Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung prezentē Galaxy S5 un Gear Fit fitnesa aproci (pirmie iespaidi)

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ visas pasaules tehnoloģiju interesentu uzmanība ir pievērsta Barselonai, kur šobrīd norisinās viens no gada lielākajiem tehnoloģiju pasākumiem – tehnoloģiju konference un izstāde Mobile World Congress (MWC). Tādējādi šis ir ērts laiks, lai prezentētu savus jaunākos tehnoloģiju produktus. Šo iespēju aktīvi izmanto Nokia, Sony, Huawei, Lenovo un citi tehnoloģiju ražotāji. Šogad MWC tehnoloģiju trakumam ar jaunā Galaxy S5 prezentāciju atkal pievienojas Samsung, kas diviem iepriekšējiem modeļiem izvēlējās rīkot atsevišķus pasākumus. Ja atceramies, tad Galaxy S3 tika prezentēts Londonā un Galaxy S4 ar krāšņu Brodvejas mūzikla šovu tika atrādīts Ņujorkā.

    Samsung vakar Barselonā speciālā UNPACKED5 pasākumā prezentēja savu jauno Android flagmani Galaxy S5 un Gear Fit fitnesa aproci, kas papildina otrās paaudzes Gear viedpulksteņu sēriju. Salīdzinot ar pagājušā gada izrādi, šogad pasākums bija krietni pieticīgāks un savā ziņā to var skaidrot ar pašas ierīces ne pārāk būtiskajām izmaiņām. Ir pagājusi vesela diena pēc jaunā produkta prezentācijas un es arvien vairāk sliecos domāt, ka Galaxy S5 labāk raksturotu Galaxy S4.1 vai Galaxy S4 S nosaukums.

    DSC00421 DSC00431 DSC00457

    Pēc orķestra priekšnesuma uz skatuves kāpa Samsung Electronics IT un Telekomunikāciju nodaļas vadītājs JK Shin. Viņš pateicās tiem 200 miljoniem pircēju, kas izvēlējušies kādu no Galaxy S sērijas ierīcēm un iezīmēja jaunu pieeju Samsung produktu pasniegšanā. Proti, Samsung ar jaunajiem produktiem vairāk koncentrēsies uz lietotāju dzīves atvieglošanu. Tās joprojām būs tehniski iespaidīgas ierīces, tomēr tagad Samsung vairāk reklamēs ierīču aparatūras un programmatūras iespējas, kas var reāli uzlabot lietotāju dzīvi. Labs piemērs ir jau Galaxy S4 ērā aizsāktais uzsvars uz veselīgu dzīvesveidu veicinošo S Health aplikāciju un to pavadošajiem aksesuāriem. Iepriekš Samsung milzu uzsvaru veltīja savu produktu tehniskajam pārākumam un to prezentācijās daudz dzirdējām par collām, pikseļiem, gigaherciem un gigabaitiem. Mazai daļai lietotāju šī informācija ir svarīga, tomēr vairumam telefonu pircēju ir būtiskāk tas ko ar ierīci var iesākt. Ja velkam paralēles ar sīvā konkurenta Apple produktu prezentācijām, tad tajās par lietotāja ieguvumiem tika runāts jau sen. Patiešām prieks, ka beidzot līdz šādai domāšanai ir nonācis arī tehnoloģiju milzis Samsung. Tehnoloģijām tik tiešām ir jākalpo mūsu labā!

    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0S5L254jx4c]

    Samsung Galaxy S5 tehniskie parametri un iespējas

    Var droši teikt, ka Samsung Galaxy S5 ir viens no jaudīgākajiem un tehniski spējīgākajiem 2014. gada viedtālruņiem, tomēr, manuprāt, ierīcei nav neviena paša jaunieviesuma, kas spētu raisīt patiesu sajūsmu. Šajā ziņā Samsung nu ir vienā lauciņā ar daudziem citiem mobilo tehnoloģiju ražotājiem, kuru šī gada produkti ir tikai mazliet uzlabotas pagājušā gada flagmaņu versijas. Esam sasnieguši to momentu, kad tehnoloģiju uzlabojumi, lai arī tehniski iespējami, paši par sevi nekā neuzlabo ierīču lietojamību. Piekritīsiet taču, ka šobrīd ir visnotaļ maz praktiskas jēgas no vēl augstākas izšķirtspējas displejiem, ātrākiem procesoriem, vairāk megapikseļiem vai lielākas atmiņas. Daudz svarīgāk ir uzlabot ierīču lietojamību.

    Samsung Galaxy S5
    Samsung Galaxy S5

    Ja runājam par Galaxy S5 tehniskajām iespējām, tad ierīce ir aprīkota ar 5.1 collas lielu Super AMOLED displeju, kas darbojas ar 1920 x 1080 pikseļu, jeb Full HD izšķirtspēju. Tādējādi ierīces displejs ir praktiski identisks pagājušā gada modelim (tikai mazliet lielāks). Interesanti, ka vairumā baumu figurēja krietni augstākas izšķirtspējas displejs. Ierīces sirds ir 2.45 GHz četrkodolu procesors (Snapdragon 801 čipkopa) ar 2 GB operatīvo atmiņu. Galaxy S5 būs pieejams ar 16 GB vai 32 GB iebūvēto atmiņu un lietotājs to varēs papildināt ar microSD atmiņas kartēm līdz 128 GB. Telefons darbojas ar Android 4.4.2 (KitKat) un uzlabotu TouchWiz grafisko lietotāja saskarni. Ierīce ar 142.0 x 72.5 x 8.1 mm izmēriem un 145 g svaru ir mazliet lielāka un smagāka par priekšgājēju. Nekur nav pazudusi fiziskā mājas (Home) poga un abi skārienjutīgie navigācijas taustiņi.

    Kas attiecas uz savienojumiem, tad jaunais telefons atbalsta LTE, 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO(2×2), Bluetooth®: 4.0 BLE / ANT+, USB 3.0, NFC un infrasarkano staru savienojumus. Samsung prezentācijā uzsvēra, ka Download Booster programmatūras funkcija ļauj nodrošināt īpaši ātras lejupielādes (līdz 400 Mbps).

    DSC00487

    No jaunieviesumiem ir vērts pieminēt to, ka jaunais telefons ieguvis IP67 sertifikāciju, kas vienkāršā valodā runājot nozīmē, ka ierīce nebīstas ūdens un putekļu. Tas gan Samsung inženierus licis lādēšanas pieslēgvietu noslēpt zem ne pārāk gaumīga vāciņa. Jebkurā gadījumā atzīstams solis un beidzot nopietns atbildes solis šīs jomas zināmākajam pārstāvim Sony. Kamera ir pakāpusies līdz 16 megapikseļiem (Galaxy S4 izmanto 13 megapikseļu kameru) un klāt nākušas vairākas jaunas funkcijas, piemēram, 4K video uzņemšanas iespēja, uzlabota reāllaika HDR funkcija un īpaši ātrs 0.3 sekunžu autofokuss. Blakus kameras zibspuldzei ir iebūvēta vēl viena kamera, ko Samsung lepni nosauca par pasaulē pirmo viedtālrunī iestrādāto sirdsdarbības sensoru. Tas ir pārāk skaļi teikts, jo sirdsdarbību kaut kādā mērā var noteikt ar faktiski jebkuru kameru un ir vesels lērums aplikāciju, kas to dara.

    DSC00499

    Pozitīvas izmaiņas ir baterijas ziņā, jo Galaxy S5 ir ne tikai mazliet ietilpīgāka 2800 mAh baterija, bet klāt nācis arī īpašs baterijas saudzēšanas režīms, kas itin gudrā veidā ļauj būtiski pagarināt ierīces darbības laiku. Cik ilgi? Ja ieslēgsim šo režīmu pie atlikušiem 10% baterijas uzlādes, tad telefons gaidīšanas laikā spēs darboties vēl 24 stundas. Triks slēpjas krāsās, jo ieslēdzot baterijas saudzēšanas režīmu telefons rādīs bildi tikai pelēkajos toņos. Doma jau nav slikta, jo AMOLED displeji tik tiešām ir energoefektīvāki kad attēlo tumšas (melnas) krāsas. Protams, tas rada iespēju jauniem jokiem par supertelefonu, kas rāda melnbaltu bildi. Baterija arī jaunajā modelī ir vienkārši izņemama un nomaināma.

    DSC00483 DSC00488

    “Melnbalts” telefons vizuāli izskatās ļoti savādi, tomēr es būtu gatavs pieciest šādu noformējumu, ja tas man ļautu telefonu lietot ilgāk. Interesanti, ka līdz šim neviens cits nebija aizdomājies līdz šādai funkcijai.

    DSC00528 DSC00530

    Galaxy S5 mājas (Home) pogā ir iestrādāts pirkstu nospiedumu lasītājs un tas darbojas aptuveni tā kā rakstīju jau iepriekš – pirksts ir jāpārslidina pār pogu. Tas noderēs, lai atbloķētu ierīci, veiktu maksājumus un droši piekļūtu privātajiem datiem. Drošības sakarā jāpiemin arī Samsung veidotā Knox sistēma, kas ļauj nodalīt darba datus no privātajiem.

    DSC00489

    Es pagaidām nevaru spriest cik šī funkcija būs ērta ilgstošākā lietošanā, taču pirmie iespaidi bija tīri labi. Bez liekām problēmām piereģistrēju vienu pirkstu un ar pirmo reizi izdevās atbloķēt ekrānu. Tiesa, iPhone 5s gadījumā pirkstu nospiedumu lasītājs ir ērtāks, jo pirksts nav jāslidina pāri sensoram, pietiek to vienkārši uzlikt uz pogas un lietotājs tiks atpazīts. Toties pagaidām Galaxy S5 ir vairāk jēgas (iespēju) no šāda drošības mehānisma. Es nebiju vienīgais, kas aizrautīgi testēja šo funkciju un Twitter lasīju, ka daži labi pasākuma dalībnieki šādi nobloķēja ierīces un devās prom no pasākuma.

    DSC00541 DSC00540

    Patīkams jaunieviesums ir Kids Mode, jeb bērnu stūrītis. Tas ir vizuāli gaumīgi noformēts un ļaus telefonu bez bailēm nodot bērnu rokās. Tie varēs darboties ar noteiktām aplikācijām un netiks klāt mūsu datiem.

    DSC00490

    Dabā šī funkcija izskatās fantastiski jauki. Ikonas ir košas, saprotamas un fonā ik pa laikam parādās visādi mazi ķinķēziņi (piemēram, no smiltīm galvu pabāž laukā mazs tārpiņš). Malači!

    DSC00519 DSC00517

    Jau pirms šī telefona prezentācijas varējām lasīt, ka Samsung gatavo lietotāja saskarnes uzlabojumus. Samsung izmantotā TouchWiz saskarne jau no sākta gala ir bijusi ārprātīgi koša un izvēlnes pārāk samudžinātas. Galaxy S5 situācija daļēji ir uzlabota. Ikonas ir kļuvušas neitrālākas un iestatījumu sadaļu pirmais līmenis saprotamāks (dziļāk joprojām ir vecie labie nebeidzamie iestatījumi). Samsung meklē balansu starp milzu iespējām un vienkāršotu ierīces lietošanu. Uzlabojumi ir pozitīvi vērtējami, taču pie tā nedrīkst apstāties.

    DSC00481 DSC00546 DSC00521 DSC00523 DSC00524 DSC00536

    Dizaina ziņā Galaxy S5 no priekšas ļoti atgādina pāris iepriekšējos Galaxy S sērijas modeļus, taču telefona aizmugure gan ir piedzīvojusi izmaiņas. Galaxy S5 aizmugure ir kļuvusi viegli gumijota un “sacaurumota”. Ļoti līdzīgi izskatījās iepriekšējās paaudzes Nexus 7 planšetdatora korpuss. Tāpat var vilkt zināmas paralēles ar Galaxy Note 3, kura plastmasas mugura atgādina ādu. Sānos joprojām sudrabota plastmasas josliņa, kas mēģina izlikties par metālu. Ierīce būs nopērkama melnā, baltā, zilā un zelta krāsās.

    Jāsaka, ka rokā telefons jūtas tīri labi un korpuss bildēs izskatās sliktāk nekā dabā. Telefons ir ļoti līdzīgs Galaxy S4 un lielākā daļa lietotāju atšķirību pamanīs tikai apgriežot telefonu otrādi.

    DSC00509 DSC00589


    Kārtējo reizi Samsung liek vilties tiem, kas gaida metāla korpusu un personīgi man Galaxy S5 korpuss šķiet atkāpšanās atpakaļ no pagājušā gada pieejas, kad telefons rokā likās “cietāks”. Korpusa ziņā Galaxy S5 joprojām iepaliek Apple, HTC un Sony produktiem. Pircējiem arī šim telefonam būs pieejama plaša dažādu vāciņu un aksesuāru izvēle.

    DSC00590 DSC00591 DSC00592

    Šogad Samsung nācis klajā ar jaunām austiņām. Tās ir pieejamas trīs formās: ausīs spraužamās (IG 900), uz ausīm liekamās (OG 900) un pilnībā ausis nosedzošās (AG 900). Pasākumā nebija iespējas izmēģināt kā šīs austiņas skan, taču vizuāli lielās austiņas mani nepārliecināja par savas uzbūves stingrību.

    DSC00501 DSC00597 DSC00596

    Parunāsim par sportiskām aktivitātēm un Gear Fit

    Teju visi nozīmīgākie tehnoloģiju ražotāji steidz izlaist aktīvu dzīvesveidu veicinošas ierīces. Telefonos parādās soļu skaitīšanas, pulsa mērīšanas un kaloriju skaitīšanas, bet uz rokām fitnesa aproces, kas ne tikai uzskaita mūsu kustības, bet arī nosūta datus uz mobilo ierīci. Samsung šajā lauciņā aktīvi sāka darboties jau pagājušajā gadā, kad prezentēja Galaxy S4. Jaunajā telefonā ir uzlabota S Health aplikācija un klāt nācis jauns produkts – fitnesa aproce Gear Fit. Piezīmēšu, ka šogad Gear sērijas ierīces (Gear 2, Gear Neo un Gear Fit) Android ir nomainījušas ar Tizen operētājsistēmu un spēj nodrošināt līdz trīs dienu ilgu darbību ar vienu uzlādi. Starp citu, Samsung plāno izstrādātājiem nodrošināt pieeju fitnesa aplikāciju un ierīču iespējām un tie varēs veidot noderīgas aplikācijas un ierīces.

    DSC00476 DSC00526

    Gear Fit iestrādāts izliekts AMOLED displejs un ierīce sver nieka 27 gramus. Tā ir patiešām viegla! Aprocei ir nomaināmas krāsainas (melna, pelēka, oranža) siksniņas un tā sadarbojas ar 20 Galaxy sērijas ierīcēm. Jaunie viedpulksteņi ļauj apskatīt telefona paziņojumus, operēt ar zvaniem, kontrolēt mūziku un Gear Fit un Gear 2 ir iestrādāti sirdsdarbības mērītāji. Mazliet iemēģināju pulksteni un secināju, ka Gear Fit ir viegls, taču jūtami iegarens. Manu pulsu izmērīja ļoti ātri (par recizitāti nevaru galvot) un kopumā jaunie Gear produkti vismaz fiziski šķiet jūtami labāki par ne pārāk veiksmīgo pirmās paaudzes Galaxy Gear viedpulksteni.

    DSC00560 DSC00567 DSC00563 DSC00565

    Lai arī Samsung ar Galaxy S5 vairumu tehnoloģiju sekotāju pārsteigt nespēja, tomēr neko pārsteidzošu pēdējā laikā nedar arī konkurenti. Pirmie iespaidi par Galaxy S5 kopumā ir pozitīvi, jo tehniski tas ir spējīgs aparāts un īpaši noderīga ir ūdens/putekļu aizsardzība, baterijas saudzēšanas uzlabojumi un darbošanās fitnesa jomā. Tomēr ir skaidrs, ka Galaxy S4 lietotāji var gulēt mierīgi, jo neko daudz viņi nezaudēs nenopērkot pašu jaunāko modeli.

    Sony šonedēļ noprezentēja jauno Xperia Z2 un 25. martā sagaidīsim arī jaunumus no HTC (baumo, ka būs arī viedpulkstenis). Nav aiz kalniem arī nākamais iPhone un tas nozīmē, ka jau šovasar būt skaidrs kādu viedtālruni šogad iegādāties.

    Samsung Galaxy S5, Galaxy Gear 2 un Gear Fit cenas un pieejamība

    Jaunais telefons 150 valstīs būs nopērkams jau 11. aprīlī un maksās 699 eiro. Gear 2 maksās 299 eiro un Gear Fit – 199 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dzintars
    26.02.2014 01:18

    Tagad atliek tikai cerēt, ka Apple rudenī neprezentēs iPhone S5S.

    mrserge
    26.02.2014 01:58

    Njā. Skaidrs. Varu iet remontēt savam SIII sasisto ekrānu, jo pagaidām S5 iegādāties neredzu iemeslu.

    eldberg
    26.02.2014 13:13
    Reply to  mrserge

    +1 (sorry Kristaps, iekavas rakstu, lai atbilst noteikumiem posts, citād pietiktu ar +1, kas ir “enough said”)

    Diemžēl: Samesung…

    JanisK.
    26.02.2014 08:20

    SONY Mobile piedāvājums kā pērn, tā šogad liekas kudī vilinošāks. Pie šīs izvēles arī palikšu.

    Artis
    26.02.2014 11:17
    Dinoo
    26.02.2014 14:41

    Nu es neteiktu ka vilšanās vienkārši ir nepāra kārtas sērijas telefons s1 ,s3 un s5 kas ir kā uzlabojuma modeļi nevis jauni supertālruņi.Tas pats ir applem ar s modeļiem :)

    mrserge
    26.02.2014 17:42

    S3 pavisam noteikti ir lielisks tālrunis. Tajā brīdī, kad to iegādājos, nekas LV tirgū legāli pieejamais pat blakus nestāvēja, ja skatamies Android lauciņā. Es toreiz šaubījos, vai ņemt S3 vai arī 808 nokiju. Beigās izšķīros par padošanos Android vilinājumam.

    Dinoo
    26.02.2014 18:16

    Es nesaku ka s3 ir slikts tālrunis nepavisam ,bet tas piedzīvo mazākus uzlabojumus no s2 kā piem ekrāns un procesors .Nezinu gan vai s3 dizainu no s2 var nosaukt par uzlabojumu.

    ilmars
    27.02.2014 02:18

    Es lietoju skaisto Huawei Ascend P6 skaistuli no alumīnija un stikla un mani citi telefoni vairs neinteresē.

    02.03.2014 14:59

    pat neteikšu, ka esmu vīlies. Neko arī negaidīju jaunu no Samsūda.

    Reklāma