Web Analytics
More
    Reklāma

    HP ar jaunajiem Stream Mini un Pavilion Mini sastāda konkurenci Intel NUC minidatoriem

    Jaunākie raksti

    Kamēr viedtālruņi tikai pieaug savos izmēros, datori paliek plānāki un mazāki. Izskatās, ka atkal ir uznācis mazo datoru trakums un šādu ierīču popularitāti vairo arī Intel radītie NUC (Next Unit of Computing) minidatori. Tiesa, kuram katram šie Intel NUC datori nederēs, jo pašiem būs tie jāpapildina ar atmiņas moduļiem un citām perifērijas ierīcēm un arī cena rezultātā nebūs nemaz tik salda.

    Tomēr arī HP nevēlas palikt atbildi parādā un prezentējis divus jaunus minidatorus. Stream Mini ir lētākais (180 ASV dolāri) un vienkāršākais jaunums – tas darbojas ar 1.4 GHz Haswell paaudzes Celeron 2957U procesoru un arīkots ar 2 GB operatīvo atmiņu un 32 GB SSD atmiņu. Klāt nāk pele, tastatūra un 200 GB vieta OneDrive mākoņservisā uz diviem gadiem bez maksas.

    Reklāma

    Ja gribas ko naskāku, tad jāskatās uz Pavilion Mini, kas par 320 ASV dolāriem piedāvā 1.7 GHz Pentium 3558U procesoru, 4 GB operatīvo atmiņu un 500 GB cieto disku (7200 RPM). Samaksājot 450 ASV dolārus, saņemsim 1.9 GHz Core i3-4025U procesoru un 1 TB cieto disku (5400 RPM). Maksimālais operatīvās atmiņas apjoms, ko var ievietot šajā minidatorā ir 8 GB. Tāpat lietotājs pats var nomainīt arī cieto disku.

    Abiem datoriem ir divi USB 3.0 porti priekšpusē, divi – aizmugurē, Ethernet pieslēgvieta, 3-in-1 atmiņas karšu lasītājs, kā arī HDMI un DisplayPort pielsēgvietas. Par sakariem atbild Wi-Fi un Bluetooth raidītāji.

    Paredzams, ka abi datori pārdošanā (ASV) nonāks jau 14. janvārī un jācer, ka ierīces atceļos arī līdz Eiropai un konkrēti Latvijai.

    pavmini_galleryZoom_img3

    pavmini_galleryZoom_img4

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    melts
    07.01.2015 11:35

    Ņemot vērā, ka Intel ir izcepis Broadwell bāzētus NUC-us, tad sīvu konkurenci HP nesastādīs.

    http://liliputing.com/2015/01/intel-launches-broadwell-powered-nuc-mini-desktop-computers.html

    Reklāma