Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Mobile plāno ražot tikai dārgos viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Pēdējie pāris mēneši, par spīti idejai katru pusgadu izlaist vismaz vienu flagmaņa vārda cienīgu viedtālruni, ir bijuši nelabvēlīgi Sony Mobile biznesam. Xperia zīmols šobrīd Sony nes tikai zaudējumus un tie nav nekādi mazie. Tiek ziņots, ka Sony jau ir atlaidis ap 15% no Sony Mobile darbiniekiem, kuru rindās ir arī pieredzējuši uzņēmuma veterāni.

    Turpmāk Sony Mobile plānos ir veidot gandrīz tikai flagmaņus un dārgus viedtālruņu modeļus. Sony Mobile vairs netieksies pēc pasaules tirgus daļas noturēšanas, tā vietā tiks darīts viss, lai ar minimālu viedtālruņu modeļu skaitu varētu maksimāli daudz nopelnīt. Skatoties no lietotāja puses šāds gājiens ir tikai atbalstāms, jo varam gaidīt dažus kvalitatīvus modeļus. Tiem tiks nodrošināti laicīgi jauninājumi.

    Reklāma

    Sony Mobile ASV, Ķīnas un Eiropas tirgi ir uzskatāmi par nedaudz nīkuļojošiem, savukārt Āzijas tirgus pārpludina daudz lētāki un nereti arī labāki citu ražotāju Android viedtālruņi. Sony nespēj sacensties šajā lauciņā ar Xiaomi un citiem ražotājiem, kas mārketingā un Eiropā vai ASV bāzētu valdes locekļu uzturēšanā neiegulda gandrīz neko.

    Līdzīgu stratēģiju iz izvēlējies HTC. Par šī ražotāja finansu rezultātiem runas ir pieklusušas. Redzēsim kā Sony veiksies ar jaunajiem Xperia modeļiem. Z3 Compact šobrīd guļ uz galda un gaida savu kārtu tikt apskatītam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Marcis Buhholcs
    24.09.2014 09:47

    Varbūt tā pat ir labāk, jo pēc tā episkā mēsla, kāda bija Xperia L, mūsu ģimeni par Sony faniem nevar saukt. Kaut kā neiet Sony ar tiem budžeta modeļiem un to atbalstu.

    LOOK
    24.09.2014 10:19

    Tas noteikti būs labāk, ja atskatamies ko Sony ir saražojis pēdējo divu gadu laikā, tad puslīdz normāli ir tikai 3-4 modeļi (pārējie ir pilnīgi mēsli, bieži pat ļoti neadekvāti dārgi mēsli). Nenormāli plašās frontes darbības rezultātā cieta arī flagmaņi. Cerams tagad ieguvējs būs gala lietotājs, jo produkti būs labākā kondīcijā uz pārdošanas brīdi, taču māc aizdomas, ka cenas varētu celties.

    J.K.
    24.09.2014 19:03

    Noteikti neiebilstu, ja SONY viedtālruņu sērija sāktos un beigtos ar burtu Z. Mana līdzšinējā pieredze ar t.s. vidējās klases Xperia SP ir samērā skumja. Multi taskings, Wifi un sarunu pakalpojumu signāla stiprums ir podā, pāreja no 4.1. uz 4.3 bija mēnešiem ilgs un sāpīgs process, kas tapa jēdzīgs, šķiet, pēc kāda trešā programmatūras atjauninājuma. Taču patīk SONY kvalitatīvi nostrādātie aparāti, kā arī neuzbāzīgais piegājiens saskarnei un vēl vairākas ikdienas lietošanā lieliskas lietas. Tāpēc tiecos uz kādu no Z kompaktajiem cerībā uz to neizgāšanos.

    Marcis Buhholcs
    24.09.2014 20:18
    Reply to  J.K.

    Tev vēl paveicās, kā jau rakstīju, Xperia L kura ir vienu pakāpīti zemāka par Tavu SP, dabūja tikai apgreidu no 4.1 uz 4.2 un viss. Pie tam starta firmware bija vājprāts – gļuki, neņem pretim daudzas Class 10 SD kartes utt. Ar pāreju uz 4.2 Sony izmanījās sajāt kameras attēla kvalitāti. Pēc nepilna gada tirgū telefona atbalsts tika pārtraukts.

    Nebija kaut kas lāga arī ar ekrānu bieži vien skrollēšanu tas uztvēra kā “nospiedienu”. Daudzi par šito žēlojās.

    24.09.2014 19:59

    Ņemot vērā, ka Sony pēc diviem parametriem sit pušu Samsung un iPhone (proti, Sony vēl arvien piedāvā normālu FM radio un tie ir ūdensdroši… te gan Samsung sāk piebiedroties), tad doma ir pareiza. Labāk ražot kaut ko noderīgu, lai arī padārgu, nekā kaut ko viduvēju un lētu. Samsung un LG agri vai vēlu arī būs jādomā ko darīt ar saviem nelietojamajiem lētā gala Android telefoniem, kuriem tik vien uzlabojumi vajadzīgi kā normāla apjoma iebūvētā atmiņa, lai visām aplikācijām ir vieta.

    Reklāma