Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā var apskatīt un iegādāties jaunos Vertu Aster un Vertu for Bentley luksusa viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Luksusa klases viedtālruņu un to aksesuāru ražotājs Vertu ir pārstāvēts arī Latvijā un ikviens interesents var apmeklēt Vertu butiku (Elizabetes iela 69, Rīga), lai iepazītos ar šī zīmola aktualitātēm un veiktu sen kāroto pirkumu. Šoruden Vertu savu viedtālruņu klāstu papildināja ar diviem jauniem un interesantiem produktiem – “pieejamo” Vertu Aster un īpašo ierobežotā skaitā saražoto Vertu for Bentley. Abi viedtālruņi šobrīd ir apskatāmi Vertu butikā un šo iespēju vakar izmantoju arī es.

    Vertu ierīces, protams, ir ļoti šauras nišas produkts, tomēr tās ir gana interesantas, lai par tām pastāstītu arī jums, dārgie lasītāji. Šovasar man bija iespēja notestēt šī brīža Vertu flagmani – Vertu Signature Touch. Ziniet, ļoti interesants telefons, ko ir ļoti patīkami turēt rokās, un, nenoliegsim, arī atrādīt apkārtējiem. Šoruden man arī bija iespēja apmeklēt Vertu manufaktūru, kurā ar rokām tiek kopā salikti visi Vertu telefoni. Tā bija ļoti interesanta ekskursija, kas vēl vairāk vairoja manu pārliecību, ka Vertu produkti ir patiešām ekskluzīvi. Šī brauciena gaitā man bija iespēja iepazīties ar jaunajiem Vertu Aster un Vertu for Bentley viedtālruņiem, kas nu ir veiksmīgi atceļojuši arī līdz Rīgai.

    Reklāma

    Vertu Aster – “pieejamais” luksusa viedtālrunis

    DSC04641

    Kad vasarā testēju Signature Touch, tā lētākais variants maksāja aptuveni 8000 eiro un izvēloties dārgākus korpusa uzbūvē izmantotos materiālus, šī viedtālruņa cenu ir iespējams dubultot. Salīdzinājumam, jaunais Vertu Aster ir pavisam “lēts”, jo to var iegādāties sākot no 4500 eiro (teļa ādas modelis). Mazliet dārgāk maksā čūskas ādās tērptais Aster – 6500 eiro un pats dārgākais šīs sērijas variants būs ar strausa ādu apvilktais Aster – 6900 eiro. Vertu butikā zināja pastāstīt, ka kopš Aster pārdošanas uzsākšanas oktobra beigās šobrīd Latvijā jau ir pārdoti vairāki desmiti Aster viedtālruņu un populārākie ir tieši oranžās čūskas un melnās teļādas varianti.

    Principā Aster ir bāzēts uz ļoti līdzīgas tehniskās bāzes, kādu izmanto Signature Touch. Abiem Android viedtālruņiem ir liels 4.7 collu 1080p izšķirtspējas ar safīra stiklu pārklāts displejs, augstvērtīgs titāna korpuss, 64 GB iebūvētā atmiņa, 13 megapikseļu Hasselblad sertificēta aizmugurējā kamera un pietiekami ietilpīga 2275 mAh baterija.

    Atšķirības ir saklausāmas, jo Signature Touch ir ticis pie Bang & Olufsen sertificētas skaņas sistēmas. Tāpat Aster var uzskatīt par vairāk sievietēm piemērotu telefonu, jo tā dizains ir kaut kādā ziņā neitrālāks. Sver gan abi telefoni līdzīgi – ap 190 gramiem. Atšķirības ir arī piedāvāto servisu ziņā, jo Aster pircējs tiek pie Vertu standarta konsjerža pakalpojuma uz pusgadu, bet Signature Touch pircējs uz gadu bez maksas saņem Vertu īpašo (dedicated) konsjerža servisu, kas nozīmē, ka komunikācija notiks ar vienu konkrētu servisa darbinieku. Šis serviss ļauj atvieglot ikdienu, piemēram, plānojot ceļojumus – “Marija, lūdzu, rezervē aviobiļeti uz Bali!”.

    Vertu for Bentley – viedtālrunis Bentley faniem

    Ja nu dzīvē viss ir tā sakārtojies, ka ikdienā stūrē Bentley markas automobili, tad noteikti ir vērts apskatīt arī Vertu for Bentley sērijas pirmo viedtālruni. Abas britu luksusa kompānijas ir noslēgušas sadarbības līgumu uz pieciem gadiem un varam cerēt sagaidīt arī citus šīs sērijas viedtālruņus. Pirmais, gluži tāpat kā Aster, arī ir bāzēts uz Signature Touch un tiks saražots tikai 2000 eksemplāros. Rīgā būs nopērkami vien daži šī telefona modeļi (divi jau ir nopirkti), tāpēc gribētājiem būs jāpasteidzas. Un arī cena ir samērīga (ar Bentley auto cenu) – 12 500 eiro.

    2014-12-09 14.34.44

    Vertu for Bentley viedtālruņa rāmis veidots no titāna un telefona apdarē izmantota augstvērtīga teļa āda ar īpašu izšuvumu, kas atgādina Bentley auto izmantotos dizaina elementus. Tāpat tieši šim telefonam unikāls ir SIM kartes slota vāciņa un telefona sānu noformējums. Telefonā ir ielādēta arī speciāla Bentley aplikācija, kas ļauj ērti piekļūt informācijai par Bentley jaunumiem, pasākumiem, servisiem un interesantiem maršrutiem.

    2014-12-09 14.53.59-1

    Lai jauno Vertu for Bentley viedtālruni var “piemērīt, šonedēļ pie Vertu butika durvīm novietots jaunais Bentley Flying Spur V8.

    DSC04677

    DSC04684

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mikus Karlsons
    10.12.2014 17:55

    Man kaut kā ienāca prātā pašu britu iesmīkņāšana par Bentley, ka tā esot futbolistu automašīna. To pērkot tie, kuriem daudz naudas, maz prāta un gigantiska vēlme zīmēties. Tad nu man jāsaka ka šoreiz laikam tiešām, arī telefons ir futbolistiem paredzēts. Man ir vienalga, cik un kurš saņem, un cik kuram naudas, bet es neredzu nevienu argumentu, lai maksātu par ierīci, kura tīri fiziski atteiksies strādāt pēc trīs vai nedaudz vairāk gadiem, četru vai piecu ciparu skaitli. Nu labi, ir tur ādas un sazin kas vēl, bet tā manta tīri tehnoloģiski un arī fiziski būs novecojusi un metama pēc šī laika posma. Tāpēc ja kāds man var nopamatot, kam to vajag, es būšu priecīgs. Ir arī jēdzīgāki veidi, kur ieguldīt naudu, ja vien neesi tiešām futbolists. Nu tas tā IMHO. Bet nu laikam jau tā ir, kā man reiz strādājot veikalā teica tantuks – “Dēliņ, katram mēslam ir savs pircējs.”

    12.12.2014 09:45
    Reply to  Mikus Karlsons

    Tu runā kā cilvēks, kas nevar atļauties brīvi iegādāties nedz šādu auto, nedz telefonu. Tas ir saprotams, jo tādu ir vairākums ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Tas gan nav nekas slikts, tāda nu ir tā dzīve. Kad es šovasar testēju Signature Touch, centos saprast vai šajā produktā ir kaut kas tāds, kas to atšķir no visiem citiem telefoniem un vai par to vispār ir vērts maksāt tādu naudu. Principā, jā, materiālu ziņā tam nav daudz konkurentu (vismaz no plaši pieejamām ierīcēm) un tas ir ierīces pluss. Cits jautājums, vai to n-to tūkstošu dēļ. Ja visa sāls ekskluzivitātē (lasi, gribas, lai daudziem nav šāda ierīce), tad var maksāt arī vēl lielākas summas. Par Bentley jau pilnīgi tas pats – dārgs auto, kas noteiktos reģionos ir diezgan maz izplatīts, tāpēc ekskluzīvs. Bet var jau abstrahēties, ka tas taču ir tikai pārvietošanās līdzeklis, kas gluži tāpat kā telefons, būs aktuāls vien pāris gadus. Pēc Signature Touch testēšanas es pats aizdomājos vai vispār ir forši telefoni (“nabadzīgajai” sabiedrības daļai), kas apveltīti ar foršiem korpusiem. Nu tā, lai paņemot rokās ierīci, ir patīkama sajūta. OK, iPhone ir forši (te gan vajadzēs gaumīgu ādas maciņu), bet tāds ir teju katram. Vēl prātā ienāca jaunais Motorola… Read more »

    Mikus Karlsons
    12.12.2014 09:58

    Kristap, nav runa par varēšanu vai arī nē. Bet eksistē tādi lielumi kā ķīmija un fizika. Un tie nosaka zināmas lietas, un tās nav atceltas. Ir korozija, elektrība, elektroķīmiskā korozija, akumulatora resurss, utt. Jebkurš šāds un jebkurš cits telefons, ar tik blīvi kā mūsdienās savietotu elektroniku, beidz savu dzīvi trīs līdz četru gadu laikā. Tīri fiziski. Un sorry, bet izmest tādu naudu par to, kas reāli vēlāk būs metams, to var atļauties tikai afroamerikāņu reperis vai kāds cits, kuram liekas, ka dzīvos mūžīgi, un nauda plūdīs vienmēr. Es pazinu tos zēnus, kuri nēsājās ar Vertu vēl pirms gadiem 10, un mērīja naudas paciņu biezumu ar tiem manā klātbūtnē vēl toreiz. Kur viņi ir tagad, kas to lai zina. Tāpēc protams var kaifot, bet kā jau teicu, tas nav tā vērts.
    Vnk tāpēc, ka lielās zinātnes neviens vēl nav atcēlis. Tas nav softs, tās ir materiālu īpašības.
    Nu tas tā. Pārdomām.

    12.12.2014 10:46
    Reply to  Mikus Karlsons

    Es Tevi saprotu un par tādām praktiskām lietām pilnībā piekrītu. Mani šoreiz vairāk interesē tā otra puse – ko darīt cilvēkam, kam ir daudz naudas un vēlme pēc ekskluzīvām/luksusa/premium precēm? Kādu ierīci iegādāties? Kāpēc tieši to?

    Mikus Karlsons
    12.12.2014 10:53

    Zini, manuprāt premium mūsu pasaulē ir lūk kas – http://www.slowmovement.com/slow_living.php Bet tas nu tā, filozofiskās kategorijās. Labs i, nav ko skaldīt matus.

    12.12.2014 11:00
    Reply to  Mikus Karlsons

    Līdz šādam premium vēl ir jāizaug. Vienkāršāk ir nopirkt Vertu telefonu :)

    Goga
    12.12.2014 09:09

    Vertu manufaktūra un SIM slota… :D

    Aivars Rapša
    12.12.2014 11:40
    Reply to  Goga
    12.12.2014 11:59
    Reply to  Aivars Rapša

    Tieši tā, manufaktūras nosaukums ir lietots ar nodomu. Slots gan jau daudz brīvāk interpetējams jēdziens, jo prātā uz fikso nenāca nekas labāks. Te var arī izteikt savus ieteikumus.

    Reklāma