Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Gear S apskats

    Samsung Gear S viedais pulkstenis ir paredzēts tehnoloģiju entuziastiem, kas ir arī Samsung Galaxy viedtālruņa īpašnieki. Jebkurā gadījumā - Gear S iespēju apjoms pārsniedz Android Wear.

    Jaunākie raksti

    Nebūšu ne pirmais un arī pēdējais, kam gribētos Samsung Gear S salīdzināt ar iztēles augli no kādas futūristiskas filmas, tomēr Samsung Gear S ir pavisam īsts un to jebkurš interesents var iegādāties veikalā. Tiem, kuri nezina par ko ir runa – Samsung Gear S ir viens traks rokas pulkstenis, kas var daļēji aizstāt viedtālruni, jo saņēmis SIM kartes pieslēgvietu, balss zvanu iespējas, Wi-Fi, krāsainu ekrānu utt.

    Samsung Gear S tiek dēvēts arī par „Solo”, bet šim apgalvojumam nevēlos piekrist. Nekāds solo no viedā pulksteņa nesanāk un vismaz sākuma iestatījumi ir jāveic ar saderīga Samsung Galaxy viedtālruņa palīdzību. Samsung veidotā Gear aplikācija noderēs arī ikdienā, lai Gear S „iepūstu” aplikācijas un citu saturu. Gear S kļūst par daļēju sapārotā Samsung Galaxy viedtālruņa spoguļkopiju.

    Reklāma

    Galaxy Gear Solo 018

    Pietiekami liels izaicinājums ir Samsung Gear S lietošana ikdienā. Ja vēl kliegšana uz pulksteni būtu pieņemama un nenodrošinātu siltu vietu Tvaika ielā, tad akumulators ik pa laikam pārsteigs ar savu mazspēju, kad Gear S vēlēsies lietot gluži kā savu tik ierasto viedtālruni. Turklāt nāksies iegādāties vēl vienu pieslēgumu, jo Gear S nav atrodams kaut cik cenu attaisnojošs pielietojums, kad tam atņem zvanu funkcijas.

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāns: 2.0 collu Super AMOLED, 360 x 480 punkti, ap 300 ppi
    • Operētājsistēma: Tizen-bāzēta valkājamo ierīču platforma
    • Procesors: Snapdragon 400 divu kodolu 1 GHz
    • Iekšējā atmiņa: 4 GB
    • RAM: 512 MB RAM
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, A2DP, dokstacija ar microUSB 2.0
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • SIM: nanoSIM
    • Papildus: ūdens un putekļu noturība IP67
    • Sensori: akselerometrs, žiroskops, tuvuma, e-kompass, sirdsdarbības, barometrs un UV intensitātes
    • Paziņojumi: vibrācija, zvana signāli, MP3 (mono skaļrunis)
    • Akumulators: Li-Ion 300 mAh un 350 mAh dokstacijā
    • Izmēri un svars: 58.1 x 39.9 x 12.5 mm, 67 g

    Izskats un uzbūve

    Samsung Gear S internetos tiek zākāts par nez kādu milzi, bet tā gluži nav tiesa. Protams, divu collu ekrāns aizņems zināmu vietu uz rokas, bet tas ir liekts un veidots, lai maksimāli piekļautos rokas formām. Ražotājs, visticamāk, vairāk domājis par to, lai Samsung Gear S būtu maksimāli grūti sasist pret galda stūri, tāpēc visas pulksteņa formas ir apaļas.

    Galaxy Gear Solo 014

    Iesākumā ir visai sarežģīti pierast pie liektās ekrāna formas, ja pirksti raduši dancot pa plakanu viedtālruņa ekrānu. Bieži gadās aizspiest garām vēlamajai ikonai, turklāt tās ir sīciņas. Bet par to sīkāk turpmākā tekstā.

    Daļēja pulksteņa vadība tiek realizēta ar vienu fizisku pogu, kas, manuprāt, spiežas pārāk smagi. Gear S apakšdaļā izvietotas zaļās gaismiņas pulsa mērīšanai, dokstacijas kontakti, kā arī vāciņš, zem kura slēpjas nanoSIM karte. nanoSIM kartes ievietošanai vāciņu vienkārši ar maksājumu kartes stūri atplēš vaļā, pirksta nags var kapitulēt Gear S priekšā. Ilgākā laika periodā tas varētu negatīvi ietekmēt vāciņa ūdensnoturību.

    Galaxy Gear Solo 024

    Šobrīd tiek piedāvāti tikai divi Samsung Gear S siksnu varianti – viens ir balts un otrs melns. Nepastāv iespējas uzlikt kādu „svešu” universālo siksnu, tikai Samsung veidotās. Manuprāt, Gear S saņēmis ļoti saprātīgu siksniņu. Tā it nemaz nesviedrē roku, izvēlētie materiāli ir patīkami un aizdare ir pamatīga. Baltas siksnas gadījumā varētu sūdzēties par pārāk aktīvu un nenovēršanu šmucēšanos un ķellēšanos. Būtu patīkami, ja Samsung Gear S varētu uzlikt gandrīz jebkuru universālo siksnu, bet tad bizness neietu tik labi uz priekšu. Tiesa, rodas sajūta, ka siksna varētu pārdzīvot pašu Samsung Gear S.

    Gear S dokstacija ir neliela, liekta ierīce, tai ir kontakti savienošanai ar Gear S, kā arī microUSB pieslēgvieta. Patīkami, ka Gear S dokstacijā ir iebūvēts vēl viens 350 mAh akumulators, ko var nēsāt somā vai pat kabatā. Dokstacijas pievienošana nav intuitīva un ik pa laikam gribas pārbaudīt vai tā ir savā vietā. Laikam neesmu vienīgais, kurš gaida valkājamo gadžetu aprīkošanu ar bezvadu uzlādes iespējām un magnētiskiem dokiem.

    Galaxy Gear Solo 008

    Ekrāns

    Samsung Gear S ieguvis 2.0 collu Super AMOLED ekrānu ar 360 x 480 punktiem, kas dod ap 300 ppi ekrāna punktu blīvumu. Tam ir automātiskā spilgtuma regulēšana, bet apkārtējās vides izgaismojuma sensors atrodas blakus Home pogai un ik pa laikam Gear S nedaudz apjūk, jo pirksts aizsedz sensoru.

    Galaxy Gear Solo 034

    Manuprāt, kaut kas nav pilnīgi ideāli ar ekrāna atsaucību uz skārieniem. Varētu būt, ka kļūdos es pats, jo ekrāna liekums ir salīdzinoši liels – Gear S lietošanas (ar pirkstu bakstīšanas) laikā ir vēlme grozīt plaukstas locītavu, lai apskatāmā ekrāna daļa būtu tieši pretī, nevis „aiz horizonta”. Vēlmi grozīt plaukstu pastiprina lielie atspīdumi ekrānā. Atkal pie vainas ir liekums, ir grūti atrast Gear S novietojumu, lai kaut kas ekrānā neatspīdētu. Īpaši izteikti tas ir iekštelpās, kur izgaismojumu veido daudzi punktveida gaismas avoti griestos.

    Gear S ekrānam ir skrāpējumu drošs pārklājums, bet tāpat ir pamatīgi jāuzmanās no ekrāna saskrambāšanas. Atkal jau vainīgs ekrāna liekums.

    Galaxy Gear Solo 021

    Kopumā nonākam pie slēdziena, ka izliekts Super AMOLED ekrāns ir jauns zinātnes sasniegums, tas smuki apliecas ap plaukstas locītavu, padarot Gear S par lietojama izmēra valkājamo gadžetu, bet tajā pašā laikā liekums ir vainojams nejēdzīgos atspīdumos, apgrūtinātā lietošanā un potenciālā viedierīces trauslumā.

    Iespējams, ka Gear S ekrāna liekums liek cilvēkam domāt trīs dimensijās, kamēr plakans viedtālruņa ekrāns – tikai divās. Līdzīgi tas varētu būt ar automašīnas un lidmašīnas vadīšanas salīdzinājumu, jo auto pārvietošanos var vadītājs ietekmēt (relatīvi) tikai 2 dimensijās, kur lidmašīnas vadībā klāt nāk arī vertikālā Z ass.

    Galaxy Gear Solo 036

    Operētājsistēma un saskarne

    Samsung Gear S pamatā ir Tizen operētājsistēma, ko Samsung liek pretī Google Wear un webOS. Samsung ar savu Tizen operētājsistēmu tagad lien visur – valkājamajās ierīcēs, viedtālruņos, televizoros un automašīnās. Pat vecākie Samsung Gear pulksteņi Tizen ieguvuši kā jauninājumu.

    Un droši vien Samsung šajā ziņā ir sava taisnība – Tizen ir visai piemērota operētājsistēma ierīcēs, kur nepieciešama ne pārāk plaša funkcionalitāte. Tizen operētājsistēma ir mazāk prasīga pret „dzelžiem”, Gear S arī ar 512 MB RAM skrien kā gepards pa savannu. Nevienā mirklī nav novērojamas bremzes.

    Gear S scr 017 Gear S scr 002 Gear S scr 001

    Saskarnes daile nav Gear S sastopama – pamatā izmantotas tumšas krāsas, kas ļauj sataupīt nedaudz enerģijas, jo AMOLED tehnoloģijā melna krāsa ir izslēgts pikselis. Ikonas ir krāsainas un ieturētas kopējā Samsung stilā, dažviet komplektējot tās ar zilas nokrāsas fonu un pogām.

    Iestatījumu sadaļa ir visai patukša un visu to pašu var pieregulēt no viedtālrunī uzstādītās Galaxy Gear aplikācijas. Samērā plaša ir savienojumu sadaļa – Gear S ieguvis balss zvanus, 3G mobilo datu savienojumu, Bluetooth un Wi-Fi.

    Gear S scr 016 Gear S scr 015 Gear S scr 007 Gear S scr 014 Gear S scr 013 Gear S scr 012

    Būtiska loma Gear S saturā ir sporta iespējām. Gear S ieguvis soļu skaitītāju, kas ir vienmēr aktīvs, tāpat tur atrodas pulsa mērītājs un miega pieskatīšanas režīms. Sportiskās aktivitātes un sasniegumi tiek uzskatāmi parādīti arī dažādos Gear S ekrānu skatos.

    Gear S nav ieguvis interneta pārlūku, bet pastāv iespēja pievienot paša izvēlētas aplikācijas un viena no tām ir Opera pārlūks. Diemžēl jāatzīst, ka Tizen aplikāciju veikals ir nožēlojams. Pieejamas vien dažas bezmaksas aplikācijas, bet vairums ir maksas aplikācijas. Te nākas atzīmēt, ka, piemēram, Endomondo un RunKeeper aplikācijas nav pašpietiekamas, tās nāksies lietot kopā ar kādu Samsung Galaxy viedtālruni, kurā arī ir attiecīgā Android aplikācijas versija.

    Gear S scr 004 Gear S scr 005 Gear S scr 006 Gear S scr 011 Gear S scr 010 Gear S scr 009

    Un mēs esam klāt pie apskata skarbākās daļas!

    Ikdienas lietošana

    Sākšu ar to, ka Samsung (vai kāds cits interneta resurss – nezinu, ground zero sameklēt ir neiespējami) Gear S kaut kādā veidā nokristījis par „Solo”, bet tur nekāda solo nav, ja neskaita SIM karti, kas ļauj veikt balss zvanus kā aģentam Smārtam un padarboties mobilajā internetā, cik nu to ļauj 2 collu ekrāns un Opera pārlūks. Daudzviet netiek minēts, ka Samsung Gear S lietošanai absolūti nepieciešams ir Samsung Galaxy viedtālrunis. Pavisam noteikti ar Gear S saderīgs ir Galaxy S5, Note 4, Galaxy Alpha un Galaxy A5. Par citu modeļu saderību Samsung nekur skaidri neizsakās. Vismaz es nespēju atrast.

    Galaxy Gear Solo 012

    Tātad – Gear S bez Samsung Galaxy viedtālruņa un Gear aplikācijas tajā nemaz nevar aktivizēt un uzsākt lietot. Aplikāciju ielāde Gear S pulkstenī tiek risināta arī tikai caur Galaxy viedtālruni. Daudzas aplikācijas pieprasa lietošanu kopā ar Galaxy viedtālruni. Un šeit mums ir skarbais jautājums gluži kā tajā video par netīro bļodu – kāda velna pēc pulkstenī ir SIM karte, ja trīs ceturtdaļas no viedajām funkcijā nestrādā bez saderīga Galaxy viedtālruņa klātbūtnes?!? Iespējams, ka par trīs ceturtdaļām es jūtami pārspīlēju, bet aplam bieži Gear S paziņojumi vēsta, ka bez Galaxy viedtālruņa te nenotiks nekas.

    Gear S balss zvanu iespējas ir pārsteidzošas. Pulkstenis sinhronizē kontaktus no savienotā viedtālruņa un saglabā tos savā atmiņā. Ir iespēja izmantot Gear S iebūvēto skaļruni un mikrofonu, bet prātīgāk būs iegādāties Bluetooth mono austiņu balss zvaniem. Protams, īsziņu iespēja ir pieejama un tā pat darbojas. Nedaudz jāpiešaujas pie niecīgās klaviatūras un burtu ievades, bet pēc pāris īsziņām amats būs rokā. Iebūvētā klaviatūra satur arī latviskās rakstu zīmes.

    Galaxy Gear Solo 022

    Nedaudz cits stāsts ir par e-pastiem. Tie darbojas tikai kad Gear S ar Bluetooth pievienots pie viedtālruņa – atkal neliela vilšanās.

    Navigācijas sadaļu nodrošina HERE karšu aplikācija, kas pielāgotas lietošanai Samsung Gear viedierīcēs. Pirmreizējā HERE karšu uzstādīšana ir visai laikietilpīga, bet pēcāk karšu un navigācijas nodrošinājums ir pārsteidzoši ērti lietojams. Kartes ir detalizētas, bet nekādi nav pielāgotas (lasi – samazinātas apjomos) lietošanai pulkstenī. Latvija aizņem 102 MB. Kārtējo reizi Nokia pārspējusi pati sevi. Bet karšu lietošana pamatīgi paplucina akumulatoru.

    Kopumā ir tā, ka Galaxy viedtālrunis vienmēr ir jātur pa tvērienam, jo Gear S ik pa laikam izvemj paziņojumu par telefona sapārošanas nepieciešamību kādai darbībai. Diezgan kaitinoša ir laika ziņu iebūvētās aplikācijas darbība, kas katru reizi pieprasa GPS atrašanās vietu, katru reizi to neatrod un katru reizi apvainojusies pieprasa viedtālruņa datus par atrašanās vietu.

    Nekādas fotofunkcijas Gear S neatrast.

    Gala vārds

    Samsung Gear S viedajam Tizen pulkstenim ir vairākas labas un tikai viena slikta īpašība. Sliktā ir Gear S nepatstāvība un mūžīgā ņerkstēšana pēc Galaxy viedtālruņa pievienošanas. Man tas ir grūti izprotams, jo Gear S ir spējīgs procesors, visi nepieciešamie savienojumi, ekrāna klaviatūra, skaļrunis un mikrofons, pat GPS un sirdsdarbības mērierīce. Tomēr Samsung ir nolēmis, ka Gear S nevar tik vienkārši atraut no mammītes (viedtālruņa). Vēl varētu vēlēties vismaz divu dienu baterijas darbības laiku…

    Galaxy Gear Solo 027

    Pārējais ir vieni vienīgi plusi – balss zvani kā Bondam. Džeimsam Bondam. Ūdensnoturība (varēsi arī izmaisīt savu vodka-martini, kaut gan aģents Bonds deva priekšroku kratītam, nevis maisītam kokteilim) un sporta funkcijas ir augstā izpildījumā, kaut gan te nākas atgādināt trešo pušu aplikāciju darbību tikai un vienīgi tandēmā ar Galaxy telefona aplikācijām.

    HERE kartes ir neliela un patīkama aplikācija, bet lielo valstu kartes ļoti ātri piedzīs pilnu Gear S atmiņu. Kaut gan to tāpat nekādi citādi neizmantosi.

    Galaxy Gear Solo 028

    Samsung Gear S cena sākas no 300 eiro interneta veikalos un klāt tam ir jāpieskaita pietiekami svaiga tā paša ražotāja nebūt ne lēta viedtālruņa iegāde. Viedtālruņa prasība būtu nieki, to varētu aizņemties vai varbūt uzdāvināt sievai/vīram, bet prasība par mūžīgu telefona atrašanos blakus Gear S mani pamatīgi atturētu no Gear S iegādes. Nebūtu viedajā pulkstenī SIM kartes, tad it kā saprotama obligāta sasaiste ar telefonu. Precizitātei norādīšu, ka Gear S var dabūt pie dzīvības ar slēptu iespēju arī bez viedtālruņa, bet tāpat aplikāciju uzstādīšanai un daudzu aplikāciju lietošanai saderīgs Galaxy viedtālrunis būs absolūti nepieciešams.

    Nepārliecinoši. Sajūta, ka pulksteņa klātbūtne speciāli uzspiesta, jo Gear S visas iespējas un savienojumi ir iebūvēti.

    Galaxy Gear Solo 001

    Jāpiemin, ka Android Wear pulksteņi ir vēl ierobežotāki un salīdzinoši Gear S lietotājs var justies brīvs kā putns debesīs. Pavisam drīz būs pieejams arī LG G Watch R apskats!

    Samsung Gear S viedais pulkstenis ir paredzēts tehnoloģiju entuziastiem, kas ir arī Samsung Galaxy viedtālruņa īpašnieki. Jebkurā gadījumā - Gear S iespēju apjoms pārsniedz Android Wear.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    7
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    8
    Baterija
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    17.01.2015 07:27

    Foršs apraksts.

    Ricis
    29.01.2015 17:45

    Vai ir iespēju lasīt PDF failus uz viņu?

    x
    21.05.2015 17:54
    Reply to  Ricis

    priekš kam tas vajadzīgs?

    varbūt kāds uz pulksteņa arī darbina fotošopu?

    Ksspars Lccis
    22.05.2015 08:11
    Reply to  x

    after efektus vajag, ibio

    Linda
    23.04.2015 08:07

    Bet glīts!

    Romualds
    21.05.2015 14:52

    Pilnīgi precīzs apraksts.

    x
    21.05.2015 17:53

    >Operētājsistēma: Tizen-bāzēta valkājamo ierīču platforma

    Tad OS vai platforma? Agrāk par platformu sauca dzelžus+OS

    tagad viss mainījies, pat sīkus augļotājus dēvē par aizdevumu platformu.

    Reklāma
    Samsung Gear S viedais pulkstenis ir paredzēts tehnoloģiju entuziastiem, kas ir arī Samsung Galaxy viedtālruņa īpašnieki. Jebkurā gadījumā - Gear S iespēju apjoms pārsniedz Android Wear.Samsung Gear S apskats