Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony SmartBand SWR10 apskats

    Sony SmartBand SWR10 ir pārāk pasīva nēsājama ierīce. Aplikācijas Lifelog spējas ir pārāk vājas un radītā trīs aplikāciju miskaste viedtālrunī - pārāk grandioza.

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā rodas sajūta, ka valkājamie aktivitāšu sekotāji visādu aproču, piespraužu un aplikāciju apvienojumu formā iznāk ik pārnedēļu, bet iepriekš tiem biju sekojis līdz ļoti vispārīgi. Tirgū ir skaļāki un mazāk skaļi nosaukumi, un Sony pavisam noteikti ir pietiekami augstvērtīgs spēlētājs elektronikas tirgū, lai nepaliktu malā arī šajā ziņā.

    Gluži kā es, arī daudzi cilvēki ir informēti par šādiem vai tādiem elektroniskiem fizisko aktivitāšu sekotājiem, kas cenšas ar dažu sensoru palīdzību interpretēt ko nu lietotājs tagad dara vai nedara. Tieši šis, manuprāt, ir lielākais fizisko aktivitāšu sekotāju mīnuss – tie mēģina saprast, nevis zina. Čakls būdams, izskrienu druscīt virs stundas nelielu loku, bet fizisko aktivitāšu sekotājs uzskata, ka esmu darbojies 10 minūtes mazāk. Vai tiešām tādam akumulatora un dažu sensoru nieciņam vajag 10 minūtes, lai noprastu kas tad īsti notiek?

    Reklāma

    Sony SmartBand SWR10 023

    Nezinu kā citiem, bet mani urda jautājums par šo fizisko aktivitāšu sekotāju pievienoto vērtību, kādu informāciju tie spēj sniegt un cik šī informācija ir precīza un uzticama. Otrs jautājums ir par paša fizisko aktivitāšu sekotāja programmnodrošinājumu, kā arī viedtālruņa aplikācijas funkcijām.

    Labi, ķeramies pie lietas!

    Tehniskā specifikācija

    • Viedtālrunim nepieciešams Bluetooth 4 Low Energy un Android 4.4
    • Lifelog, Smart Connect, SmartBand aplikācijas
    • 3 LED indikatori
    • IP58 putekļu un ūdens noturība
    • NFC savienošanai ar viedtālruni
    • microUSB tikai uzlādei
    • Svars 21 grams
    • Komplektā lielā un mazā rokas siksna un pats SmartBand SWR10
    • Rokas siksnas pieejamas 9 krāsās, tai skaitā melnā, kas nāk komplektā

    Sony SmartBand SWR10 019

    Izskats un uzbūve

    Salīdzinoši liela izmēra caurspīdīgā kastītē saņemu Sony SmartBand SWR10 fizisko aktivitāšu sekotāja nelielo pupas formas un arī gandrīz vai izmēra ķermenīti un divas rokas siksnas – viena ir lielāka, bet otra attiecīgi mazāka. Nekļūdīgi ķeru pēc lielās un tā ir pārsteidzoši liela. Ja citiem viedajiem un mazāk viedajiem pulksteņiem siksniņu turēju pēdējā caurumā, tad SmartBand SWR10 vēl divi caurumu brīvi un siksniņa ir ļoti vaļīga.

    Siksniņa veidota no silikona, tai pāri iet smalks svītrojums. Aizdare tiek nodrošināta ar diviem puļķiem caurumos, kas nav diez ko droši pret pazaudēšanu, bet tā nu tagad pieņemts nēsājamajiem viedrīkiem. Izmantotais materiāls ir mīksts un patīkams, bet tas pastiprināti savāks visādus putekļus un melnā siksniņa uzreiz izskatās pelēcīga un šmucīga. Ieteiktu izvēlēties kādu gaišākas krāsas silikona aproci.

    Sony SmartBand SWR10 005

    Siksniņas sānos ir izcelta vieta vienīgās SmartBand SWR10 pogas spaidīšanai un tai blakus nedaudz plānāks silikons, lai būtu iespējams saskatīt fizisko aktivitāšu sekotāja trīs LED diodīšu ziņojumus. Fizisko aktivitāšu sekotāju ievieto rokas siksnas daļā, kas vērsta ar saktu pret nēsātāja roku.

    Pati fizisko aktivitāšu sekotāja vērtīgā daļa ir pavisam neliela, balta pupas formas ierīce ar salīdzinoši gigantisku microUSB pieslēgvietu vienā galā. SmartBand SWR10 ir liekts, lai tas labāk aptvertu roku. Vienā sānā izvietota visa fiziskā vadība, ko pārstāv viena vienīga poga. Vizuālo informāciju sniegs trīs LED gaismiņas un par, piemēram, ienākošo zvanu ziņos arī vibrācija.

    Sony SmartBand SWR10 015

    SmartBand SWR10 ir labi pasargāts no sadauzīšanas, kad tas ievietots rokas siksnā un aplikts ap roku, bet neieteiktu to atstāt lādēties pieejamā vietā, ja mājās ir bērni vai mājdzīvnieki, jo ierīcīti norīt ir pietiekami vienkārši.

    IP58 ūdens un putekļu noturība noteikti noderēs, bet peldēties ar SmartBand SWR10 nevajadzētu. Īpaši tas attiecas uz jūras sāļo ūdeni. Neesmu par to pārliecināts, bet, manuprāt, ierīci vajadzētu pienācīgi apkopt arī pēc sportošanas.

    Sony SmartBand SWR10 012

    Kopumā SmartBand SWR10 rada par sevi pamatīgu iespaidu. To nevarēsi tik vienkārši saplēst vai saspiest. Izmēru dēļ fizisko aktivitāšu sekotāja lielākie naidnieki būs kaķi, suņi un mazi bērni.

    Sony sola un arī izpilda piecu dienu akumulatora darbības laika disciplīnu. Salīdzinoši piecas dienas nav nekas neredzēts, bet ierīcei bez ekrāna tas nav uzskatāms par super rādītāju. Bluetooth 4 Low Energy savienojums ar viedtālruni ir visu laiku aktīvs, tas varētu zināmu enerģiju patērēt. Ja telefonam izslēdz Bluetooth, tad arī SmartBand SWR10 pēc kāda laika to atslēdz un aktivizē tikai pēc fiziskās pogas nospiešanas.

    Sony SmartBand SWR10 004

    Aplikācija(s)

    Atzīstos! SmartBand SWR10 ir pirmā viedierīce un, šķiet, ka ierīce vispār, kuru nespēju dabūt pie elementāras dzīvības bez instrukcijas. Parasti izlīdzos ar veselo saprātu un slaveno mēģinājumu-kļūdu metodiku, bet SmartBand SWR10 nepadevās nekam. Un tam ir lielisks iemesls. Nelielā fizisko aktivitāšu sekotāja darbību un sadarbību ar viedtālruni nodrošina ne vairāk un ne mazāk kā trīs dažādas aplikācijas.

    wpid-screenshot_2014-06-16-12-47-08.png wpid-screenshot_2014-06-16-12-45-59.png wpid-screenshot_2014-06-17-13-26-50.png

    SmartBand aplikācija nodrošina savienojumu ar fizisko aktivitāšu sekotāju, Smart Connect dara velns viņu zina ko (bet bez šīs aplikācijas nestrādā nekas) un Lifelog ir pamata aplikācija, kas vizuāli attēlo visu informāciju.

    Smart Connect faktiski ir vārteja uz SmartBand aplikāciju. SmartBand aplikācija neparādās pie kopējā Android lietotņu saraksta, bet tā atbild par SmartBand SWR10 jauninājumiem, kā arī dažādiem paziņojumiem un papildus iespējām. Tāpēc caur Smart Connect iespējams konfigurēt SmartBand aplikāciju. Izklausās pēc murga un tā arī ir. Sony Xperia viedtālruņiem Smart Connect aplikācija jau ir uzstādīta, tāpēc ar tiem ķēpa ir nedaudz mazāka.

    wpid-screenshot_2014-06-16-12-45-59.png wpid-screenshot_2014-06-16-16-04-56.png wpid-screenshot_2014-06-16-16-05-20.png

    Lifelog aplikācija arī pati vāc šādu tādu informāciju par mani, bet bez GPS ieslēgšanas aplikācija visu laiku lamājas un par to atgādina, kas man nav īsti pieņemami.

    Lifelog ir ļoti simpātiski noformēta, tā rāda kurā mirklī esmu gājis, kad skrējis, kad lasījis sociālos tīmekļus un kad gulējis. Darbības ir atturīgi animētas un informācija noformēta kā vizuālas ikonas. Lifelog aplikācija ļauj atskaņot savu dienas ritmu un noskatīties kā tiek tērētas kalorijas un klāt nāk noieto soļu skaits.

    wpid-screenshot_2014-06-17-13-27-01.png wpid-screenshot_2014-06-17-13-25-55.png wpid-screenshot_2014-06-16-16-05-51.png

    Lifelog piedāvā arī attīt filmu uz pagātni un paskatīties cik daudz esi gulējis pirms nedēļas. Visa informācija tiek sinhronizēta arī Lifelog tiešsaistes servisā, tā kā droši vari pārcelt savu e-dzīvi uz citu viedierīci. Pastāv arī iespēja nedaudz ielūkoties nākotnē, bet tajā Lifelog uzrādīs tikai laika ziņas. Nepatīkami, ka laika ziņu skatīšanās tiek nodrošināta tikai ar interneta pārlūka atvēršanu, nevis pašā aplikācijā. Tādējādi tiek daļēji zaudēta jēga no bļaustīšanās par neaktīvu GPS. Kāpēc man jātur ieslēgts salīdzinoši rijīgs GPS, ja pat laika ziņu vietu Lifelog negrasās izmantot? Tikai lai kartē atzīmētu atrašanās vietu? Pārāk sadrumstalota arī šī sadaļa.

    Tātad sausais atlikums ir tāds, ka fonā giežas papildus trīs aplikācijas, kuru palaišanai un darbināšanai jāizmanto GPS un arī Bluetooth. Aplikācijas visu laiku sēž RAM atmiņā un tur aizņem ap 40 MB.

    wpid-screenshot_2014-06-14-15-57-32.png wpid-screenshot_2014-06-14-15-56-57.png wpid-screenshot_2014-06-14-15-57-15.png

    Šāda trīs aplikāciju komplekta nepieciešamība rada pietiekami lielu apjukumu lietotājā un, manuprāt, lieki piesārņo viedierīci.

    Labā ziņa ir tā, ka SmartBand SWR10 dažas funkcijas pildīs arī bez aktīva savienojuma ar viedtālruni – skaitīs soļus un fiziskās aktivitātes laiku, kā arī rēķinās aptuvenu kaloriju patēriņu. Tāpat SmartBand SWR10 spēs reģistrēt miega ilgumu.

    Iespējas un nespējas

    Papildus pilnīgi automātiskajām SmartBand SWR10 iespējām ir arī daži manuāli triki, ko var uzzināt atkal tikai lasot un pētot instrukciju. Viena no biežāk izmantotajām iespējām būs Life Bookmark funkcija, ko nodrošinās vienīgās pogas dubulta nospiešana. Tad Lifelog aplikācijā tiek ielikta trekna atzīme par kaut kā svarīga uzsākšanu. Lifelog tajā mirklī reģistrēs atrašanas vietu, laiku un laika apstākļus. Pēcāk šim Life Bookmark punktam varēsi pievienot fotogrāfijas vai piezīmes. Šādi var atzīmēt, piemēram, pusdienu laiku vai treniņa uzsākšanu.

    Ar Sony SmartBand SWR10 iespējams regulēt dažu aplikāciju darbību. Mūzikas atskaņotās būtu uzskatāma par klasiku – divi ātri uzsitieni pa SmartBand uzliks nākamo dziesmu, kas ir diezgan ērti. Pastāv iespēja arī attālināti kaut ko nofotografēt, jāatrodas tikai Bluetooth uztveršanas zonā ar startētu foto aplikāciju un atkal divas reizes jāuzsit pa SmartBand SWR10, lai tiktu uzņemta fotogrāfija.

    Sony SmartBand SWR10 007

    Jāatzīmē, ka SmartBand SWR10 dod priekšroku paša izvēlēto aplikāciju darbināšanai. Aplikāciju izvēle nav plaša un SmartBand draudzīgi ieteiks kura būs tā īstā un pareizā foto vai mūzikas atskaņošanas aplikācija.

    Ja runājam par SmartBand SWR10 sportiskajiem sniegumiem, tad tādu tikpat kā nav. SmartBand SWR10 nesekos līdzi sirds sitienu skaitam minūtē, kā to var ērti darīt ar Alpha MIO, un pat sportisko aktivitāšu laiks būs diezgan neprecīzi noteikts. Protams, vari nēsāt telefonu kabatā un tiks reģistrēta skrējiena karte, bet tas arī viss. SmartBand SWR10 neatpazīs riteņbraukšanu vai kādu citu sportu. Tikai skriešanu un iešanu.

    Sony SmartBand SWR10 014

    Teorētiski SmartBand SWR10 ziņo par, piemēram, ienākošo zvanu vai SMS, bet nekādi netiek variēti vibrāciju ziņojumu veidi. Samsung Gear Fit ziņoja par iestatītu soļu skaita sasniegšanu ar vibrēšanu, bet SmartBand SWR10 to nedarīs. Aproci var iestatīt kā drošība slēgu un, kamēr ar to esi tuvumā, Bluetooth signāls liegs viedtālrunim nobloķēties. To pašu efektu var panākt ar Bluetooth austiņām – tā ir Android, nevis aproces iespēja.

    Noslēgumā

    Sony SmartBand SWR10 bija mans pirmais valkājamais aktivitāšu sekotājs. Lielākā vilšanās ir ierīces nespēja parādīt kaut vai vismaz pulksteņa laiku – uz rokas kaut kāds fiņķis ir, bet tas neko nerāda. Sanāk, ka SmartBand nākas nēsāt vienlaikus ar rokas pulksteni vai kādu citu valkājamu viedierīci. Tas pats sportojot – SmartBand nosaka, kad tu sporto, bet skriešanas laikā no SmartBand nav nekādas informatīvas jēgas.

    Sony SmartBand SWR10 022

    Jezga ap nēsājamajām tehnoloģijām tikai pieņemas spēkā un līdzīgi nostrādāti datu vācēji un aktivitāšu sekotāji ir pieejami plašā klāstā – kaut vai tas pats Fitbit Flex un Jawbone UP. Diemžēl man nākas atzīt, kamēr ierīce uz rokas nerāda laiku, tā neder gandrīz nekam. Ar „nekam” šeit domāju ikdienas pielietojumu. Jā, kaut kur kosmosā krājas kaut kādas informācijas druskas par to, cik esmu sēdējis internetā, cik esmu skatījies filmu un cik ilgi skrējis. Kādam tas tiešām varētu būt īslaicīgs iemesls kaut ko darīt savas fiziskās formas uzlabošanai, bet tas tiešām būs īslaicīgi.

    Sākotnēji mēģināju Sony SmartBand SWR10 savienot ar HTC viedtālruni, bet tas uzskatīja, ka pievienots HTC Fetch un neko citu neļāva darīt. Sony gan sola, ka SmartBand SWR10 sadarbosies ar jebkuru Android viedtālruni, kuram ir Bluetooth 4.0 un Android 4.4. Tiek ziņots, ka Sony SmartBand SWR10 netiks pielāgots darbībai ar iOS. Man pilnīgi pietiktu ar SmartBand SWR10 ar programmiņu galddatorā, jo faktiski SmartBand strādā tikai datu vākšanas režīmā un visas iespējas iedarboties ar aproci uz viedtālruni vērtējamas kā vājas un funkcionāli aprobežotas.

    Sony SmartBand SWR10 002

    Uzskatu, ka Sony SmartBand SWR10 ir kārtējais ne īpaši veiksmīgais valkājamo tehnoloģiju mēģinājums. Aprocei ir pārāk aptuvens priekšstats par to, ko lietotājs dara. Tāpat kā Gear Fit, arī SmartBand neprecīzi un pārāk optimistiski mēra soļus un fizisko aktivitāšu laiku, jo roku cilājam pat dzerot alu un ēdot snikeru.

    Cik lasīts, Fitbit piedāvātā aplikācija daudz pilnīgāk parāda sasniegumus, kā arī tā ļauj socializēties (lasi – lielīties) ar saviem sasniegumiem. Sony to neļauj.

    Iespējams, esmu pārāk skeptiski noskaņots pret Sony SmartBand SWR10 spējām, bet tās ir ļoti ierobežotas. Pirkt šādu ierīci nevaru ieteikt, jo no tās būs ļoti īslaicīgs vai gandrīz nekāds prieks. Lai arī Jawbone UP ir tikpat nespējīga ierīce, tomēr tā spēj šo to ieteikt ar aplikācijas starpniecību, lai lietotājs vairāk kustētos. Jawbone UP arī atgādinās par pagātnes fizisko sniegumu un pavaicās, vai gadījumā šonedēļ nevēlos pārsniegt pagājušās nedēļas soļu skaitu. Turklāt Jawbone UP aplikācija mācās un ar laiku ieteikumi kļūst arvien efektīgāki. Sony Lifelog vismaz pagaidām ir pilnīgi pasīva aplikācija, kas tikai sakrāj datus un tos attēlo ne pārāk plašā iztirzājumā.

    Sony SWR10 SmartBand cenas Latvijas interneta veikalos

    Sony SmartBand SWR10 ir pārāk pasīva nēsājama ierīce. Aplikācijas Lifelog spējas ir pārāk vājas un radītā trīs aplikāciju miskaste viedtālrunī - pārāk grandioza.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Baterija
    7
    Programmatūra
    4
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    18.06.2014 11:42

    Cena ir OK, ražotājs- uzticams, bet infromācijas nerādīšana (t.sk. pulksteņa) gan nerullē. Kārtējo reizi pārliecinājos, ka esmu izdarījis pareizo izvēli ar Fitbit One iegādi.

    18.06.2014 14:27

    Precīzi manas domas. Es gan nebiju pat pusi no aprakstītā atklājis, jo vienkārši nav pacietības visu to sviestu meklēt.

    SonyMobileLatvija
    19.06.2014 13:43

    Šajā gadījumā arī no savas puses varu piekrist – man pietrūkts pulkstenis un ikdienā centos sevi pierunāt lietot abas ierīces – SmartWatch2 un SWR10 = divas nedēļas izturēju – jau domāju, ka pieradu, bet tad tomēr – nē man nepatīk, ka uz rokām ir visa kā tik daudz…
    Te ir vairāk jautājumi pie koderiem/izstrādātājiem – kā pēc nav Life Log līdzīgas aplikācijas SmartWatch2? Labprāt arī par maksu tādu nopirktu… Pēc manas saprašanas – tas māk darīt visu to pašu un ir iebūvētie tie paši sensori, kas SWR10…

    Reklāma
    Sony SmartBand SWR10 ir pārāk pasīva nēsājama ierīce. Aplikācijas Lifelog spējas ir pārāk vājas un radītā trīs aplikāciju miskaste viedtālrunī - pārāk grandioza.Sony SmartBand SWR10 apskats