Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy A5 apskats

    Galaxy Alpha lētais pēcnācējs. Visai patīkams viedtālrunis, ko atzinu par plūdenu. Jāgaida Lollipop atjauninājums.

    Jaunākie raksti

    Nevarētu gluži teikt, ka esmu pirmo reizi ar pīpi uz jumta, bet kaut kā pēdējā laikā pat Samsung ir sācis mani pārsteigt. Kopš Galaxy S3 un S4 laikiem ierasts lamāt ražotāju par plastmasas lētumu, par liekās programmatūras uzspiešanu un TouchWiz saskarnes lēnīgumu. Protams, ir lietas, kas nemainās, bet šoreiz man jau pirms laika nākas atzīt, ka apskatītais viedtālrunis ir krass pretstats “vecajam” Samsung.

    Par Galaxy A5 jau bija aizdomas, ka šoreiz ražotājs būs gājis tālāk par iepriekš apskatīto Galaxy Alpha, kas uzskatāms par pirmo daļēji metālisko Samsung Android viedtālruni. Manuprāt, Galaxy Alpha lielākā problēma ir tā cena. Jā, viedtālrunim ir jaudīgs procesors, metāla detaļas korpusā, tas ir plāns utt., bet šo nelielo eksperimentu ar metālu Samsung tomēr varēja novērtēt zemāk un piešķirt tam attiecīgu cenu.

    Reklāma

    SONY DSC

    Ar jauno Galaxy A5 pārcenotības problēmai nevajadzētu rasties. Viedtālrunis vēl pie mums nav nopērkams, bet cenai nevajadzētu pārsniegt 400 eiro. Un tas ir par pavisam jaunu modeli, nevis pusotru gadu vecu opapiņu. Redzēsim, kas notiks, kad Galaxy A5 atceļos līdz Latvijas veikaliem.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.4 KitKat
    • Ekrāns: Super AMOLED, 5.0 collas, 720 x 1280 punkti, ap 294 ppi
    • Procesors: Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410, četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 306 video apakšsistēma
    • RAM: 2 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 64 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), microUSB 2.0, NFC (tikai 4G modelim), 4G
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4160 x 3120 punkti, autofokuss, LED zibspuldze. 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera ar 1080p video uzņemšanu
    • FM Radio: ir
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: aktīvais trokšņu slāpēšanas mikrofons, e-kompass, ANT+ sporta piederumu bezvadu savienojums
    • Izmēri un svars: 139.3 x 69.7 x 6.7 mm, 123 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2300 mAh
    • Krāsas: nakts melna, pērļu balta, maigi rozā, platīna-sudraba
    • Cena: informācija par Latviju – būs pieejams februārī, aptuvenā cena 400 eiro

    SONY DSC

    Izskats un uzbūve

    Nevilšus gribas Samsung Galaxy A5 salīdzināt ar Galaxy Alpha uzbūvi. Abus viedtālruņus vieno metāliskā uzbūve un asās kantes pa perimetru. Galaxy Alpha šajā ziņā bija nedaudz interesantāks viedtālrunis, jo tam bija izcelti un noapaļoti stūri, bet Galaxy A5 formas ir daudz vienkāršākas. Abus Samsung modeļus vieno arī 6.7 mm biezums. Te ir jāpiebilst, ka Galaxy A5 sānu skaldnes nav no metāla, vismaz tas netiek atsegts acij. Tās ir vai nu nokrāsotas, vai arī laminētas. Grūti pateikt.

    SONY DSC

    Galaxy A5 saņēmis 5.0 collu ekrānu, kamēr Galaxy Alpha bija 4.7 collu ekrāns. Attiecīgi arī Galaxy A5 ir nedaudz lielāks viedtālrunis. Abus modeļus vēl atšķir pirkstu nospiedumu lasītājs – to bija saņēmusi Alpha, bet Galaxy A5 lietotājam nāksies iztikt bez pirkstu nospiedumu nolasītāja funkcijām.

    Galaxy A5 skaļuma regulēšanas poga ir kreisajā sānā, bet labo sānu aizņem ekrāna bloķēšanas poga, kā arī atvilktnītes microSIM un microSD kartēm. Atgādināšu, ka Galaxy Alpha bija bez microSD kartes pievienošanas iespējas. Galaxy A5 aizmugurē atrodas pamatīgi izcelta un liela kameras acs, kurai abās pusēs simetriski novietota LED zibspuldze un atvere mikrofonam.

    SONY DSC

    Kopumā varu apgalvot, ka Galaxy A5 izskats un uzbūve atbilst jaunajiem, Samsung metālisko viedtālruņu standartiem. Galaxy A5 visās izpausmēs līdzinās Galaxy Alpha, bet ir piezemētāks. Galaxy A5 nez kāpēc man patīk labāk.

    Neliels jautājums varētu rasties par Galaxy A5 krāsu iespējām. Apskatam saņemtais modelis it kā ir balts, bet, kā vēsta nosaukums, tas nav tīri balts. Galaxy A5 ir pērļu baltā krāsā ar nelielu hameleona efektu. Gluži vīrišķīga šī krāsa nav. Iespējams, ka vīriešiem paredzētas nakts melna un platīna-sudraba krāsa, bet jaunkundzēm – pērļu balta vai maigi rozā krāsa.

    Ekrāns

    Galaxy A5 aprīkots ar Super AMOLED 5.0 collu ekrānu. Tam ir 720 x 1280 punktu izšķirtspēja, kas dod ap 294 ppi ekrāna punktu blīvumu. Ap 300 ppi punktu blīvums parasti neradītu sūdzības, bet jāatzīst, ka šoreiz ir izšķirami atsevišķi pikseļi. Iespējams, ka tas saistīts ar kādu Super AMOLED specifiku, jo IPS ekrānos nekas līdzīgs nav manīts. Jāpiemin, ka skatot ekrānu no sāna tas iekrāsojas nedaudz violetās nokrāsās.

    720 x 1280 punktu izšķirtspēja piecās collās kļuvusi par jaunāko modi vidējās klases viedtālruņiem. Protams, 1080p izšķirtspēja piecās collās izskatās lieliski, bet, visticamāk, tās apkalpošanai ir nepieciešami jaudīgāki procesori.

    SONY DSC

    Bet ir arī labās ziņas – Galaxy A5 ekrāns ir izcili kontrastains un tam ir minimāli atspīdumi. Iespējams, ka Galaxy A5 ieguvis arī kādu vērā ņemamu ekrāna aizsardzību pret skrāpējumiem. Tas ir viegli tīrāms, kā arī pēc vairāku nedēļu aktīvas lietošanas nebija redzama ne mazākā skrambiņa.

    Kopumā ir jāatzīst, ka Super AMOLED tehnoloģija 5.0 collu ekrānā izskatās līdzīgi kā IPS tehnoloģija 5.5 collās. Nav izcili, bet ekrāns nav arī uzskatāms par nelietojamu. Šajā ziņā Galaxy Alpha ekrāns bija acīm redzami augstākas kvalitātes produkts.

    SONY DSC

    Saskarne un aplikācijas

    Galaxy A5 šobrīd darbina Android 4.4.4 KitKat ar Samsung izstrādāto TouchWiz lietotāja saskarni. Beidzot var redzēt, ka Samsung to mēģina atvieglināt no vienkārši nelietojamās Galaxy S3 un Galaxy S4 laiku saskarnes. Samsung TouchWiz ceļi ir drusku neizdibināmi, jo Galaxy A5 saskarne ļoti atgādina Galaxy Note 4 saturu, bet tā ir soli atkāpusies no Galaxy Alpha redzētās saskarnes. Ir dažas saskarnes detaļas, kas Galaxy Alpha ir parocīgākas par Galaxy Note 4 un attiecīgi arī Galaxy A5.

    Galaxy A5 scr 018 Galaxy A5 scr 019 Galaxy A5 scr 021 Galaxy A5 scr 020 Galaxy A5 scr 022 Galaxy A5 scr 023

    Izcili tizli nostrādāts ekrāna skats, kurā norit izvēle starp vairākām nesen atvērtām un aktuālām aplikācijām. Iepriekš Samsung atvēlēja katrai atvērtajai aplikācijai smuki atdalītu un vizuāli informējošu lodziņu, bet tagad logi ir lielāki un tos nākas pārsegt vienu otram. Tieši šī pati īpatnība ir Galaxy Note 4. Iespējams, esmu pieradis pie vizuāli atdalīta vairāku logu režīma, tomēr šī jaunā TouchWiz īpatnība vienkārši ir neērta.

    Jaunajam TouchWiz ir arī labās īpašības – Samsung ierīces lietošanā ir kļuvušas krietni plūdenākas. Cerams, ka Android 5.0 Lollipop situāciju vēl vairāk uzlabos. Galaxy A5 aprīkots ar 64-bitu procesoru, tāpēc Lollipop jauninājuma saņemšana būtu tikai loģiska.

    Galaxy A5 scr 024 Galaxy A5 scr 025 Galaxy A5 scr 026 Galaxy A5 scr 027 Galaxy A5 scr 028 Galaxy A5 scr 029 Galaxy A5 scr 030 Galaxy A5 scr 031 Galaxy A5 scr 004

    Patīkami, ka tikko atiestatīts un ar pilnībā atjauninātu aplikāciju saturu pildīts Galaxy A5 no 2 GB RAM aizņem mazāk par 800 MB RAM. Ierasts, ka TouchWiz noēd vismaz 1 līdz 1.1 GB RAM “tukšgaitā”.

    Izskatās, ka Samsung svaigākajās TouchWiz versijās pieskaņojas Goolge Now Launcher idejai un ikonas kļūst arvien lielākas. Tipiskai ierīcei tas ir pluss, jo lietotājam nu ir vieglāk trāpīt uz ikonām un viss šķiet pārskatāmāks. Tomēr Galaxy A5 ekrāna izšķirtspēja liek vēlēties nedaudz saspiestāku ikonu izkārtojumu. Šis ir 5.0 collu ekrāns un vienā ikonu rindā derētu savietot piecas ikonas (kā to uzskatāmi demonstrē apakšējā ikonu josla) vai citu informāciju.

    Veiktspēja

    Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 ir pilntiesīgs 64-bitu procesors. Tam ir četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli un Adreno 306 video apakšsistēma. Jau iepriekš Snapdragon 410 procesors ir pabijis apskatītajos viedtālruņos, kur tas sevis pieklājīgi parādījis. Galaxy A5 nav izņēmums – Snapdragon 410 procesors ir jūtami veiklāks par vecāko Snapdragon 400, bet jāpiebilst, ka viedtālrunis saņēmis 2 GB RAM. Vecākais Snapdragon 400 parasti tika komplektēts ar 1 GB RAM.

    Galaxy A5 scr 005 Galaxy A5 scr 011 Galaxy A5 scr 017 Galaxy A5 scr 010 Galaxy A5 scr 006 Galaxy A5 scr 007 Galaxy A5 scr 008 Galaxy A5 scr 009

    Apdomas mirklis Snapdragon 410 un TouchWiz sadarbībā vērojams vien iebūvētā Flipboard mājas ekrāna atvēršanas laikā. Pārējais Galaxy A5 saturs ir veikls un pārmetumiem nebūtu pamata. Vismaz kamēr viedtālrunis ir relatīvi maz aizņemts ar aplikācijām un citu saturu.

    Galaxy A5 sintētiskās veiktspējas testos ierindojas nedaudz zem pirmā HTC One M7, kuram ir četru kodolu Qualcomm Snapdragon 600 procesors ar pieklājīgu Adreno 320 video apakšsistēmu un 2 GB RAM. Protams, kopš pirmā HTC One M7 laikiem ir daudz ūdens aiztecējis, tomēr uzskatu Snapdragon 410 veiktspējas, energotaupības un cenas attiecība ir tuvu perfektai. Jo vairāk viedtālruņus redzu ar Snapdragon 410, jo atbilstošāks mūsdienu nepieciešamībām šis procesors man šķiet.

    SONY DSC

    Akumulators un enerģijas taupīšana

    Galaxy A5 ieguvis lietotāja nenomaināmu Li-Ion 2300 mAh akumulatoru. Protams, akumulatora ietilpību ir jāpretstata viedtālruņa veiktspējai un ekrānam, bet Samsung spītīgi pieturas pie mazas ietilpības akumulatora ievietošanas savos metāla viedtālruņos. Galaxy Alpha akumulators bija mikroskopisks ar savām 1860 mAh, bet arī 2300 mAh akumulators nav nekas tāds, kas liktu celties kājās un aplaudēt.

    Gaidīšanas režīmā ar ieslēgtu Wi-Fi un ievietotu SIM karti Galaxy A5 tērē mazāk kā 10% no enerģijas diennaktī, bet atliek vien piemirst izslēgt kādu aplikāciju (šajā gadījumā foto aplikāciju), lai enerģijas līmenis gāztos smagi lejā. Neizslēgta foto aplikācija nakts laikā kļuva atbildīga par vismaz 35% enerģijas noēšanu. Uzskatu šo par izņēmuma gadījumu, bet tomēr der uzmanīties, lai no rīta modinātāja aplikācijai pietiktu enerģijas.

    Galaxy A5 scr 034 Galaxy A5 scr 035 Galaxy A5 scr 036 Galaxy A5 scr 037 Galaxy A5 scr 038 Galaxy A5 scr 039

    TouchWiz saskarnē iekļauta divu pakāpju enerģijas taupība. Mazāk jūtamā enerģijas taupības metode ierobežos fona datus, procesora veiktspēju un samazinās ekrāna spilgtumu. Būtiski ilgāku viedtālruņa darbību var panākt, to pārslēdzot melnbaltā ekrāna skatā, jeb Ultra enerģijas taupībā. Tad paliek pieeja tikai zvaniem, īsziņām un dažām citām ražotāja noteiktām funkcijām, bet viedtālrunis zaudē savu viedumu – fona dati nesinhronizējas, e-pastu paziņojumi nenāk u.tml.

    Fotogrāfijas

    Viedtālruņa foto iespējas ir mūsdienās ļoti būtisks parametrs, kas pamatīgi ietekmē nosvēršanos par labu vienam vai otram gandrīz identiskam modelim. Manuprāt, visveiksmīgāk šo priekšrocību izmanto Sony, bet arī Samsung ik pa laikam nāk klajā ar vareniem mobilās fotogrāfijas paraugiem. No Samsung veikumiem 2014. gadā gribētos izcelt, protams, Galaxy S5, kā arī tīri jauki darbojās Galaxy Alpha.

    Galaxy A5 foto 005 Galaxy A5 foto 006 Galaxy A5 foto 008

    Ar Galaxy A5 ir nedaudz cits stāsts. Uzskatu, ka lielākā Galaxy A5 nespēja ir neesošs HDR režīms. HDR nenākas izmantot bieži, bet tas lieti noder sarežģītos gaismas apstākļos un dabas skatos, kur ēnas mijās ar gaišām debesīm.

    Otra lielākā Galaxy A5 problēma ir makro fotogrāfija – tā ne vienmēr izdodas. Tā kā vairums viedtālruņu izlīdzas ar kontrasta autofokusa iestatīšanu, tiem nepieciešamas attiecīgas gaismas un fotografējamā objekta īpašības. Galaxy A5 šajā ziņā ir dikti cimperlīgs viedtālrunis. Lai makro fotogrāfija izdotos, nāksies piemeklēt gandrīz ideālus apstākļus. Pretējā gadījumā precīza fokusēšanās būs laimes spēle.

    Galaxy A5 foto 024 Galaxy A5 foto 026 Galaxy A5 foto 003

    Pārējā laikā Galaxy A5 kameras darbību vērtēju kā pieņemamu. 13 megapikseļi, 4160 x 3120 punktu izšķirtspēja, autofokuss, LED zibspuldze un video uzņemšana 1080p ar 30 kadriem sekundē ir vidējas klases standarts. Ik pa laikam var just, ka autofokuss nekur nesteidzas, bet tas nav kritiski.

    Varētu nedaudz pakritizēt visai mainīgās Galaxy A5 spējas pavisam švakos gaismas apstākļos, jo ik pa laikam iezogas nepamatoti neizdevušās fotogrāfijas. Uzņem piecas pieņemamas Vecrīgas fotogrāfijas un pēc tam trīs nākas uzreiz dzēst ārā, jo tās pat viedtālruņa ekrānā izskatās drausmīgi.

    Iespējams, ka kļūdos, bet nekādi nespēju atrast iespēju izslēgt sintētisko slēdža skaņu, kas pavada katru fotogrāfijas uzņemšanu. Mākslīgais klikšķis ir nepieklājīgi skaļš un varbūt nebūs tik ļoti uzkrītošs skaļā rokkoncertā.

    Kopumā jāatzīst, ka Galaxy A5 parāda pieņemamas foto spējas, bet no šī viedtālruņa biju gaidījis pārliecinošāku un ātrāku autofokusu, kā arī stabilāku vispārējo sniegumu.

    Pilna izmēra fotogrāfijas pieejamas iekš Dropbox.

    Konkurenti

    Pagaidām, nezinot īsteno Galaxy A5 cenu Latvijā, ir grūti spriest par viedtālruņa konkurentiem. Samsung ir labi pastrādājis pie Galaxy A5 uzbūves, bet tā cena noteikti liks viedtālruni salīdzināt ar citu ražotāju flagmaņiem, kas aprīkoti ar Snapdragon 800 un 801 procesoriem, kā arī labākiem ekrāniem un akumulatoriem. Bet tā ir Samsung paša izvēle – ražotāja viedtālruņi vienmēr ienāk tirgū ar visai nepamatotu cenu, bet, kad tā sasniegusi saprātīgus apmērus, modelis vairs nav uzskatāms par ļoti iekārojamu.

    Ja tiešām pareģojums par Galaxy A5 cenu Latvijā atbildīs cenai citviet Eiropā (Lielbritānijā ieteicamā cena ap 250 mārciņām, kas ir ap 310…320 eiro), tad atļaušos nedaudz brīnīties. Mūsu gadījumā ap 400 eiro nemaz nav slikts sākums Samsung produkcijai. Nav maz, nav arī ļoti daudz.

    SONY DSC

    Zemākā cenu kategorijā pieejams vecais, labais LG G2. LG G2 aprīkots ar augstvērtīgāku Snapdragon 800 procesoru, kā arī šim viedtālrunim ir 13 megapikseļu kamera ar optisko stabilizāciju, ko uzskatu par milzīgu plusu. LG G2 var atjaunināt ar 4.4.2 KitKat, kā arī nevajadzētu piemirst fantastisko 3000 mAh akumulatoru.

    Sony Xperia Z1 saņēmis ne to labāko ekrānu, toties arī Xperia Z1 var lepoties ar augstvērtīgāku kameru, Android 4.4.4 (plānots jauninājums uz 5.0 Lollipop) un 3000 mAh akumulatoru.

    Jau pieminētā HTC One M7 cena noslīdējusi tuvu pie 310 eiro robežas, kas pircēju un tehnoloģiju ekspertu iemīļoto (divus gadus pēc kārtas kļūst par gada viedtālruni) metālā tērpto viedtālruni padara ļoti iekārojamu. HTC One M7 nav saņēmis Snapdragon 800 procesoru, tam ir tikai Snapdragon 600 procesors, kas ir nedaudz veiklāks par Galaxy A5 atrodamo Snapdragon 410.

    SONY DSC

    Gala vārds

    Samsung Galaxy A5 ir neticami simpātisks viedtālrunis. Tas ir perfekti plāns, atturīgi izskatīgs, lieliski nostrādāts. No uzbūves viedokļa varbūt varētu vēlēties no kopējā korpusa neizbīdītu kameras objektīvu. Iespējams, kādam nebūs pieņemamai, ka microUSB pieslēgvieta atrodas tik tuvu 3.5 mm austiņu pieslēgvietai.

    Galaxy A5 nebūtu jāuzskata par nez kādu veiktspējas etalonu, tomēr pārsteidz TouchWiz saskarnes gandrīz ideālā sadarbība ar Snapdragon 410 64-bitu procesoru. Cerams, ka Galaxy A5 iegūs Android 5.0 Lollipop, lai pilnībā varētu parādīt atbilstošas operētājsistēmas sadarbību ar 64-bitu procesoru.

    SONY DSC

    Ilgāku darbību ar vienu uzlādi nāksies meklēt kādā citā viedtālrunī, bet arī Galaxy A5 šajā ziņā pārspēj dažu labu pēdējā laikā apskatītu viedtālruni. Uzskatu, ka Galaxy A5 darbības laiks ar vienu uzlādi ir tieši uz robežas – tas nav ne pārsteidzoši garš, ne arī nožēlojami īss. Viedtālruņa akumulators nav nomaināms.

    Foto funkcija ir apzīžļāta no visām pusēm. No tās vienīgi varētu vēlēties vienmērīgākus rezultātus. Ja Galaxy A5 cena tiešām būs ap 320 eiro, tad fotogrāfijas ir atbilstošas cenai. Man gan ir tādas aizdomas, ka Galaxy A5 sākuma cena būs vismaz par 100 eiro augstāka un tad gribētos par iztērēto naudu iegūt ko augstvērtīgāku.

    Jāgaida oficiālā cena, tad katrs pats var vērtēt – ir ņemams vai nav. Par 350 eiro var iegūt arī pusotru gadu vecu flagmani, par 400 eiro diez vai Galaxy A5 ir pats prātīgākais pirkums.

    Galaxy Alpha lētais pēcnācējs. Visai patīkams viedtālrunis, ko atzinu par plūdenu. Jāgaida Lollipop atjauninājums.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    7
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    7
    Baterija
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nauris
    07.01.2015 10:04

    kas tur ar to signāla uztveršanas problēmām šim modelim?
    http://pocketnow.com/2014/11/11/samsung-signal-strength

    07.01.2015 10:11
    Reply to  nauris

    Nekas tāds netika novērots, bet A5 tika lietots LMT tīklā Rīgā un pierīgā. 10% ir diezgan grūti izmērāms/ieraugāms signāla kritums. Protams, kritiskās vietās, kur jācīnās par pēdējo zonas stabiņu, tas ir būtiski.

    Linkā laikam ir runa par 4G datu savienojumu. Tādiem mērījumiem tiešām ir speciāli jāliek 3 telefoni blakus un vienlaikus jāskatās kas notiek. Mums diemžēl nav tādas kapacitātes iedziļināties pilnīgi visās niansēs.

    Pieļauju, ka daudziem metāla korpusa telefoniem ir problēmas ar zonu un Wifi. Izteikti tas ir bijis vienā Sony modelī (ja atmiņa neviļ, Xperia SP), bet tas tiešām bija izteikti, ap 40% vai pat vairāk. 10% kritums ir speciāli jāmeklē.

    LOOK
    07.01.2015 11:39
    Reply to  Artis Abols

    Kāds šis aparāts izskatās ja salīdzina ar

    Huawei Ascend G7

    07.01.2015 12:41
    Reply to  LOOK

    Abiem ir Snapdragon 410 un šis procesors kopā ar 2 GB RAM strādā tiešām bez jebkādām iebildēm pret ātrdarbību. Izmēru un to saprāta ziņā uzvar Galaxy A5, Ascend G7 problēma ir 5.5 collu ekrāns ar 720p izšķirtspēju, kas to padara ne tik asu. Šajā ziņā A5 ar 5.0 collām izskatās kripatu labāk. A5 noteikti rokās ir ērtāks. Arī pēc uzņemtajām testu fotogrāfijām var redzēt, ka A5 un G7 pie manis bija vienlaicīgi. Foto ziņā man pārliecinošāks šķita G7, bet tam bija milzīgas problēmas ar sliktu apgaismojumu (pilsēta naktī). G7 ir spēcīgs macro režīms. A5 bija problēmas ar fokusēšanos macro bildēs un tam arī nav HDR. Overall pārliecinošāk foto režīmā darbojās G7, ja vien nebūtu problēmas ar pilsētu naktī. Launčeris jau ir na ļubiķeļa, bet A5 TouchWiz ir pat ļoti pieņemams un smuki atvieglots. A5 ir labāka energo taupība, bet daudz mazāks aķis. Nu un tad nāk tas, ka G7 cena ir 255 eiro internetā, kamēr A5 droši vien būs 400 un vairāk eiro startā (pieejams LV no februāra sākuma). Ja cenas starpība būtu 80 eiro, teiktu, ka jāņem A5, bet pie 150 eiro starpības prātīgāks pirkums būtu G7. Klīst baumas par Snapdragon 410 Moto G modeli, es personīgi gaidu to.… Read more »

    Espee
    08.01.2015 08:19
    Reply to  Artis Abols

    SP C5303 ūzers šeit. 4.3 ar 12.1.A.1.207 ar zonām viss kārtībā (LMT 3/4G vienīgā zonas problēma braucot vilcienā gar Ķemeriem) Tik Sony nodevība tomēr priekšlaicīgi pametot supportu SP modelim ir galvenā smeldze…

    Bēdīgais
    13.07.2015 22:52
    Reply to  Artis Abols

    Lietoju divas nedēļas – neatradu pilnīgi nevienu trūkumu… izņemot zonu/pārklājumu/uztveramību.
    Trasē Rīga-Ventspils zona pazūd vismaz 4-5 reizes ( sākot jau ar apvedceļu)
    Pamanot šo nejēdzību tika testēts vispirms jau ieslēdzot GSM ( kas ir absurdi jo kam tad LTE) tas situāciju uzlabo ja nelietojam datus.
    īsāk sakot – varu piedāvāt visādi citādi lieliski tālruni – pilsētā sēdētāji uztveramības problēmas nemanīs.

    zigīc
    07.01.2015 15:03

    es gan domāju ka cena 400 eiro par šādu ierīci ir ļoti augsta.Par nedaudz vairāk kā 400 eiro jau var to pašu s5 paņemt, kas visā būs labāks (izņemot korpusu) un ir arī daudzi citi lētāki telefoni :
    lg g3 un g3 ,sony xperia z2 ,z3 compact un z1.

    Ps. vai tad tas atvērto programmu skats nav tā kā jaunajā lolipop?

    jurīc
    07.01.2015 23:46
    Reply to  zigīc

    Piekrītu, pats nesen nopirku sony z1 compact un ir OK, strādā ātri, nebremzē (neredzu jēgu pirkt z3 compact), vienīgi varēja būt nedaudz mazāks (grūti ar vienu roku tikt līdz ekrāna augšējiem stūriem) un arī baterija vienmēr var būt labāka, bet tagad cena ir ap 280.

    ligija
    21.03.2015 13:03

    ļoti kluss zvana signāls!

    Mārtiņš Stankevičs
    24.03.2015 20:00

    HDR režīma opcija ir lejupielādējama, kā arī klusumu sintētiskajam slēdzim var dabūt pašu telefona zvana melodijas skaļumu nogriežot pilnībā

    anonims
    14.04.2015 16:22

    kas ir goolge?
    Izskatās, ka Samsung svaigākajās TouchWiz versijās pieskaņojas Goolge
    Now Launcher idejai un ikonas kļūst arvien lielākas. Tipiskai ierīcei
    tas ir pluss, jo lietotājam nu ir vieglāk trāpīt uz ikonām un viss šķiet
    pārskatāmāks. Tomēr Galaxy A5 ekrāna izšķirtspēja liek vēlēties nedaudz
    saspiestāku ikonu izkārtojumu. Šis ir 5.0 collu ekrāns un vienā ikonu
    rindā derētu savietot piecas ikonas (kā to uzskatāmi demonstrē apakšējā
    ikonu josla) vai citu informāc

    Poga
    18.10.2015 13:13

    Kuru aparātu labāk ieteiktu,- šo vai Huawei P8 Lite?

    Andzelika
    27.10.2015 15:16
    Reply to  Poga

    Mani arī interese kurš būtu labāks? ) A5 vai P8 lite

    Alens
    29.11.2015 09:16

    Nopirku nedēļu atpakaļ. Nepatīk 5 collīgie tel., bet šis patiešām ir makten labs un parocīgs aparāts. Ļoti labi guļ plaukstā, patīkams. Kamera varēja būt labāka. Pie slikta apgaismojuma daudz smērē, bet tā nekādas sliktas emocijas neizraisa. Vidēja, vienvārdsakot. Ekrāns spilgts. Baterijai nekāda vaina- 2 dienas bez problēmām pie vidējas noslogotības. Sākumā bija šoks par zonas uztveramību. Tikai viena strīpa, vai vispār nulle:D Bet noņēmu LTE un vairs nekādas vainas.

    Kristiāna
    02.01.2016 18:17

    Pāris mēnešus novēroju, ka zvana laikā pilnīgi visiem zvanītājiem dzirdams savs atbalss. Esmu tur saslēgusi visus iespējamos iestatījumus, griezusi skaļāk/klusāk balss iestatījumums, bet nekā… Savas balss atbalss nav dzirdams, bet citiem ir, un dikti traucē…
    Varbūt ir kāds iestatījums par ko es nezinu? Vai tas varētu būt tehnisks defekts un ar to jāsadzīvo visiem būs :D

    Andra
    30.06.2016 16:00

    Miskaste! pec pus gada nobrūk- un paskaidro, ka telefonam mitrums ticis! Skaidri zinu, ka nav! Korozija redz esot! Vairs ne vienu Samsung nepirkšu!

    30.06.2016 16:34
    Reply to  Andra

    Kā vari būt droša, ka telefons nekad nav bijis pakļauts mitruma iedarbībai? Mitrums telefonā nenonāk tikai iemetot to ūdenī.

    Reklāma
    Galaxy Alpha lētais pēcnācējs. Visai patīkams viedtālrunis, ko atzinu par plūdenu. Jāgaida Lollipop atjauninājums.Samsung Galaxy A5 apskats