Web Analytics
More
    Reklāma

    Google un Microsoft traucē izstrādāt mobilās ierīces, kas var darbināt vairākas operētājsistēmas

    Jaunākie raksti

    Par mobilajām ierīcēm, kas spēj darbināt vairākas operētājsistēmas mēs jau esam dzirdējuši gana daudz, tomēr realitātē līdz veikalu plauktiem tās tikpat kā nav nonākušas. Ik pa laikam ražotāji paziņo par šādu ierīču izstrādi, taču šobrīd veikalu plauktos faktiski vienīgie šāda tipa produkti ir dažas ASUS ierīces. Pirms nepilna gada Samsung izziņoja Ativ Q, kas spēj darbināt Windows un Android, taču pārdošanā šī ierīce tā arī nenonāca. Līdzīga situācija ir arī viedtālruņu segmentā, kur ik pa laikam kāds ražotājs paziņo par ierīcēm, kas spēj darbināt vairākas operētājsistēmas (piemēram, tagad šādi plāni ir Huawei), taču nevarētu teikt, ka šīs ierīces biezā slānī noklātu veikalu plauktus. Izrādās, ka pie vainas ir Google un Microsoft kas par visām varītēm cenšas nepieļaut šādu produktu radīšanu.

    Ne Google, ne Microsoft nav ieinteresēti, lai uz ierīces vienlaicīgi būtu iespējams darbināt Windows un Android. Microsoft jau tā iet smagi ar Windows 8 popularizēšanu un tāpēc uzņēmums nav ieinteresēts lietotājiem piedāvāt iespēju lietot svešu platformu un līdzīgās domās ir arī Google, kas nav ieinteresēts, lai uz Android ierīcēm darbotos Windows Phone, kas neļautu uzņēmumam pelnīt no Google servisiem. Microsoft ierīču ražotājiem nodrošina finansējumu savu ierīču mārketinga aktivitātēm un tas kalpo arī kā ražotāju kontroles rīks. Proti, ja neklausīs, nedabūs naudu. Savukārt, Google var aizliegt ražotājiem uz savām ierīcēm uzstādīt Google servisus (Gmail, Google Maps, Google Play u.c.) un tas liedz izstrādāt konkurētspējīgas ierīces. Microsoft un Google ir panākuši, ka ASUS tomēr pārdošanā nelaidīs savu CES 2014 izstādē prezentēto Transformer Book Duet TD300 produktu. Tāpat ASUS pārstās tirgot pagājušajā gadā prezentētos Transformer AiO P1801 un P1802.

    Reklāma

    Šīs cīņas rezultātā nāksies ciest arī procesoru ražotājam Intel, kas šī gada sākumā paziņoja par jaunu procesoru, kas spēj vienā ierīcē darbināt Windows un Android operētājsistēmas.

    Ir skaidrs, ka šādas ierīces varētu būt aktuālas ļoti, ļoti mazam skaitam tehnoloģiju entuziastu (piemēram, izstrādātājiem), tomēr plašām patērētāju masām no šādām ierīcēm nav gandrīz nekādu ieguvumu. Tāpat šobrīd nav radīta vēl neviena ierīce, kas spētu stabili un ērtā formā apmainīties ar datiem starp abām operētājsistēmām. Vai tev būtu interese pēc šādas ierīces? Kāpēc?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    JS
    16.03.2014 20:37

    Lietoju Acer iconia w500! Griežās viss, sākot ar winXP beidzot ar Androidu, tāpēc, kā jau tika minēts, noderīgi tikai entuziastiem! Izmantoju lai testētu multi platformām paredzētas aplikācijas.

    Reklāma