Web Analytics
More
    Reklāma

    TomTom Multi-Sport Cardio apskats

    Ārkārtīgi vienkārši lietojams sporta pulkstenis ar GPS, kam nav nepieciešama sirds sitienu jostiņa. Maķenīt neizskatīgs un drusku par dārgu.

    Jaunākie raksti

    TomTom pirmo reizi iemēģināja roku sporta pulksteņu lauciņā aptuveni gadu atpakaļ ar līdzīga nosaukuma pulksteni TomTom Multi-Sport. Pulkstenī bija programmas skriešanai, riteņbraukšanai un peldēšanai, kā arī tika runāts, ka tas visai labi veic savas funkcijas.

    Šobrīd jaunākā tendence ir ne tikai GPS iemānīšana pulkstenī, bet arī šajā pašā sīkajā ierīcē lietot pulsa mērītāju un citas, paplašinātas iespējas. Ar zaļo pulsa gaismiņu jau esam iepazinušies MIO Alpha apskatā un arī Samsung Gear Fit bija saņēmis zaļo gaismu pulsa mērīšanai.

    Reklāma

    TomTom Multi-Sport Cardio 005

    TomTom Multi-Sport Cardio ir saņēmis plašas iespējas un tas ir uzskatāms par pilnvērtīgu sporta partneri pārāk neprasīgam lietotāja. Prasīgie sportisti vēlēsies ekrānā redzēt plašāku informāciju par saviem sasniegumiem un rādītājiem, bet tādiem svētdienas sportistiem kā man TomTom Multi-Sport Cardio ir pietiekami nikns sabiedrotais.

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāns: 144 x 168 punkti, 22 x 25 mm, melnbalts, izgaismots, ar skrambudrošu pārklājumu
    • Savienojumi: Bluetooth Smart, GPS (QuickGPSFix), GLONASS, USB (ar dokstaciju)
    • Akumulatora darbības laiks: 8 stundas (GPS kopā ar sirds sitienu mērīšanu), 10 stundas (tikai GPS)
    • Papildus: TomTom MySports aplikācija un tiešsaistes serviss, mapmyrun.com un mapmyfitness.com savienojums, skaņas un vibrācijas paziņojumi, iespēja pievienot velosipēda kadences sensoru, iebūvēts akselerometrs soļu skaitīšanai
    • Ūdensdrošība: 50 m
    • Cena: ap 300 eiro

    Izskats un uzbūve

    TomTom neaizraujas ar dažādiem trakiem vizuāliem noformējumiem un Multi-Sport Cardio sporta pulkstenis pat būtu saucams par atturīgu, ja vien tas būt kādu puskapeiku klasiskāks. Sarkanā krāsa nav tik ļoti būtiska šajā gadījumā, bet pulkstenim ir kaut kāds grūti aprakstāms dizainisks nespēks, kas to padara par tikai un vienīgi sporta pulksteni. Ikdienā ar to ir visai dīvaini staigāt, kaut gan parasti valkāju rokas pulksteni.

    TomTom Multi-Sport Cardio 023

    Multi-Sport Cardio sastāv no divām daļām – pamatīgi platas siksnas un paša pulksteņa, kuram klāt ir četru virzienu vadības poga, kā arī izvirzījums tā pievienošanai pie uzlādes dokstacijas. Izvirzījums ir noslēpts siksniņas iekšpusē un nekādi netraucē. Siksna veidota no mīkstas, silikonveidīgais gumijas. Tai ir sprādzes aizdare un brīvais gals tiek nostiprināts ar trīs tapām.

    Mans rokas apkārtmērs pulksteņa uzlikšanas rajonā ir tieši 19 centimetri, ko neuzskatu par nez kādu telefonstaba diametru, tomēr Multi-Sport Cardio pulksteni nākas aizdarīt uz priekšpēdējiem sprādzes caurumiem ikdienas nēsāšanai vai atstājot divas brīvas caurumu rindas sportojot. Tas tāpēc, ka sportojot pulkstenim nevajadzētu brīvi kustēties, lai sirds sitienu skaits tiktu precīzi izmērīts. Jāpiebilst, ka priekšpēdējā un pēdējā sprādzes caurumu rindā atstāta siksna liedz brīvo siksnas galu jebkādā veidā fiksēt. Pieļauju, ka kungiem ar 21 centimetra rokas apkārtmēru Multi-Sport Cardio būs par mazu. Kopējais siksnas garums pēc TomTom datiem ir 23.3 centimetri.

    TomTom Multi-Sport Cardio 010

    Daudzviet lasīts, ka šie zaļās gaismiņas sirdsdarbību mērošie pulksteņi ir burtiski jāapžņaudz ap plaukstas locītavu, bet ne MIO, ne Gear Fit, ne arī TomTom gadījumā tā nav. Ieteicams siksniņu savilkt par vienu caurumu rindu ciešāk kā ir ērti ikdienā, lai pulkstenis nekustētos un pulsa mērītājs darbosies. Iespējams, kādam sportošanas laikā pampst rokas, tad var pēc kāda mirkļa atkal palaist siksniņu vaļīgāk.

    Ekrāna izgaismojums ieslēdzams uzliekot plaukstu uz Multi-Sport Cardio ekrāna un pēc tam to noņemot nost. Pastāv arī iespēja sporta režīmā visu laiku turēt ieslēgtu apgaismojumu, bet tas kopā ar GPS un pulsa mērītāju „izēdīs” akumulatoru aptuveni trīs stundu laikā.

    Multi-Sport Cardio modelis nāk komplektā ar gumijas siksnu un plastmasas turētāju velosipēdam. Iepakojumā atrodas arī USB dokstacija.

    TomTom Multi-Sport Cardio 007

    Saskarne un aplikācijas

    TomTom Multi-Sport Cardio tiek vadīts ar četrvirzienu pogu, kurai nav tādas funkcijas kā OK vai Enter. Visa saskarne veidota pēc principa, ka apstiprināšanas funkcija nodota pogas spiedienam pa labi, bet atcelšana – pa kreisi. Sākumā ir grūti pierast, bet pēc pāris dienām TomTom filozofija ir kļuvusi skaidra.

    Uz augšu un leju nozīmē lēkāšanu starp dažādām iespējām, izvēlnes sadaļām. Lai izietu no konkrēta sporta režīma, būs nedaudz ilgāk jāpatur nospiesta poga pa labi. Tad tiks piedāvāta iespēja nopauzēt mērīšanu un uzskaiti vai pavisam to pārtraukt.

    TomTom Multi-Sport Cardio 042

    Pēc vairāk nekā nedēļas Multi-Sport Cardio lietošanas pilnīgi skaidra saskarnes struktūra un slēptās iespējas man vēl nebija. Uzmanība ir jāpievērš Multi-Sport Cardio parādītājām sīkajām piktogrammām ekrāna augšdaļā un lejā. Tur ik pa laikam var ieraudzīt kaut ko iepriekš garām palaistu.

    Multi-Sport Cardio iestatījumu sadaļa ir askētiska. Tiek piedāvāta iespēja iestatīt laiku, mērvienības, apgaismojuma režīmu un vienkāršotu informāciju par lietotāja dzimumu, svaru, vecumu un garumu.

    TomTom Multi-Sport Cardio 043 TomTom Multi-Sport Cardio 044

    Pulkstenis spēj parādīt informāciju par atlikušo akumulatora enerģiju, iekšējās atmiņas piepildījumu un ierīces programmatūras versiju.

    Sportošanas laikā Multi-Sport Cardio spēj vienlaikus demonstrēt trīs rādījumus, piemēram, ātrumu, attālumu un sirds sitienus.

    TomTom Multi-Sport Cardio 037

    Plašākas iespējas ir TomTom veidotajai Windows vai OS X programmai, kas ļauj piešķirt pulkstenim savu vārdu, sinhronizēt ar datoru pulksteņa laiku, kā arī ar tīmekli informāciju par sportiskajām aktuvitātēm. Pieejama arī Android aplikācija, kas, diemžēl, man pieejamajās ierīcēs nedarbojās. Pieļauju, ka vainīga ir ekrāna izšķirtspēja virs 720p, jo kādreiz testētās ierīces ar 720p izšķirtspēju teorētiski atbalsta TomTom aplikāciju. Arī aplikācija atļauj ar Bluetooth palīdzību sinhronizēt datus tīmeklī, lai katru reizi pulkstenis nebūtu jāsprauž pie datora.

    Galddatora TomTom MySports Connect programmatūra parūpēsies arī par jaunākās pulksteņa programmatūras uzstādīšanu un pulksteņa laika sinhronizēšanu. Katru reizi MySports Connect programmatūra pārlika 24h pulksteni uz amerikānisko 12h (AM/PM) standartu, kas ir visai kaitinoši.

    TomTom Multi-Sport Cardio 029

    TomTom nolēmis, ka pulksteņa savāktos datus varēsi sīkāk datora ekrānā pētīt mysports.tomtom.com lapā vai arī doties uz nedaudz funkcionālāko mapmyfitness.com/ mapmyrun.com lapu. Visu minēto mājaslapu saturu automātiski papildina TomTom galddatora vai viedtālruņa aplikācijas.

    Kopumā uzskatu, ka Multi-Sport Cardio saskarne ir visai primitīva un viegli uztverama. Varētu vēlēties nedaudz izteiksmīgākas ikonas, kas ziņo par papildus iespējām ekrāna augšdaļā un apakšā.

    Sirds sitienu mērīšana

    TomTom Multi-Sport Cardio nav mans pirmais sporta pulkstenis ar zaļo gaismiņu, bet šis noteikti ir ērtākais un veiklākais no iepriekš minētās trijotnes. Samsung Gear Fit bija ļoti plastmasīgs ar diskutablu aizdari. MIO Alpha bija pārāk vienkārša saskarne, kas vienlaikus rādīja tikai vienu parametru. Zaļās gaismiņas sirds sitienu mērīšanu novērtēs visi tie, kuri iepriekš laizījuši sporta pulksteņu krūšu siksnu kontaktus.

    TomTom Multi-Sport Cardio 023

    Pārbaudīju Multi-Sport Cardio sirds sitienu mērīšanas precizitāti ar savu esošo Suunto pulksteni, kuram ir krūšu siksna. Mērījumi precīzi sakrita, pavisam nebūtiska atšķirība veidojās, iespējams, mērījumu biežuma dēļ.

    Multi-Sport Cardio apakšdaļā faktiski ir divas spilgti zaļas LED diodes un pulkstenis mēra asins plūsmu starp tām, nosakot sirds sitienu skaitu minūtē. Izklausās pēc zinātniskās fantastikas, bet tas ir zinātnisks fakts.

    Kadences sensors velosipēdistiem ir ekstra, ko nāksies iegādāties atsevišķi. Tas ir pievienojams tikai Multi-Sport Cardio modelim, bet lētākais Runner Cardio pulksteņa modelis ar to nespēs saprasties.

    TomTom Multi-Sport Cardio 040

    Sporta iespējas

    TomTom Multi-Sport Cardio sporta programmas būs pieņemams gan iesācējam, gan arī nopietnam sporta entuziastam. Protams, pieejama sirds sitienu zonu treniņu programma. Pēc sava dzimuma, vecuma, svara un garuma ievadīšanas, Multi-Sport Cardio aptuveni aprēķinās sirdsdarbības zonas. Tās iedalās 1 Easy, 2 Fat burn, 3 Endure, 4 Speed un 5 Sprint. Sportošanas laikā pulkstenis rāda sirds sitienu zonas (piemēram, 3.5, kas nozīmē, ka atrodies izturības treniņu zonā). Atkarībā no paša izvēlētās zonas, Multi-Sport Cardio pulkstenis vibrēs un pīkstēs, kad sirdsdarbība būs par ātru vai lēnu, mudinot attiecīgi palēnināt vai paātrināt tempu.

    Interesanta ir iespēja sacensties pašam ar sevi. Ja otro reizi plāno skriet vai braukt ar velosipēdu pa vienu un to pašu maršrutu, vari censties sevi pārspēt. Multi-Sport Cardio parādīs vienkāršu, shematisku attēlu ar divām bultām – viena norādīs vēsturisko sniegumu, bet otra parādīs šībrīža atrašanās vietu attiecībā pret vēsturisko rādījumu. Tas ir gluži kā rallija spēlītēs ekrānā redzēt t.s. ghost car.

    https://www.youtube.com/watch?v=LGihB8cRMds

    TomTom Multi-Sport Cardio 016

    Tiek piedāvātas iespējas tiekties pēc konkrēta mērķa – attāluma, ātruma u.tml., bet, piemēram, vidējā tempa noturēšana (average pace) nav šajā sarakstā.

    Teorētiski Multi-Sport Cardio derēs arī triatlonistiem, bet internetā pieejama informācija, ka pēc katras disciplīnas nāksies manuāli pāriet uz jaunu mērījumu, gluži kā uzsākot jaunu treniņu.

    Papildus pieejamas arī specifiski pielāgotas sporta funkcijas mehāniskajam skrejceļam (GPS izslēgts, sirdsdarbība ieslēgta), frīstailam (ieslēgts GPS un ieslēgta sirdsdarbība, kas darbojas arī peldēšanas laikā), kā arī parasts hronometrs, kura lietošanas laikā netiek aktivizēts ne GPS, ne arī sirdsdarbības monitors.

    TomTom Multi-Sport Cardio 001

    Datu uzkrāšana un apstrāde

    Jau iepriekš pieskāros tēmai par TomTom Multi-Sport Cardio aplikācijām un tiešsaistes iespējām. Multi-Sport Cardio pamatā nav paredzēts datu uzkrāšanai, jo tam ir ierobežota atmiņa. Atmiņa piepildīsies pēc vairākām nedēļām un daudziem nobrauktiem un noskrietiem kilometriem, bet tā pati iztīrās, tikko Multi-Sport Cardio tiek pieslēgts pie datora vai savienots ar viedtālruni, kurā ir TomTom aplikācija.

    Savienojums ar datoru būs ātrāks, ērtāks, pie reizes pulkstenis tiks uzlādēts un tam tiks uzstādīta jaunākā programmatūra, kā arī atjaunota QuickGPSFix datubāze.

    TomTom Multi-Sport Cardio 027

    TomTom MySports mājaslapa ir nedaudz lēnīga un tā parāda ierobežotu statistiku par paveikto. Ērtāk būs izmantot mapmyrun.com vai mapmyfitness.com, jo šajā servisā iespējams uzkrāt informāciju arī no viedtālruņiem, Garmin, Polar, Nike+, Jawbone, Misfit, Fitbit un citiem fitnesa gadžetiem. Turpat mapmyrun.com vai mapmyfitness.com varēsi atzīmēt savus diētas sasniegumus, miega režīmus utt. TomTom MySports mājaslapa neko tādu nepiedāvā.

    TomTom MySports ir uzskatāma par atvērtu platformu, jo no datora programmatūras iespējams eksportēt datus, ko pēcāk vari glabāt kādā citā servisā, piemēram, Strava vai Runkeeper.

    Gala vārds

    TomTom Multi-Sport Cardio nav uzskatāms par budžeta klases sporta pulksteni. Šobrīd parasts pulkstenis ar krūšu lentu maksā ap 50 eiro un tas parādīs visu nepieciešamo informāciju par sirdsdarbību un laikiem. Lētie sporta pulksteņi tāpat piedāvās arī aptuvenu sirds sitienu zonu treniņu iespējas.

    Pamatīgi mulsinošs ir rokas siksnas garums. Pirms iegādes noteikti izmēri savu plaukstas locītavu – kungiem ar vairāk nekā 22 centimetru locītavas apkārtmēru TomTom Multi-Sport Cardio būs par mazu. Informācija par garākām siksnām nav pieejama.

    Multi-Sport Cardio tam liek pretī pulksteņa izmantošanu dažādiem sporta veidiem, GPS iespējas, kā arī perfekti komfortablu pulksteņa nēsāšanu ikdienā. Man Multi-Sport Cardio nelikās piemērots nēsāšanai zem ziemas apģērba, jo gumijotā, neslīdīgā siksna visu laiku ķērās jakas piedurknē, bet citi iebildumi neradās. Multi-Sport Cardio dizains ir pārāk sportisks. Līdzīgas cenas konkurentu pulksteņi jau saņēmuši visai pieklājīgu izskatu un pat safīra aizsargstiklus.

    TomTom Multi-Sport Cardio 031

    Kaprīza izdevusies Android aplikācija, kas sadarbojas ar reti kuru viedtālruni. Man nebija pieejams neviens viedtālrunis, kas atbalstītu TomTom MySports aplikāciju. Vien varēju noskatīties, ka TomTom MySports varēs lietot Galaxy S5, Xperia Z3 (bet ne Z3 Compact), LG G3 un vēl pāris viedtālruņu īpašnieki. MediaTek procesoru viedtālruņi vispār nebija atrodami TomTom MySports atbalstīto viedtālruņu sarakstā. Ar iOS aplikāciju visam vajadzētu būt kārtībā. Bet vislabāk Multi-Sport Cardio jūtas pieslēgts ar USB dokstaciju pie datora.

    Neizmēģināju peldēšanu ar Multi-Sport Cardio uz rokas, bet internetā tiek apgalvots, ka pulkstenis saglabā sirdsdarbības mērīšanu arī baseinā. Sālsūdenī diez vai būtu prātīgi iet, jo tomēr Multi-Sport Cardio ir uzlādes kontakti, nevis bezvadu uzlāde.

    Multi-Sport Cardio lielākais pluss ir sirds sitienu mērīšana bez jostiņas, GPS un ērtas datu pārsūtīšanas iespējas apvienojums vienā pulkstenī. Konkurenti it kā piedāvā līdzīgas ierīces, bet parasti tām ir jālieto sirds sitienu jostiņa ap krūtīm, piemēram, Polar M400 HR vai Runtastic GPS Watch & Heart Rate Monitor (RUNGPS1). Tai pat laikā jāatzīmē, ka katram kabatā ir viedtālrunis, tam atliek vien uzstādīt kādu aplikāciju, iegādāties 60 eiro vērtu Polar WearLink+ jostiņu ar Bluetooth savienojumu un tu esi zirgā ar visu telefona GPS un datu sinhronizāciju tīmeklī. Un draugi var reālā laikā sekot līdzi katram tavam solim un izdarītajam pagriezienam. Bet Bluetooth jostiņa nedarbojas bez viedtālruņa. Šeit noteikti uzvar TomTom viss-vienā Multi-Sport Cardio pulkstenis.

    Nedaudz lētāka alternatīva ir TomTom Runner Cardio, kas paredzēts skrējējiem, bet tam nav riteņbraukšanas un peldēšanas funkcijas.

    Manuprāt, TomTom Multi-Sport Cardio cena ir nedaudz par augstu izmantotajiem materiāliem. Materiāliem pašiem par sevi nav nekādas vainas, bet pulkstenis neizskatās reprezentabli. Pie uzvalka, smart casual un pat casual stila apģērba tādu vilkt negribas.

    Ārkārtīgi vienkārši lietojams sporta pulkstenis ar GPS, kam nav nepieciešama sirds sitienu jostiņa. Maķenīt neizskatīgs un drusku par dārgu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    5
    Displejs
    7
    Programmatūra
    6
    Baterija
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    sas
    13.01.2015 11:58

    “Šobrīd parasts pulkstenis ar krūšu lentu maksā ap 50 eiro” – neesmu sekojis līdzi šai jomai, bet, cik saprotu pagaidām tādi ir pieejami bez GPS iespējas? Varbūt esmu naivs, bet ja prasts GPS logeris maksā ap 10-20EUR, tad sen jau, šķiet, ka pieliekot tam šo to klāt, produktu ar nosaukumu “pulsometrs ar GPS f-ju”, kas izmantojams kā sporta pulkstenis būtu jāmaksā ap 50 EUR, nevis 300. Laikam nāksies kādu laiciņu pagaidīt, jo baigais sportists neesmu, izmantoju savu viedo ios/android telefonu ar Endomondo, bet lielākie mīnusi ir baterija un dārgā/čakarīgā pulsa josta

    aigi
    13.01.2015 15:38
    Reply to  sas

    Tur jau tā lieta, ka smārtfons ar Endo/ Strava/u.c. + bluetooth josta ir lietojams tikai pastaigājoties. Tas nav prāta darbs šādā kombinācijā to lietot kaut cik nopietnās sacensībās – maratoni, MTB, šosejas velo, nerunājot par triatloniem, ironmaniem. Cilvēkam, kurš ar suni iet pa mežu pastaigāties SF ir perfekts variants, bet ja to lietu sāk nopietnāk darīt, tad bez jēdzīga GPS pulsteņa neiztikt. Arti, nomedī Garmin 920XT uz testu, tas ir šā brīža karstākais multisporta pulstenis.

    14.01.2015 14:39
    Reply to  aigi

    Mans skatījums kā svētdienas skrējējam ir tāds, ka pietiek ar kabatā iemestu kādu ūdens noturīgu telefonu (Z1 Compact tam būtu ideāls) plus sapārot to ar Bluetooth vai ANT+ sirdsdarbībs jostu. Labākais cenas/ieguvuma rezultāts. Vismaz manuprāt…

    TomTom Multi-Sport Cardio ir kaut kas pa vidu, jo viss ir relatīvi izturīgā ierīcē, atšķirībā no ne-GPS sporta pulksteņiem Multi-Sport Cardio piedāvā arī ātrumu un ļoti interesanto sacensību pašam ar sevi (ghost mode). Nekādu citu ieguvumu no iebūvēta GPS neredzu, pats ikdienā lietoju palētu Suunto ar krūšu lenci, kas parāda divus parametrus, piemēram, laiku un sirds sitienus. Ātrums mani īsti neinteresē, tikai lieki satrauc. To zinu no pieredzes, kad gribās dzīties arvien ātrāk, bet reāli ne to spēj, ne tas ir nepieciešams.

    Ar sporta entuziastiem ir drusku cits stāsts – tie pēta statistikas, tiem vajag on the go visus datus un tad Multi-Sport Cardio ir par īsu. Tomēr tas ir vienkāršots, paredzēts svētdienas skrējēju atbrīvošanai no naudas. Minētais Forerunner 920XT ir treniņu partneris, tas rēķina atkopšanās laikus, iesaka kad atkal doties skriet, tam ir arī paziņojumi no viedtālruņa par e-pastiem. Forerunner 920XT ir arī pilnkrāsu ekrāns, kas būtiski paplašina tā iespējas. Mēģināsim nomedīt Forerunner 920XT.

    aigi
    14.01.2015 15:15
    Reply to  Artis Abols

    Es te biju tieši domājis, ka ar telefonu pat mitrumizturīgu, tu nevari sekot līdzi datiem, sacensībās tas ir svarīgi. Sirdsdarbība pirms kāpumiem, pēc kāpumiem, augstuma metri utt to visu vajag on line. + vēl pamatīga analīzes deva pēc sacensībām. Tapēc arī cilvēki maksā 300 un pat 500 € par labu Garmin, Suunto, Timex vai citu iekārtu.

    14.01.2015 15:39
    Reply to  aigi

    Augstuma metri ir sasodīti greizi absolūtam ierīču vairumam arī pie pilnīgas bezkoku un bezmāju trases.

    14.01.2015 14:46
    Reply to  sas

    Skrējējam jau galvenā fīča ir pulsometrs, pārējais viss ir pakārtots. Šobrīd ir aktīva pāreja no krūšu lencēm uz pulsa mērīšanu plaukstas locītavai, jo tā vienkārši ir ērtāk. Protams, ražotāji tam visam piemet klāt lohatronu ar GPS, ar datoru sinhronizācijām un lielīšanos Facebook.

    Didzis Lūsis
    17.01.2015 11:53

    Šādiem sporta pulksteņiem, kam jau ir iebūvēts optiskais pulsa nolasītājs ir viens būtisks mīnuss – skrienot ziemā, pulkstenis būs zem drēbēm un nevarēs redzēt datus uz pulksteņa, ja vienīgi skrien ar uzrotītām piedurknēm.

    Ja grib lētu un bez krūšu jostiņas var izmantot šādu kombināciju – optisko pulsa nolasītāju: http://www.scosche.com/rhythm+ derēs visām ierīcēm, iesākumā (iesācējam) telefonu vai lētu pulksteni un nakotnē jau var iepirkt ko nopietnāku un lietot šo pašu aproci!

    Elva Vaivare
    02.02.2015 11:40

    Arti, es arī gribu tādu darbu – paspēlēties ar sportotāju ierīcēm! :D

    Bet es neesmu tik čakla skrējēja, lai man pienāktos pulkstenis par 300 EUR, kaut arī atbrīvošanās no krūšu jostiņas un telefona būtu ļoti feini.

    02.02.2015 13:56
    Reply to  Elva Vaivare

    Viss ir sarunājams un nokārtojams, ja vien ir vēlme rakstīt par savu pieredzi ar ierīci. Ja ir vēlme un interese testēt un aprakstīt ierīces, dodi ziņu uz kristaps@kursors.lv.

    05.02.2015 14:13
    Reply to  Elva Vaivare
    Reklāma
    Ārkārtīgi vienkārši lietojams sporta pulkstenis ar GPS, kam nav nepieciešama sirds sitienu jostiņa. Maķenīt neizskatīgs un drusku par dārgu.TomTom Multi-Sport Cardio apskats