Web Analytics
More
    Reklāma

    Prestigio MultiPad VISCONTE apskats

    Palēns, salīdzinoši zemas kvalitātes planšetdators ar pilnvērtīgu Windows 8.1, ofisu un 3G.

    Jaunākie raksti

    Tas, ka dators no milzu kastes zem galda ir pārlecis uz viedtālruņiem vairs neizbrīnīs nevienu. Diemžēl viedtālruņi un planšetdatori vismaz pagaidāmvēl nav pietiekami spējīgi ikdienas darbu nodrošināšanai, tie drīzāk ir izklaides un saziņas ierīces. Par laimi Windows 8.1 ir iekļuvis planšetdatoros, lai šo nepilnību labotu.

    Manās rokās kādu laiku jau ir Prestigio MultiPad VISCONTE ar 3G un iesākumam pateikšu tikai to, ka Windows 8.1 darbība planšetdatorā (gan ne konkrēti šajā) man sāk iepatikties, lai arī neesmu liels Metro saskarnes cienītājs.

    Reklāma

    Prestigio Win 8.1 3G 022

    Jau iepriekš apskatīju Lenovo planšetdatoru ar Windows 8.1, bet tas bija mazfunkcionāls, toties ar Prestigio MultiPad VISCONTE ieraudzīju to īsteno Windows 8.1 seju mobilajās ierīcēs. Interesanti, ka sākotnēji dažas nianses man nepatika Prestigio MultiPad VISCONTE uzbūvē, bet tās izrādījās būtiskas tā ikdienas lietošanā. Savukārt tās, kas “uz papīra” izklausījās patīkami, beigās pievīla “pēc pilnas programmas”.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Windows 8.1 64-bit
    • Ekrāns: IPS tehnoloģija, 10.1 colla (25.6 cm), 1280 x 800, 149 ppi
    • Procesors: divu kodolu Intel Celeron N2805, 1.46 GHz, Intel HD video procesors
    • Atmiņa: 2 GB RAM, 32 vai 64 GB iekšējā atmiņa, microSD līdz 64 GB
    • Savienojumi: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, 3G (21 Mbit/s), microUSB 3.0, miniHDMI, GPS, Miracast
    • Kamera: 1 megapikseļa priekšējā kamera
    • Izmēri, svars: 258.66 x 173.3 x 9.9 mm, 580 g
    • Akumulators: 4000 mAh
    • Papildus: MS Office Home and Student
    • Cena: sākot no 300 eiro

    Izskats un uzbūve

    Prestigio MultiPad VISCONTE planšetdators ir veidots ļoti vienkāršs – tam nav nekādu dizainisku elementu, tas ir prasts kā zirga deķis. Ekrāna apakšdaļā MultiPad VISCONTE planšetdatoram ir skārienjūtīgs Windows logo (tā strādā ar lielu aizturi un tas ir neizturami kaitinoši), kreiso sānu izraibinājušas pieslēgvietas, bet otrā sānā ir ekrāna bloķēšanas un skaļuma regulēšanas pogas.

    Prestigio Win 8.1 3G 027

    Aizmuguri sedz ne pārāk augstvērtīgi noformēts alumīnija vāks, turklāt zem tā ir tukšums, kas vēl vairāk uzsver neieinteresētību noformējuma izveidē. Uzskatu, ka to gan ražotājs varēja drusku simpātiskāk nostrādāt un rastos daudz patīkamāks iespaids par Prestigio veikumu.

    Diezgan dīvaini izvietota datu SIM kartes ievietošanas ligzda. Tā viena pati skumji izraibina planšetdatora augšdaļu, ja turam to ainavas skatā.

    Komplektā MultiPad VISCONTE planšetdators ir saņēmis sienas lādētāju ar vecišķu, apaļu kontaktu, bet microUSB 3.0 nevarēs izmantot planšetdatora uzlādei. Sienas adapteris ir diezgan liels un neērts, toties tas neaizņem USB pieslēgvietu, kad MultiPad VISCONTE tiek lietots kā klēpjdatora aizstājējs mājās. Būtu patīkamāk, ja arī microUSB strādātu kā uzlādes pieslēgvieta, kas atvieglotu ceļošanu ar šo planšetdatoru.

    Prestigio Win 8.1 3G 007

    MultiPad VISCONTE planšetdators ar 9.9 mm biezumu mūsdienām ir vidēji tukls un 580 grami arī nepaliks nepamanīti, kad to nāksies nēsāt apkārt. Šajā ziņā Prestigio man atgādina Capital T10, kas gan 550 gramos bija iedabūjis gandrīz divas reizes ietilpīgāku akumulatoru.

    Prestigio Win 8.1 3G 003

    Ekrāns

    MultiPad VISCONTE aprīkots ar IPS tehnoloģijas 10.1 collas (25.6 cm) ekrānu. Tam ir 1280 x 800 izšķirtspēja, kas dod diezgan nožēlojamu 149 ppi punktu blīvumu.

    Ekrāna skatu leņķi ir pieņemami, bet punktu blīvums ir ļoti zems un mūsdienām nepieņemams. MultiPad VISCONTE planšetdatora ekrāns ir lietojams apmēram tādā pašā attālumā, kā esam raduši lietot galddatoru ekrānus. Vislabāk, ja MultiPad VISCONTE planšetdators atrodas rokas stiepiena attālumā, tuvāk ekrāns neizskatās diez ko patīkami.

    Prestigio Win 8.1 3G 023

    Ērtu MultiPad VISCONTE lietošanu apgrūtina arī platās apmales ap ekrānu. Tās ir tik platas, ka Windows skārienjūtīgā logo nospiešana sagādās pietiekami lielas raizes arī lielu plaukstu īpašniekiem. Īsāk sakot – ja vari ar vienu roku pacelt pilna izmēra ādas basketbola bumbu no zemes, tad arī šo planšetdatoru varēsi ērti lietot. Windows skārienjūtīgā logo nospiešana saistīta ar nelielu niansi – pogas darbība ir novēlota un tas var kaitināt lietotāju.

    Diemžēl jāatzīst, ka MultiPad VISCONTE uzbūve un ekrāns izvēlēts tāds, lai ražotājam būtu to visu ērtāk salikt kopā, nevis īpašniekam to lietot.

    Windows 8.1 planšetdatorā

    Esmu izbijis Windows 8.1 lietotājs (Windows 7 labāk atbilst vēlmēm un šībrīža vajadzībām), operētājsistēma man nav sveša. No Metro saskarnes labprāt turos pa gabalu, jo tā man pārāk atgādina masīvu un smagnēji neveiklu Start Menu. Laikam ir pārāk grūti rast iemeslu Metro izmantošanai, kamēr neizmanto skārienekrānu, bet planšetdatoram Metro ir dzīvības avots.

    Prestigio Win 8.1 3G 029

    MultiPad VISCONTE komplektā nav saņēmis irbuli un tas padara planšetdatoru nespējīgu, kad nonākam parastajā Windows vidē. Tajā ir visādi sīki ķeksīši, nelielas drop-down izvēlnes, mazītiņi burtiņi un neskaitāmas citas sīkas detaļas, kas 10 collu ekrānā rada grūtības izdarīt jebko. Nepalīdz arī zemā izšķirtspēja.

    Aprīļa mēneša sākumā Microsoft paziņoja par licences maksas atcelšanu Windows operētājsistēmai ierīcēs, kuru ekrāna diagonāle ir mazāka par 9 collām. MultiPad VISCONTE acīm redzot šajā kategorijā neietilpst, bet tāpat par 300 eiro piedāvā komplektā pilnvērtīgu Windows 8.1 un ofisa programmatūru.

    Diemžēl Windows 8.1 nepiedāvā līdzīgu automātiskas palielināšanas funkciju kā Android – ja Android operētājsistēma nav sapratusi kur tieši lietotājs vēlējies pieskarties un blakus ir divas linkadreses, tad tās tiek palielinātas, lai lietotājs var sabakstīt vēlamo. Windows 8.1 nedara neko, ja nesaprot ko tieši lietotājs vēlas. Tas ir nenormāls mīnuss, it īpaši kad nākas uzstādīt kādu programmu ārpus Metro vides neizmantojot Windows aplikāciju veikalu un to pielāgot ieliekot vai izņemot kādu ķeksi.

    Prestigio Win 8.1 3G 005

    Vēl viens kritiskais mīnuss ir minētais izslēgtais ekrāns, kas uzreiz noliek planšetdatoru gulēt (Sleep). Esi pieradis, ka dators turpina atskaņot iecienīto skaņdarbu pēc ekrāna aizmidzināšanas? Windows 8.1 planšetē to nevarēs, jo Power Options nepiedāvā nekādas citas iespējas, kā tikai Sleep.

    Iepriekšējos apskats tika minēts, ka vērojama Windows 8.1 bremzēšanās ik pa laikam un jāatzīst, ka arī MultiPad VISCONTE neiztiek bez pamatīgām aizturēm, it īpaši ja tiek instalēta kāda programma. Tad planšetdators sasalst uz nenoteiktu laiku, dažreiz pat līdz instalēšanas beigām.

    Nevajag aizmirst, ka kopā ar planšetdatoru tiek saņemta pilnvērtīga Windows 8.1 versija, kā arī ofisa programmatūra Microsoft Office Home & Student 2013, kas varētu būt labs iemesls šāda planšetdatora iegādei.

    Prestigio Win 8.1 3G 010

    Prestigio no savas puses nav centies planšetdatora atmiņu piebāzt ar lieku programmatūru un MultiPad VISCONTE planšetdatorā atradīsim vien pāris nesatandarta programmas.

    10.1 collas ekrāns MultiPad VISCONTE planšetdatoru pietuvina nelielo netbuku kategorijai. Ekrānā pat šo to var ieraudzīt, kad planšetdators novietots uz galda tā patālāk aiz ierastas, fiziskas klaviatūras.

    Konkurenti

    Pie konkurentiem var minēt iepriekš apskatīto Miix 2, Dell Venue Pro, Toshiba Encore, Asus VivoTab Note 8 un Acer W4, kā arī daudzus citus Windows 8.1 darbinātu planšetdatorus.

    Manuprāt, Windows 8.1 planšetdatora pielietojumu nopietniem darbiem ietekmē HDMI (ekrāna) pieslēgvietas esamība un jebkādas klaviatūras pievienošanas iespēja. Faktiski klaviatūru varēs pievienot visiem planšetdatoriem, vajag tikai gribēt.

    Prestigio Win 8.1 3G 012

    Papildus bonusus saņem tie planšetdatori, kuru lādēšanai var izmantot kādu citu, nevis USB pieslēgvietu. Šis ir ļoti būtisks aspekts. Iesākumā „svešu” lādētāju noturēju par lieku greznību vai ražotāja slinkumu, bet faktiski brīvs USB ports dod plašas iespējas pievienot USB sadalītāju un attiecīgi lētākas (nekā Bluetooth) peles, klaviatūras, ārējos cietos diskus u.tml. Uzskatu to par plusu šādam planšetdatoram.

    Windows 8.1 planšetdatoru lielākās problēmas man kā „apskatniekam” rodas to saturiskās līdzības dēļ. „Lielos vilcienos” visi Windows 8.1 planšetdatori ir vienādi kā ūdens lāses, kad tie tiek lietoti. Atšķiras nianses – ekrāna izšķirtspēja, minētā HDMI un barošanas izvēle, akumulatoru ietilpība utt. Vēl arvien neesmu sastapis ideāli plūdeni strādājošu Windows 8.1 planšetdatoru; var just, ka to jaudas nav piemērotas pat pieticīgu galddatoru programmu darbināšanai.

    Noslēgumā

    Jebkurš Windows 8.1 planšetdators manā prātā tiek pirmkārt izvēlēts kā dara rīks, kas aizvieto klēpjdatoru vai galddatoru. Jā, Windows 8.1 planšetdatorā varēsi [lēnām] darbināt daudzas programmas, bet tās var būt pārlieku lēnīgas un nelietojamas. Windows 8.1 uzspiež sava programmatūras veikala izmantošanu un tas arī būtu prātīgākais ceļš. Viss, kas nāk ne no iebūvētā programmatūras veikala, būs grūti uzstādāms, ja vien nepievienosi peli un klaviatūru.

    Prestigio Win 8.1 3G 024

    MultiPad VISCONTE aprīkots ar salīdzinoši lēnīgu divu kodolu Intel Celeron N2805 1.46 GHz procesoru un tas ir uzskatāms par energorijīgu, ja tiek komplektēts kopā ar nelielas 4000 mAh ietilpības akumulatoru.

    Man MultiPad VISCONTE asociējas ar drusku neveiklu mājas klēpjdatora aizstājēju savu izmēru, svara un nelielā akumulatora dēļ. Te gan atļaušos atzīmēt, ka 15.6 collu klēpjdators ar i3 procesoru, 500 GB HDD un 4 GB RAM maksās sākot no 315 eiro ar visu klaviatūru un vairākām USB pieslēgvietām. Windows 8.1 gan nav iekļauts cenā.

    11.6 collu klēpjdators ar Windows 8.1, Celeron X2 N2830 procesoru, 500 GB HDD un 2 GB RAM maksā ap 280 eiro. Ko es ar to gribu teikt? Par līdzvērtīgu cenu var iegūt funkcionāli daudz pilnvērtīgāku ierīci, kurai nebūs jāsaspringst par perifērijas iegādi un pievienošanu.

    Var teikt, ka Prestigio MultiPad VISCONTE tikpat kā nav aprīkots ar kamerām. 1 megapikseļa priekšējā kamera nodrošinās visai šaušalīgus video zvanus, bet neko vairāk ar to paveikt nevarēsi.

    Prestigio Win 8.1 3G 001

    Ar 3G un pilnvērtīgu Windows 8.1 ieteiktu būt uzmanīgam. Android un iOS fonā nemēģinās veikt jauninājumus vai kādas citas ierobežotu mobilā interneta apjomu ievērojami tērējošas darbības. Protams, Windows 8.1 arī var ļoti daudz ko atslēgt, bet tad ir jāiet cauri katrai instalētajai programmai un jāatslēdz automātiskie jauninājumi. Windows 8.1 pats savus jauninājumus 3G tīkla izmantošanas laikā neveiks.

    Nākas atzīt, ka Prestigio MultiPad VISCONTE vismaz manās acīs ir lēnīgs galddatora aizstājējs, kas nav saņēmis klaviatūru. Par līdzīgu cenu var atrast arī citus Windows 8.1 planšetdatorus un pat pilnvērtīgus klēpjdatorus.

    Diemžēl MultiPad VISCONTE vājā uzbūve un ātrdarbība šo planšetdatoru ierindo ļoti reti izmantotā kategorijā “nevaru rekomendēt”. Jūs savus 300 eiro iztērēsiet par pavisam vāju planšetdatoru. Ik pa laikam Prestigio produkcija balansē uz nelietojamības sliekšņa, bet šoreiz ar MultiPad VISCONTE ir sagrautas pat manas pieticīgās cerības.

    Palēns, salīdzinoši zemas kvalitātes planšetdators ar pilnvērtīgu Windows 8.1, ofisu un 3G.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    3
    Displejs
    3
    Kamera
    1
    Veiktspēja
    2
    Programmatūra
    7
    Baterija
    3
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dairis Jankovskis
    15.08.2014 09:55

    Prestigio, Archos, Šmakros, GoClever lādētāji vnk fenomenāli. Cik nav dzirdēts, kad neatkarīgi par kādu cenu pērc, tad lādētājs vai mazais lādētāja portiņš beidzas nost jau dažu mēnešu laikā. Kas tā par kvalitāti. :) lai nu kā nekad neņemtu šos brendus.

    15.08.2014 10:12

    Nav gluži tā, ka absolūti vienmēr minētie ražotāji salaiž pilnīgi visu dēlī, bet ir jābūt ārkārtīgi uzmanīgiem izvēloties kādu no tiem. Diemžēl pieredze rāda, ka vismaz Latvijā daudzi izvēlas zemu cenu, neizlasot kaut dažas rindas vietējos vai ārzemju apskatos un pēc tam var dzirdēt, ka Win 8.1 ir kaka un Android ir izcils draņķis.

    Krist2ps
    15.08.2014 10:21
    Reply to  Artis Abols

    Neteiktu, ka w8.1 ir pēdējais sū* ;) Protams, uz “prastiem dzelžiem” šis produkts vairs nebūs domāts. Pats it kā vairāk skatos uz planšetes-laptopa apvienojumu un, pagaidām acīs krīt Asus VivoBook, tas, kurš it kā planšete skaitās + komplektā klaviatūra ar visu dokstaciju, kurā vēl papildus 500gb iebūvēti.

    Pagaidām sanācis, ka uz visiem 100 esmu Androīdists ;)

    Artis Kamals
    15.08.2014 09:57

    Par Lattelecom klientu kļuvu laikā, kad viņi dāvināja GoClever planšetes. Esmu to ieslēdzis kādas trīs reizes. Labāk lai cilvēkam nav planšete, nekā ir kaut kas tamlīdzīgs. Pieļauju, ka Prestigio ir kaut kas stipri līdzīgs GoClever.

    15.08.2014 10:12
    Reply to  Artis Kamals

    GoClever planšetei laikam bija 512 MB RAM, kas jau pats par sevi uzskatāms par nejauku joku.

    U
    25.08.2014 15:34
    Reply to  Artis Abols

    intelekta neapgrutinatajiem, GoClever ir taads pat razhotajs kaa iekostie aboliishi u.c. taaka meeginaat apgalvot, ka visaam GoClever planshetem ir vienads atminjas apjoms ir… trakaak par “nejauku joku”.

    ppp
    15.08.2014 10:06

    Nekad un nevienam neiesaku. Meitenei, kurai 9 gadi, tāda planšete izvilka kādas trīs nedēļas :) Ekrāns izšķīda no iekšpuses.

    Ivars Šaudinis
    15.08.2014 10:11

    Krustdēlam nopirku lētu GoClever planšeti un pēc mēneša lietošanas usb portu bija jāpārlodē. Pēc tam izlūza “power” poga, bet veiksmīgi izdevās iemācīt puiku ieslēgt planšeti saslēdzot nepieciešamo “ķēdi” uz plates ar kādu metālisku priekšmetu.

    Tiesa, es biju cerējis, ka planšete par šādu mazu cenu dzīvos bez problēmām kādus 3 mēnešus, ne tikai vienu.

    Krist2ps
    15.08.2014 10:15

    Vienīgā lieta, kas man jebkad no Prestigio ir bijusi, tā teikt, testa nolūkos paņēmu webkameru. Varbūt no softa viedokļa produkts ir lietojams, taču par detaļu kvalitāti der padiskutēt. Šajā gadījumā ir līdzīgi. Kaut vai, neskatoties uz ierīces dārguma galu, nevarēja kaut vai normālu USB lādētāju ieviest?

    Olegs Falevics
    15.08.2014 10:47

    dīvaini, ka sleep režīmā nekas nenotiek. Man ir pirmās paaudzes Surface RT, sleep režīmā joprojām turpina atskaņot mūziku no TuneIn, Music, u.c. applikācijām. Kopumā esmu ļoti apmierināts ar šo aparātu + touchpad klaviātura ļauj pilnvērtīgi strādāt MS OFFICE vidē. Tuvākā laikā plānoju apgreidoties uz Surface 2 ierīci ar keypad.

    15.08.2014 11:05
    Reply to  Olegs Falevics

    RT ir RT un to nevajag jaukt kopā ar pilnvērtīgu Win 8.1, lai arī kur tas būtu iemānīts.

    Zigmars Dzenis
    16.08.2014 09:52

    Par nepilniem 300 euro var nopirkt 2 gadus lietotu Dell Latitude, kuram kvalitāte būtu daudz labāka! No planšetēm nav pievīlušas Samsung un Sony. Capital T10 nav mēģināts, bet brends ir nopietns un noriskētu…. Kādreiz pamatīgi aplauzos, kad brālim ieteicu iekš Ebay pirkt kaut kādu ķīniešu sū**.

    Interesents
    03.09.2014 16:24
    Reply to  Zigmars Dzenis

    Par nepilniem 300 eirikiem var nopirkt arí jaunu Lenovo ar labu komplektáciju.

    ABC
    16.08.2014 15:04

    Jautājums vai kāds pēc šī apskata izlasīšanas pirks šo s*d*?

    18.08.2014 14:44
    Reply to  ABC

    Nē un labi vien būs!

    adam.gregor@yandex.ru
    22.08.2014 11:14

    Nav padargs prieks Prestigo?

    Andis Pilāns
    22.08.2014 12:48

    Nesen iegajos ms surface pro 2, labi citā cenu kategorijā. Viss strādā gludi un ātri, kas arī bija galvenias iemesls iegādei, kā arī pilnais windows 8.1 nevis rt. Prestigio vienmēr ir atbaidījis. PS arītiku pie lattelecom planšetes – briesmīgs, goclever arī neiesaku nevienam. Ir vēl bijuās man testā pāris samsung planšetes – briesmīgi nekas no biznesa aplikācijām nestrādā normāli, starta laiki “izcili”, labi ka nebija jātērē 500+ eiro par tiem briesmoņiem.

    multi6x
    29.08.2014 12:08

    Lietoju šo aparātu 3 mēnešus, var teikt kopumā nav tik traki. Priekš youtube, sociālajiem tīkliem pietiek. Protams atverot vairākas lapas sāk diezgan nejauki bremzēt un kārties. Nopietniem darbiem gan nav paredzēts.
    Pie mīnusiem var pieminēt lādētāja vada garumu, kas ir katastrofiski īss, pielodēju divreiz garāku, pavisam cita lieta. Un tam, ka netiek izmantota USB lādēšana, ir iemesls – barošana notiek caur 12v, tāpēc šajā gadījumā apaļais lādētāja gals nav nemaz slikts.
    Kopumā kvalitāte nav tik slikta, kā no prestigio varētu sagaidīt. Aizmugures korpuss ļoti ātri nobružājas, sasmērējās, tāpēc labāk lietot ar vāciņu.
    Un to ka minēja, ka Windows poga lēnīgi strādā ir fakts, taču to pogu nemaz nav nepieciešams izmantot, priekš tam ir ‘karstie’ stūri.
    No Aplikācijām, kā jau zināms Windows store tiešām ir nabadzīgs. Mēģināju uzlikt Android OS, taču Wifi, skaņas draiveri jākompilē pašam un akumulatora darbības laiks bija briesmīgs.

    Reklāma
    Palēns, salīdzinoši zemas kvalitātes planšetdators ar pilnvērtīgu Windows 8.1, ofisu un 3G.Prestigio MultiPad VISCONTE apskats