Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia M2 apskats

    Viens no pieejamākajiem 4G viedtālruņiem. Drusku "klibs" ar ekrānu, bet visādi citādi spējīgs un pamatīgs darba un izklaižu rīks.

    Jaunākie raksti

    Pieķēru sevi pie domas, ka jau atkal apskata iesākumā vēlos salīdzināt dažādu ražotāju pieeju savas viedtālruņu saimes attīstībai. Šoreiz atļaušos ar to arī sākt. Vecais, labais Samsung ir visur – relatīvi lētajā cenu kategorijā no neliela izmēra, līdz pat milzīgiem planšetdatoru tipa telefoniem Note 3 Neo. Drusku čābīgāk iet LG, jo šis ražotājs izstrādā vienu pilnvērtīgu flagmani, vienu mini modeli un viss pārējais ir ļoti lēts un arī ļoti lēns.

    HTC ir palaidies ar vienu flagmani, bet pārējais ir stipri diskutabls veikums. Kopējā modeļu klāstā izceļas Sony ar saviem viedtālruņu modeļiem. Arī tie bieži balansē uz robežas, kurā pircējam ir jāsāk ļoti sīki pētīt ieguvumi un zaudējumi, izvēloties Xperia modeļus.

    Reklāma

    Sony Xperia M2 021

    Šoreiz apskatam saņemtais Sony Xperia M2 ir diezgan dīvains “putns” ar 4G mobilo datu tehnoloģijas piegaršu, samērā lielu ekrānu, augsti novērtēto OmniBalance dizaina virzienu, bet diezgan viduvējo pārējo specifikāciju. Šādi telefoni ar odziņu ir visinteresantākie – tiem ir viens vai divi lieli plusi, daži mīnusi un tad nonākam pie smagā jautājuma par cenu.

    Kā veiksies Sony Xperia M2, lasi tālāk apskatā.

    Tehniskā specifikācija

    • Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400 čipkopa, četru kodolu 1.2 GHz Cortex-A7 procesors, Adreno 305 video apakšsistēma
    • Android 4.3 Jelly Bean, tuvākajos mēnešos plānots 4.4.2 KitKat jauninājums
    • 8 GB iekšējā atmiņa, 1 GB RAM
    • Izmēri 139.7 x 71.1 x 8.6 mm, svars 148 g
    • TFT tehnoloģijas ekrāns, 16 miljoni krāsu, 540 x 960 punkti 4.8 collas (ap 229 ppi)
    • Skrāpējumu drošs stikls, vienlaikus spēj reģistrēt līdz 4 pirkstu pieskārienus
    • microSD kartes pieslēgvieta, līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0, NFC, 4G
    • Galvenā 8 megapikseļu kamera, 3264 x 2448 punkti, autofokuss, LED zibspuldze, attēla stabilizācija, HDR, video uzņemšana 1080p
    • Priekšējā VGA kamera, 480p video
    • FM radio ar RDS
    • GPS ar A-GPS un GLONASS
    • ANT+ sporta piederumu savienojums
    • Aktīvais trokšņu slāpēšanas mikrofons
    • Lietotāja nenomaināms Li-Ion 2300 mAh akumulators
    • Aptuvenā cena sākot no aptuveni 220 eiro interneta veikalos

    Sony Xperia M2 023

    Izskats, uzbūve

    Pret OmniBalance jūtu dziļu cieņu, bet tikai pa gabalu. Tas ir kā mākslas darbs acīm, kas paņemts rokās atklāj savus asos stūrus vārda tiešā nozīmē. Xperia Z2 ir absolūti fantastisks viedtālrunis, bet tā izmērs un svars ir tik ievērojami, ka dažbrīd šķiet – telefons lietotājam nošņāps pirkstus pie pirmās iespējas. Labāk veicās Xperia Z1 Compact, ko uzskatu par vienu no pašiem feinākajiem viedtālruņiem plašajā Android tirgū. Iespējams, ka pat par labāko viedo telefonu vispār.

    Otrā OmniBalance problēma ir iebūvēts akumulators un dažāda skaita vāciņi, kas piesedz SIM un SD karšu ievietošanas spraugas. Dažiem Xperia viedtālruņiem vāciņi izlec kā jaunkundze no putukrējuma tortes, bet par laimi Sony Xperia M2 vāciņš ir tikai viens un tas ir ļoti diskrēts.

    Sony Xperia M2 008

    Neierasti, ka Sony telefons ir bez ūdens un putekļu noturības, ko jau biju pieņēmis par Xperia standartu un biju ļoti izbrīnīts, ka Sony Xperia M2 to nav saņēmi. Ārkārtīgi žēl!

    Ekrāna bloķēšanas poga ir savā vietā viedtālruņa labā sāna vidū, tai blakus ir arī fiziska fotoaparāta slēdža poga, kas bieži tiek piemirsta daudzu citu ražotāju viedtālruņos. Tur pat Sony Xperia M2 apakšējā labajā stūrī ir caurums rokas siksniņas ievēršanai, kāds ir arī citos Xperia telefonos.

    Sony Xperia M2 012

    Apakšējo skaldni izraibina skaļruņu režģis, zem kura ieslēpts arī mikrofons. Sony Xperia M2 aizmugurē ir kameras acs, LED zibspuldze, kā arī NFC logo ziņo par šo savienojuma iespēju šajā viedtālrunī.

    Ja par Sony Xperia M2 ekrānu ir skaidrs, ka tas ir skrambu drošs (bet ne Gorilla Glass), tad tā aizmugures daļa ir liels noslēpums. Iespējams, ka tā ir kaut kā pasargāta pret skrāpējumiem, bet nekur tas netiek plaši afišēts. Mani novērojumi gan liecina, ka aizmugures daļu ir ļoti vienkārši noskrāpēt un tā ir parasta, glancēta plastmasa, uz kuras visas švīkas būs redzamas.

    Sony Xperia M2 018

    Acij ir slēpta slaida LED josla zem ekrāna, kas iemirdzas zvana laikā vai saņemot kādu ziņu. Nekādi nespēju izprast LED paziņojumu iespējas un, manuprāt, tie strādā tikai ar Sony aplikācijām, bet visu citu aplikāciju spēja darbināt LED paziņojumu ir vērtējama kā nekāda. Varētu būt, ka kāda specializēta aplikācija (piemēram, Light Flow) spēj iedzīvināt LED paziņojumu darbību, bet rūpnīcas iestatījumi ir švaki.

    Kopumā jāatzīst, ka Sony Xperia M2 ir ārkārtīgi simpātisks viedtālrunis. Viena labi slēptā vāciņa dēļ to pat sauktu par veiksmīgāku par Xperai Z2 modeli. Diemžēl Sony Xperia M2 nav saņēmis ūdens drošību, kas, salīdzinot ar citiem Xperia modeļiem, ir liels mīnuss.

    Ekrāns

    Sony Xperia M2 saņēmis diezgan Sony-isku TFT tehnoloģijas ekrānu ar 16 miljoni krāsu, 540 x 960 punktiem 4.8 collās (ap 229 ppi). TFT tehnoloģija ir vājākais, kas mums pieejams. Tā nav ne IPS ar smukām krāsām un labiem skatu leņķiem, ne arī AMOLED ar savu spilgtumu. Diemžēl šis ir klasiskais Sony draņķīgais ekrāns, kas turklāt rāda diezgan dzeltenīgu balto krāsu.

    Mūsdienās pat t.s. Ķīnas ražotāji uzstāda savos veikumos šādus vai tādus IPS tehnoloģijas ekrānu, kas ir redzami labāki par nožēlojamo TFT.

    Sony Xperia M2 026

    Ir ļoti skumji noskatīties, kā Sony kaut kādas pārprastas taupības vārdā sačakarē labu viedtālruni ar neatbilstošu ekrānu. Tik ļoti lēts jau arī Sony Xperia M2 nav, lai šādi varētu darboties ar ekrānu tehnoloģijas izvēli.

    Sony Xperia M2 ekrāns nav saucams par asu, jo tā punktu blīvums ir vien 229 ppi, kas vairāk piederētos ne pārāk dārgam 10 collu planšetdatoram, nevis viedtālrunim ar 4G savienojumu.

    Ekrāns ir ļoti svarīga viedtālruņa sastāvdaļa. Tas veic datu ievades un izvades funkcijas, bet zemā izšķirtspēja krasi samazina viedtālruņa vērtību lietotāja acīs. Manuprāt, Sony Xperia M2 ir saņēmis nepamatoti sliktu ekrānu. Ekrāns nav kritiski slikts, bet 229 ppi pikseļu blīvums nodod tā nespēju ik uz soļa. Kā jau daudzreiz esmu minējis – ap 300 ppi ir patīkami lietojams ekrāns, kas pārlieku nenoslogo procesoru ar daudzo pikseļu “kustināšanu”.

    Sony Xperia M2 032

    Vēl viena liela ekrāna problēma ir stikla pārklājums. Lai arī tas ir skrāpējumu drošs, tomēr tas nav t.s. oleofobiskais, kas nodrošina veiklu tikšanu galā ar pirkstu nospiedumiem uz ekrāna. Ierasts, ka ar Gorilla Glass klātu telefonu iemet kabatā un tas pats tur paberžas un pašattīrās. Ar Sony Xperia M2 ekrāna speķojumu nāksies kārtīgi pacīnīties un ne vienmēr uzvarēt.

    Programmatūra un veiktspēja

    Sony Xperia M2 darbojas ar Android 4.3 Jelly Bean un tuvākajos mēnešos (precīzāk – tas tiek solīts jau jūlijā) plānots 4.4.2 KitKat jauninājums.

    Uzskatu Sony Xperia M2 par klasisku Sony veikumu programmatūras ziņā. Viedtālrunis saņēmis tikai pašu nepieciešamāko aplikāciju sākuma komplektu, kam pievienotas dažas derīgas un dažas ne tik feinas aplikācijas.

    2014-06-14 10.31.54 2014-06-14 10.31.51 2014-06-14 10.31.37

    Dažus varētu neapmierināt jau uzstādītā Facebook aplikācija, kā arī Sony saskarnes vēlme ciešāk sadarboties ar sociālo tīmekļu kontiem.

    Ražotājs ar savu redzējumu aizstājis ierastās Android galerijas, video un skaņas aplikācijas. Tās sīkāk neiztirzāšu, jo jau ar Android 4.4.2 KitKat jauninājumu kopā atnāks visu šo aplikāciju apvienojums vienā diezgan simpātiskā Sony brūvējumā. Tāds aplikāciju apvienojums jau redzams, piemēram, Xperia Z1, Z2 un Z1 Compact viedtālruņos.

    2014-06-14 10.23.21 2014-06-14 10.07.40 2014-06-14 10.02.15

    Paplidus Sony iekļāvis arī QuickOffice aplikāciju, bet šis solis varētu nebūt dikti prātīgs, jo Google tikko izziņojusi, ka QuickOffice aplikāciju izņems no Google Play veikala, jo tās vietu ieņems Google Drive/Docs. Google iegādājās QuickOffice apmēram pirms deviņiem mēnešiem un jau tad bija aizdomas, ka tiks izsūkta visa aplikācijas esence un tā tiks pievienota Google servisiem. Tas ir noticis un redzēsim, kādu galu ņems operētājsistēmā iešūtās QuickOffice versijas.

    Pievienota arī viena it kā forša, bet nepilnīga Garmin navigācijas aplikācija. Tās nespēja izpāužas mirklī, kad jāatrod galamērķis, bet nevēlies vai nevari izmantot datu pieslēgumu vai WiFi. Tad milzīgais aplikācijas klucis (ap 920 MB) ir nespējīgs kā mazs bērns un rodas jautājums par šīs aplikācijas nepieciešamību, ja tieši to pašu un daudz vairāk var izdarīt ar Sygic bezmaksas versiju.

    2014-06-14 06.03.35 2014-06-14 06.03.28 2014-06-14 06.03.10

    Veiktspējas ziņā ar Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400 čipkopu, četru kodolu 1.2 GHz Cortex-A7 procesoru un Adreno 305 video apakšsistēmu Sony Xperia M2 ierindojas tajā pašā spēku kategorijā, kur vairums jauno vairāku ražotāju “mini” modeļi, kā arī Moto G, HTC Desire 816 u.c. modeļi.

    Sintētiskās veiktspējas testi neuzrāda nekādus brīnumus un tos arī ir lieki gaidīt, jo Snapdragon 400 čipkopa ir pietiekami lēta un vairāk tendēta uz energo efektivitāti, nevis augstu veiktspēju.

    2014-06-19 10.12.34 2014-06-19 10.12.42 2014-06-19 10.13.43 2014-06-19 10.13.58 2014-06-19 10.14.11

    Reālā ikdienas veiktspēja Sony Xperia M2 modelim ir pietiekami augsta un jūtamas aizķeršanās vai nespējas tikpat kā nebija novērojamas. Tiešām patīkami lietojams viedtālrunis.

    Saskarne

    Sony Xperia M2 ir saņēmis ierasto Sony saskarni, kas ir pietiekami spējīga un pielāgojama, bet tai pat laikā neuzmācīga. Jāatzīmē, ka Sony nav diez ko atvērts pret citu palaidēju (launcher) izmantošanu un neko nelaužot un neietekmējot arī krasi izmainīt mājas ekrānu neizdosies. Lasi – nav iespējams uz Xperia uzstādīt citu launčeri.

    2014-06-14 06.02.20 2014-06-14 06.00.13 2014-06-14 06.02.28

    Sony gan pēdējā laikā gājis uz priekšu un iejuties dažādu izskata pielāgojumu veidošanā, kā rezultātā tapušas dažādas dullas “ādiņas”. Tās lejupielādējamas Google Play veikalā un dažas ir paredzētas lieliem notikumiem (futbola PČ u.tml.), bet citas ir ieturētas savā stiliņā un gan jau atradīs kāda lietotāja sirds stūrīti.

    2014-06-14 06.04.08 2014-06-14 06.04.39 2014-06-14 06.02.53

    Sony saskarnes funkcionālās pielāgošanas iespējas nav tās plašākās un dažviet pat Xperia iespējas pārklājas ar Google servisiem. Viens traki uzmācīgs serviss ir viedtālruņa atrašana un attālināta bloķēšana, kas katru mīļu brīdi atgādina par savu esību un negrasās atkāpties, līdz viedtālruņa īpašnieks pierakstās Xperia kontā un nodrošina savus datus.

    Akumulators un taupības režīms

    Lietotāja nenomaināmais Li-Ion 2300 mAh akumulators ir diezgan iespaidīgs šādas veiktspējas viedtālrunim un nodrošina ievērojamu darbības laiku ar vienu uzlādi, it īpaši ja tiek lietots energo taupības režīms.

    Patīkami, ka ikdienas darbību Stamina enerģijas taupības režīms ietekmē minimāli un pat vairums atslēdzamo iespēju ir pielāgojamas. Stamina samazina procesora jaudu, bet tas nav jūtams un veiktspējas testos uzrādītais tikai nedaudz atšķiras no pilnvērtīgi strādājoša procesora. Stamina ātrāk izslēgs arī WiFi savienojumu un nedaudz samazinās ekrāna spilgtumu.

    2014-06-14 06.03.18 2014-06-19 10.05.51

    Manuprāt Sony izveidotā enerģijas taupības shēma strādā ideāli. Tā nav tik laba kā Samsung Galaxy S5 taupība, bet Sony Xperia M2 nevar lepoties ar AMOLED ekrānu, no kā ir lielākais enerģijas ietaupījums.

    Fotogrāfiju uzņemšana

    Sony Xperia M2 saņēmis galveno 8 megapikseļu kameru ar 3264 x 2448 punktiem, autofokusu, LED zibspuldzi, attēla stabilizāciju, HDR un video uzņemšanu ar 1080p. Kamera saņēmusi atsevišķu fizisku slēdža pogu, kas mūsdienās ir diezgan neierasts risinājums, bet daudzi to spēs novērtēt.

    Faktiski 8 megapikseļi ar 3264 x 2448 punktiem ir tikai manuālajā uzņemšanas metodē, bet automātiskā uzņemšana strādā tikai ar 3104 x 1746 punktiem, jo pārējie tiek izmantoti attēla stabilizācijas nodrošināšanai.

    2014-06-19 10.10.03 2014-06-19 10.09.56 2014-06-19 10.09.37 2014-06-19 10.09.20 2014-06-19 10.09.08 2014-06-19 10.09.16

    Jāatzīst, ka kameras aplikācija ir visai vecmodīga, tā ir sadalīta vairākās daļās ar manuālo un automātisko uzņemšanas metodi un katrai metodei ir savi iestatījumi. Tas pats attiecas arī uz video uzņemšanas iestatījumiem.

    Pilnīgi automātisko režīmu var izmantot teju vienmēr, ja vien neprasās pēc kāda specifiska iestatījuma. Automātiskais režīms spēs izšķirt fotografēšanu pretgaismā un arī seju atpazīt, bet bieži tiks izmantot HDR, kas bildes padara sintētiskas un nedzīvas.

    2014-06-17 04.12.22
    Uzklikšķini, lai palielinātu

    Manuālais režīms piedāvā ne tās plašākās manuālās iespējas – pielāgojams ir baltās krāsas balanss un ekspozīcijas kompensācija. Tāpat var regulēt HDR izmantošanu vai neizmantošanu un izšķirtspēju. Viedtālrunim tas varētu būt pietiekami, bet par dikti manuālu šo režīmu dēvēt neceļas roka. Dziļāk parokoties iestatījumos, var atrast arī ISO, fokusēšanās metodes un gaismas mērīšanas manuālos iestatījumus, bet tie ir tik neērti paslēpti, ka diez vai ir izmantošanas vērti.

    2014-06-15 08.26.37
    Uzklikšķini, lai palielinātu

    Kameras aplikācijas darbība vērtējama kā pieņemama. Tagad jau katrs pats var Play veikalā piemeklēt vēlamo aplikāciju, bet to klāsts ir daudz plašāks Android 4.4 KitKat operētājsistēmai.

    2014-06-26 10.39.47
    Uzklikšķini, lai palielinātu

    Iegūtās fotogrāfijas ieguva viduvēju vērtējumu, jo jau minētā HDR darbība automātiskajā režīmā ir neparedzama un bieži pat nevajadzīga. Manuālais režīms ir tik saraustīts un izsvaidīts pa iestatījumu sadaļu, ka ir pārāk neērti lietojams. Kopumā gan bildēm nav ne vainas, vien diezgan acīs krīt neliels attēla asuma uzlabotāja (sharpening) pārspīlējums.

    [youtube=www.youtube.com/watch?edit=vd&v=huxH26vPCyA]

    2014-06-26 13.52.00
    Uzklikšķini, lai palielinātu

    Gala vārds

    Sony Xperia M2 ir viens no tiem viedtālruņiem, kas spēj par pieņemamu cenu nodrošināt daudzas labas un dažas ne tik labas īpašības.

    Uzskatu sevi par diezgan lielu OmniBalance fanu un šoreiz Sony ir ļoti labi nostrādājuši visus vāciņus, savienojuma vietas un skaļruņu atveres.

    2014-06-18 19.47.07
    Uzklikšķini, lai palielinātu

    Par lielāko Sony Xperia M2 trūkumu uzskatu neesošo mitruma drošību, ko jau Xperia viedtālruņos uzskatu par normu. Tāpat diez ko izcils nav arī Sony Xperia M2 4.8 collu ekrāns.

    Sporta entuziasti novērtēs ANT+ sporta piederumu savienojumu, kas ierasts tikai dārgā gala viedtālruņu flagmaņiem. Akumulatora darbība vērtējama kā izcila, tāpat nepievils arī 4G interenta tīkotāju sirdis.

    Sony Xperia M2 019

    Par milzīgu Sony Xperia M2 konkurentu es uzskatu Samsung Galaxy S4 mini, kas ir sasniedzis patīkamu cenas samazinājumu un arī Android 4.4 KitKat. Galaxy S4 mini arī saņēmis 4G mobilos datus un visādi citādi ir līdzvērtīgs Xperia M2 pretinieks.

    4G tīkotāji varētu skatītes ar LG G2 mini virzienā, jo arī tam ir 4G versija. LG G2 mini saņēmis 4.7 collu ekrānu un līdzvērtīgu procesoru. Tuvāk ar LG G2 mini varēsi iepazīties tuvāko nedēļu laikā, kad gaidām tā apskats Kursors.lv lapās.

    Sony Xperia M2 cenas Latvijas interneta veikalos

    Viens no pieejamākajiem 4G viedtālruņiem. Drusku "klibs" ar ekrānu, bet visādi citādi spējīgs un pamatīgs darba un izklaižu rīks.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Displejs
    4
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    7
    Baterija
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kriss
    30.06.2014 13:05

    Man ir s4 mini! Bet atjauninājumu neesmu saņēmis vēl aizvien! Kā vēl var atjauninājumus uzlikt,? Vai arī zināt kā ir vispār pieejami

    Artis Abols
    30.06.2014 13:17
    Reply to  Kriss

    Diemžēl manās rokās šobrīd nav S4 mini, tā ir informācija no interneta plašumiem. Sīkāk palīdzēt nevarēšu.

    KLF
    30.06.2014 22:17
    Reply to  Artis Abols

    Sony ražo daudz labu aparātu, bet klibo 3 lietas …
    1. Baterija
    2. Saskarsme – katru reizi jāapstiprina gprs izmaksas (iepriekš bija trakāk arī GPS bija katru reizi jāapstiprina)
    3. Ražojot kaudzi ar Smukiem dizainiski utt. aparātiem Soft support SMAGI klibo :)
    Šī ir parasta ikdienas lietotāja pieredze, pēc kurās no Snoy flagmaņa pārsēdīšos UZ LG 3 …. ceru ka nekļūdos bet Samsungu nevēlos :)
    PS. Saskarsmē nav infinity scroll riktīgi tracina no 5 screen maukt apakaļ uz pirmo :/

    Artis Abols
    30.06.2014 22:46
    Reply to  KLF

    Baterija šim ir ļoti atbilstoša, lietotāja saskarne “na ļubiķeļa” (kā daudz kas šai pasaulē), mobilie dati gan jāapstiprina, bet tā ir arī daudziem citiem ražotājiem.

    Blankenfelds
    07.07.2014 20:48
    Reply to  KLF

    1. tāpēc sony izdomāja STAMINA funkciju. Ar to bačene izvelk daudz ilgāk par tiem, kuriem tādas nav. Viss atkarīgs arī no Andra versijas (kopš uzliku 4.4.4 bačene spēj izturēt kādus 20% ilgāk nekā 4.1.2 (bez stamina));

    2. jautājumus par GPS un GPRS vispār neesmu manījis. (ja arī kādreiz jautāja, tad bija ķeksis “Vairs nejautāt”);

    3. Skaties, ka LG modelis nebūs vēl lēnāks par tavu sony (pazīstot LG softu).

    Papēti internetā vai tavam modelim nav pieejams kāds cits ROM, piemēram, CM.

    Par saskarni runājot, ja nepatīk sony, tad uzliec kādu citu Launcheru, piemēram, Nova Launcher.

    Android jau nav symbian, kuru nevar tik viegli customizēt :)

    Lasma Mortukane
    18.11.2015 14:14

    Man ir tāda problēma, ka sony xperia m2, apakšejai tumbai, saka iet nost tas nezinu ka lai isti vinu nosauc, sietins tas kas uzlimets melnai, lai skanu laistu cauri…vai ir iespeja nopirkt un uzlimet jaunu vai ari kas buutu jadara?

    Reklāma
    Viens no pieejamākajiem 4G viedtālruņiem. Drusku "klibs" ar ekrānu, bet visādi citādi spējīgs un pamatīgs darba un izklaižu rīks.Sony Xperia M2 apskats