Web Analytics
More
    Reklāma

    LG G Watch R apskats

    Viedā pulksteņa "šaurā vieta", manuprāt, ir Android Wear operētājsistēma. Derētu arī lielākas ietilpības akumulators.

    Jaunākie raksti

    Pagājušajam gadam vajadzēja kļūt par valkājamo tehnoloģiju gadu, bet tā vietā mēs esam ieguvuši dažādus ražotāju manevrus. Viens ir no savas platformas pārgājis uz Android Wear, cits atkal aktualizē savu Tizen platformu, atjauninot viedos pulksteņus tieši šajā operētājsistēmā. Tad vēl iesaistās Rolex un citi klasiskie zīmoli, pieprasot izvākt no pulksteņu pielāgojumiem savu ražojumu pakaļdarinājumus. Apple it kā savu lolojumu jau izsludinājis, bet gala rezultāts vēl nav aptaustāms.

    LG G Watch R 015

    Reklāma

    Miskaste ir sataisīta ne pa jokam, bet vēl arvien nav atbildēti galvenie valkājamās tehnoloģijas jautājumi – akumulatora darbības laiks, kā arī kāda velna pēc kādam vajadzētu klasisku, perfekti strādājošu pulksteni iemainīt pret rīku ar diskutablu pielietojumu un nožēlojamu akumulatoru. Turklāt ne vienmēr elektronikas augstākā pilotāžā ir arī dizaina uzvara.

    Man šī nav pirmā saskarsme ar valkājamo tehnoloģiju brīnumiem. Ir redzēts Pebble, Sony pirmie kuslie soļi pulksteņu tehnoloģijās. Tad nāca fitnesa aproces un ar telefoniem savienojami sporta pulksteņi. Android Wear gan šis man ir pirmais, tāpēc cenšos neko nepalaist garām, bet nevaru solīt, ka tas izdosies.

    LG G Watch R 005

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android Wear
    • Ekrāns: 1.3 collu 320 x 320 pilnīgi apaļš P-OLED, ap 246 ppi
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 400, 1.2 GHz
    • Atmiņa: 4 GB (lietotājam pieejami ap 3 GB)
    • RAM: 512 MB
    • Savienojumi: Bluetooth 4.0
    • Sensori: akselerometrs, žiroskops, tuvuma, e-kompass, sirdsdarbības, barometrs
    • Siksniņa: lietotāja nomaināma, standarta
    • Ūdens un putekļu noturība: IP67
    • Akumulators: Li-Ion 410 mAh
    • Izmēri un svars: 46.4 x 53.6 x 9.7 mm, 62 g
    • Aptuvenā cena: 230 līdz 250 eiro, Latvijā pieejams janvāra beigās

    LG G Watch R 031

    Izskats un uzbūve

    Faktiski šobrīd iekārojami ir tikai divi Android Wear viedie pulksteņi – Motorola 360 un šodienas varonis LG G Watch R. Tie abi ir apaļi un dikti atgādina klasisku pulksteni. Pat tā saucamais kronis ir savā vietā, bet tas pilda tikai pogas funkciju, grozīšana neko nedod. LG G Watch R korpuss un kronis pārsvarā veidots no metāla (nerūsējošs tērauds + nedaudz alumīnijs), apakšdaļa gan izveidota no plastmasas, kas nav diez ko smalks stils. Par laimi, viedais pulkstenis var lepoties ar atturīga izskata dabīgās ādas siksnu un tā ir vienkārši nomaināma pret universālu 22 mm siksnu. Katrs pats var pielāgot pulksteni savām vēlmēm un vajadzībām.

    LG G Watch R ekrāns ir iedziļināts korpusā, lai to sargātu no švīkām un sitieniem. Šajā ziņā Motorola 360 ir izdevies labāk nostrādāt savu pulksteni, jo tā ekrāns nekur nav paslēpts. LG G Watch R iedziļinājums nedaudz var traucēt pulksteņa vadībai, kā arī internetā saka, ka Motorola 360 ekrāna platība ir par 39% lielāka. Te gan ir jāpiebilst, ka Motorola nav izdevies ideāli apaļš ekrāns, tā apakšējā daļa ir nošķelta un nekāds attēls netiek parādīts. Bet nu gan par Motorola būtu laiks pārstāt runāt.

    LG G Watch R 025

    LG G Watch R komplektā atradīsim arī uzlādes dokstaciju, USB kabeli un 0.85A sienas lādētāju. Beidzot ir sagaidīts magnētisks uzlādes doks, bet tam ir kontakti, nevis bezvadu uzlādes iespējas. Manuprāt, magnētiskais doks ir pārāk vājš, tas pulksteni nepierauj sev klāt un arī pārāk viegli palaiž to vaļā. Ik pa laikam der pārbaudīt, vai LG G Watch R vēl arvien lādējas. Grozīt, raustīt pulksteni aiz siksniņas uzlādes laikā nav prāta darbs – būs nost no doka kā likts.

    Viedā pulksteņa apakšdaļā ir uzlādes kontakti, kā arī pulsa mērīšanas sensors. LG G Watch R ir gandrīz centimetru biezs, bet lielu daļu no biezuma klāt dod izceltās ekrāna apmales. LG G Watch R sver tikai 62 gramus, kas pulkstenim ir maz. Ražotājs mierīgi varēja uzriktēt brangāku akumulatoru.

    LG G Watch R 017

    Iespējams, ka LG G Watch R lielākā fiziskā uzbūves problēma ir tā vieglums un metāla izmantošanas neuzsvēršana. Pulkstenis ir neticami viegls 410 mAh akumulatoram, tāpēc vairāki cilvēki atzina, ka LG G Watch R rokā jūtas kā plastmasas spēļmanta, nevis nerūsējoša tērauda un alumīnija viedpulkstenis. Ādas siksna nav pati augstvērtīgākā, bet to var vienkārši nomainīt pret metāla, austas vai kvalitatīvākas ādas 22 mm universālu siksnu.

    Ekrāns

    Patīkamākā LG G Watch R ekrāna pazīme ir tā matējums, kas atļauj pulksteni saskatīt arī spilgtākā gaismā, neveidojot uzkrītošus atspīdumus. Samsung Gear S lielākā problēma bija atspīdumi no liektā stikla ekrāna.

    LG G Watch R ekrāns ir pilnīgi apaļš, tam nav nekādu nošņāptu segmentu, kā tas ir Motorola 360 gadījumā. Tiek norādīts, ka pilnīgi apaļa ekrāna iegūšanai LG nācās zaudēt plānas apmales ap ekrānu un attiecīgi arī ekrāna laukumu. Toties viss izskatās pabeigts. Par labu LG izvēlei runā arī Android Wear operētājsistēmas specifika, parādot visas ziņojumu kartītes ekrāna lejas daļā – nošņāpta ekrāna lejas daļa ir arī samazināts laukums kartīšu parādīšanai.

    LG G Watch R 012

    LG G Watch R ekrānam ir 1.3 collu diametrs un ražotājs ir minējis 320 x 320 pikseļu izšķirtspēju. Gluži korekti tā apaļam ekrānam nebūtu norādāma izšķirtspēja, bet tas lai paliek uz LG sirdsapziņas. Izmantota P-OLED tehnoloģija, par ko internetā ir virspusēja informācija, kas vairāk izklausās pēc mārketinga pasakām. P-OLED ir LG jājamzirdziņš, kad ir runa par liektiem un izturīgiem ekrāniem. Ap 2017. gadu varētu parādīties arī sarullējami P-OLED ekrāni.

    Ekrānam tiek piedāvāti seši manuāli iestatāmi spilgtuma režīmi, nekāda automātiskā izgaismojuma nav un pēc tāda arī neprasās. P-OLED ir perfekti kontrastains, iestati spilgtumu uz otru mazāko un aizmirsti.

    LG G Watch R 023

    Android Wear tiek piedāvāta Always On iespēja, kas nedaudz aptumšo ekrānu un visu laiku rāda pulksteni. Parasti tiek izmantoti pelēcīgi, plāni rādītāji un pilnīgi melns fons, lai maksimāli taupītu enerģiju. P-OLED, tāpat kā AMOLED, melns pikselis ir pilnībā izslēgts pikselis.

    LG G Watch R spēj izmantot un vienā no ciparnīcas dizainiem parādīt kompasu. Pirmo reizi to vajadzēs kalibrēt, riņķojot roku „8” formā. Kompass ir sīciņš un minimāli izmantojams, bet tas tur ir.

    LG G Watch R 011

    Android Wear

    Android Wear operētājsistēma vēl arvien tiek uzskatīta par izstrādes stadijā esošu. Faktiski Android Wear ir viedtālruņa ekrāna papildinājums, jo īsti iedarboties uz viedtālruni nebūs iespējams. Protams, ir pāris telefona iespējas un lietotnes, kuras var ietekmēt ar viedo Android Wear pulksteni, bet vismaz pagaidām to nav pārāk daudz.

    Google ir izlēmusi, ka Android Wear visiem pulksteņiem ir vienāds. Atšķiras vien ražotāju pašu pievienotie pulksteņu ciparnīcu dizaini. Pulksteņu ciparnīcu dizaini šobrīd tiek iedalīti apaļajos (LG G Watch R, Motorola 360) un kvadrātveida (LG G Watch, Sony SmartWatch 3). Attiecīgi atšķiras arī izmantoto ciparnīcu dizaini.

    LG G Watch R scr 009 LG G Watch R scr 012 LG G Watch R scr 003 LG G Watch R scr 004 LG G Watch R scr 011 LG G Watch R scr 010

    Jebkāda veida darbības Android Wear saskarnē noris tikai ar skārienu vai balss komandu. Google ir daudz paļāvusies uz balss komandām, bet gandrīz visu dublē iespēja ar pirkstu sabakstīt vēlamo ekrānā. Meklēšanai gan nāksies izmantot balss vadību (izsauciens „OK Google”), jo nekādas ekrāna klaviatūras netiek piedāvātas. Šajā ziņā Samsung Gear S ir pilnvērtīgāka ierīce, kas gan no Android Wear pulksteņiem atšķiras ļoti būtiski savienojumu un iespēju ziņā.

    Šobrīd Android Wear piedāvā apskatīt Google Now tipa kartītes un paziņojumus. Diemžēl Latvijā Google Now darbība aprobežojas ar satiksmes ziņām, laika ziņām, informāciju par akciju tirgiem un sporta ziņām. Atliek vien aizbraukt līdz Lielbritānijai, lai Google Now pamostos un rādītu paplašinātu satiksmes informāciju, plānotu laiku un maršrutu uz lidostu u.tml. Atzīšos, ka pēdējā gada laikā nav sanācis būt Google Now plaši atbalstītajās valstīs, noteikti daudz kas šajā servisā gājis vēl tālāk.

    LG G Watch R scr 016 LG G Watch R scr 015 LG G Watch R scr 014 LG G Watch R scr 013 LG G Watch R scr 007 LG G Watch R scr 006

    Android Wear ir ļoti saistīts ar Google Now kartītēm, tāpēc pilnu viedā pulksteņa spēku pie mums neredzēt. Vismaz pagaidām. Mājaslapu apskate no Android Wear netiek pieļauta. Ja pēkšņi kādā saņemtajā ziņā ir tiešsaistes adrese, to piedāvās atvērt viedtālrunī.

    Otrs valis, uz kā turas Android Wear, ir paziņojumi par zvaniem, īsziņām un no aplikācijām. Šobrīd ir ierobežots aplikāciju skaits, kas spēj sadarboties ar Android Wear. Pamatā tās ir Google veidotās aplikācijas, piemēram, Google+, navigācija un Google Camera, kā arī dažas sporta aplikācijas.

    LG G Watch R ieguvis arī sirdsdarbības sensoru un soļu skaitītāju, tāpēc bieži tiek minēts Google Fit serviss. Google Fit ir nepabeigts serviss un par tā spējām varēsim spriest pēc kāda gada, kad aktuāla kļūs nākamā Android 5.1 M versija. Google Fit servisā man nepatīk tas, ka pulkstenis uzskaita un sinhronizē soļus, bet pēc pulksteņa atiestatīšanas no Google Fit nekādi nevar dabūt statistiku atpakaļ Android Wear pulkstenī.

    LG G Watch R scr 017 LG G Watch R scr 018 LG G Watch R scr 019 LG G Watch R scr 001 LG G Watch R scr 002 LG G Watch R scr 004

    Iespējams, ar nākamo Android 5.1 M versiju Android Wear apkalpošana tiks iekļauta jau pašā operētājsistēmā, bet šobrīd no Google Play veikala ir jāielādē Android Wear aplikācija, kas saista viedtālruni ar viedo pulksteni. Android Wear lietotne arī izskatās paplika un nepabeigta. Tā pieļauj dažu iestatījumu pārvaldīšanu (Android Wear vispār iestatījumu sadaļa ir niecīga), ciparnīcu dizaina maiņu un ekrānšāviņu veidošanu. Android Wear pulksteņa sasaistei ar viedtālruni tiek izmantots Bluetooth savienojums un Google Now serviss pieprasa pastāvīgu savienojumu ar tīmekli, kā arī iespējotu vietas noteikšanu. Google Now nepieprasa vienīgi GPS satelītu vietas noteikšanu, pietiek ar aptuvenu vietas noteikšanu, kas nedaudz sataupa enerģiju. Faktiski visi savienojumi ir aktīvi un nekāda energotaupība nesanāks. To uzskatu par milzīgu Google Now un attiecīgi arī Android Wear mīnusu, līdz zinātnieki būs atrisinājuši esošās akumulatoru nespējas.

    Viena no Android Wear specifikām ir skaņas neizmantošana paziņojumos. Tiek runāts, ka nākotnē Android Wear tomēr varētu iegūt kādu dzidru noti, bet šobrīd nākas iztikt ar vibrācijas paziņojumiem. LG G Watch R vibrozvans (ja to tā var saukt) ir knaps un to vari arī steigā uz ielas nepamanīt.

    LG G Watch R scr tel 003 LG G Watch R scr tel 004 LG G Watch R scr tel 001

    Kopumā man nākas atzīt, ka Android Wear ir nepabeigta operētājsistēma. Tās lielākā problēma Latvijā ir Google Now kartīšu trūkums. Google Now perfekti strādās Lielbritānijā un Vācijā, bet mums tas nekā šobrīd nepalīdz. Android Wear jūtams Google spiediens izmantot pašas veidotās aplikācijas – Google+, Google Camera utt. Ne visi vēlēsies šādā piespiedu veidā mainīt savus paradumus.

    Protams, vienmēr var cerēt, ka Android Wear plauks un attīstīsies, piedāvājot arvien jaunas iespējas un precizējot esošās. Tikko ir izziņots, ka Google pārtrauc milzīgo Google Glass Explorer viedo briļļu projektu, jo tas tikšot pārveidots par ko jaunu, ko daudz noderīgāku plašām patērētāju sabiedrības masām. Drīzumā būšot pieejamas jaunas Google Glass versijas. Darbs pie Google Glass uzņems jaunus apgriezienus skaistajā un gaišajā nākotnē.

    LG G Watch R scr tel 005 LG G Watch R scr tel 006 LG G Watch R scr tel 002

    Konkurenti

    Android Wear ir Android Wear iekš LG G Watch R, iekš Moto 360 un citiem Android Wear viedajiem pulksteņiem. Katrs izvēlas savu izmēru, akumulatoru, formu, siksniņu nomainīšanas iespēju, bet viss cits funkcionāli būs identisks. Šādā veidā Google grasās piedāvāt jauninājumus visiem uzreiz, lai izskaustu esošo Android viedtālruņu vājprātu ar operētājsistēmas versijām.

    LG G Watch R 022

    Interesants LG G Watch R un vienlaikus arī Android Wear konkurents ir Pebble viedā pulksteņa versijas. Pebble vispār tiek uzskatīts par jēdzīgāko viedā pulksteņa risinājumu, piedāvājot pamatīgu darbības laiku ar vienu uzlādi, kā arī saprātīgu ziņojumu apjomu, kas sasniedz pulksteni. Pebble nāksies meklēt ārzemēs, to pie mums pat rūdītākie interneta veikali nepiedāvā.

    Būtiski funkcionālāks būs nesen apskatītais Samsung Gear S. Jā, tam nekur nav pazudusi vēlme pēc tuvības ar saderīgu Samsung Galaxy viedtālruni, tomēr ar Samsung Gear S var veikt zvanu, sērfot tīmeklī, sūtīt ziņas, lietot HERE fantastisko navigāciju, skaitīt soļu un sirdsdarbību utt. Samsung Gear S ir pat ekrāna klaviatūra, ko Android Wear mums nesagaidīt, visticamāk, nekad.

    LG G Watch R 029

    Gala vārds

    Jau Samsung Gear S apskata sakarā esmu saņēmis pārmetumus par skepsi, piekasīšanos, neobjektivitāti utt. Drīz iekļūšu vienā kategorijā ar Lato. Tomēr nākas atzīt, ka Android Wear vēl nav ne tuvu gatava operētājsistēma. Un šoreiz tā pat nav ražotāja vaina (visu sačakarējot ar saskarni), jo Google nostāja Android Wear jautājumā ir skaidra – visiem vienu un attiecīgi arī visiem laicīgus jauninājumus. No vienas puses forši, no otras – nenormāli garlaicīgi.

    Pats LG G Watch R viedais pulkstenis ir traks rīks, ko sedz nerūsējošais tērauds un alumīnijs. Tam ir atturīga dizaina magnētiskais doks; magnēts varēja būt štengrāks, bet tā arī ir vienīgā sūdzība. Pulkstenis varētu būt nedaudz par masīvu sievietēm, bet kā zēnu elektroniskā spēļmanta LG G Watch R ir ļoti labi nostrādāts.

    LG G Watch R 002

    LG G Watch R darbība ar vienu uzlādi, visticamāk, aprausies pie pusotras diennakts lietošanas. Bet tas ir bez vienmēr ieslēgta ekrāna. Vienmēr pulksteņa ciparnīcu demonstrējošs LG G Watch R ar vienu uzlādi var pat vakaru nepiedzīvot – viss atkarīgs no konkrētās izvēlētās ciparnīcas dizaina.

    Aplikāciju tīkotājiem Android Wear nebūs īstā atbilde. Šo to vari ar pulksteņa ekrānu ietekmēt, bet tas nav diez ko ērti. Android Wear sadarbības aplikāciju sarakstā ir vairākas sporta un fitnesa aplikācijas (Runtastic, Endomondo), Unified Remote beta versija, WearMail e-pastiem u.c. Nenormāli plašas ir gan maksas, gan bezmaksas iespējas pielāgot Android Wear ciparnīcas izskatu. Par labāko bezmaksas aplikācija atzinu WearFaces, kas ļauj esošus dizainus ielādēt Android Wear pulkstenī. Teorētiski katrs pats var uzzīmēt PNG formātā fona attēlu un caurspīdīgā PNG izveidot rādītājus. To visu ieliek ZIP arhīvā un ielādē pulkstenī.

    LG G Watch R 024

    Android Wear gadījumā ir sarežģīti pateikt, kas tieši trūkst šajā operētājsistēmā, tās funkcijās un iespējās. Un, ja arī es zinātu, tad visu informāciju par miljoniem pārdotu Google. Ir nepabeigtības sajūta, bet tā ir tikai Google un nekādā gadījumā ne LG vaina. Ļoti gribētos redzēt, ko savā viedajā pulkstenī būs salicis Apple. Tikai tad būs kāds atskaites punkts un izdevība salīdzināt dažādu operētājsistēmu spējas un nespējas.

    Ļoti bieži esošie viedo pulksteņu īpašnieki atzīst, ka tiek izslēgti visi savienojumi, padarot to par parastu pulksteni ar pielāgojamu ciparnīcas izskatu. Toties tiek pamatīgi paildzināts pulksteņa darbības laiks ar vienu uzlādi.

    Viedā pulksteņa "šaurā vieta", manuprāt, ir Android Wear operētājsistēma. Derētu arī lielākas ietilpības akumulators.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    8
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    4
    Baterija
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    48 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    20.01.2015 10:34

    Uz Android Wear jāskatās ļoti vienkārši – tas ir papildus ekrāns Android telefonam. Tas ir paredzēts tam, lai ikdienas lietošanā daudzas sīkās un biežās darbības varētu veikt nevelkot telefonu ārā no kabatas: paskatīties laiku, apskatīties ienākošās ziņas, īsi uz tām atbildēt (ar balsi), iečekoties Foursquare, paskatīties laika prognozi Now kartiņā, paskatīties cik tālu ir nākošais pagrieziens navigācijā, … Un to šie pulksteņi dara lieliski. Plus vēl tie izpilda sporta trekera un miega monitora funkcijas. Un arī kontrolē telefonā skanošo Google Play Music vai Spotify. Un, atšķirībā no daudziem telefoniem, visi pulksteņi ir ūdens izturīgi tā kā var nebaidīties tos lietot arī stiprā lietū kamēr telefons droši iekškabatā sēž. Es pats pilnībā esmu ar Moto360 apmierināts.

    20.01.2015 11:03

    Ja es būtu samaksāji 300 eiro par G Watch R, raudātu kā maza meitene. AW nav viss riktīgi. Par 300 eiro var dabūt normālu rokas pulksteni ar 200m izturību, normālu dizainu, visām pulksteņa fīčām, saules uzlādi, varbūt pat safīru. Daudzi ir atzinuši, ka pāris nedēļas izrotaļājas ar viedajām iespējām, pēcāk izslēdz BT un lieto AW kā normālu pulksteni ar nenormāli īsu baterijas laiku.

    20.01.2015 11:09
    Reply to  Artis Abols

    Pirmkārt 300 USD (tas par Moto360) vai pat zem 200 USD par ko līdzīgu Samsung Gear Live. Man, personīgi, nav vajadzīgs “normāls” rokas pulkstenis. Man tie nekad nebija patikuši vai bijuši vajadzīgi. Un 200 metros es personīgi nenirstu. Ja kāds izslēdz smartwatch viņa smart daļu, tad tas nav smart cilvēks.

    20.01.2015 12:00

    Tad sanāk, ka es esmu viens no tiem “ne smart” cilvēkiem. Man patīk Pebble kā pulkstenis, taču man tas sāk besīt brīdī, kad sāk mani bombardēt ar paziņojumu gūzmu. Tas ir lieki un nogurdinoši. Tāpat pie ieslēgtiem paziņojumiem baterija šādai ierīcei būs jāuzlādē ik pēc dažām dienām. Pebble gadījumā retāk, visu pārējo pulksteņu gadījumā biežāk. Tas man nešķiet pieņemami. Īsumā – viedpulksteņi šobrīd ir pavisam zaļas ierīces ar apšaubāmu pielietojumu. Reāli noderīgas tikai nūģiem, kas ir gatavi daudz ko pieciest tikai tāpēc, lai būtu moderno tehnoloģiju pašā spicītē. Nabadziņi.

    20.01.2015 12:06

    Jāatslēdz paziņojumi no tām lietotnēm, kas nav noderīgas uz pulksteņa. Tam ir filtri iekš Android Wear. Batareja jalāde katru dienu, pie tā jāpierod tā pat kā pieradām telefonus katru dienu lādēt.
    Viedpulksteņi ir pirmie rokas pulksteņi, kas patiešām var būt noderīgi modernam cilvēkam. Dumjš pulkstenis ir vispār bezjēdzīgs anahronsims. Priekškam izgrūzt naudu tikai lai redzēt laiku uz rokas???

    20.01.2015 12:14

    Pieņemu, ka rokaspulksteņus kā laikrāža funkcijas pildītājus pērk maza daļa cilvēku. Principā tas ir statusu apliecinošs aksesuārs. Nu vismaz ja runājam par dārgiem rokaspulksteņiem.

    20.01.2015 12:28

    Ja tas ir statusa simbols, tad pilnīgi vienalga kāda viņam funkcionalitāte, ne? Tik pat labi var vienkārši zelta rokassprādzi uzvilkt.
    Bet ja tomēr grib funkcionalitāti, tad tie visi 200 metri un mehāniskie hronometri pat ne tuvu nestāv tik vienkāršai funkcijai kā īsziņas izlasīšana.
    Smart pulksteņi beidzot ļauj uzvilkt pulksteni, kas ir patiešām funkcionāls, kas nav tikai puiciska rotaslieta. Smart pulksteņi atver jaunu tirgu rokas pulksteņiem starp cilvekiem, kas līdz šim pat neapsvēra pulksteņa nesāšanu. Es pats tāds.

    20.01.2015 12:29

    Bet tu taču piekrīti tam, ka viedpulksteņi šobrīd ir ļoti zaļi tehnoloģiju un lietojamības jomā? Ikdienas uzlāde ir izsmiekls (salīdzinot ar klasiskajiem pulksteņiem) un pielietojums ne tuvu nav ērts.

    20.01.2015 13:29

    Tieši to pašu var mēģināt pateikt arī par viedtālruņiem salīdzinot tos ar Nokia 108 vai Vertu Signature, piemēram. Tikai tevi izsmies un pamatoti.

    20.01.2015 12:47

    Katram savs skatījums un nepieciešamības. Pameņģējos ap AW nepilnu nedēļu (cik nu LG bija dāsni atvēlējis) un neuzķēru to fantastisko vieduma baudījumu.

    Iespējams, ja būtu “uz aklo” nošķiņķojis 300…400 eiro par viedu pulksteni, tad publiski izteiktos ar milzīgu sajūsmu, kaut zem segas notraustu asaru par zemē nomesto naudu.

    Tagad zinu ka esmu nūğis
    21.02.2015 10:39

    Arī es esmu LG G Watch R lietotājs, taču nebiju aizdomājies, ka esmu nūģis… Manuprāt Jums nevajadzētu aizmirst, ka tieši jūsu rakstu lasītāji ir šo gadžetu lietotāji un vai tik nesanāk tā nesmuki savus lasītājus saukt par nūģiem? Katram var būt kāds iemesls lai nepatiktu šāda vai tāda ierīce, bet izteikties par lietotājiem… Hmmm

    22.02.2015 10:30

    Visupirms, atvaino, ja manis teiktais aizskāra. Nebiju to domājis tik negatīvā gaismā. Manās acīs apzīmējums nūģi (no angļu vārda geek) ir ar diezgan pozitīvu nokrāsu un tie ir cilvēki, kas ir gatavi pieciest dažādas neērtības, lai tikai varētu lietot pašas jaunākās tehnoloģijas, pie tam tā kā paši to vēlas nevis pakļauties ražotāju iegribām. Un konkrēti viedpulksteņu sakarā tas ir labi redzams, jo, atkārtošos, es šīs ierīces vēl neuzskatu par pabeigtām un ērti lietojamām “parastajiem” cilvēkiem.

    Ksspars Lccis
    22.02.2015 11:21

    Un, lūk, kādu jauku nūģa skaidrojumu atradu tādā Čerubīnas buduārā:
    <> (c.)

    alx
    20.01.2015 10:43

    Man kā citas OS lietotājam šie izstrādājumi nav baigi aktuāli, bet review gan atvēru ar interesi – ar domu, kā tad šāds verķis īsti strādā. Izlasīju, un tā arī netapa skaidrs.
    Kā viņš ir lietojams kaut vai tikai pāris dienas padarbinot kā ikdienas pulksteni – kas patīk, kas kaitina. Cik ilgi patiesībā izvelk aķis – te pie viena arī paspēlējoties ar ekrāna, aplikāciju, savienojumu setingiem.
    Bet visvairāk mani interesēja lieta, kas tikai tagad sāk parādīties AW, bet pēc review spriežot, vispār netika ieslēgta – pulsa sensors.. Interesē tā precizitāte reālas sportiskās aktivitātes laikā un atkal jau arī bačas ilgums utt.

    20.01.2015 10:48
    Reply to  alx

    Un tagad vēlreiz uzmanīgi izlasi visu rakstu – tur ir atbildes uz vairākām neskaidrajām lietām. Savādāk sanāk, ka rakstu nelasīju, bet komentārs ir. Not cool.

    alx
    20.01.2015 10:57

    C’mon. Nopietni? Es taču kasīties nenācu, bet uzzināt lietas. Tekstu par bačas hipotētisko laiku lasīju, man intersēja kā ir dzīvē, reāli viņu darbinot, lietojot.
    Par pulsa sensoru arī jautāju tikai tapēc, ka arī ārzemju reviewos viņu kaut kā tikai piemin un viss.

    20.01.2015 11:10
    Reply to  alx

    Tīri no pulsa sensora lietošanas viedokļa LG G Watch R neizmēģināju, jo tam ir ādas siksna. Skriet ar tādu jau ir kā var, nodot tālāk/atpakaļ arī. Bet cik tas būs smuki.

    Savu pulksteni jau varētu mocīt vai mainīt siksnu uz ko atbilstošāku.

    No sporta viedokļa AW ir ne visai labi izdevies, jo tas iet tikai roku rokā ar telefonu un app uz tā. Man tas īsti neder. Telefonu varu vazāt līdzi arī ar 60 eiro Bluetooth jostiņu.

    20.01.2015 10:55
    Reply to  alx

    Akumulatora ilgums ir grūti izmērāms, tas atkarīgs no vienmēr ieslēgta ekrāna, BT savienojuma lietošanas, paziņojumu saņemšanas biežuma utt. Vispār rakstā ir minēts, bet atļaušos atkārtoties, ka ar ieslēgtu BT LG G Watch R jālādē ik pārdienas, bet reāli izvilks pusotru dienu. Pulksteni saņēmu “nullīti”, varbūt aķis vēl ieskrienas un notur arī tās 3 dienas. Diemžēl LG atvēlēja tikai uz nedēļu ar visām atsūtīšanas un nosūtīšanas dienām tajā nedēļā, tāpēc nevaru komentēt par izslēgta BT ietekmi uz pulksteni. Varbūt 4 dienas izvelk.

    Vēlreiz norādīšu tiem, kuri izsaka viedokli neiedziļinoties apskatā, ka pulsa sensors vismaz ekrānšāviņos ir redzams. Tas ir samērā ātrs (ātri nolasa), bet precizitāte ir so-so. Kaut kā baigi staigāja, ja salīdzina ar TomTom http://www.kursors.lv/2015/01/12/tomtom-multi-sport-cardio-apskats/

    Īsumā – kaitina AW, neredzu tam Latvijā pielietojumu. Vismaz ne šobrīd. Līdzvērtīgus paziņojumus rāda arī citi viedie pulksteņi (Sony, Pebble u.c.). Patika izskats, materiāli. Siksniņa varēja būt kvalitatīvāka, oriģinālā nedaudz atgādina preskartonu, nevis ādu.

    Māris
    20.01.2015 10:53

    Apskatā tika pieminēts aplams algalvojums par Google Glass: “Tikko ir izziņots, ka Google pārtrauc milzīgo Google Glass viedo briļļu projektu, jo tas neesot izdevies tā, kā sākotnēji plānots.”. Patiesībā ir tieši pretēji – projekts ir izdevies, tiek pārtraukta tikai “Google Glass Explorer” programma un drīzumā būs pieejamas jaunas Google Glass versijas. Darbs pie Google Glass uzņems jaunus apgriezienus.

    https://plus.google.com/+GoogleGlass/posts/9uiwXY42tvc

    20.01.2015 10:58
    Reply to  Māris

    Raksta tapšanas laikā avoti nebija tik precīzi. Paldies par info!

    20.01.2015 11:57
    Reply to  Māris

    Es šim ne pārāk ticu. Noticēšu tikai brīdī, kad reāli pats savām acīm redzēšu gatavu Google Glass sekotāju. Vismaz pagaidām tas ir bijis eksperiments, kas tā arī nav spējis piesaistīt pietiekami lielu interesi ne no sabiedrības, ne izstrādātāju puses. Ceru gan, ka būšu maldījies savā skepsē.

    20.01.2015 12:08

    Vispār viss Android Wear interfeiss un notifikāciju evolūcija ir nākusi no Glass projekta un tā ir kopēja izstrāde – katra lietotne, kas atbalsta Wear dod arī labaku Glass atbalstu. Software tur nemainīsies īpaši, Google vienkārši ir beidzot gatavi sāk normāla (nevis test Explorer) hardware izlaidumu.

    20.01.2015 12:13

    Ja pareizi noprotu, Glass komanda tagad kopā ar Nest staipa apkārt čuguna radiatorus uz ratiņiem vai kas uz to pusi.

    Māris
    20.01.2015 12:16

    Manis ievietotajā saitē ir oficiāls paziņojums no Google Glass komandas. Izlasi to.

    Varbūt rakstu arī pielabosiet?

    20.01.2015 12:27
    Reply to  Māris

    Paldies, rakstā pieliksim šo info. Tomēr personīgi mani šāds teksts nepārliecina.

    20.01.2015 12:33
    Reply to  Māris

    Paldies par norādi, taps sakārtots.

    Jānis Lūsis
    20.01.2015 15:32

    Atļaušos padalīties arī ar saviem novērojumiem. Arī esmu dzīvojies aptuveni nedēļu ar šo viedpulksteni. Kodolīgi izsakoties – ierīce nav lēta, taču, ja nav žēl par interesantiem gadžetiem izdot naudu (tas ir cilvēka raksturs), tad šis šobrīd, manuprāt, ir viens no sakarīgākajiem viedpulksteņiem. Protams, ka tiem vēl ir kur augt, bet tie dažādie sīkumi, ko man šī ierīce ikdienā nodrošināja – man patika un apmierināja. Redzu uzreiz, kas zvana – ja nevaru/negribu runāt, varu neizvelkot tālruni no kabatas (piem., pie auto stūres vai ziemas aukstumā) atcelt zvanu. Varu uzreiz redzēt laika prognozes, izlasīt īsziņu, e-pastu, redzēt kalendāra atgādinājumus, neizvelkot tālruni. Uzrunāja modinātājs, kas vibrē uz rokas nevis modina ar skaņas signālu kā telefons. Nu, un, ja esi gatavs reizēm ar pulksteni parunāt angliski, tad man patika iespēja iestatīt modinātāju, taimeri uzreiz ar balsi, bez bakstīšanās pa ekrānu. Arī, piemēram, valūtas konvertēšana ar balsi reizēm noder – “how much in euros are 10 pounds”, un tamlīdzīgi. Piesieties par nepilnībām, trūkumiem, gļukiem mēs varam jebkurai tehnoloģijai – lai arī cik tā maksātu. Es te tomēr cenšos saskatīt ikdienišķi noderīgās lietas, kuras, ja vien esmu gatavs sagremot ierīces cenu, man noderētu un palīdzētu. Tā kaut kā. Viens loģisks mīnuss, kas nepriecēja – tālrunis ar… Read more »

    20.01.2015 15:47
    Reply to  Jānis Lūsis

    Paldies par komentāru!

    20.01.2015 16:04
    Reply to  Jānis Lūsis

    Tas viss jau tā ir, bet man pēc tās nedēļas palika atvieglojuma sajūta, ka varu to atdot atpakaļ. Ik pa laikam ir gadžeti, kurus ir vēlme vēl un vēl paturēt. Ar Android Wear vismaz man tā nav, lai arī cenšos domāt atvērti.

    Man nepatika AW filozofija neizmantot skaņas signālus. Neesmu radis un diez vai varētu pierast gulēt ar tik lielu ierīci kā G Watch R. Kaut kādi fit-bandi ir pavisam cita izmēra un materiālu nēsājamais gadžets, ar tiem var kopā čucēt. Bet lielu, apaļu nerūsējošā tērauda pulksteņa nospiedumu uz vaiga no rīta redzēt nevēlos.

    Vēl viena lieta, ka Blutetooth nav vienīgais savienojums, ko AW pieprasa. Laika ziņām vajag GPS (precizitātei – vietas noteikšanu), moderns kalendārs un daudzas citas app nav iedomājamas bez sinhronizācijas tiešsaistē, kas nozīmē arī visu laiku aktīvu wifi vai mob.datus. Visu laiku tiek kurināti visi savienojumi, ja neskaita ANT+ un NFC. Telefona aķis cieš pamatīgi.

    Jānis Lūsis
    20.01.2015 16:13
    Reply to  Artis Abols

    Es arī, manuprāt, esmu izaudzis no tā vecuma, kad paliek ar vien grūtāk sastapties ar gadžetiem, par kuriem būtu sajūta – ooo, dodiet, pārlaimīgs lietošu gadiem. Par šo pulksteni – ir dienas, kad to lietotu (skrienamās darba dienas pa pilsētu, meetingiem utt.), un ir mierīgās dienas, kad nelietotu.
    Par gulēšanu – pa nakti ar šo es arī negulētu, par lielu. Bet tā kā esmu power-napping jeb spēka snaudu praktizētājs, tad ar šo man pat ļoti patika pamosties, jo tas process ar vibrāciju uz rokas ir “saudzīgāks”.
    Ēmm, kaut kā nepiefiksēju par to GPS, bet man telefonā tas toč nebija visu laiku ieslēgts, bet par laimi Lielvārdei laika ziņas rādīja visu laiku. :) Vienmēr pieejams mobilo datu savienojums mūsdienās – piedošanu, nuu, tas man šķiet jau pašsaprotami. Gadžetu frīkam – it’s a must. Vismaz pāris gigabaiti mēnesī.
    Bet akumulators telefonam ar šo, jā, kā jau teicu, tiešām sēžas ātrāk! Nešaubīgi un loģiski.

    KKTK
    21.01.2015 19:33
    Reply to  Jānis Lūsis

    O, pulkstenī redzēt kas zvana ir forši!
    Tāpat kā navigācijas nākamo pagriezienu. Var pat nerādīt visu laiku, novibrēt un parādīt tikai kad tuvojas krustojumam. Bet lūdzu arī Wāzē ;)
    Epasti – nē! SMS – varbūt.
    Laikaziņas po – tāpat nepareizas. No rīta paskaties ekrānā un saproti, kas gaida. Nu ja nu vienīgais rādītu nokrišņu radara gifu, bet tam ekrāns par mazu.
    Gulēt ar pulksteni? Tas ir tāpat kā gulēt ar zābakiem :D Un arī to fitnesa gumijotās siksniņas ķeras meiteņu matos :/

    Bet par savienojumiem. Kāpēc tie ražotāji neizmanto ANT+? Tas taču ir daudz ekonomiskāks un dara visu!

    Jānis Lūsis
    21.01.2015 19:38
    Reply to  KKTK

    Jā, navigācijas pagriezieni arī rādās, tas forši. Par Waze nezinu, nemēģināju.
    Laika ziņas – starp citu, šitā aplikācija parāda ekrānā arī nokrišņu radaru, cik saprotu – http://ej.uz/instwth . Ekrāns nav nemaz tik švaks, lai attēlotu detalizētu info.

    acc
    20.01.2015 17:24

    Runājot par google now kartiņām – neteiktu ka kartiņas kardināli atšķirtos esot LV vai UK. Tieši tāpat smuki izlien atgādinājumi par lidmašīnām, parādās cikos jāizbrauc lai nokļūtu laikus lidostā (var iestādīt laiku cik minūtes pirms lidojuma gribi tur nokļūt), ap ēdienreizēm izlien tuvumā esošo ēstuvju adreses, trafika notifikācijas varbūt ir mazāk, bet neteiktu ka UK ar viņām tiku apbērts – tās tāpat lien ārā ja esi kustībā vai meetingā ir zināma adrese. tie paši ieteikumi kautko izlasīt parādās gan esot UK, gan LV, un arī rezultāti pēc kādiem pēdējiem meklējumiem google. Liekas vienīgais ko neesmu redzējis izlecot esot LV ir ieteikumi seriāliem ko skatīties pirmdienās, vai kino repertuārs weekendos… Tiesa googlei es skaitos UK iedzīvotājs, un tāpēc esot LV saņemu kaudzi ar papildus kartiņām – valūtas kursu GBP/EUR, EN/LV vārdnīcu, photo spots nearby :)…

    Ja vēl google now spētu sagremot AirBaltic iekāpšanas kartes tāpat, kā to dara ar KLM, būtu pavisam skaisti – kartiņa ar iekāpšanas barkodu izlien kā reizi uz iekāpšanas laiku :)…

    20.01.2015 17:30
    Reply to  acc

    Un vēl ja RīgasSatiksme beidzot savestu kārtībā savu datu eksportu Googlei, lai sabiedriskā transporta grafiki būtu normāli pieejami un Google Now varetu arī tos izmantot ceļu planojot.

    20.01.2015 20:15
    Reply to  acc

    Nē, nekas tāds nerādījās.

    acc
    21.01.2015 01:30
    Reply to  Artis Abols

    iespējams telefona valoda en + uk kā home country nospēlē lomu – varbūt daļa kartiņu gluži vienkārši nav latviskotas, bet informācija kā tāda ir pieejama… Jebkurā gadījumā esot LV nejūtos apdalīts no Google Now puses.

    Kārlis
    20.01.2015 23:29

    Ļoti interesē, kur jūs visi dabūnat izmēģināt šos viedpulksteņus, personīgi man ieviesa lielu interesi šie jaunie izstrādājumi bet bez, piemēram nedēļas ilga izmēģinājuma neņemtos tērēt uz tādu naudu, īpaši interesē Moto 360.

    21.01.2015 11:37
    Reply to  Kārlis

    Moto 360 ar ādas siksnu ir Amazon Lielbritānijas lapā ar sūtīšanu zem 200 mārciņām (ap 260…270 eiro) gan jau būs. Metāla siksna būs 50-100 mārciņas klāt.

    Tīri tā paprovēt diez vai ir iespējams. Meklē domubiedrus, kuri ļautu drusku parotaļāties.

    21.01.2015 11:47
    Reply to  Kārlis

    Testa ierīces tipiski tiek saņemtas no ražotāju pārstāvjiem, tāpēc pamatā orientējamies uz lokāli oficiāli pieejamām ierīcēm. Moto 360, diemžēl, Latvijā oficiāli netiek izplatīts, tāpēc mēs par šādām ierīcēm neiespringstam. Ja ir liela interese no lasītājiem, cenšamies nomedīt citos ceļos. Vai nu sarunājam no paziņām/lasītājiem vai paši nopērkam un patestējam.

    Maris Laudams
    22.01.2015 00:00

    Deal breaker – baterijai būtu jātur vismaz nedēļu un pulkstenim jābūt mitrumizturīgam (lai var peldēt).
    Skatījos uz tām fitnesa aprocēm, apsvēru iespēju patērēties nedaudz vairāk un nopirkt LG smart watch, beigās nopirku lētāko heart rate monitor (11£).
    Gaidīšu nākamo smart watch paaudzi.

    NR
    22.01.2015 23:00

    Pats lietoju LG G watch kopš jūlija un, ja pirmo mēnesi lēnā garā iepazinu ierīci, tad tagad jau lietoju ar nepieciešamību. Uzlādēt reizi 2 dienās nav sarežģīti, jo dokstacija ar magnētu ir ērta. Bez liekām vadu spraušanām. Nepalaist garām nevienu “noification” ir ļoti noderīgi. Pat, esot pie stūres, esmu atbildējis uz Hangouts ziņām un sūtījis sev piezīmi uz e-pastu, kas ir ļoti ērta fīča. Vienīgā neērtība ir LV valodas iztrūkums. Atliek izmantot ENG zināšanas. Arī Ok Google meklētājs ir ērts, ja esi pie stūres un steidzami nepieciešama informācija. Nav jābaksta telefonā burti, vienkārši izrunā vajadzīgos vārdus. Tas ir ērti un pie stūres esot arī droši. Vienīgais mīnuss šim pulkstenim ir tas, ka savus pārējos “parastos” pulksteņus vairs nenēsāju. Un jūs abi Arti un Kristap šajā sarakstē tādi uzvilkušies izklausāties, kā īsti AW nīdēji.

    22.01.2015 23:38
    Reply to  NR

    Jā, ir sanākusi tāda interesanta situācija, ka Kursora pārstāvji par Android Wear platformu ir krietni skeptiskākās domās nekā lasītāji. Katram sava pieredze, tomēr mūsējā balstīta uz pieredzi testējot gana daudz šīs jaunās kategorijas ierīču. Atceros, ka par pirmo Pebble es diezgan iefanoju, taču ar katru testēto viedpulksteni mana sajūsma par šo ierīču kategoriju noplok. Un pareizi laikam ir, mums apskatniekiem ir jābūt drīzāk kritiskiem nekā jūsmiņiem.

    NR
    23.01.2015 10:01

    Pret ierīci varbūt, bet ne pret lasītājiem.

    24.01.2015 15:06
    Reply to  NR

    Lasītāji mums ir pats galvenais un tāpēc nekautrējamies viņus nostādīt skarbās patiesības priekšā :)

    25.01.2015 15:50
    Reply to  NR

    Redz, iespējams, ka ik pa laikam iezogas kāda ne pārāk slavinoša informācija par atsevišķām ierīcēm, bet tieši tas jau arī daļēji ir mūsu darbs – norādīt uz tām “niansēm”, kuras mārketinga cilvēkiem “paslīd garām”.

    Ja tas štrunts ir tiešām štrunts, tad tā ir skaidri jāpasaka. Citādāk iznāk tā, ka reku ir gadžets, tam ir uzraksts – liels, mirgojošs TURBO, tam ir apzeltītas pogas un tas smaržo pēc citrona. Bet ir viens BET – tas štrunts nepilda savu funkciju, nestrādā. Un es to nepasaku, jo priekšā acīm mirguļoja TURBO un smaržoja pēc citronu Fairy. Un tu to daņķi nopērc, jo reku džekiem šķita baigi košais uzraksts un neoda pēc Dinamo ģērbtuvēm.

    Tā būtu forši? Domā, mēs ik pa laikam no ražotājiem, to pārstāvjiem nenoraujamies pa biksēm tieši šo nianšu dēļ? Patiesībā pa biksēm dabon Kristaps :D

    Draugi, lai jums nekad nesanāk uzrauties uz zeltītas pogas un sintētiskas citronu smaržas!

    Lauris
    06.02.2015 01:54

    Nopirku Motorola 360. Visas citas aplikacijas atsledzu, atstaju tikai mail, sms un zvanus ienakoshos. Ciparnicu noreguleju blavakaja rezhima patstavigi izgaismotu ar melno aizmuguri.
    Rezultata, braucu pie auto stures, vai minos ar velosipedu – un sanjemu info, kas man ljauj pienjemt lemumu vai vispar nepiecieshams savu palielo viedtalruni vilkt ara no kabatas.
    Piemeram, darbojoties finanshu joma daudz – sms no bankas par ienakosho naudu (informativs materials), ko redzu uzreiz un nav nekas jaatbild. Email no TOPSHOP ar superakcijas piedavajumiem – skaidrs, pat neveru valja un neskatos jo nekas svarigs. Vai zvans no personas par temu – bla bla bla, ko varu izrunat ari citudien kad man bus noskanjojums. Vai sapulces laika – nestosties meklejot pa kabatu, kapec vibre, vienkarshi redzi kas zvana un nomet klausuli neiznjemot talruni no kabatas. Ladeshana ideali – novelc un uzmet uz doka bez nekadiem vadiem. Vienkarshi vinjsh tur pastav un uzladejas ljoti atri.
    Esmu ljoti ljoti apmierinats. Sajusma. Daudz reiz retak njemu ara no kabatas telefonu, lai parbauditu vai nav kada svariga info. Pa lielam iznjemu to tikai jau zinot ka man tas ir nepiecieshams shobrid.
    Plus vel mana vertejuma fantastiski vienkarshs un elegants dizains, kas ir ari labs aksesuars.
    Ir OK.

    Ksspars Lccis
    10.02.2015 18:52
    Reply to  Lauris

    štruntīgs dzīves menedžments, ja topšop reklāmas nāk uz galveno e-pastu…

    LabeLs
    21.03.2015 08:19

    man tā veidā puulkstenna nav un nevajag, labaak noperku kaartiigu un skaistu rokaspuulksteni!!!

    Reklāma
    Viedā pulksteņa "šaurā vieta", manuprāt, ir Android Wear operētājsistēma. Derētu arī lielākas ietilpības akumulators.LG G Watch R apskats