Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Ascend Mate7 apskats

    Superīgs viedtālrunis ar samocītu saskarni un nedaudz vājprātīgu cenu.

    Jaunākie raksti

    Huawei ir kārtējais ražotājs, kura darbs viedtālruņu lauciņā reti tiek atalgots ar augstu vērtējumu. Ierasts, ka Huawei viedtālruņi ir neizskatīgi, tukli un tehniskās specifikācijas ziņā tie ir vairāk „ķīniešu” kategorijai pieskaitāmi. Jau dažos pēdējos apskatos esmu saskāries ar pāris Prestigio veikumiem, kas bija uzskatāmi par veiksmīgiem modeļiem, un nu ir Huawei kārta.

    Huawei Ascend Mate7 ir pamatīgs sešu collu milzis – fablete, milztelefons utt. Sauc kā gribi. Izmēros Ascend Mate7 ir gaužām līdzīgs (un pat īsāks par) 5.5 collu iPhone 6 Plus. Nav brīnums, ka rūdītie iPhone fani, kuri rokās nekad neko virs 4 collām nav turējuši, bīstas no šāda izmēra.

    Reklāma

    Visa Ascend Mate7 esība vēsta, ka šoreiz ražotājs spēlē augstākajā līgā. Gluži kā LG G3, arī Ascend Mate7 ir divas versijas – viena ar 2 GB RAM un otra ar 3 GB RAM. Ascend Mate7 cena ir augsta, uzbūve un īpašības sacenšas ar lielo viedtālruņu ražotāju elites modeļiem, tāpēc arī Ascend Mate7 jāvērtē atbilstoši šiem parametriem.

    Huawei Ascend Mate 7 028

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.2 KitKat
    • Ekrāns: IPS LCD, 6.0 collas, 1080 x 1920 punkti, ap 368 ppi, Corning Gorilla Glass 3
    • Procesors: HiSilicon Kirin 925 astoņu kodolu (četri 1.8 GHz Cortex-A15 un četri 1.3 GHz Cortex-A7 kodoli), Mali-T628 video apakšsistēma
    • RAM: 2 GB (16 GB versijai) vai 3 GB (32 GB versijai)
    • Atmiņa: 16 vai 32 GB un microSD līdz 128 GB (SIM kartes vietā)
    • Savienojumi: 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), NFC, 4G
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4128 x 3096, Sony IMX214 BSI sensors; autofokuss, LED zibspuldze, HDR. 1080p ar 30 fps video ar HDR. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera ar 720p video uzņemšanu
    • Radio: Stereo FM ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: nanoSIM kartes pieslēgvietu var aizvietot ar microSD, pirkstu nospiedumu lasītājs
    • Izmēri un svars: 157 x 81 x 7.9 mm, 185 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 4100 mAh
    • Krāsas: melna, sudraba un zelta
    • Cena: ap 500 – 600 eiro (atkarībā no ietilpības un RAM apjoma), Latvijā pieejams no novembra vidus

    Huawei Ascend Mate 7 021

    Izskats un uzbūve

    Ātri uzmetot aci Huawei Ascend Mate7, jau var redzēt, ka šis ražotājs šoreiz ir augstā vērtē turējis kvalitāti, bet reizē ar to diez ko nav veicies dizaineriem. Skaties no kuras puses gribi – visur lien ārā detaļas no citu ražotāju viedtālruņiem. Aizmugurē virs kameras un priekšējās formās redzam HTC, SIM atvilktnītes un saskarne no iPhone, šur tur kariķēts LG, Motorola un pat Samsung. Pie reizes norādīšu, ka Huawei pat paspējis Android 4.4.2 KitKat aprīkot ar Android 5.0 Lollipop stila ekrāna vadības pogu izskatu. Baiss mudžeklis.

    No priekšpuses Ascend Mate7 vismaz man atgādina HTC Desire 816. Izmantotas tieši tās pašas līnijas un idejas. Virs ekrāna ir režģītis, ko gribētos saukt par Motorola raksturīgu iezīmi jaunajos Moto G un Moto E modeļos.

    Huawei Ascend Mate 7 012 Huawei Ascend Mate 7 016

    Aizmugure paķerta no HTC, arī kameras izvietojums un pirkstu nospiedumu sensors ir visai raksturīgas formas. Kreisajās sānā ir SIM karšu atvilktnītes, kas aizņemtas no Apple, bet labajā sānā ir ekrāna bloķēšanas un skaļuma regulēšanas pogas, kuru izcelsmi neesmu spējis noteikt. Laikam jau paši Huawei dizaineri būs ko paveikušu no darba brīvajā laikā.

    Ascend Mate7 uzbūvē ir interesanta nianse – vienu no SIM kartes slotiem (nanoSIM) varēsi izmantot arī microSD kartes ievietošanai. Protams, nepieciešamības gadījumā vari microSD izņemt un tās vietā lietot otru SIM karti. Uzskatu, ka šis ir perfekts risinājums visiem dzīves gadījumiem. Kopā divas SIM kartes un microSD lietot gan nevarēs. Otra ir microSIM un abas divas (gan nanoSIM, gan microSIM) atbalsta 4G savienojumu. Tas ir patīkami, jo ierasts, ka divu SIM karšu viedtālruņos tikai viena no SIM kartēm darbina arī mobilos datus, turklāt 3G režīmā.

    Huawei Ascend Mate 7 005

    Sūdzēties par materiālu izvēli diez vai kāds varētu. Ekrānu sargā Corning Gorilla Glass 3 aizsargstikls, bet aizmuguri gandrīz pilnībā sedz alumīnijs. Piebildīšu, ka alumīnijs ir matēts un tam var būt neliela tendence sašvīkāties. Uzmanīgi rīkojoties nekas tāds nenotiks.

    Kopumā jau it tā kā nedaudz nesmuki to atzīmēt, bet baisu „kopī – peist” piegaršu dod citu ražotāju ieviestie dizaina knifi. Var jau šis tas kādreiz sakrist, šis tas netīšām aizņemties…

    Huawei Ascend Mate 7 004

    Ekrāns

    Kā jau minēju, 6.0 collu ekrānu sedz Corning Gorilla Glass 3 skrāpējumu drošs aizsargstikls. Manuprāt, tas šobrīd ir labākais risinājums, ja vien sirds netīko pēc safīra stikla. IPS LCD matricai ir 1080 x 1920 izšķirtspēja, kas dod ap 368 ppi punktu blīvumu. Uzskatu, ka šāds punktu blīvums ir adekvāts cilvēka acs spējām un neko vairāk nemaz neprasās. Lielāks punktu blīvums lieki tērē enerģiju un noslogo akumulatoru. Acs to vairs neizšķir.

    Ascend Mate7 gaišā līnija ekrāna sānos liek domāt, ka šim viedtālrunim izmantota līdzvērtīgi plāna apmale ap ekrānu, kā tas ir LG G3. Bet tas ir tikai veikls acu apmāns. Ieslēdzot viedtālruni, var pavisam skaidri redzēt, ka tomēr ap Ascend Mate7 ekrānu ir aptuveni 2 vai 2.5 mm (ar parastu lineālu nevar tik precīzi saprast) plata, melna apmale. Mazmazītiņa pircēju čakarēšana.

    Huawei Ascend Mate 7 026

    IPS tehnoloģija darbojas atbilstoši gaidītajam un Ascend Mate7 rādītais attēls ir skaidrs, kontrastains un patīkams.

    Nāk ziema un ir jauki apzināties, ka Ascend Mate7 ekrāns būs lietojams ar cimdos tērptu roku. Cimdu režīmu nāksies nedaudz pameklēt iestatījumu sadaļā.

    Saskarne un aplikācijas

    Ai un vai! Huawei Ascend Mate7 saskarne Emotion UI 3.0 ir brutāla iOS kopija. Interesanti, ka ražotājs savai izlolotajai saskarnei ir izgatavojis četras servisa pakas. Pirmo reizi ieslēdzot Ascend Mate7 tika piedāvāts ap 200 MB liels jauninājums. Lejupielāde, uzstādīšana, pārstartēšana.

    Ascend Mate 7 scr 012 Ascend Mate 7 scr 013 Ascend Mate 7 scr 014

    Otro reizi ieslēdzot (pēc pārstartēšanās) Ascend Mate7 tika piedāvāts ap 80 MB liels jauninājums. Lejupielāde, uzstādīšana, pārstartēšana.

    Trešo reizi ieslēdzot Ascend Mate7 tika piedāvāts ap 40 MB liels jauninājums. Lejupielāde, uzstādīšana, pārstartēšana. Ceturtā Emotion UI 3.0 servisa pakotne bija vien ap 20 MB. Tie visi bija tikai saskarnes jauninājumi. Cik saprotu, tie vispār nekā neietekmēja pārējās sistēmas darbību, stabilitāti vai aplikācijas.

    Ascend Mate 7 scr 009 Ascend Mate 7 scr 010 Ascend Mate 7 scr 008

    Ascend Mate 7 scr 043 Ascend Mate 7 scr 042 Ascend Mate 7 scr 026

    Kāds pārsteigums, bet arī Emotion UI 3.0 iztiek bez atsevišķas sadaļas, kurā būtu apkopotas aplikācijas. Nez kur vēl ir kas tāds redzēts. Ka tik ne iOS… Ikonu līdzība ar iOS ir grūti noslēpjama. Neliels saskarnes pluss ir ikonu formu salāgošana, tai pat laikā Emotion UI 3.0 pielāgo ikonu fonu pašu ikonu krāsai. Google+ sarkanā ikona dzīvojas uz viegli sārta fona, Dropbox zilā ikona redzama uz gaišzila fona.

    Emotion UI 3.0 ļauj veidot ikonu mapes, turklāt tajās var izvietot pamatīgu ikonu skaitu – mapes iekšienē varēsi pašķirt nākamo lapas skatu, kurā ir izvietotas nākamās ikonas.

    Augšējā rīkjosla un saīsnes ieturētas LG G3 (un citu pavisam svaigo LG modeļu) stilā. Ja pieņemam, ka LG ikonas nav kopējis no iOS, tad varam pieņemt, ka arī Huawei nav paslīdējusi roka.

    Ascend Mate 7 scr 006 Ascend Mate 7 scr 007 Ascend Mate 7 scr 029

    Ascend Mate 7 scr 031 Ascend Mate 7 scr 030 Ascend Mate 7 scr 041

    Ap šo laiku jau esmu noguris no aizdomīgas līdzību saskatīšanas, tāpēc turpmāk katrs pats var tās meklēt vai nemeklēt.

    Nav brīnums, ka ir tik uzcītīgi jāuzstāda Huawei Emotion UI 3.0 saskarnes jauninājumi, jo pielāgota ir arī iestatījumu sadaļa. Tajā redzam dažas papildus iespējas, piemēram, Ascend Mate7 slēgšanu ar pirkstu nospiedumu. Pirkstu nospiedumu lasītājs nav saņēmis PayPal sertifikāciju (kā Samsung modeļos), tāpēc nāksies iztikt tikai ar tā pamatfunkcijām viedtālruņa satura slēgšanai. Huawei veidotais pirkstu nospiedumu lasītājs noteikti ir ērtāks par Samsung lolojumu, jo pirkstu nekur nav jāslidina, kā arī izvēlētā lasītāja vieta viedtālruņa aizmugurē ir ērti sasniedzama pat turot Ascend Mate7 vienā rokā.

    Viedtālrunī ir iebūvēts smuki apaļi noformēts soļu skaitītājs, kas spēj dienas rezultātu parādīt arī slēgekrānā, gluži kā Samsu… ai ai ai, teicu, ka vairāk līdzības nemeklēšu.

    Ascend Mate 7 scr 018 Ascend Mate 7 scr 019 Ascend Mate 7 scr 025

    Ascend Mate 7 scr 017 Ascend Mate 7 scr 011 Ascend Mate 7 scr 023

    Diezgan unikāla ir viedtālruņa spēja atpazīt pārāk ēdelīgas fona aplikācijas un pavaicāt lietotājam, ko ar konkrēto aplikāciju darīt. Pieejams arī aplikāciju „baltais saraksts” – par tajā iekļautajām aplikācijām Ascend Mate7 enerģijas taupītājs neliksies ne zinis.

    Iekļauts arī klasisks divu līmeņu enerģiju taupošs režīms Ultra Power Saving. Faktiski Ascend Mate7 uzskata, ka pieejami trīs līmeņi enerģijas taupīšanai, bet citi ražotāji to izteiktu kā Ultra taupība, Ikdienas taupība un enerģijas taupīšana izslēgta.

    Tāpat piezemēts ir Huawei izvēlētais aplikāciju klāsts. Pieejama ražotāja versija par balss ierakstu un lukturīti. Vienīgā pievienotā lielā aplikācija ir Polaris Office.

    Veiktspēja

    Ascend Mate7 izmanto Huawei radīto HiSilicon Kirin 925 čipkopu ar astoņu kodolu procesoru. Procesoram ir četri 1.8 GHz Cortex-A15 un četri 1.3 GHz Cortex-A7 kodoli, kā arī Mali-T628 video apakšsistēma. Huawei neprecizē Mali-T628 video apakšsistēmas specifikāciju. Piemēram, Samsung Galaxy Alpha izmanto Mali-T628 MP6, ka apzīmē sešus kodolus. Internetā tiek pieļauts, ka Ascend Mate7 saņēmis vien divus video apakšsistēmas kodolus. Protams, uzreiz būtiski cieš video veiktspēju prasīgie testi.

    Kamēr ir runa par tīru procesora spēju, Ascend Mate7 turas topa augšgalā kopā ar Galaxy Alpha, Galaxy S5, Oppo Find 7 un līdzīgiem flagmaņiem. Bet lēnā video apakšsistēma uzrāda aptuveni trīskāršu kritumu veiktspējas testos, kuros vērā tiek ņemta video veiktspēja.

    Ascend Mate 7 scr 053 Ascend Mate 7 scr 001 Ascend Mate 7 scr 002

    Ascend Mate 7 scr 004 Ascend Mate 7 scr 051 Ascend Mate 7 scr 003

    Ikdienā ir diezgan grūti izjust šādas nianses un varu teikt, ka Ascend Mate7 darbojas veikli un bez manāmām bremzēm. Es pat apgalvotu, ka Ascend Mate7 nav ne par matu sliktāks par Samsung Galaxy Alpha ikdienas darbībā. Un tas ir augsts vērtējums. Atgādināšu, ka Galaxy Alpha ir zemāka ekrāna izšķirtspēja. Protams, arī ekrāna izmērs, bet tas šobrīd nav būtiski.

    Kā gan 6.0 collu ekrāns iztiks bez spēlēm? Droši vien neiztiks. Lai arī video apakšsistēma ir vājāka par konkurentu sniegto, tomēr nevienā spēlē nejutu nekādu diskomfortu. Real Racing 3 iet ideāli, manuprāt, Ascend Mate7 veikums ir labākais, ko nācies redzēt. Kaut gan pēdējie jauninājumi šo spēli ir sakārtojuši un nāksies meklēt kādu citu ārkārtīgi prasīgu aplikāciju. Modern Combat 5: Blackout būtu gana traka?

    Akumulators

    Ascend Mate7 aprīkots ar milzīgas ietilpības lietotāja nenomaināmu Li-Po 4100 mAh akumulatoru. 4100 mAh ir planšetdatora cienīga ietilpība (Nexus 7 otrā paaudze ir ar 3950 mAh akumulatoru). Attiecīgi iegūstam arī pilnīgi neticamu darbības laiku aptuveni četru diennakšu garumā.

    Jūtami enerģijas taupīšanā piedalās četri lēnie 1.3 GHz Cortex-A7 kodoli un jau minētā iebūvētā iespēja atpazīt ēdelīgos fona procesus. Pāris dienas paskraidīju ar ieslēgtu Ascend Mate7, bet tam nebija ievietota SIM karte. Lasīju interneta ziņa, uzņēmu testa fotogrāfijas un video. Wi-Fi netika slēgta ārā, bildes un video sinhronizējās ar tīmekli. Pārsteidzošākais bija tas, ka Ascend Mate7 šādā vienā diennaktī tērēja aptuveni 12 – 15% no enerģijas.

    Huawei Ascend Mate 7 017 Huawei Ascend Mate 7 016

    Zvani un citu aplikāciju darbība, protams, vēl šo to notērēs, bet tāpat vidēji optimistiskā variantā var rēķināties ar četru diennakšu darbību. Un Ascend Mate7 nestrādāja nekādi viltīgi enerģijas optimizētāji. Ieslēdzot Ultra Power Saving varam iegūt vēl vairākas stundas klāt, bet tad nākas atvadīties no visām viedajām tālruņa iespējām.

    Milzīgais akumulators dod zināmu artavu Ascend Mate7 kopējā svarā (185 g), bet nedrīkst piemirst, ka viedtālrunim ir metāla korpuss un sešu collu ekrāns. iPhone 6 Plus ir tikai 13 gramus vieglāks.

    Kamera

    Huawei Ascend Mate7 ir 13 megapikseļu kamera ar 4128 x 3096 izšķirtspēju. Protams, tā saņēmusi autofokusu, LED zibspuldzi un HDR. Video uzņemšana iespējama 1080p ar 30 fps video. Video kamera atbalstīs HDR video, ja vien attēla izšķirtspēju nosēdināsi uz 720p. Diemžēl Ascend Mate7 nākas iztikt bez 1080p ar 60 fps video, nemaz nerunājot par 4K video uzņemšanu.

    Ascend Mate 7 foto 016

    Interesanti, ka Ascend Mate7 aprīkots ar Sony IMX214 BSI gaismjūtīgo sensoru. Sensora izmērs ir 1/3.06” (4.69 x 3.52 mm). Tieši tas pats gaismjūtīgais sensors ir arī Xiaomi Mi 4, HTC Desire Eye un OPPO Find 7 viedtālruņos. Sony IMX214 BSI gaismjūtīgais sensors teorētiski ir labāks par to, ko sastopam LG G3 viedtālrunī.

    Ascend Mate 7 scr 038 Ascend Mate 7 scr 033 Ascend Mate 7 scr 034

    Ascend Mate7 kameras aplikācija ir pamatīgi pielāgota pārējai viedtālruņa saskarnei. Lai pārslēgtos starp foto un video uzņemšanu, nākas vien paslidināt pirkstu pa ekrānu. Protams, ērtāk būtu gan foto, gan video uzņemt no viena ekrāna skata, bet arī šādi ir pieņemami.

    Ascend Mate 7 foto 018 Ascend Mate 7 foto 022

    Par fotogrāfiju kvalitāti ir divējādas jūtas. Lielākā problēma ir esošais pelēcīgais un tumšais laiks. Var jau uzreiz uzskatīt, ka tas ir vismaz daļēji vainīgs pie augstākām izmantotā ISO vērtībām. Tomēr nevajadzētu piemirst, ka fotogrāfiju kvalitāti ietekmē arī objektīvs, kas Ascend Mate7, šķiet, nav tik augstvērtīgs. Objektīvs saņēmis F2.0 atvērumu un 28 mm platleņķi, bet šie ir kvantitatīvi, nevis kvalitatīvi parametri.

    Āra apstākļos Ascend Mate7 bez kautrēšanās izmanto ISO 50, bet tāpat var redzēt, ka detalizācija nav ideāla. Nedaudz dīvaini šķiet arī tas, ka 1/300 sek. ekspozīcijas laiku pavada fotogrāfijas, kuras gribētos saukt par nedaudz izsmērētām. Kaut kā rodas dīvaina sajūta, ka fotoaparātā līdzīgus „efektus” dotu vismaz ISO 800 un 1/15 sek. ekspozīcijas laiks.

    Ascend Mate 7 foto 006 Ascend Mate 7 foto 005 Ascend Mate 7 foto 003

    Manuprāt, varētu vēlēties arī augstvērtīgāku fotogrāfiju plastiskumu. Paraugs šajā ziņā varētu būs Sony Xperia Z3 Compact. Tam bija salīdzinoši izcilas fotogrāfijas ar patīkamām krāsām, labu detalizāciju, zemiem trokšņu līmeņiem. Kaut kas līdz galam man Ascend Mate7 fotogrāfijās nepatīk (skatīt apskata trešo rindkopu par Ascend Mate7 cenu un salīdzināšanu ar flagmaņiem).

    Ascend Mate7 piedāvā arī 60 megapikseļu panorāmas salīmēšanu kopā no vairākām fotogrāfijām. Izklausās iespaidīgi un arī izskatās labi, jo viedtālrunis spēj teju izcili salīmēt kopā visas panorāmu veidojošās fotogrāfijas.

    Ascend Mate 7 foto 007

    Viedtālrunis patiks makro fotogrāfijas cienītājiem, un ražotājs Ascend Mate7 iekļāvis funkciju, ka viss kadrs ir fokusā (tiek uzņemta fotogrāfiju sērija, ko pēcāk Ascend Mate7 salīmē kopā vienu virs otra) – līdzīgi kā Lumia viedtālruņos ar Lumia Refocus aplikāciju.

    Pilna izmēra bildes pieejamas Dropbox.

    Konkurenti

    Konkurence ir plaša un krāsaina. Ascend Mate7 būs neuzvarama cīņa ar superīgo LG G3 par salīdzinoši zemu cenu – 420 eiro internetā vai 530 eiro pie operatoriem. Turpat gozējas viens no maniem mīluļiem Xperia Z2 ar 440 eiro cenas birku internetā. Xperia Z2 gan ir tikai 5.2 collas liels.

    Atbilstošāks izmēros ir Galaxy Note 3 par 450 eiro internetā (640 eiro pie operatoriem), bet nedaudz mazāks par tiem pašiem 450 eiro (540 eiro pie operatoriem) ir Samsung flagmanis Galaxy S5. Ekrāna izmēru ziņā vislabāk Ascend Mate7 salīdzināms ar Galaxy Note 3. Ascend Mate7 par labu runā tā metāliskā uzbūve un akumulatora ietilpība, kamēr Galaxy Note 3 teicami sevi parāda, uzreiz piedāvājot 3 GB RAM (Ascend Mate7 tas pieejams tikai dārgākajā versijā), infrasarkano staru raidītāju un irbuli. Iespējams, ka lielajam ekrānam vairāk piestāv Samsung izvēlētā Super AMOLED tehnoloģija, bet tas jau ir gaumes jautājums.

    Lai stāstam pieliktu treknu punktu atgādināšu par pavisam baudāmo HTC One M8 (480 eiro vai 670 pie operatoriem) un beigu galā iPhone 5S par 570 eiro (840 eiro pie operatoriem). Tie gan neiztur izmēru salīdzinājumu, bet ieskicē aptuvenās cenas, kādas tiek prasītas par pavisam dārgajiem viedtālruņiem.

    Jaunpienācējs Galaxy Note 4 ir nedaudz nokrities izmēros kopš Note 3 laikiem, toties tam ir jauns un traks ekrāns, kā arī vairāki citi uzlabojumi. Samsung jauno Note 4 ir pārbāzis ar sensoriem, kas citiem ražotājiem par sapņos nerādās, bet ne visi to spēs novērtēt. Papildiespēju ziņā Galaxy Note 4 būs pārāks par Ascend Mate7, bet paliek jautājums par šo iespēju izmantošanu un 700 eiro cenu.

    Ascend Mate7 nav gluži vientuļš.

    Huawei Ascend Mate 7 019

    Gala vārds

    Huawei Ascend Mate7 ir viedtālrunis, ko diez vai kāds gaida no šī ražotāja. Uzbūves un materiālu ziņā šis viedtālrunis var sacensties ar šī un pagājušā gada flagmaņiem, bet arī cenas latiņa ir ļoti augsta. Ekrānu sargā Corning Gorilla Glass 3 un aizmugurē ir tik augstu vērtētais alumīnijs.

    Kā jau šur tur nācās atzīmēt, Huawei bijis nasks uz dažādu ideju un izskatu kopēšanu jaunajā Ascend Mate7. Manuprāt, saskarne ir „overkill” – tur tiekas tikai viss labākais no iOS, LG veidotās Optimus UI, kā arī redzama zināma nodeva Android 5.0 Lollipop ekrāna pogām. Tas viss kopā šķiet pārāk daudz un pārāk samāksloti.

    Huawei Ascend Mate 7 038 Huawei Ascend Mate 7 034

    Šādas kategorijas viedtālrunim piederētos ne tikai dīžāties ar jaunas paaudzes Sony sensoru, bet arī to papildināt ar atbilstošu objektīvu un attēla apstrādes/saglabāšanas algoritmiem. Tie paša Sony viedtālruņos ir daudz spējīgāki. Kameras spējas nav zemē metamas, bet ir redzēti arī labāki risinājumi kaut vai tā paša Sony viedtālruņos.

    Ļoti patika Ascend Mate7 risinājums, vienā slotā piedāvājot vai nu microSD vai nanoSIM ievietošanu. Tas ir ērti un asprātīgi. Pamatīgs pluss ir Ascend Mate7 milzīgās ietilpības akumulators, kas ideāli atbilst tā veiktspējai un ekrāna enerģijas tēriņiem.

    Vairākas reizes apskata laikā pārliecinājos, ka Ascend Mate7 tiešām maksā 500 – 600 eiro. Tā šobrīd ir uzskatāma par ļoti augstu un pat nepamatotu cenu. Konkurenti nesnauž un par 450 – 480 eiro vari iegūt savā īpašumā Galaxy Note 3 vai LG G3.

    Nav arī tā, ka Huawei Ascend Mate7 ir pilnīgi un galīgi neizvērtējama pirkuma iespēja. Tas ir glīts, labi veidots, saņēmis daudzas un dažādas papildus iespējas. Viedtālrunis bez ierunām veiksmīgi konkurē ar lielo ražotāju veikumiem. Bet cenas latiņa Ascend Mate7 noliek neveiklā situācijā – tas ir viens no dārgākajiem šobrīd Latvijā nopērkamajiem Android viedtālruņiem (precizitātei – Ascend Mate7 būs oficiāli pieejams novembra vidū). Ražotājs pie mums pagaidām nav tik augstā cieņā, lai brīvi variētu ar cenu, jo beigās par produktu tiek “balsots” ar pircēju maciņa saturu.

    Huawei Ascend Mate7 cenas Latvijas Interneta veikalos

    Superīgs viedtālrunis ar samocītu saskarni un nedaudz vājprātīgu cenu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    8
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    5
    Baterija
    10
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    viesis
    22.10.2014 16:56

    trūkst bildes, kur telefons nofotgrāfēts plaukstā un kabatā.. :)

    23.10.2014 11:21
    Reply to  viesis

    Nākamreiz būs! Kurā kabatā vēlies – priekšas vai dibena? Pietiks ar džeka dibenu vai jāmeklē kāds sievišķis? Kaulaināks vai pilnīgāks dibens? Kāds būtu pa prātam? ;)

    aigi
    22.10.2014 18:52

    Apskats ļoti labs. Vajag tikai sagaidīt fiziski un tad par 99% esmu drošs, ka iegādāšos. BET, manuprāt, cena ir adekvāta, jo metāla korpuss, 6 collas un kāda baterija wow. G3 vai Note 3 nav salidzināmi, jo tie ir jau vismaz 6meņ. veci, tas nav jaunums ;) Savukārt “karstie” jaunumi ir dārgāki par Mate 7. Kameras veikums tiešām neizskatās izcils, bet ir gana labs man. Galvenais, lai ir ātrs fokuss.

    23.10.2014 11:24
    Reply to  aigi

    Fokuss ir pietiekami fikss un precīzs. Pat bildē ar zariņiem un ūdens pilēm gandrīz ir trāpīts fokusā :D

    Par cenu bija diskusijas ar Kristapu. Īsti pie kopsaucēja netikām. Viņš tieši iebilda par tiešām jauno lielo telefonu cenām, kamēr man tuvākais konkurents šķiet Note 3 un LG G3.

    Par vienu gan vienojāmies – ja ir izvēle starp Mate7 un Note 3, tad abi ņemtu Note 3 daudz nedomājot.

    Marcis Buhholcs
    23.10.2014 13:59
    Reply to  Artis Abols

    Nu vēl jau tūlīt šim pulciņam pievienosies Nexus 6.

    24.10.2014 08:08

    Kad pievienosies, tad arī par to varēs spriest. Bet diez vai to tik ātri savās rokās dabūsim un viss tāpat būs teorētiski.

    ProxyFromDeep
    23.10.2014 18:26

    Paldies par apskatu ( tiesa gan šobrīd līdz galam vēl nav izlasīts ) , bet uzreiz jau prasās “iebilst” :)
    Huawei ar klasisko “ķīnieti” salidzināt ir diezgan nekorekti . Pat lēto modeļu tuklums un lēnīgums ir kvalitatīvāks nekā vidusmēra ķīnietisms. dažs labs pieminētais Prestigio pat ir bijis TIK drausmīgs ( konstrukcija , materiāli un izpildījums ( + detaļas šķībi un greizi salodētas ) ) ka … .. mkhmm..

    Budžeta brends drīzāk.

    Reklāma
    Superīgs viedtālrunis ar samocītu saskarni un nedaudz vājprātīgu cenu.Huawei Ascend Mate7 apskats