Web Analytics
More
    Reklāma

    Am I Going Down? – aplikācija tiem, kuri ļoti baidās lidot

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā lidmašīnas krīt gluži vai kā cepti āboli, un kā lai te nekļūst uzmanīgs, ja kaut kur jālido? Protams, var jau sevi mierināt, ka vēl jau neviens gaisā nav palicis, bet labāk tomēr nonākt galamērķī ērti un droši. Lai novērtētu to, cik liela ir iespējas, ka jūsu lidmašīna varētu nesasniegt galamērķi, Londonas kompānija Vanilla Pixel izstrādājusi aplikāciju – “Am I Going Down?“.

    Jaunā aplikācija spēj analizēt gandrīz ikvienu avioreisu un tā iespējamos riskus, izmantojot tādu organizāciju kā – Ženēvas aviokatastrofu uzskaites biroja (Geneva-based Bureau of Aircraft Accidents Archives), ASV Nacionālās transporta drošības padomes (United States National Transportation Safety Board) un Monreālas Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas ( Montreal-based International Civil Aviation Organization) datus. Kā apgalvo aplikācijas radītājs Niks Džonss (Nic Johns), tad viņa mērķis ir parādīt ar tās palīdzību, ka aviokatastrofas iespējamība ir ļoti zema. Pēc viņa vārdiem, pat tad, ja pasažieris lidos nākamos 11 tūkstošus gadu un katru dienu, iespēja vismaz vienu reizi nonākt kritiskā situācijā ir ļoti maza. Šobrīd ar aplikācijas palīdzību cilvēki jau ir novērtējuši aptuveni 10 miljonu maršrutu drošību. Pagaidām aplikācija pieejama iOS viedtālruņu lietotājiem.

    Reklāma

    AvotsCNN
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    erv
    26.01.2015 16:39

    Piekasīšanās pēc pie pirmā teikuma :) – 2014.gadā tika uzstādīts rekords – vismazāk aviokatastrofu gada laikā kopš 2.pasaules kara. Taisnības labad jāpiebilst, ka bojāgājušo skaita ziņā bilde nebija tik laba, bet to galvenokārt “sacūkoja” abi Malaizijas B777. Anyway, aviācija ir “by far” drošākais transporta veids – iet bojā pa ceļam uz lidostu ir daudzkārt lielāks risks, nekā lidojot.

    Reklāma