Web Analytics
More
    Reklāma

    Android One oficiāli izziņots, pirmie viedtālruņi ar MediaTek MT6582 jau ceļā

    Jaunākie raksti

    Android One ir atvieglota mobilā operētājsistēma, kas speciāli paredzēta attīstības valstu tirgiem. Vismaz iesākumā. Šodien Google Indijā oficiāli izziņoja Android One iznākšanu un jau iepriekš Android One telefons parādījās interneta veikalā. Android One partneris ir procesoru ražotājs MediaTek, kas piedāvās atbilstošas jaudas par zemām cenām.

    Android One ierīču cenas būs ap 100 līdz 130 ASV dolāriem, iespējams, pat mazāk. Android One pamatā ir ikdienā lietojami viedtālruņi ar normālām kamerām priekšā (ap 2 megapikseļiem) un aizmugurē (ap 5 megapikseļiem), 1 GB RAM, lietotāja nomaināmiem akumulatoriem, microSD karšu atbalstu, FM radio un divu SIM karšu atbalstu. Viedtālruņos sākumā pieejamie MediaTek MT6582 procesori veidoti no četriem taupīgiem, bet pietiekami ātriem ARM Cortex A7 kodoliem.

    Reklāma

    Faktiski par 130 dolāriem tiek iegūts viedtālrunis, kas spēju ziņā neatpaliek no Moto G un dažiem labiem ražotāju “mini” sēriju modeļiem. Android One telefonu ekrāni būs drusku švakāki, nekā ierasts ap 720p izšķirtspēju 4.5 collās. Ar LG G2 mini gan Android One mierīgi varēs sacensties. Sākumā visi telefoni iznāks ar Android 4.4, kas pēcāk tiks jaunināts uz Android One.

    Lielākais pluss būs minimālas iespējas ražotājam ko pielāgot Android One saskarnē, kas ļaus Google ātri sagādāt jauninājumus visiem Android One lietotājiem. Un šī ir ziņa, ko no Google gaidām jau vairākus gadus! Redzot cik plašs ir lētā Moto G pircēju loks, var prognozēt, ka arī relatīvi bagātajā Eiropā Android One ir prognozējama laba nākotne.

    group_UI-visible
    Android One saskarne

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=X7UPR9z3OV8]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Boris
    15.09.2014 16:13

    Izklausās Samsung Ace 1 – tik procesors mūsdienīgāks

    Nettwerk
    15.09.2014 17:19

    Redz kaa notiek ja kompanijaa, saak augstus amatus melie. Ceru ka pasaulei atveersies acis un izsleegs no kompaanijas indieshu, lai mazinaatu shaadu sisteemu radiishanu.

    15.09.2014 19:24

    Galvenais ka uz šīm ierīcēm andrītis nekārsies un nebremzēs, savādāk google šādi paši sev kājā iekodīs, jo neskatoties uz lielajiem flagmaņiem šie lētie iekaros pasauli un būs daudz, un uz kopējā fona radīs plašu iespaidu par visu android kopumā.

    ProxyFromDeep
    16.09.2014 03:21

    Mediatek 6582 jau nav nekāds jaunums.
    Procītis ir gana veikls . tikai …
    ..ko nez atkal sastrādās “ražotāji”. Šķībi-greizi dzelži ar līku softu nav nekāds retums .

    jebšu pārfrazējot – pagaidām izvēlētos to pašu Galaxy Ace 1 ( gan jau ka būs stabilāks un noteikti – lētāks ) :)

    Reklāma