Web Analytics
More
    Reklāma

    Meizu MX4 apskats

    Otrs labākais "ķīnietis" - tūlīt aiz OnePlus One.

    Jaunākie raksti

    Meizu ir Ķīnas ražotājs, kas pavisam lēnām sāk ienākt arī Latvijā. Jau iepriekš apskatam tika saņemts nedaudz vecākais Meizu MX3, bet šoreiz ir kārta aktuālajam modelim Meizu MX4. Īsumā Meizu MX4 gribētos raksturot kā pamatīgu, pozitīvu pārsteigumu, kam piemīt daži būtiski mīnusi. Meizu sadarbojies MX4 izstrādē ar Sony, aizņemoties fantastisko Sony kameru, kā arī kopā veidojot akumulatoru.

    Meizu nav tipisks “ķīnietis”, jo ražotājs atļāvies palutināt pircējus ar visai eiropeiskām komponentēm un iespējām. Protams, šur tur iezogas tālo zemju specifika, bet ar to var pat ļoti koleģiāli sadzīvot. Ražotājs jau ilgāku laiku sola, ka Eiropas un ASV lietotājiem būs pieejams aplikāciju veikals angļu valodā, bet tas vēl nav startēts.

    Meizu MX4

    Ar Meizu MX4 kopā sadzīvoju vairākas nedēļas un varu apgalvot, ka viedtālrunis spēj pārsteigt ar savām iespējām ne tikai pirmajās lietošanas stundās. Atliek vien atvērt Meizu forumus un nedaudz palasīt. Nedaudz nepatīkami, ka Flyme 4.0 saskarne ir tā, kas liek meklēt forumos risinājumus, bet par to vēlāk.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.2 KitKat, Flyme 4.0 saskarne
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.36 collas, 1152 x 1920 punkti, ap 418 ppi, Corning Gorilla Glass 3
    • Procesors: MediaTek MT6595, četri 2.2 GHz Cortex-A17 un četri 1.7 GHz Cortex-A7 kodoli, PowerVR G6200 MP4 video apakšsistēma
    • RAM: 2 GB
    • Atmiņa: 16 vai 32 GB (ir arī 64 GB versija, bet to tikpat kā nevar iegādāties)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), microUSB 2.0, 4G, MHL
    • Kameras: 20.7 megapikseļi, 5248 х 3936 punkti, 1/2.3” sensora izmērs, autofokuss, divkrāsu LED zibspuldze, HDR. 2160p ar 30 fps un 1080p ar 30 fps video. 2.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM Radio: nav
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, Beidou, QZSS
    • Papildus: aktīvais trokšņu slāpēšanas mikrofons, e-kompass
    • Izmēri un svars: 144 x 75.2 x 8.9 mm, 147 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3100 mAh
    • Krāsas: tumši pelēka, sudraba
    • Cena: ap 440 eiro interneta veikalos, pie mobilo sakaru operatoriem plānota pat zemāka, bet būsim reālisti…

    Izskats un uzbūve

    Meizu MX4 uzkrītošākais parametrs noteikti ir plānās apmales ap ekrānu. Ražotājs ir pamatīgi pastrādājis un neticami mazās apmales ļauj ar vienu roku pietiekami veikli vadīt viedtālruņa ekrānu. Meizu MX4 aizmugures daļa ir noapaļota un tā vēl nedaudz uzlabo iespēju ar īkšķi aizsniegt ekrāna otras puses augšmalu.

    Meizu MX4

    Uzreiz jāsaka, ka Meizu MX4 izmantotie materiāli ir uzkrītoši slideni. Īpaši tas izpaužas mirklī, kad vēlies ar īkšķi aizsniegt kādu tālāku ekrāna nostūri, pārējā plauksta atraujas no Meizu MX4 aizmugures un viedtālrunis var viegli izslīdēt no tvēriena.

    Zem ekrāna ir vientuļa, izgaismota un skārienjūtīga poga. Flyme 4.0 saskarne veidota ap šo vienu pogu – viedtālruni var ieslēgt, paslidinot ar pirkstu no pogas uz augšu. Paturot ilgāk nospiestu pogu, ekrāns tiks bloķēts. Ekrānu var atbloķēt un aizbloķēt arī divas reizes pa to uzsitot ar pirkstu. Protams, viedtālruņa augšdaļā pieejama arī fiziska ekrāna bloķēšanas poga un kreisajā sānā ir skaļuma regulēšanas pogas.

    Meizu MX4

    Ap ekrānu redzama plāna metāla apmale, gluži kā slaloma slēpēm. Tā ir diezgan asa un, manuprāt, arī uzskatāma par vājāko Meizu MX4 uzbūves detaļu, jo apmale paspēja pirmā saskrambāties, kamēr korpuss un ekrāns ir neskarti.

    Meizu MX4 aizmugures vāks ir noņemams. Zem tā atrodas lietotāja nenomaināms akumulators, kā arī pieslēgvieta microSIM kartei. MicroSD atmiņas kartes Meizu MX4 neatbalsta.

    Kopumā Meizu MX4 atstāj ļoti pārdomāti veidota viedtālruņa iespaidu. Uz materiāliem nav taupīts, izmantots tikai labākais. Daudzi Eiropā plaši pārstāvēti ražotāji varētu no Meizu daudz mācīties. Iepakojums ir visai izšķērdīgs, kaut gan tajā atradīsim tikai lādētāju un USB vadu. Protams, arī pašu viedtālruni.

    Ekrāns

    Jau minēju, ka Meizu MX4 vizuāli raksturīgākā iezīme ir plānās ekrāna apmales, kas mierīgi var spēkoties ar LG G3 redzēto, bet ne uzvarēt. Meizu MX4 ar 5.36 collu ekrānu ir 144 x 75.2 x 8.9 mm liels, kamēr LG G3 spējis 5.5 collas iespiest šaurākā 146.3 x 74.6 x 8.9 mm korpusā. Atļaušos uzreiz norādīt, ka LG G3 interneta veikalu cenas ir nokritušas līdz pilnīgi neticamiem 320 eiro. Uzskatu LG G3 par tuvāko Meizu MX4 konkurentu.

    Ik pa laikam internetos uzpeld sarunas par plāno apmaļu mīnusiem. Būtiskākais mīnuss noteikti ir plaukstas spiešanās pie ekrāna, tādējādi maldinot viedtālruni par lietotāja vēlmēm. Meizu MX4 ik pa laikam ir novērojams, ka ekrāns plaukstu uzskata par pirksta skārienu ekrāna stūrī, bet tas ir ļoti reti. Nekādas speciālas aizsardzības pret šo viltus skārienu nav izveidotas.

    Meizu MX4

    Neesmu liels “dīvaino” izšķirtspēju fans, jo ik pa laikam uzrodas kāda aplikācija, kas nespēj saprasties ar netipiskām izšķirtspējām. Šoreiz tā bija TomTom MySports aplikācija. Pieļauju, ka ir vēl arī citas cimperlīgās aplikācijas.

    Uzskatu, ka Meizu MX4 ekrāns ir tuvu izcilam. Tam ir minimāli atspīdumi, lieliskas krāsa un atsaucība. Ekrāns daļēji reaģē uz cimdos tērpta pirksta skārienu, bet ne vienmēr un speciāla cimdu funkcija nekur nav izdalīta. Tiek norādīts, ka Meizu MX4 ekrānu ražo Sharp vai Japan Display – atkarībā kā paveicas.

    Meizu MX4

    Saskarne un aplikācijas

    Meizu izvēlējies neticami dziļi pielāgot Android izskatu pēc savām vēlmēm un vajadzībām. Kā ziņo sintētiskās veiktspējas testu aplikācijas, zem Flyme OS 4.0 saskarnes kaut kur apakšā it kā mītot Android 4.4.2 KitKat. Interesanti, ka vecākais Meizu MX3 nevienā mirklī neparādīja izmantoto Android versiju, bet Meizu MX4 jau ir pielaidīgāks.

    Ar Meizu MX3 uzstādīto Flyme OS 3.5 versiju pilnīgi apmierināts nebiju. Viedtālrunim bija ļoti ierobežotas iespējas un iestatījumi, bet ar Meizu MX4 un Flyme OS 4.0 saspēle ir visai interesanta. Teiksim tā – katrs pats var bez datora palīdzības Meizu MX4 piešķirt root, jeb superlietotāja pieejas tiesības un pēc tam piekļūt visiem iestatījumiem, arī tiem, kas Meizu MX3 uzstādītajā Flyme OS 3.5 versijā nebija pieejami. Niansēs un sīkumos neiedziļināšos, bet iestatījumu sadaļā jāatrod “Atvērt sistēmas privilēģijas”, jāievada sava Flyme parole un viedtālrunis pats pārstartējas. Pēc tam root pieejas tiesības ir atvērtas un dari ko vēlies.

    Meizu MX4 scr 002 Meizu MX4 scr 003 Meizu MX4 scr 004 Meizu MX4 scr 005 Meizu MX4 scr 006 Meizu MX4 scr 007

    Flyme OS 4.0 saskarne ir pamatīgi nobriedusi. Pielāgojumu apjoms un kopējais veidols ir pilnībā pazudinājis Android sākotnējo izskatu. Daudz paveikts, lai Meizu MX4 lietotāja saskarne izskatītos pēc iOS, bet tai pat laikā ražotājs pakāpies soli nost no iOS. Uzskatu, ka Flyme OS 4.0 ir pareizā virzienā ieturēts ceļš. Vecākā Flyme OS 3.5 tik tiešām asociējas ar iOS un tās ierobežojumiem, bet Flyme OS 4.0 drīzāk cenšas apvienot labāko no abu operētājsistēmu iespējām.

    Flyme OS 4.0 saskarne ir šo to nogriezusi no Android funkcijām, bet dažas iespējas piekabinātas klāt. Patīkami, ka Meizu nav pārlieku nodarbojies ar papildiespēju pievienošanu. Sākotnēji tiek saņemts gandrīz tukšs viedtālrunis ar Google Play un paša Meizu aplikāciju veikaliem. Meizu veikals nav lietojams, tā saturs ir tikai ķīniešu valodā. No Google Play nākas ielādēt it visu. Pat Gmail aplikāciju. Google Now faniem būs jāizmanto šīs funkcionalitātes logrīks, jo nekā citādāk Google Now palaist nebūs iespējams.

    Meizu MX4 scr 009 Meizu MX4 scr 010 Meizu MX4 scr 011 Meizu MX4 scr 012 Meizu MX4 scr 013 Meizu MX4 scr 014 Meizu MX4 scr 015 Meizu MX4 scr 016 Meizu MX4 scr 017

    Šeit nepastāv atsevišķas aplikāciju sadaļas, bet, gluži kā iOS, visas ikonas izvietotas sākuma ekrānos. Par laimi var ikonas ērti sakraut mapēs un tad haoss ir kaut kā turams normas robežās. Iepriekš ar Flyme OS 3.5 logrīku pievienošanu mocījos aptuveni 10 minūtes, jo, pieturot pirkstu tukšā ekrāna laukumā, nenotika nekas. Tikai beigās ieraudzīju, ka ekrāna apakšā kautri uzpeld iespēja piekļūt logrīkiem, ko visu laiku aizsedza pirksts. Flyme OS 4.0 saskarne ir gandrīz pavisam izskaudusi nelielo un nepamanāmo iestatījumu izsaukšanas trīspunktu ikonu. Uzskatu to par būtiskāko Flyme uzlabojumu. Diemžēl saskarnes pielāgojumi nepaliek nesodīti, jo, piemēram, aplikācijā Talon for Twitter (classic) vispār nav iespējas izsaukt iestatījumus. Pieļauju, ka šādas nianses var uzpeldēt vēl kādā aplikācijā. Forumos tā arī nespēju nozūmētajiem iestatījumiem rast risinājumu.

    Meizu MX4 scr 046 Meizu MX4 scr 047 Meizu MX4 scr 048 Meizu MX4 scr 001 Meizu MX4 scr 008 Meizu MX4 scr 036

    Veiktspēja

    Meizu MX4 saņēmis MediaTek MT6595 čipkopu ar četriem veiktspējīgiem 2.2 GHz Cortex-A17 kodoliem un četriem taupīgiem 1.7 GHz Cortex-A7 kodoliem. To papildina četru kodolu PowerVR G6200 MP4 video apakšsistēma un 2 GB RAM. Uzskatu, ka šī ir visai respektabla izvēle par spīti tam, ka Meizu MX4 darbina MediaTek, nevis Snapdragon vai Exynos, kā tas bija Meizu MX3.

    Meizu MX4 scr 022 Meizu MX4 scr 023 Meizu MX4 scr 028 Meizu MX4 scr 027 Meizu MX4 scr 026 Meizu MX4 scr 024

    Sintētiskajos veiktspējas testos Meizu MX4 uzrāda pamatīgu pretestību tādiem viedtālruņiem kā Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy S5, HTC One M8 un LG Nexus 5. Tas gan vairāk attiecas uz testiem, kur darbina vairākus procesoru kodolus vienlaikus. Viena kodola ātrdarbībā Snapdragon 801 un 800 vēl arvien iet galvas tiesu priekšā MediaTek MT6595 iespējām.

    No lietotāja viedokļa ir tiešām sarežģīti atrast vietu, kur Meizu MX4 būtu lēnīgs vai raustītos. Tai pat laikā nav īsti pārliecības, ka Meizu MX4 darbību varētu saukt par izcilu. Šajā ziņā man patika piezemētais Samsung Galaxy A5 ar zemāku ekrāna izšķirtspēju un Snapdragon 410 procesoru, kas apvienots ar 2 GB RAM. Tad varēja teikt – jā, šis viedtālrunis strādā plūdeni.

    Meizu MX4

    Akumulators un enerģijas taupīšana

    Meizu MX4 saņēmis visai pieklājīgu 3100 mAh akumulatoru. Viedtālruņa aizmugures vāks ir noņemams, tomēr ražotājs ir akumulatoru iebūvējis un tas nav nomaināms. 3100 mAh izklausās daudz, tomēr lietotājiem būs jāuzmanās no Meizu MX4 niķiem un stiķiem. Tie ir saistīti ar enerģijas taupības niansēm, kuras tā arī pilnībā neesmu izpratis vairāku nedēļu lietošanas laikā.

    Protams, viena lieta ir spēlītes, kuru laikā Meizu MX4 pats pārslēdzas uz maksimālās veiktspējas režīmu, nesataupot pilnīgi un galīgi neko. Pavisam kas cits ir nespēja saprātīgos laikos aizmidzināt Wi-fi pieslēgumu, lai taupītu enerģiju. Ir pat tāda sajūta, ka Meizu MX4 ir visu laiku darba gatavībā, tas nespēj ieiet miega režīmā, bet šāda lieka enerģijas tērēšana nav novērojama visos gadījumos. Citkārt atkal Meizu MX4 no rīta uzrāda tikai 3% mazāku atlikušo enerģiju. Iespējams, ka Meizu MX4 esošā Flyme OS 4.0 versija ir neliela haltūra, jo jau pieejama 4.1.2 testa versija un Meizu strādājot pie Flyme OS versijas, kas balstīta uz Android 5.0 Lollipop.

    Meizu MX4

    Meizu MX4 piedāvā trīs dažādus enerģijas taupības līmeņus, bet ražotājs nav pacenties norādīt ko katrs režīms dod vai ņem nost. Pieļauju, ka Veiktspējas režīms neierobežo neko, kamēr Enerģijas taupīšanas režīms ierobežo procesora darbību un ātrāk atslēdz bezvadu savienojumus. Bet kā jau minēju – tas notiek visai neprognozējami un arī sataupītās enerģijas apjoms ik pa laikam pamatīgi atšķiras.

    Kameras darbība

    Meizu MX4 aprīkots ar Sony veidotu 20.7 megapikseļu kameru, kurai ir 5248 х 3936 punktu izšķirtspēja un 1/2.3” sensora izmērs. Neiztikt bez veikla autofokusa un no iPhone pārņemtas divkrāsu LED zibspuldzes. Pieejama arī 2160p, jeb 4K video uzņemšana ar 30 kadriem sekundē un 1080p ar 30 kadriem sekundē. Meizu MX4 ieguvis arī 2.0 megapikseļu priekšējo kameru.

    Meizu MX4 scr 018 Meizu MX4 scr 019 Meizu MX4 scr 020

    Pret Sony jaunajām 20.7 megapikseļu kamerām ar 1/2.3” sensora izmēru man ir tikai siltas jūtas. Tiesa, Xperia Z3 modelī bija vērojams rozā pleķis attēla vidus daļā, bet ar Meizu MX4 kameru viss ir labākajā kārtībā. Ražotājs, protams, pilnībā pielāgojis kameras saskarni savām vēlmēm, bet tā vēl arvien ir ērti lietojama.

    Pie ekrānā esošās slēdža pogas ir redzams līmeņrādis, kas demonstrē uzņemamās fotogrāfijas taisnumu attiecībā pret horizontu. Manuprāt, līmeņrādis ir pārāk sīks un maz informējošs, kā arī to aizsedz pirksts. Ērtāk būtu novietot kādu indikatoru ekrāna vidū vai augšdaļā. Pārējā kameras aplikācija ar neko dižu izcelties nevar.

    Meizu MX4 foto 027 Meizu MX4 foto 001 Meizu MX4 foto 005

    Ar fotogrāfiju kvalitāti viss ir vislabākajā kārtībā. 20.7 megapikseļi, 5248 х 3936 punktu izšķirtspēja un 1/2.3” sensora izmērs ir labākā (vai viena no top) kombinācijām, kādas sastopamas viedtālruņos. Protams, „plika” attēlu veidojošā matrica ir nekas bez atbilstoša objektīva un arī šeit ražotājs nav slinkojis.

    Sony veido ļoti veiksmīgas viedtālruņu kameras un arī Meizu MX4 nav izņēmums. Jau iepriekš esmu minējis, ka kompaktkamerās izmanto 2/3” (6.6 x 8.8 mm) sensoru. iPhone 5s izmanto 1/3” (4 x 5.5 mm), Galaxy S5 izmanto 1/2.6” (4.3 x 5.8 mm), Lumia 1020 izmanto 1/1.5”, jeb to pašu 2/3” (6.6 x 8.8 mm). Izvēlētais 1/2.3” (4.6 x 6.1 mm) sensora izmērs nav pats lielākais, bet tas nodrošina patīkamu attēla plastiskumu.

    Meizu MX4 foto 011 Meizu MX4 foto 014 Meizu MX4 foto 017

    Pilna izmēra fotogrāfijas iekš Dropbox.

    Konkurenti

    Lielākie Meizu MX4 konkurenti varētu būt veiktspējā un cenā līdzvērtīgie nu jau pagājušā gada flagmaņi LG G3, Samsung Galaxy S5, HTC One M8 un vēl drusku senākais LG Nexus 5.

    HTC One M8 nav attaisnojušies eksperimenti ar 4 megapikseļu kamerām – pircēji šo triku vienkārši nespēj uztvert. Turklāt nemaz tik ļoti būtisks uzlabojuma no UltraPixel kameras nav vērojams. HTC One M8 izvēlēsies tā reprezentatīvā izskata cienītāji, bet Meizu MX4 uzbūve nav ne par mata tiesu vājāka. Te ir cīņa starp metāla un plastmasas aizmugures vāka noformējumu.

    Meizu MX4

    Samsung Galaxy S5 liek pretī vismaz manās acīs augstvērtīgāku Sanpdragon 801 procesoru, ūdens noturību, savienojumus un lielisku kameras darbību. Galaxy S5 piekāpjas uzbūves materiālu izvēlē un modelis ir sācis pamatīgi novecot, tas vairs nav tik iekārojams.

    LG G3 ir lielāks un ar uzlabotu izšķirtspēju apveltīts ekrāns, bet G3 izmēros ir tikai nedaudz garāks. LG G3 piedāvā fantastisku un nepārspētu lāzera autofokusa darbību. LG G3 cena interneta veikalos ir aizdomīgi zema, kas šo viedtālruni varētu padarīt par lielisku pirkumu.

    Meizu MX4

    Gala vārds

    Meizu MX4 noteikti uzskatāms par vienu no iekārojamākajiem “ķīniešiem” tūlīt aiz OnePlus One. Uzbūves kvalitāte un tehniskā specifikācija, ko papildina šobrīd labākā no Sony veidotajām viedtālruņu kamerām, Meizu MX4 izceļ citu viedtālruņu starpā. Diemžēl pie mums Meizu MX4 cena nav pietiekami zema, lai tas kļūtu par dižpārdokli. Tam sprunguļus riteņos met arī aptuveni gadu vecie populāro ražotāju flagmaņi, kuru cenas ir paspējušas pamatīgi samazināties.

    Viens no spēcīgākajiem Meizu MX4 pārdošanas ieročiem ir Flyme Android operētājsistēmas pielāgojums. Tas lieliski derēs iesācējiem, bet, manuprāt, Meizu ir pārcenties ar Flyme vienkāršošanu un daudzviet iztrūkst būtiska informācija par kādu no iespējām. Ik pa laikam nav skaidrs ko tieši tu slēdz ārā vai aktivizē. Nepalīdz arī vietām ne visai veiksmīgais latviskojums. Minēju, ka Talon for Twitter nav iespējams ieiet iestatījumos, pieļauju, ka tas pats var notikt ar vēl kādu aplikāciju.

    Meizu MX4

    Nevaru viennozīmīgi atbildēt par akumulatora darbību. Mazjaudīgu procesu laikā Meizu MX4 ar vienu uzlādi var nodzīvot arī trīs diennaktis, bet spēles un jaudu prasošas aplikācijas pamatīgi paplucinās akumulatoru.

    Vienkārši fantastiski izskatās Meizu MX4 ekrāns, tas sedz lielāko viedtālruņa priekšdaļu. Ko līdzīgu var redzēt tikai LG G3, kas arī saņēmis apbrīnojami mazas apmales. Pats ekrāns ir spilgts un krāsains un to sedz Corning Gorilla Glass 3. Meizu MX4 skārienjūtīgā poga zem ekrāna darbojas ne tikai ekrāna bloķēšanai, bet tā ziņo arī par paziņojumu saņemšanu.

    Meizu MX4

    Interesentiem par GPS darbību varu apgalvot, ka tā ir uzdevumu augstumos. Strādā nevainojami. No specifiskām lietām var minēt arī plašo Meizu fanu pulku forumos. Pieejama plaša informācija par gandrīz visām Meizu viedtālruņu un Flyme OS niansēm. Arī jaunajām Flyme OS izmēģinājuma versijām.

    Uzskatu Meizu MX4 par vienu velna viedtālruni un šis modelis būtu ieteicams tiem, kuri vēlas Android, bet nesarežģīt sev dzīvi. Nedaudz mulsinoši varētu būt tas, ka aplikāciju “sākuma komplektā” ir tikai Play veikals un Maps aplikācija, bet parasti visi ātri aprod ar papildus satura savākšanu viedierīcēs.

    Meizu MX4 (16 GB) cenas Latvijas Interneta veikalos

    Meizu MX4 (32 GB) cenas Latvijas Interneta veikalos

    Otrs labākais "ķīnietis" - tūlīt aiz OnePlus One.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Displejs
    8
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    6
    Baterija
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    36 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ccc
    08.01.2015 14:29

    Baigi kārdināja šis klucis, bet izlēmu, ka laiks Android saimei māt ardievas. Ja nevar nodrošināt fluid darbību pat KitKat uz ART, tad.. Pārāk ilgi tolerēti google sviesti, arī update apnicis gaidīt pusgadu.

    gb
    08.01.2015 14:40

    Sākuma ekrāns stipri atgādina MIUI6. Kurš no kura aizņēmies…

    08.01.2015 15:19
    Reply to  gb
    kristians
    19.02.2015 15:52
    Reply to  Artis Abols

    var jau nomainīt tēmu

    kristians
    19.02.2015 15:59
    Reply to  kristians
    Skats
    08.01.2015 16:43

    Skatos, Latvijā parādījies vēl viens ķīnietis http://www.1a.lv/mobilie_telefoni/mobile_phones/jiayu_s2_advance_black

    Skats
    08.01.2015 17:03
    Reply to  Skats

    Bet nu šejienes cenu politika gan ir nepārspējama, Jiayu S2 Advanced viņu pašu – Jiayu Mobile internetveikalā maksā uz pusi lētāk.

    08.01.2015 17:05
    Reply to  Skats

    Nevar salīdzināt Āzijas un ASV cenas ar Eiropas cenām. Kamēr tās ierīces atceļo pie mums, samaksā par ceļu un nodokļiem, cena paliek būtiski augstāka.

    Es vispār arī biju pamanījis, ka 1A sāk tirgot arī Jiayu, bet vēl neuzspēju noskaidrot kas viņus mūsu pusē izplata. Kā ir, vispār interese par šo zīmolu un tā produktiem? Proti, censties sarūpēt ierīci uz testu?

    Prusljix
    08.01.2015 19:04

    Man personīgi interese būtu tīri “gīkiska”. Pirms pāris gadiem, kad ķīnieši tiešām bija “ķīnieši” , šis firmas ražojumi izcēlās ar nešpetni labu specifikāciju un vēl nešpetnāku cenu, Bet šobrīd no Jiayu pirkt negribētu, ir labākas alternatīvas viņu produktiem. Bet būtu interesanti uzzināt viedokli no kāda, kas tiešām paspaidījis un paauklējies ar šo brīnumu.

    Skats
    08.01.2015 19:33

    Jā, nebūtu gan par skādi uzzināt šo to par Jiayu, īpaši ņemot vērā ka LV piedāvā veselus deviņus Jiayu modeļus.

    Prusljix
    08.01.2015 17:22

    Par to otru labāko ķīnieti ir pārāk skaļi teikts. Nevajag aizmirst -Xiaomi Mi 4, kas liekas ir galvas tiesas pārāks par Meizu.

    08.01.2015 18:01
    Reply to  Prusljix

    Nu Xiaomi mūsu pusē ir tik “nepieejams” un “neizplatīts”, ka to īsti neapskatām. Bet no otras puses, arī OnePlus One oficiāli nesūta uz Latviju. Vispār domāju, ka šis būs gads kad mēs Kursorā sāksim mazliet atkāpties no nostādījuma neapskatīt produktus, kas mūsu tirgū nav oficiāli pārstāvēti. Lai arī kā Xiaomi būtu ar biznesa ētiku, tomēr produkti price/performance ziņā mēdz sanākt tīri sakarīgi un par tādiem ir vērts šad un tad ieminēties.

    aigi
    09.01.2015 10:17
    Reply to  Prusljix

    Nu ja skatāmies pēc sales apjomiem, tad pirmais ķīnietis ir Huawei.
    Esmu sajūsmā no Mate7, sākumā nedaudz baidīja izmērs, bet pat ļoti patīk, respektīvi, ideja par planšeti ir atmesta un nav vairs aktuāla.

    09.01.2015 10:56
    Reply to  aigi

    Šķiet, ka pie Mate7 apskata jau solīji pirkt. Par cik sanāca iegādāt? Kā ir ilglaicīgā ikdienas lietošanā? UI nav kādi cerīgi jauninājumi atnākuši?

    aigi
    09.01.2015 11:42
    Reply to  Artis Abols

    Es sākumā noraustījos no izmēra, tapēc izmantoju LMT atvērto piedāvājumu (kopā, ja izmantošu 24m būs 468€/ 415€ uzreiz), pagaidām izskatās, ka lietošu ilgāk par 6m ;) manuprāt, lietoju diezgan aktīvi – FB, Twitter, 2 e-pasti sasinhronizēti, weather app, FlowHome app, Skype, Linkedin, draugiem.lv vienmēr atvērt + pa kādai spēlei, sanāk stabili 2 pat 2.5 dienas. Pirku nov. beigās, līdz šim ir bijis 1 atjauninājums, kur it kā uzlabots GPS, bet pirms tam man arī nebija problēma. UI man patīk, gan kā izskatās, gan kā strādā. Kamera ir ļoti ok, arī sliktā apgaismojumā var iegūt ļoti labas bildes. Pirksta skaneris vispār ir miljons- 360 grādos nolasa nospiedumu var saglabāt līdz 5 nospiedumiem. Cimdu režīms nedaudz pieklibo – man ir pabeizi ādas cimdi, īsti nevelk, bet ar plānākiem strādā solīdi. Strāda plūdeni. Un, prietams, metāls paliek metāls…
    Ja skatāties uz austrumu izstrādājumiem, tad, man personiski liekas ļoti interesants Huavei Honer 6 Plus ar 2 aizmugures kamerām, kuram var manuāli mainīt atvērumu no f/0.95 līdz f/16. Cenu kategorija 450$.

    Kaspars
    25.03.2015 13:44
    Reply to  aigi

    Viņam pie LMT cena ar atvērto ir 23 eur mēnesī, tur jau saskrien krietni vien virs 500 eur kopā..
    Pie tele2 šobrīd ir pa 17eur mēnesī bet nu nav “atvērtais”, protams

    aigi
    25.03.2015 18:37
    Reply to  Kaspars

    Tagad jā. Es pirku, kad lmt bija akcija. Pirmie pircēji tika cauri ar 18€/m., laikam.

    09.01.2015 10:47
    Reply to  Prusljix

    Piekrītu Kristapam, Xiaomi pie mums dabūt ir visai sarežģīti.

    Prusljix
    09.01.2015 11:55
    Reply to  Artis Abols

    Precīzi tikpat sarežģīti kā 1+1 :)

    Skats
    09.01.2015 15:00
    Reply to  Artis Abols

    Ir viņiem tads neautorizēts tālākpārdevējs Xiaomi Shop ar noliktavu Eiropā, PVN līdz ar to nav jāmaksā, bet …, manuprāt, neadekvāts uzcenojums par sūtīšanu.
    Redmi 1s, kuru kādu laiku atpakaļ vienu brīdi biju noskatījis meitai, ar sūtīšanu sanāca pie 170Eiro. No Ķīnas sūtīt (ja jāmaksā PVN)- aptuveni tas pats.
    Atteicos, pie tādas summas zūd budžeta ierīces pirkšanas jēga, ja te pat uz vietas var nopirkt lētāk.

    Prusljix
    09.01.2015 19:10
    Reply to  Skats

    Xiaomi un Huawei lietā jāsaprot, ka šeit vairs nevar runāt par “kautkādu” ķīniešu ierīci. Šie ir Ķīnas grandi, kas spiež ārā Eiropeiskos korejiešus no ķīnas tirgus. Viņi negrasās palikt budžeta klasēs. Šīs firmas ražo ļoti labas ierīces, kas ir lieliski nostrādātas, ar lielu lietotāju skaitu (lasīt plašu “neoficiālu programmatūru” atbalstu) un maksā nedaudz lētāk par korejiešiem. Būtībā flagmani var nopirkt par vidējā segmenta cenu. Bet jāatceras, ka šīs kompānijas ir tendētas uz ĶĪNAS tirgu. Ja Xiaomi piesviestu klāt eiropas garantiju, tad nezinu,kas varētu ar viņu spēkoties. Varbūt vienīgi LG , kas ar savu cenu politiku (LG G3 cena tikai 320eur) un programmatūras atbalstu (LG G3 saņem Lollipop ātrāk kā virkne GPE ierīces (piem. Samsung S4 GPE)) šogad ļoti patīkami pārsteidz.

    09.01.2015 23:15
    Reply to  Prusljix

    Xiaomi tik brutāli kopē Apple produktus, ka izlīšana ar tiem “baltajā pasaulē” ir pārāk riskanta. Tāpēc pagaidām audzē muskuļus Ķīnā un Indijā, kur ir miljoniem pircēju, bet kur nespēj aizsniegties ASV tehnoloģiju grandu juristu rokas. Ar interesi gaidu kas notiks tālāk un vai Xiaomi spēs arī paši radīt kaut ko unikālu.

    Mārtiņš
    12.01.2015 10:28
    Reply to  Prusljix

    Jebkuram ražotājam, lai organizētu sava brenda klātbūtni Eiropas tirgū ir jārūpējas par sales un aftersales organizāciju, kas ir izmaksas. Tāpēc tie produkti nemaksā kapeikas šeit, jo ir arī stingras garantijas saistības.

    Rihards Linde
    08.01.2015 17:39

    Ja sūta no Ķīnas, ar visu muitu var iekļauties zem 300 eur laikam.

    Kex
    08.01.2015 22:04

    Laiku atpakaļ dzirdēju, ka LMT esot viņu autorizētais servisa centrs šeit.

    Mārtiņš
    12.01.2015 10:22
    Reply to  Kex

    Jā, LMT Retail & Logistics ir oficiālais autorizētais serviss Meizu iekārtām. Iekārtas servisā var nodot jebkurā LMT vai Trodeks klientu centrā.

    vp
    10.01.2015 01:19

    Ir interesanti palasīt par labiem Āzijas telefoniem, kurus varētu dabūt Latvijā, vai uz Latviju, ja viņi strādā bez problēmām.
    Šobrīd gan ir pavisam interesanta situācija ar telefonu, vēl pavisam nesen plānoju pirkt lg g2, bet nu jau G2 32gb cena ir tādi pati kā G3 cena ap 325eur. Bet līdz šiem 320eur īsti nevienu citu telefonu ar 5+ collu ekrānu labāku nezinu, vienīgi ascend g7 jauc vēl galvu.
    Vai G3 cenu kritums ir skaidrojama, ka viņam iznāca niknāka prime versija?

    kocis11
    10.01.2015 08:46
    Reply to  vp

    Jā, bet cena ~320eiro par LG G3 izskatās 2g ram un 16g atmiņas – mazais variants.

    Valters Pelns
    10.01.2015 11:36
    Reply to  kocis11

    Taisnība, D855 ar 2GB ram un 16GB atmiņas, bet snapdragon 801 un iespēja pievienot atmiņu ar SD micro, labāka kamera utml padara viņu pārāku tomēr par G2 ar 32GB atmiņu.

    Sheeva
    19.01.2015 01:13

    Iegaadaajos sho telefonu… Kameras kvalitaate vareetu buut labaaka…

    02.02.2015 09:26
    Reply to  Sheeva

    Tā ir tikpat kā Sony kamera, gandrīz identisku var dabūt iekš Xperia Z3. Manuprāt, MX4 ir viena no labākajām, ja ne pati labākā kamera savā cenu kategorijā. Pamēģini varbūt kādu citu kameras app.

    kristians
    03.02.2015 18:27
    Reply to  Sheeva

    kamerai vajadzigs labs apgaismojums ,,,,,,diena man viņa fotografē tīri tā neko.. bet vakaros ar sliktu apgaismoju , nekas labs nesanāk.

    x
    02.02.2015 08:23

    Latgolā šitais nibūs pīprasīts….meizu vējā :)

    kristians
    03.02.2015 18:41

    iegadājos savu meizu mx4 pa 309 euro . sakuma iespaids bija .WOW. Tā sajūta kad izņemu to no kastes. , un paņēu to rokās bija nepārspējama..bija tāda sajuta kā pat aizmugurejais vāks ir no metāla vis iskatijās pietiekami stilīgi . ieslēdzot ieraudziju stiligu dzidru ekrānu. bet pēc kāda laika pieradu……. un neko ipašu vairs nesaskatu šajā telefonā

    Skolnieciņš
    07.06.2017 17:54

    1/2.3, nu, kompaktkameras cienīgs matricas izmērs. Tik nezinu kādi tur ir papildus parametri. Bilžu kvalitāte kā lētai kompaktkamerai. Priekš telefona tas ir daudz. Tikai telefonam nav optikas…. Manuprāt, bilžu kvalitāte būs kā ar kodak pixpro fz42. Šogad pavasarī es sev tādu nopirku par 49,99€. Man paveicās, jo ar līdzīgiem parametriem fotoaparāti var maksāt par 80~100€. Mani visvairāk interesē matrica. Trucīgai personai pat sevi sabildēt var būt grūtības. Beidzot man ir fočiks. Tāpēc Skolnieciņš var bildēties. Man pat labāka ir bilžu kvalitāte nekā iphonam. Par 50€ var tālu tikt. Vel tik vacadzēja nopirt pašu lētāko Micro SD 32GB atmiņas karti ar adapteri un niķeļa AA baterijas ar lādētāju. Nezinu vai telefonam tad ir jēga?
    Cieņā, Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ÷{
    ®Skolnieciņš
    Skolnieciņš™ [Skolnieciņš ir Skolnieciņš.] [Nabadzība nav šķērslis dzīvē.]

    Reklāma
    Otrs labākais "ķīnietis" - tūlīt aiz OnePlus One.Meizu MX4 apskats