Web Analytics
More
    Reklāma

    Alcatel OneTouch no HP varētu būt pārpircis Palm

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju attīstības vērošana ir vēl interesantāka par pašmāju seriālu un Nascar sacensībām kopā. Vēl 2009. gada CES izstādes laikā Palm iepazīstināja ar Palm Pre viedtālruni, kam tika piedēvēts Apple iPhone “killera” statuss. Android vēl arvien bija bērna autiņos, bet webOS izskatījās pēc pabeigtas un konkurētspējīgas operētājsistēmas. Laiks visu nolika savās vietās – Palm Pre viedtālrunim nebija vēlamo aplikāciju, piekliboja mārketings un iPhone kļuva nesasniedzams.

    Palm un webOS ātri kļuva par vēsturi un sāka mainīt īpašniekus. webOS operētājsistēma gājusi no rokas rokā un tagad ar to strādā LG, izmantojot webOS viedajos televizoros, bet ne par to ir stāsts. webOS pamatā zināma kā Palm digitālo asistentu un viedtālruņu operētājsistēma. HP iepriekš ziņoja, ka grasās ar 2015. gada 15. janvāri pārtraukt Palm webOS uzturēšanu. Tas nenozīmē, ka pēkšņi 15. janvārī viedtālrunis beigs savu darbību, bet gan to, ka sadzīvot ar Palm webOS kļūs daudz grūtāk. Palm webOS nāksies iztikt bez aplikāciju veikala un satura ielādes no tā. Nebūs iespējams atjaunot pasūtīto saturu no veikala. Nebūs pieejas arī Palm webOS datu dublējuma kopijām.

    Reklāma

    Iespējams, ka šobrīd Palm vārds nonācis Alcatel OneTouch rokās. Tas varētu nozīmēt Palm ienākšanu jaunās viedierīcēs. Par pārmaiņām vēsta arī Palm mājas lapa, kas pāradresē rezultātu uz mynewpalm.com. Cerams, ka kādreiz tik slavenais plaukstdatoru un viedo telefonu ražotājs spēs atdzimt jaunā kvalitātē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    31.12.2014 16:34

    Runājot par Alcatel… dīvaini ka LV nav pieejami viņu Android ierīces..

    Maris Laudams
    01.01.2015 02:27

    Vēl dīvaināk, ka Alcatel vēl joprojām pastāv (mobilo tālruņu divīzija). Neko vērā ņemamu nav uzražojuši

    01.01.2015 13:20
    Reply to  Maris Laudams

    Alcatel, protams, nevar salīdzināt ar Apple, Samsung, Sony u.c. lielajiem mobilo ierīču lietotājiem (pēc ieguldījuma savu tehnoloģiju attīstībā), tomēr gluži ar zemi nolīdzināt arī nevajadzētu. Pagājušajā IFA tehnoloģiju izstādē sanāca noiet gar Alcatel stendu un biju patīkami pārsteigts par to cik viņiem tie telefoni smuki, krāsaini un visādi citādi gaumīgi nostrādāti. Atliek tiem pielikt ne pārāk augstu cenas zīmi un tirgotos uz urrā.

    Maris Laudams
    01.01.2015 13:26

    Alcatel telefoni tiek tirgoti Anglijā. Šausmīgi low end izstrādājumi sliktākajā nozīmē. maksā tik pat cik cigarešu paciņa un tāpat būsi pārmaksājis.

    01.01.2015 13:28
    Reply to  Maris Laudams

    Par kuru konkrēti modeli runā? Samsung taču arī ir pavisam lēti telefoni (kas ir diezgan briesmīgi), tomēr neparāda bildi par to kādi ir pārējie šī ražotāja produkti.

    Maris Laudams
    01.01.2015 13:38

    Vvz. Alcatel one touch.
    Samsung es varu nopirkt low end un high end. Alcatel piedāvājums ir low end un terrible end. Tāpat kā vēl vesela kaudze citu dīvaina nosaukuma aparāti.

    Reklāma