus sagaidīt!

    Varu padalīties ar savu pieredzi ar LV muitu, proti, ja norādi zemāku vērtību, par kuru nav jāmaksā nodoklis – savu paku saņem daudz ātrāk. Muitā strādā kaut kādi āpši, vairākkārt esmu sūtījis no ASV paciņas, 2-4 dienās atnāk uz Latviju, bet muitā 2nedēļas viņi bezjēdzīgi tur paciņas, kaut gan uz paciņas ir norādīts, kas tur iekšā un uzdrukāta virsū īstā vērtība, piemēram 75 USD, bet vienalga viņi tur 2 nedēļas vismaz!

    Esmu vairākkārt zvanījis un viņus lamājis, tas nav normāli, ka no ASV otra gala atnāk paciņa un :Latviju 4 dienās, bet Latvijas muitā tā pavada 14 dienas…

    c
    19.12.2014 12:03

    Bezdarbnieku pārtikas pakas iepako labāk :D

    19.12.2014 12:07
    19.12.2014 15:35

    Jā, tāds plāns bija.

    nunu
    19.12.2014 12:21

    Vai nebūtu korektāk virsrakstā rakstīt “Kā es tiku pie sava OnePlus One klona, viltojuma, pakaļdarinājuma utt.”? Man ir oriģināls, tā ka pat no bildēm nolasās Adibas vai Riibuk. :) Runas par to, ka dzelži vienādi, ir pašapmāns. Kā zināms, ķīnieši māk nokopēt jebko. Bet tas nenozīmē, ka kopija ir oriģināls. Tā ir kopija, pieņemu ka ļoti kvalitatīva, bet kopija.

    19.12.2014 12:42
    Reply to  nunu

    Kas tev liek tā domāt? Es gan dabā neesmu redzējis melno oriģinālo OnePlus One, lai varētu salīdzināt, bet domāju, ka gan jau kāds parādīs. Nedomāju, ka šis ir viltojums. Nekas par to neliecina.

    nunu
    19.12.2014 12:57

    Visticamāk, ka tā ir laba kopija, kuru nav izlaidis OnePlus, bet kāds pietuvināts apakšnieks vai tamlīdzīgi. Kāda jēga būtu OePlus uzņēmumam izlaist oriģinālus un kautkādus pa pusei oriģinālus? Viņi taču zāģē paši sev. Kopijas izlaiž kādi citi, tātad par oriģinālu nevar būt ne runas.
    Man nav žēl, nudien nē. Katrs lieto pēc savām vēlmēm, ko vēlas. Raksts ir ok. Bet virsraksts maldina potenciālos gribētājus. Tas ir tāpat kā popularizēt latgalīti, ka tur var nopirkt labu softu. :)
    Oriģinālu varu parādīt, un ne jau es vien, bet kā jau teicu, kopija visticamāk ir ļoti laba. Tāpat kā skatījos jūtūbā par kautkādiem krutajiem ASV armijas nažiem. Oriģināls un kopija ar to pašu nosaukumu. Atšķirības tikai tad, ja saliek blakus. Imho kopijai šajā gadījumā bija jābūt krietni lētākai. Bet tā kā OnePlus nespēj piepildīt tirgu ar savu produktu, tad ir veikli vīri, kas izpalīdz. :)

    19.12.2014 13:08
    Reply to  nunu

    OnePlus ir radījuši international un Ķīnas versiju, jo katrā tirgū ir mazliet cita specifika (kaut vai OS izvēle un tīklu prasības). Tāpēc arī eksistē šāds ķīniešu modelis. Cena ir līdzīgā līmenī kā international versijai.

    Es nesaku, ka nav pilnīgi nekādas iespējamības, ka manējais nav kaut kāds klons, bet pagaidām par to neliecina pilnīgi nekas. Speciāli skatījos cauri jūtūbes video, kuros bija parādīti OnePlus One kloni un tipiski jau uzreiz ir skaidrs kas ir kas.

    OK, daram savādāk. Atsūti, lūdzu, savu telefona numuru uz kristaps@kursors.lv un tūlīt pat piebraukšu salīdzināt dabā abus aparātus. Ja tik tiešām viss būs slikti, raksts tiks atbilstoši pielabots. Un, protams, es pats aiz kauna ielīdīšu zemē :)

    nunu
    19.12.2014 13:17

    Ok, tādā gadījumā es savu ziņu atsaucu. Par to, ka pats OnePlus izlaiž 2as versijas, neko nezināju. :)

    19.12.2014 15:36
    Reply to  nunu

    OK, tad viss kārtībā :)

    Skats
    19.12.2014 13:28

    Apsveicu, jaunu gadžetu izpakot ir patīkama sajūta. :)
    Vai ta’ nu tā būs, ka nebūs īstais?:(

    Atceros, Kursorā nesen tika pieteikta programmiņa, kas ļaujot atšķirt īstos telefonus no viltojumiem. Varbūt izmēģini.

    Mahmuds
    20.12.2014 20:46

    Es arī nedomāju, ka tas ir viltojums. Pats esmu turējis rokās perfektu SGS 5 viltojumu. Vasarā ieraudzīju, ka netā piedāvā dažas nedēļas lietotu SGS 5 pa 280 eirām, izlēmu izskatīt variantu. Labi, ka pirms tam paskatījos Youtube par feikiem. Vienīgās lietas, pēc kā varēja atšķirt, ka turu rokās feiku, bija tas, ka pirkstu nospiedumu skeneris atbloķēja telefonu ar jebkuru pirkstu un kamera, kurai it kā ir 16 Mp matrica un bildēm vajadzētu būt ap 4-5 Mb, reāli taisa bildes ar izmēru 1,5 Mb. Gan korpuss, gan TouchWiz bija perfekti nostrādāti! Pēc tam atradu kaut kādā ķīniešu web lapā šādus telefonus pa 120 eirām :) !

    Mahmuds
    20.12.2014 20:48
    Reply to  Mahmuds

    Ak jā, vēl tur bija uzstādīts Antutu benčmarks, kurš rādīja 42k “papagaiļus” un atkārtoti testējot, rezultāts nemainījās ne par vienu vienību, savukārt uzstādīt savu Antutu versiju telefons neļāva.

    nunu
    19.12.2014 13:15

    Ja par atšķirībām, tad aizmugures uzraksti ir citi. Lādētājs cits. Viss. Pārējais drošvien saskatāms, ja jauc vaļā. Kopija laba. :)

    19.12.2014 13:19
    Reply to  nunu

    Ķīnas versijai, protams, nav Eiropas lādētājs, tāpēc par to es pat ne aci nemirkšķināju. Datu kabelis tieši tāds pats arī manējam. Ja runājam par uzrakstiem, tad jau iepriekš biju izpētījis, ka international versijai aizmugurē lejā ir uzraksts CyanogenMod, bet ķīniešu variantam tā nav, jo to principā darbina Color OS (kas manā gadījumā veikalā jau bija pāršuta uz CM).

    nunu
    19.12.2014 13:22

    Par CM pašsaprotami, bet Tavai versijai šķiet nav Designed by OnePlus. Bet nu labi, es patiešām atvainojos par savu nezināšanu par 2ām versijām. Ķīnieši paši vainīgi, ka par viņiem tāds priekšstats izveidojies. :)

    arvix
    19.12.2014 15:49

    A vot es izskatās ka esmu iegrābies ar OnePlus jo man izlīda šis BUG

    https://jira.cyanogenmod.org/browse/BACON-289

    Un reāli tauta otrā pusē dzird ļoti izkropļotu manu balsi, bieži vien pat nevar mani saprast, vienīgais kas glābj ir pārslēgšanās uz skaļruni vai lietot BT austiņas…. :( un šis bug spriežot pēc visa jau pusgadu nav atrisināts, līdzaro man māc bažas ka tas nekad netiks atrisināts….

    20.12.2014 18:07
    Reply to  arvix

    Pēc diskusijām spriežot problēma ir sekundārajos mikrofonos, kas tiek izmantoti lai neitralizētu fona troksni. Tur ir arī koda gabali, kas ļauj tos mirofonus izslēgt. Pamēģini to, varbūt palīdzēs.

    Ivars Dambis
    20.12.2014 17:52

    Kristap, vai Tavam Ķīnas interneta veikalā Pandawill pirktajam telefonam ir tikai ķīniešu un angļu valoda, vai iespējams arī uzstādīt latviešu valodu?

    20.12.2014 23:07
    Reply to  Ivars Dambis

    Tā, kā telefonam jau bija uzlikts CyanogenMod, tad tam bija pieejamas visas Android (KitKat) atbalstītās valodas, arī latviešu.

    Andron
    20.12.2014 21:07

    Nopirkt māk jebkura šmara! Iedod naudu un palaid veikalā!
    Tas nenozīmē ka tu esi geek!

    Man labs draugs (un priekšnieks) tikko atdeva Note 3. Nu nezinu ko ar viņu iesākt. Izmantošu par experimentu platformu. Jāpamācās tas android un visi tie “modi”.
    Pats lietoju Nokia 6100. Un 2,66 PentiumD. Toties man viss strādā, un ātrāk nekā “gīkiem” win13 uz i19 :-D
    THAT’S FOCKEN GEEK!

    20.12.2014 23:07
    Reply to  Andron

    Ak, jel. Un arī tu klāt.

    Rūdis
    21.12.2014 10:05

    Ātri saņēmi! Ķīnas lielveikalos, kā Pandawill, Banggood, Focalprice (šie ir veikali kuros pats iepērkos) nav pieņemts tirgot viltojumus, viltojumus dažkārt tirgo Aliexpress un arī tikai dīvainie veikali. Šoreiz Pandawill ir starpnieks, kas ar nelielu uzcenojumu tirgo 1+1 (oriģinālo no īstā veikala), visvairāk tiek viltoti Xiaomi aparāti, bet arī lielvekalos tos nebūs viegli atrast. Ķīnas veikali pēdējo gadu laikā ir ļoti mainījušies un rūpējās par reputāciju, arī Aliexpress aktīvi cīnās ar nogodīgiem tirgoņiem.

    p.s. ar muitu paveicās, runā, ka tas dēļ lielā paciņu sastrēguma (šiem fiziski vairs nav vietas), lai gan tas uz DHL mazāk attiecās.

    vēer
    26.02.2015 02:24
    Reply to  Rūdis

    “Nav pieņemts” un tomēr tirgo, tas ir fakts.

    Putnis
    19.01.2015 11:21

    Ja nu kādam interesē, tad 20.01.2015 būs nopērkami bez ielūgumiem.

    Imants
    17.02.2015 15:55

    Man arī kopš oktobra otrās puses joprojām labi skrien šis telefons. Palīdzēju čomam decembrī nopirkt (no oficiālās lapas, kur pirku pats) un viņam gājis sliktāk – pirms kāda laika skārienjūtīgais ekrāns kļuva neskārienjūtīgs. Un it kā bez redzama iemesla.
    Bet visādi citādi man ir mazāk iebildumu, nekā par iepriekš izmantotajiem Samsung un HTC… Kāpēc tomēr iebildumi? Ir bijušas reizes, kad aplikācijas “uzkaras”, vai “uzkarina”/”bremzē” telefonu, vai telefons pēkšņi pārstartējas. Tomēr tā, IMHO, nav telefona, bet drīzāk aplikāciju izstrādātāju vaina. Un tas notiek pietiekami reti, lai par to īpaši nestresotu. Dropped calls nav bijis, operatora signālu ķer puslīdz labi.
    Vai es izvēlētos nākamo Oneplus versiju? Jāredz, kāda tā būs. Ja tehniski pietiekami laba un ar tādu pašu cenu politiku – ļoti iespējams.
    Tā kā Kristaps iegādājās telefonu, skaidrs, ka vēl vienu paplašināto aprakstu domāt nav vērts. Pietiks ar manu komentāru “Manā pieredzē ar…”

    Putnis
    30.03.2015 08:26

    Jautājums Kristapam – kad būs tālruņa apskats publicēts un kopējais viedoklis, pec ilgākas lietošanas?

    Reklāma